idézet:
Ezt írta [ZaK]:
Hi!
Nekem igazándiból egy kérésem, illetve egy ajánlatom lenne.
A Genius SW-5.1 Surround Home Theater -hoz adnak egy ilyet:
"G9 PIN to 3* 3.5mm JACK PLUGS x 1 (for 5.1 sound cards)"
ez érdekelne engem, megvetelre.
Ha valaki kapott ilyet valami más hangfal szethez és neki fölösleges az plz irjon, mert nekem nagyon kéne, mert a DTT2500-as creative-hoz kéne nekem, mert nem adtak hozzá alapból
Előre is thx
ZaK[/quote]
Szerintem aki vett Genius-t, az pont az 5.1 miatt vette. Azt meg ezen a kábelen keresztül lehet legegyszerűbben megetetni a hangfallal.
Szóval nem hiszem, hogy bárki is megválna ettől a kábeltől.
Javaslat: ha nagyon kell, írj a creative-nak, hogy kihagyták a csomagból, hátha küldenek egyet.
Javaslat2: Ha van hajlandóságod ilyesmire (némi gyakorlat sem árt), akkor barkácsolj magadnak egyet. Elektronika boltokban minden hozzávalót megkapsz.
Javslat3: Tudtommal a genius 5.1-es hangártyájához is adnak ilyen kábelt, ha van ilyennel rendelkező sztereóismerősöd, kérd el tőle.
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 05. 18. 22:43
Elküldve: 2003. 05. 19. 11:20
idézet:
Ezt írta [Milan]:
Szerintem aki vett Genius-t, az pont az 5.1 miatt vette. Azt meg ezen a kábelen keresztül lehet legegyszerűbben megetetni a hangfallal.
Szóval nem hiszem, hogy bárki is megválna ettől a kábeltől.
Javaslat: ha nagyon kell, írj a creative-nak, hogy kihagyták a csomagból, hátha küldenek egyet.
Javaslat2: Ha van hajlandóságod ilyesmire (némi gyakorlat sem árt), akkor barkácsolj magadnak egyet. Elektronika boltokban minden hozzávalót megkapsz.
Javslat3: Tudtommal a genius 5.1-es hangártyájához is adnak ilyen kábelt, ha van ilyennel rendelkező sztereóismerősöd, kérd el tőle.[/quote]
nah, a valaszok a javaslatra:
javaslat1: nem is adtak, ugyhogy tuti nem adnak.
javaslat2: itthon sehol nem hallottak ilyenről, hogy 9 tűs valami, felhivtam rengeteg boltot aki foglalozik ilyen kábel szarral, de senki nem is hallott ilyet, volt ahol majdnem nevettek.
javaslat3: a genius hangkartyahoz mas milyet adnak, olyat aminek az egyikvege ugye a 9tűs, de a masik nem sima jack dugo, hanem 3 jack (FRONT, REAL, CENTER), az meg nem jo, mert az audigy-n nincs ilyen hogy center :
Azért, ha valakinek van ötlete az szivesen hallom.
thx
ZaK
Elküldve: 2003. 05. 19. 12:02
idézet:
Ezt írta hbooo:
Akkor adott a kerdes:
Erdemesebb egy hifi hangfalat vennem?
Mert van egy hifi erositom(Pioneer VSX-RDS407) es erre van rakotve 2 Jamo 170-es hangfal.Sajnos mar 5 evesek a hangfalak, es egyre fosabbul szolnak.Ezert gondoltam cserere. Persze vennek en 2 jo hangfalat is, de olyan arakat mondtak, hogy csak na.Ezert gondoltam egy jo pc-s hangrendszerre.(A prohardveren egesz jonak mondtak ezt a 250D-t)[/quote]
szia!
ha van erősítő, akkor igen nagy "butaság" lenne nem használni. az igazi hangfal nagyon lenyomja kis multimédia akármiket. azok nem valók igazi zenei hangzásra, hanem inkább játékokhoz (tehát nem rosszak, hanem másra valók, mielőtt valaki megsértődik)
ha tekintenél például egy Quadral QLX 135-ös hangfalpárt, akkor az 52e Ft/pár, de a hangja igen atom. ez már 3-utas, van basszusa (tehát a mélynyomót el is lehet felejteni, mert ez is igen durva mélyeket nyom), de elfér még valami polcon. így néz ki:
![]()
ha már álló is elfér és szánsz még rá monétát, akkor pedig jöhetnek a nagyobb testvérei, a 160-as ára 56e/pár, így néz ki:
![]()
ha esetleg még belefér, akkor pedig a 180-as (78e/pár) vagy a 205-ös (85e/pár) iszonyatos hangzást nyújt. ezek nem jönnek zavarba a közép és a magas hangoktól sem, de a mélyeik iszonyatosak (borzalmasan brutális, ha úgy jobban tetszik). a nagyobbik lemegy 35Hz-ig, a szomszédok gyűlölni fognak miatta (ha ez szempont a választásban
).
