HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#1041 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 17:11

Idézet: sohta - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 15:42

Tegnap vettem egy Genius 1250x hangfalpárt.
Nálam is előfordul ez a pattanás/sercegés dolog. Eddig nem tudtam mire vélni, de most már képben vagyok.

Ha a szünetmentes nem tudja leszűrni, akkor nem is érdemes egy zavarszűrős hálózati elosztóba beleinvesztálni?

[kép]

Szerintem nem.
Én beleinvesztáltam, de a pattogás maradt - ami eléggé idegesítő... :reklamacio:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1042 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 17:23

Nem tudom, nekem csak egyszer pattogott ... aztán észbekaptam és a ventilátort átdugtam egy másik körre, azóta nem csinálja :D
*kop-kop*
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1043 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 17:58

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 18:23

Nem tudom, nekem csak egyszer pattogott ... aztán észbekaptam és a ventilátort átdugtam egy másik körre, azóta nem csinálja :D
*kop-kop*

Nekem az elosztóban amibe jelenleg csatlakoztatva van már csak 1 üres hely található.
Igaz a fali konnektorban is van még egy, így az elosztó kiktatható.

Viszont olyannyira ritkán tapasztalható, hogy nagyon nem zavaró jelenség, de azért mégiscsak ott van az a tudat, hogy "nem kóser ez így"
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1044 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 11:34

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 18:45

De elvileg erre való a CMSS3D, hogy stereo jelnél is szóljon minden hangszaró :)

1ébként én most bass redirectionnal használom, így legalább szól minden :)

Hogyazta...na szépen én is kivettem az invertert, 90Hz-re állítottam a vágást, így halszik a legszebben a füleimnek. Mostmár beesett, hogy annak idején egy próba után miért lett kivéve...

#1045 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:22

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 18:23

Hja, ahol tobb fazis van...

#1046 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 25. 17:47

Szevasztok!!!
Tudnátok nekem segíteni?
4. utas hangfalakat keresek házi-mozizáshoz.
Minimum 80W legyen.
Ezekből akarok összetenni egy 7.1 hangrendszert.
Tudnátok mondani olcsó áron ilyen cuccokat.

#1047 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 20:37

Idézet: sectorgasa - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 18:47

Szevasztok!!!
Tudnátok nekem segíteni?
4. utas hangfalakat keresek házi-mozizáshoz.
Minimum 80W legyen.
Ezekből akarok összetenni egy 7.1 hangrendszert.
Tudnátok mondani olcsó áron ilyen cuccokat.

:confused:
4-utas? Meg szabad kérdeznem, hogy minek? (Tudod egyáltalán mit jelent az, hogy 4 utas? - nem sértés, félre ne érts)

Jut eszembe: M@Xtreme: a Genius 5000-es közepe biza 2-utas...

Szerkesztette: BigBear 2007. 08. 25. 20:42 -kor

42

#1048 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:28

Gondolom 4 utas hangfalakkal sokkal élvezhetőbbek a filmek.
Vagy nem így van?

#1049 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 20:13

Idézet: sectorgasa - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:28

Gondolom 4 utas hangfalakkal sokkal élvezhetőbbek a filmek.
Vagy nem így van?

Ajjajj...

hidd el, attól, hogy 1-, 2-, 3-, 4-, vagy mittoménhány-utas egy hangfal, önmagában nem lesz semmi sem jobb vagy rosszabb. Ne haragudj, de szerintem te hallottál valahol vagy valakitől valami butaságot és most ezen fellelkesülve hajkurászol egy teljesen felesleges dolgot. Ne ez döntse el, hogy mit veszel. Ez kicsit olyan, mint a szőke nő, aki a színe alapján vesz autót.
42

#1050 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:45

Akkor tudnál linket adni ahol utána tudnék olvasgatni ezeknek a dolgoknak?
Hadd tanuljak én is valamit akkor.

#1051 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:54

És ha lehetséges magyar ha lehet mert az angol tudásom nem egészen jó.
Köszi a segítséget.

#1052 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:13

Idézet: sectorgasa - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:45

Akkor tudnál linket adni ahol utána tudnék olvasgatni ezeknek a dolgoknak?
Hadd tanuljak én is valamit akkor.

