HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#701 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 20. 11:30

Ha nagyon olcsó kell akkor meg Jamo szett. Az talán olcsóbb kicsivel de a pc-s hangfalakat még az is lekörözi mérföldekkel :D Más kérdés, hogy ezekhez kell erősítő szerintem. az még +50-100. Ugye innen kezdődnek az 5.1-es erősítők.

Ezennel ünnepélyesen megnyitom a 15-ik oldalt :cool:

Lenne egy kérdésem is. Új erősítőhöz jutottam hozzá amiről azt írják átkapcsolható A osztályba. Ez mit jelent, miértjó nekem, használjam-nehasználjam?!

[ 2003. október 20.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#702 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:10

idézet:
Ezt írta Boba:
Lenne egy kérdésem is. Új erősítőhöz jutottam hozzá amiről azt írják átkapcsolható A osztályba. Ez mit jelent, miértjó nekem, használjam-nehasználjam?!

[ 2003. október 20.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

kicsit konkrétabban?
AA a normál hifi, AAA a válogatott alkatrészekből gyártott nyák. a technics pl igy nevezi. de van,akinél az A a jobb.
de átkapcsolóról még nem hallottam...

#703 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:32

Egészen pontosan egy Marantz PM-7200-esről van szó. Eladó mondta, hogy A osztályba kapcsolható amivel jobb lesz a hang (ezt szeretném kideríteni, hogy mitől) de nagyon fog melegedni, sok áramot fog felvenni és a teljesítménye lecsökken 2*25 watt-ra. Azt mondta A-B között van az erősítő lehet A-sként is meg B-sként is használni. Mi hasznom van egyikből mi a másikból?

#704 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:33

idézet:
Ezt írta Boba:

(...)

[/quote]

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:

kicsit konkrétabban?
AA a normál hifi, AAA a válogatott alkatrészekből gyártott nyák. a technics pl igy nevezi. de van,akinél az A a jobb.
de átkapcsolóról még nem hallottam...
[/quote]

Nem egészen ezt jelenti. A "ClassAA"-t a Technics használja a saját "Current Dumping" kapcsolástechnikája fedőneveként (nagyjából). Jelen esetben a félvezető eszközök munkapont beállítására vonatkozik a "ClassA" jelölés. Alaphelyzetben classAB üzemben dolgoznak a végeszközök, tehát kb. 10-20mA (vagy kisebb) áram folyik rajtuk. Éppenhogycsak nem zárnak le (az ideális 100-200mA között lenne). Átkapcsolás után adott terhelésen (ami általában 8 ohm) classA osztályban fog mőködni, azaz soha nem zár le a tranyó ezért csökkennek a torzításai (egyik-másik. Mert van ami nő.). Az "igazi" nagyágyúk mind ClassA. Kis teljesítmény, nagy áramfelvétel, rossz hatásfok, nagy melegedés, de szinte mindig jobb hang.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#705 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:35

idézet:
Ezt írta Boba:
Egészen pontosan egy Marantz PM-7200-esről van szó. Eladó mondta, hogy A osztályba kapcsolható amivel jobb lesz a hang (ezt szeretném kideríteni, hogy mitől) de nagyon fog melegedni, sok áramot fog felvenni és a teljesítménye lecsökken 2*25 watt-ra. Azt mondta A-B között van az erősítő lehet A-sként is meg B-sként is használni. Mi hasznom van egyikből mi a másikból?[/quote]

Nem sok fogalma volt az eladónak a dolgokról, ha így mondta : "Azt mondta A-B között van az erősítő lehet A-sként is meg B-sként is használni." :D

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#706 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:40

idézet:
Ezt írta DDL:

Az "igazi" nagyágyúk mind ClassA. Kis teljesítmény, nagy áramfelvétel, rossz hatásfok, nagy melegedés, de szinte mindig jobb hang.
[/quote]

Tehát ha jólveszem ki megéri így használni! Nah majd valamikor kipróbálom. Végülis 25 watt talán nemlesz kevés. Majd lecsekkolom.

