HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#521 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 30. 21:55

idézet:
Ezt írta DDL:

Én kb. 35-40e,-Ft-ot nyomtam bele a Jazz-ba tuning gyanánt és nem lett jobb sokkal. Hiába, kutyából nem lessz zsíroskenyér (sem). Most csak a dekóder részét használom (erősen javítva) és összegányoltam hozzá 4 erősítőt LM3875-ből, meg 2 pár szélessávú TVM szpíkert. Ezt használom a pöcöhöz nagy ritkán.
[/quote]

Én inkább olyan hálószobai surround rendszerként szeretném a távoli jövőben hasznosítani. Erre jó is lenne, tulajdonképpen az NXT paneleknek tényleg van egy nagyon érdekes, kellemes hangkarakterük, hatalmas terük, csak nem mennek elég mélyre, meg az egész cucc olyan Philipses lett, remélem érted, mit akarok mondani. Ezért gondoltam őket kiegészíteni valami kisebb hangszóróval, 800 Hz környékén keresztezve 6 dB-s váltóval. A szubot pedig egy-az-egyben cserélném valami combosabbra. Sajnos az elektronikában nem vagyok jártas, ahhoz nem tudok érdemben hozzátenni, maradnak a dobozok mint tuningfelület. :(

#522 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 11:59

idézet:
Ezt írta DDL:

Viszont a subját beállítani egy rémálom. Mindegyiknek. Mivel nem igazi subok.

QB][/quote]

Ez a lényeg!! Én is próbáltam haverom rendszerét jól behangolni, de amint kicsit távolabb került a sub a satoktol, teljesen szétesett a hangkép! rémes volt ahogy szolt!!

[ 2003. július 31.: ZoLLee szerkesztette a hozzászólást ]
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#523 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 14:22

Én nem is szivatom magam ilyenekkel... nincs szub a szobában oszt kész :) Haver mondjuk meglepődött a hangok alapján, azt hitte hogy valahol elvan rejtve valami :) Igaz, Ő Pc-s recsegő előtt ül nap mint nap, annál a szub nélküli cuccaim is mélyebbre mennek :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#524 Felhasználó inaktív   dava 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 09. 12:00

Sb live hangkártyám van és genius ht5.1-em. A hangkártyába 3 jack dugó megy, fekete, zöld és egy sárga.
A feketével és zölddel nincs baj, de a sárgát bárhová dugom, a mélynomó és a center nem szól.
mit csináljak?

#525 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 09:11

Helo srácok!

Van otthon egy Megaworks 550 THX cuccom, elégedett vagyok vele, de mostanság arra gondolok, hogy az első jobb és bal szórókat lecserélem "rendes" hangfalakra. B&W-re gondoltam. Mi a véleményetek erről?

A technikai oldalához nem értek, simán rádugom és kész?

#526 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 10:34

A B&W jó választás, de vegyél egy rendes erősítőt is hozzá. De rákötheted a PC szpíkerre is, legalább meghallod, mennyire gyatra minőségű erősítő van benne.

#527 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 11:59

idézet:
Ezt írta THX:
Helo srácok!

Van otthon egy Megaworks 550 THX cuccom, elégedett vagyok vele, de mostanság arra gondolok, hogy az első jobb és bal szórókat lecserélem "rendes" hangfalakra. B&W-re gondoltam. Mi a véleményetek erről?

A technikai oldalához nem értek, simán rádugom és kész?
[/quote]

Mennyit szánsz rá??

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#528 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 12:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Mennyit szánsz rá??

[/quote]

Kinéztem a B@W 600-as sorozatból egy könyvespolcra való modellt, kb. 80 rugó a pár.

Van valami jó 5leted?

#529 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 13:47

idézet:
Ezt írta THX:

Kinéztem a B@W 600-as sorozatból egy könyvespolcra való modellt, kb. 80 rugó a pár.

Van valami jó 5leted?
[/quote]

kitűnő választás.. b&w-k nagyon jól szólnak..de tényleg adj alá "jó" erősítőt!

Üdv

#530 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 15:09

idézet:
Ezt írta THX:

Van valami jó 5leted?
[/quote]

Mindenképpen mini kell?

A B&W-nál szinte minden csak jobb lehet.

Milyen zenéket hallgatsz? Ettől sok minden függ.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#531 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 16:26

80ezerért ajánlom magamat! :) Izé... Heybrook Hb2-imet! Szerintem jól szólnak. falat bontani nemtudok vele, ahhoz van mélynyomó de nekem megfelel, sőt :)

#532 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 17:45

Tegnap sikerűlt megvennem a Genius fadobozos 5.1-es hangfalrendszerét. Én eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, hangja isteni (még ezen az integrált hangkártyán is). Az egyetlen gond, hogy a mélynyomótól berezonál az ítóasztalom :p

Tapasztalataitok? Már akinek van.
Ami nagyon tetszik, az az, hogy mindössze 37 ezrembe kerűlt, ami szerintem nem egy rossz ár azért amit nyújt.