Sajnos linket nem tudok adni.  :(

Ha gondolod, könyvtárban és neten keresgélve fellelhetsz egy csomó információt a témáról.

Alapvetően - nagyon egyszerűen megfogalmazva - az, hogy x utas egy hangfal, azt jelenti, hogy x frenkenciatartományra bontva sugároznak a benne levő hangszórók. Tehát egy egyszerű 2 hangszórós, 2-utas hangfal esetén külön hangszóró adja le a mély/mélyközép illetve külön a közép/magas hangokat.
(Persze 10000000 hangszóróval is lehet 1-, vagy 2-, vagy akármennyi-utas hangfalat építeni, ugye attól függően, hogy hányfelé bontjuk azt a frekisávot amin megszólal a hangfal.)
(Az, hogy melyik hangszóró milyen tartományban sugároz, magától a hangszórótól és a beállítástól, behangolástól is függ.) A bemenő jelet az ún. keresztváltó osztja szét. Elvileg egy 3-utas vagy 4-utas hangfal jobb lehet, mint egy 1-, vagy 2-utas, hiszen így a hangszóróknak nem kell széles frekvenciatartományban dolgozniuk, csak egy viszonylag keskeny sávban. Elvileg tehát ez jobb. Csak éppen bejön egy rakás egyéb probléma, pl. tökéletes hangváltó sincs ugye. Sok esetben hiába sokutas a hangfal, mégis gyengébb lesz a végeredmény.
Nem egyszerű a téma, vitatkoznak rajta a koponyák és vájtfülűek a mai napig, hogy mi a jobb. Szélessávú hangsugárzó vagy többutas. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Nagy általánosságban elmondható, hogy hangfalakból egy mondjuk 2-utas kis polcsugárzót adott áron jobb minőségűt kapsz, mint nagy állódobozt. (Sokszázezres és milliós áraknál már persze nem feltétlenül.) Lehet csinálni nagyon-nagyon jó minőségű 1-utas szélessávú hangsugárzót is, de minőséget csak horror áron kapsz. Bár az igazán minőségi dobozokat minden típusból nagyon-nagyon drágán adják úgyis...

Szerkesztette: BigBear 2007. 08. 27. 12:15 -kor

42

#1053 Felhasználó inaktív   Taiy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:37

sziasztok!

Szeretnék venni egy 4x6 méteres szobába 5.1 es hangfalrendszert.
Lehetőleg távkapcsolósat és fülhallgató csatlakozósat olyan 35e körül.
Mit ajánlotok? Nekem PS-em meg gépem van. Ha ezekre rácsatlakoztatom romlik a minőség? Érdemesebb venni egy DVD lejátszót?
Én hallottam rémhíreket a vezetéknélküliekről, hogy nem jól hangzik, összeszed mindent, meg stb. ezek mennyire igazak?

keresgélés közben megtaláltam álmaim hangfalszetjét: íme: álmaim cucca

Kösz

Szerkesztette: Taiy 2007. 08. 27. 18:49 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:56

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 12:13

Sajnos linket nem tudok adni.  :(

Ha gondolod, könyvtárban és neten keresgélve fellelhetsz egy csomó információt a témáról.