![]()
komolyra fordítva a szót: egy ilyen párral komoly zenei hangzást tudsz elérni, de még elfogadható áron megúszod a dolgot. ha például elsőre egy pár 135-öst beújítasz, akkor azzal már elég jól megleszel. aztán, ha van igény rá, akkor veszel még előre valami nagyobbat és a régieket beteszed hátra. ezzel megvan a térhang, ha szükséged van rá és a hangzást nem lehet összehasonlítani valami 5.1-es szettel. ha egyszer hallasz ilyen nagyobb hangfalakat szólni, akkor a minihifi szintű megoldásokat kerülni fogod. és az a jó benne, hogy nem is annyira drága (a tudásához képest természetesen, összekeresni nem egyszerű ennyi pénzt sajnos).
nagyon átcsaptam áradozásba, de csak egy másik lehetőséget akartam felvillantani. az árakat a [url="http://"http://www.netdepo.hu"]netdepo[/url] oldaláról néztem ki. meghallgatni meg tudod őket a [url="http://"http://www.magnetron.hu"]magnetron[/url] bemutatótermében... egy próbát megér.
még annyit hozzá, hogy ezek kemény hangzású hangfalak, brutális basszussal. ha szereted a metált vagy olyat hallgatsz, ami igényli a sok basszust, akkor nem is érdemes tovább keresni. ha viszont a lágyabb hangzást kedveled, akkor talán túl kemény lesz, meg kell hallgatni. az biztos, hogy Yamaha erősítővel együtt ideális "metál" hangfal, maga az iszonyat![]()
remélem, hogy sikerül jól választanod! a lényeg, hogy meg kell hallgatni valami saját zenével.
üdv!
[ 2003. május 19.: donphobos szerkesztette a hozzászólást ]
.
.
Elküldve: 2003. 05. 19. 19:56
idézet:
Ezt írta donphobos:
szia!
[nyissz]
[ 2003. május 19.: donphobos szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Koszi a tippet!
Most 1 het gondolkodasi idot adok magamnak.
Kaptam par 5letet, es majd iszok es dontok.![]()
Elküldve: 2003. 05. 20. 06:39
idézet:
Ezt írta donphobos:
szia!
ha van erősítő, akkor igen nagy "butaság" lenne nem használni. az igazi hangfal nagyon lenyomja kis multimédia akármiket. azok nem valók igazi zenei hangzásra, hanem inkább játékokhoz (tehát nem rosszak, hanem másra valók, mielőtt valaki megsértődik
ha tekintenél például egy Quadral QLX 135-ös hangfalpárt, akkor az 52e Ft/pár, de a hangja igen atom. ez már 3-utas, van basszusa (tehát a mélynyomót el is lehet felejteni, mert ez is igen durva mélyeket nyom), de elfér még valami polcon. így néz ki:
![]()
ha már álló is elfér és szánsz még rá monétát, akkor pedig jöhetnek a nagyobb testvérei, a 160-as ára 56e/pár, így néz ki:
![]()
ha esetleg még belefér, akkor pedig a 180-as (78e/pár) vagy a 205-ös (85e/pár) iszonyatos hangzást nyújt. ezek nem jönnek zavarba a közép és a magas hangoktól sem, de a mélyeik iszonyatosak (borzalmasan brutális, ha úgy jobban tetszik). a nagyobbik lemegy 35Hz-ig, a szomszédok gyűlölni fognak miatta (ha ez szempont a választásban
![]()
komolyra fordítva a szót: egy ilyen párral komoly zenei hangzást tudsz elérni, de még elfogadható áron megúszod a dolgot. ha például elsőre egy pár 135-öst beújítasz, akkor azzal már elég jól megleszel. aztán, ha van igény rá, akkor veszel még előre valami nagyobbat és a régieket beteszed hátra. ezzel megvan a térhang, ha szükséged van rá és a hangzást nem lehet összehasonlítani valami 5.1-es szettel. ha egyszer hallasz ilyen nagyobb hangfalakat szólni, akkor a minihifi szintű megoldásokat kerülni fogod. és az a jó benne, hogy nem is annyira drága (a tudásához képest természetesen, összekeresni nem egyszerű ennyi pénzt sajnos).
nagyon átcsaptam áradozásba, de csak egy másik lehetőséget akartam felvillantani. az árakat a [url="http://"http://www.netdepo.hu"]netdepo[/url] oldaláról néztem ki. meghallgatni meg tudod őket a [url="http://"http://www.magnetron.hu"]magnetron[/url] bemutatótermében... egy próbát megér.
még annyit hozzá, hogy ezek kemény hangzású hangfalak, brutális basszussal. ha szereted a metált vagy olyat hallgatsz, ami igényli a sok basszust, akkor nem is érdemes tovább keresni. ha viszont a lágyabb hangzást kedveled, akkor talán túl kemény lesz, meg kell hallgatni. az biztos, hogy Yamaha erősítővel együtt ideális "metál" hangfal, maga az iszonyat
remélem, hogy sikerül jól választanod! a lényeg, hogy meg kell hallgatni valami saját zenével.