[ 2003. augusztus 12.: Nevl szerkesztette a hozzászólást ]
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#533 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 12. 18:35

izlések és pofonok :o :p
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#534 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 08:03

[QUOTE]Ezt írta DDL:
[QB]

Mindenképpen mini kell?

Mivel kevés a helyem: igen.

Ez azért kicsit erős...

Leginkább progresszív rock (Dream Theater, Fates Warning), de gyakran becsúszik jazz, valamint klasszikus zene is, esetleg valami gépzene (propellerheads).

Szóval nem valami rockra kihegyezett hangfalat keresek, jobb lenne egy allround.

80 rugónál többet nem áldozok (inkább kevesebbet), mivel a Megaworks is 110-be van! :eek: Külön erősítőt nem akarok venni.

Üdv.

#535 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 12:59

idézet:
Ezt írta THX:

Idézet

Ezt írta DDL:
[QB]

Mindenképpen mini kell?

Mivel kevés a helyem: igen.

Ez azért kicsit erős...

Nem az. Tapasztalat. Ha mini kell akkor Heybrook HB1, HB2 (bár ez már nam annyira mini). JPW Mli-510, stb.

idézet:
Ezt írta THX:

Idézet

Ezt írta DDL:
[QB]

Leginkább progresszív rock (Dream Theater, Fates Warning), de gyakran becsúszik jazz, valamint klasszikus zene is, esetleg valami gépzene (propellerheads).

Szóval nem valami rockra kihegyezett hangfalat keresek, jobb lenne egy allround.

A B&W minden csak nem allround. Inkább csak rock, vagy gépzene. Amiket Én ajánlottam meg inkább természetes hangszeres zene, ének. Magyarul: jazz és klasszikus a rockkal izzadnak azok is meg a B&W is.

idézet:
Ezt írta THX:

Idézet

Ezt írta DDL:
[QB]

80 rugónál többet nem áldozok (inkább kevesebbet), mivel a Megaworks is 110-be van!   :eek: Külön erősítőt nem akarok venni.

Üdv.

Pedig megérdemelne egyet.

#536 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 07:56

DDL, a Quadral falakról mi a véleményed?

#537 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 09:42

idézet:
Ezt írta THX:
DDL, a Quadral falakról mi a véleményed?[/quote]

Akkor már inkább a B&W

#538 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 10:09

idézet:
Ezt írta DDL:

Akkor már inkább a B&W

[/quote]

:D :D :D

Amúgy én nagy NIN (Nine inch nails) Rajongó vagyok, nem mondom hogy a legkeményebb rock de van olyan része is... én Heybrook-okon hallgatom és imáádom... nagyon szép. /Frails annyira szép a cuccon hogy nembírom ki hogy ne álljak fel és ne járkáljak :D/. AMin én hallgatom az 1pár HB2 ill 1pár HB4+Yamaha mélynyomó (valamilyen SW-xxx azt nemtom.) és ez a rendszer sztem már jó rock-ra is... de lehet olyan az izlésem aminek ez megfelel.

#539 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 15. 22:05

Hello mindenkinek!

én nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, de Ti biztosan tudtok nekem segíteni! Tudomásom szerint a 4.1 azt jelenti hogy 4db hangszóró + 1sub... vagy tévednék?? konkrét kérdésem az volna hogy mit dugjak egy 2spk (2sztereó csati=4hangszóró, ugye?) outtal rendelkező gép hátuljába (Realtek ALC650E)?? főként zenehalgatásra lenne, de nem szeretnék milliókat költeni...

Előre is köszi, Üdv.

[ 2003. augusztus 15.: team3 szerkesztette a hozzászólást ]
HP 8710p

#540 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 08:04

idézet:
Ezt írta team3:
Hello mindenkinek!

én nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal, de Ti biztosan tudtok nekem segíteni! Tudomásom szerint a 4.1 azt jelenti hogy 4db hangszóró + 1sub... vagy tévednék?? konkrét kérdésem az volna hogy mit dugjak egy 2spk (2sztereó csati=4hangszóró, ugye?) outtal rendelkező gép hátuljába (Realtek ALC650E)?? főként zenehalgatásra lenne, de nem szeretnék milliókat költeni...

Előre is köszi, Üdv.

[ 2003. augusztus 15.: team3 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Sztereó erősítő + 1 pár hangdoboz.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.