Alapvetően - nagyon egyszerűen megfogalmazva - az, hogy x utas egy hangfal, azt jelenti, hogy x frenkenciatartományra bontva sugároznak a benne levő hangszórók. Tehát egy egyszerű 2 hangszórós, 2-utas hangfal esetén külön hangszóró adja le a mély/mélyközép illetve külön a közép/magas hangokat.
(Persze 10000000 hangszóróval is lehet 1-, vagy 2-, vagy akármennyi-utas hangfalat építeni, ugye attól függően, hogy hányfelé bontjuk azt a frekisávot amin megszólal a hangfal.)
(Az, hogy melyik hangszóró milyen tartományban sugároz, magától a hangszórótól és a beállítástól, behangolástól is függ.) A bemenő jelet az ún. keresztváltó osztja szét. Elvileg egy 3-utas vagy 4-utas hangfal jobb lehet, mint egy 1-, vagy 2-utas, hiszen így a hangszóróknak nem kell széles frekvenciatartományban dolgozniuk, csak egy viszonylag keskeny sávban. Elvileg tehát ez jobb. Csak éppen bejön egy rakás egyéb probléma, pl. tökéletes hangváltó sincs ugye. Sok esetben hiába sokutas a hangfal, mégis gyengébb lesz a végeredmény.
Nem egyszerű a téma, vitatkoznak rajta a koponyák és vájtfülűek a mai napig, hogy mi a jobb. Szélessávú hangsugárzó vagy többutas. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Nagy általánosságban elmondható, hogy hangfalakból egy mondjuk 2-utas kis polcsugárzót adott áron jobb minőségűt kapsz, mint nagy állódobozt. (Sokszázezres és milliós áraknál már persze nem feltétlenül.) Lehet csinálni nagyon-nagyon jó minőségű 1-utas szélessávú hangsugárzót is, de minőséget csak horror áron kapsz. Bár az igazán minőségi dobozokat minden típusból nagyon-nagyon drágán adják úgyis...

És az csak a mélynél igaz, hogy minal nagyobb a hangszóró (menbrán vagy, hogy hívják) annál jobban fog szólni?
Vagy ez is egy marhaság?

#1055 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 20:13

Idézet: sectorgasa - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 19:56

És az csak a mélynél igaz, hogy minal nagyobb a hangszóró (menbrán vagy, hogy hívják) annál jobban fog szólni?
Vagy ez is egy marhaság?

Van összefüggés a hangszóró mérete - illetve tömege - és az általa kiadott hang frekvenciája között, de az nem egyértelmű, hogy ha nagyobb egy mélysugárzó, akkor tutira jobban fog szólni. Persze, egy 10 centis mélysugárzótól nem lehet ugyanazt elvárni, mint egy 25 centistől, nagy valószínűséggel az utóbbi lesz a jobb (legalábbis minden bizonnyal mélyebbre fog menni). De pl. ha veszem a subwoofereket, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy pl. egy 38-as szebben vagy jobban fog szólni mint egy 30-as. Ahogy a rendes hangfalaknál, itt is nagyon sok egyéb tényező ronthatja/javíthatja a hangzást a hangszóró méretén kívül.

Szerkesztette: BigBear 2007. 08. 27. 20:32 -kor

42

#1056 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 00:21

38-as hangszoro magas tartomanyban nem fog remekelni.

#1057 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 05:54

Ööööö.... én csak mélysugárzókról írtam amit írtam.
Természetesen egy nagy méretű (és tömegű) hangszóró fizikai adottságainál fogva sem tud magas hangokat (normálisan) megszólaltatni. Magas hangokhoz minél kisebb méretű és tömegű hangszóró kell.
42

#1058 Felhasználó inaktív   sectorgasa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 5:54

Ööööö.... én csak mélysugárzókról írtam amit írtam.
Természetesen egy nagy méretű (és tömegű) hangszóró fizikai adottságainál fogva sem tud magas hangokat (normálisan) megszólaltatni. Magas hangokhoz minél kisebb méretű és tömegű hangszóró kell.

És szerinted a SAL Hangfalak mien tipusok?
PL: 2610,3610,4610 es kategóriák.  Ezek az átlagok? Mert viszonylag elég olcsón lehet hózzájúk jutni.

Szerinted akkor ezekből érdemes összeállítani egy 7.1 et?

#1059 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 18:10

Sziasztok,

Két napja kezdett el recsegni egyik hangfalam, házi készítésű, de közel 7 évet kiszolgált gyönyörű hangzással.
Most olvasgattam visza, Lehet a javítás helyett egy 5.1 rendszer vásárlásába ugrok bele, még nézelődök.
És tapasztalatokra lennék továbbra is kíváncsi :) (Árban 15-25e, szoba 6,5x4m)

Köszönöm!
A jövöd csakis rajtad múlik.

#1060 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 18:43

Nem lenne egyszerubb venni bele egy ugyanolyan hangszorot, es kicserelni a szetmentet?

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.