üdv!
[ 2003. május 19.: donphobos szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez tényleg szép és jo, de nem mindenkinek fér el a szobájában, pl nekem sem, ezért vettem 5.1et. és igy nemkellett kidobnom 1 butorelemet sem
mert szerintem ilyen dobozoknál, már fontos a jó elhelyezés, főleg ha hátul van a reflexcső, elöl nemlátok rajta, igy hátul van, akkor meg pláne hogy figyelni kell az elhelyezésre. kerülni a felesleges akusztikai torzitásokat, kiemeléseket.. kb faltol 40-50cm... sarkok kizárva, szóval elég macerás!de akinek elfér, és tud variálgatni, annak tényleg jó választás.
[ 2003. május 20.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 20. 10:32
idézet:
Ezt írta donphobos:
egy ilyen párral komoly zenei hangzást tudsz elérni
[/quote]
Ez lenne az?
idézet:
(...)iszonyatos hangzást nyújt. ezek nem jönnek zavarba a közép és a magas hangoktól sem, de a mélyeik iszonyatosak (borzalmasan brutális, ha úgy jobban tetszik). a nagyobbik lemegy 35Hz-ig, a szomszédok gyűlölni fognak miatta (ha ez szempont a választásban
).
még annyit hozzá, hogy ezek kemény hangzású hangfalak, brutális basszussal. (...) maga az iszonyat![]()
[/quote]
![]()
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 05. 20. 11:48
A fent emlitett tárgyat keresem lehetőleg itthon vagy valami ilyesmit, ami 9 tűs digitális izéből csinál JACK izét. )
[url="http://"http://uk.europe.creative.com/estore/product.asp?prod=179"]http://uk.europe.creative.com/es tore/product.asp?prod=179://http://uk.europe.creative.com/es to...ct.asp?prod=179[/url] Tippeket előre is köszönöm.
Ja, és azt a tippet hadjuk ki, hogy rendeljem meg neten, mert nincs bankkártyám és az ismerosok kozott akinek van az meg nem jo netes/kulfoldi vasarlasra.
[ 2003. május 20.: [ZaK] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 20. 17:18
Mert a bolt ahol szoktam kinezni nem tud hozni sehonnan, mármint ahová ők járnak ott nem forgalmaznak Ozaki Hangfalakat.
Lécci soroljatok pár nagykert ahol tényleg van Ozaki Hangfal cucc.
m2m
Elküldve: 2003. 05. 20. 18:59
idézet:
Ezt írta ZoLLee:
Ez tényleg szép és jo, de nem mindenkinek fér el a szobájában
...[/quote]
Ezert is koltozom. 25nm-es szobam lesz, es majd ha elkeszul a tetoter, akkor kb 75-80nm. Jelenleg van 2db regebbi Orion HS-701-es hangfalam, szeretnek belole meg 2db-ot, es csinalok egy 1500L-es melynyomo ladat. A ket orion melle van meg ket kissebb HS-288-as.
Kepzelhetitek mit szol, a nagyok legalabb 30kg-ot nyomnak. Ezekkel a muanyag zsebcincogokkal nem is kezdek, semmi hangzasuk sincs, viszont marha dragak. Hang visszaadas ott kezdodik, hogy fabol van a doboz, nagy, es nehez.Biztos jok filmet nezni, de zenehez azert mas kell...
Elküldve: 2003. 05. 20. 21:46
idézet:
Ezt írta leslie:
Ezert is koltozom. 25nm-es szobam lesz, es majd ha elkeszul a tetoter, akkor kb 75-80nm. Jelenleg van 2db regebbi Orion HS-701-es hangfalam, szeretnek belole meg 2db-ot, es csinalok egy 1500L-es melynyomo ladat. A ket orion melle van meg ket kissebb HS-288-as.
Kepzelhetitek mit szol, a nagyok legalabb 30kg-ot nyomnak. Ezekkel a muanyag zsebcincogokkal nem is kezdek, semmi hangzasuk sincs, viszont marha dragak. Hang visszaadas ott kezdodik, hogy fabol van a doboz, nagy, es nehez.Biztos jok filmet nezni, de zenehez azert mas kell...[/quote]
![]()
Elküldve: 2003. 05. 20. 22:04
De ha felmegyek pestre ott indítok hogy veszek két disco-s hangfalat
Üdv
Elküldve: 2003. 05. 21. 07:36
idézet:
Ezt írta Xero:
Figyu ha nagyobb lenne a szobám mint 8nm....
De ha felmegyek pestre ott indítok hogy veszek két disco-s hangfalat1000W RMS..nah az valami...mellé egy 1500-as mélyláda..lesz bútorom is meg hang is
)
Üdv[/quote]
na igen nekem is vhogy ugy van.. 11nm, abbol használhato 7, mert a többit butorok foglalják.. ebbe pakolj te hangfalat, szoval 5.1 rula![]()
Elküldve: 2003. 05. 21. 11:57
idézet:
Ezt írta EV6:
[/quote]
a kis 5.1-es készlethez képest értettem az összehasonlítást. igazi hifi hangfalakkal nem versenyezhet. a jó értékelést az adott árkategóriára értettem és sokat számít benne az egyéni ízlésem is (szubjektív az egész, ezért nem is ragozom tovább)...
egyébként is butaság lenne abszolút értelemben tökéletesnek mondani valamit, ha vannak százszor jobb dolgok is.
remélem, hogy így már megelégedésedre szolgál a hozzászólásom és nem kell többet hümmögnöd
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 05. 21. 12:10
1. a cucc hogyan különbözteti meg a 2 5.1-es bemenetet?
2. a 3 sztereo csatorna gondolom 2.1-ben szól, nem pedig 2.0-ban, ugye?
3. 4 csatornás hangkártyára (sb live) kötve 4.1, vagy 4.0 a hangzás?
4. mekkora az alapzaj/búgás?
5. a távirányítóval mifenét lehet állítani? csak hangerőt?
átolvastam korábban a témát, de nem emléxem ezek kitárgyalására. az a helyzet, hogy filmekhez (asztali dvd + divx gépen) kellene, meg esetleg játékokhoz. zenére van külön cuccom (2.0), de ha nagyon beválik a genius, akkor azt hazaviszem az albérletből.
Elküldve: 2003. 05. 21. 13:14
Elküldve: 2003. 05. 21. 13:44
idézet:
Ezt írta donphobos:
igazi hifi hangfalakkal nem versenyezhet. a jó értékelést az adott árkategóriára értettem[/quote]
Én nem hümmögök, csak 80k/pár áron már elég sokféle "igazi hifi" (mit is értünk ez alatt?) hangdoboz kapható...
idézet:
Ezt írta leslie:
Jelenleg van 2 db regebbi Orion HS-701-es hangfalam
(...)
Hang visszaadas ott kezdodik, hogy fabol van a doboz, nagy, es nehez.[/quote]
És ott ér véget, amikor elkezdik kilóra pakolni a hangszórókat az doboz előlapjára...SZVSZ
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 05. 21. 13:57
idézet:
Ezt írta ZoLLee:
Majd jön Xero, ő itt a nagy GHT 5.1 mestermajd ő tájékoztat mindenröl
[/quote]
Megjöttem...
Szal 5.1 úgy müxik hogy van egy 9-es din csati ami megy 3 jack stereo véggel a kártyába!Ez ugye a hangkártya kiszolgálja(4.1-es kártya esetében tudtommal 2 csati van szal 4.0-át kapsz vagy 3.1)
Ha mind a kettö 5.1-et akarod használni nagyon 1xű nekem az egyik gyün a hangkártya felől ugye a 9-es-en és egy pedig jön 6 db RCa-n az asztali felől..ezt ha bekötöd akkor az előlapon simán átkattintassz és az fog szólni amit te akarsz és ugye mellé még jöhet a 3 stereo..ami nekem szól rendesen...szal mindenen...nem csak 2.0...
de aszem valahogy lehet 2.0 is de nekem így jobb!
Vedd meg nyugodtan
Üdv
UI:Távirányító hangerő,mute.kikapcsolás(gizda de nekem elég)
[ 2003. május 21.: Xero szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 21. 14:23
amúgy köszi.
Elküldve: 2003. 05. 21. 14:29
Elküldve: 2003. 05. 21. 14:53
idézet:
Ezt írta Berci77:
okés, pontosítok. én a sztereót sztereóban, teljes frekvenciasávon akarom hallgatni. ehhez ugye 2.1 kell. azt írtad, a sztereó csatikból 5.1-et csihol, az 5.1-es bemeneteken meg csak annyit hallasz amennyitt rákötöttél. tehát ott nem fog szólni a szubláda, ha live-on használom? ez érdekes. lehet, hogy én nem néztem meg rendesen a mélynyomót, de azon nem láttam olyan kapcsolót, amivel a 2 5.1 bemenet között lehetne váltani. hogy is van ez?
amúgy köszi.[/quote]
Én ha stereo kell fogom és lecsavarom a potikat így csak az első kettő szól!
Üdv

Súgó
A téma zárva.