#707 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 19:41

idézet:
Ezt írta DDL:

Nem sok fogalma volt az eladónak a dolgokról, ha így mondta : "Azt mondta A-B között van az erősítő lehet A-sként is meg B-sként is használni." :D

[/quote]

vagy próbált egy tök hülye vevőt (jómagam) kis füllentéssel, de rádöbbenteni a különbségre? Eltúlozta normálisan érthessem és hogy nekeljen neki hosszú magyarázatba kezdeni. Ismerem az ürgét, nemhülye ehhez. nah mind1. lényeg, hogy :confused: :D.

nah back to music.)

#708 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:13

azért kiváncsi lennék a hangjára.nem szólhat szarul...
már csak a márka miatt se..

idézet:
Ezt írta Boba:

vagy próbált egy tök hülye vevőt (jómagam) kis füllentéssel, de rádöbbenteni a különbségre? Eltúlozta normálisan érthessem és hogy nekeljen neki hosszú magyarázatba kezdeni. Ismerem az ürgét, nemhülye ehhez. nah mind1. lényeg, hogy :confused: :D.

nah back to music.)
[/quote]

#709 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:49

idézet:
Ezt írta Boba:

nah back to music.)
[/quote]

Lehet. De ezzel így csak félrevezet. Nem akartam bántni
:( .

#710 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 23:01

idézet:
Ezt írta DDL:

Lehet. De ezzel így csak félrevezet. Nem akartam bántni
:( .

[/quote]

Nem bántottad, nemmondtál neki sztem semmitsenem :) Amúgymeg majd ha legközelebb látom villoghatok majd mit tanultam oszt majd csak így: :eek: fog lesni... :)

#711 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:22

idézet:
Ezt írta Boba:

Nem bántottad, nemmondtál neki sztem semmitsenem :) Amúgymeg majd ha legközelebb látom villoghatok majd mit tanultam oszt majd csak így: :eek: fog lesni... :)
[/quote]

:D :D :D

#712 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 09:41

esetleg keverd meg (ha lehet) az A és B hangfalak kapcsoljával. az lenne ám csak a mulatság! :)

bocsánat, fáradt vagyok, aztán ezt muszáj volt beírnom :)

üdv!
.
.
.

#713 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 10:17

idézet:
Ezt írta donphobos:
esetleg keverd meg (ha lehet) az A és B hangfalak kapcsoljával. az lenne ám csak a mulatság! :)

bocsánat, fáradt vagyok, aztán ezt muszáj volt beírnom :)

üdv!
[/quote]

:D
Ennél (marantz pm7200) nemlehet egyszerre 2 hangfalpárt hallgatni? Nem, nemment el az eszem, hogy elrontsam a sztereót de kiszeretném ezzel is próbálni az összeállítást. Elsők mondjuk 100%-on a hátsók meg 20-25%-on. így talán még nemront el semmit de jobban bevan töltve a szoba. Nah mind1, majd fülelés után meglátom marad-e.

#714 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 13:15

/OFF.
Egy kérdésem lenne. Van egy "Philips AK730"-as, Németországban gyártott cdlejátszóm viszont zenehallgatás közben random módra (általában 0,5-2 perces időközönként) egy pattanás jön ki belőle, megáll a cédé, kicsit visszateker, ugrik vagy miafene. Nemtudom mitől lehet, Ti tudjátok? Lehet javítani? Nincs kedvem lecserélni mert megszerettem nagyon és ha 20ezer alatt lehet javítani akkor inkább szeretném megcsináltatni. 5let? (vagy nézzek inkább másik után? pedíg úgy szeretem... meg szép is :D) Sok pénzem nincs, sőt... 0-a felé közelít a dolog szóval a javítás is foghúzás lesz nekem, ha lehet javítani...

#715 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 23:48

idézet:
Ezt írta DDL:

Konkrétan mi érdekel? Mert egyrészt én nem pesti, hanem szegedi vagyok, másrészt bármelyik villanyszerelési kábelboltban kapsz. Legfeljebb az árnyékolt, vagy a teflon szigetelésű amit rendelni kell. De ha Szegedre lejössz akkor teflon szigetelésűből adok a hangszórókhoz.

[/quote]

Na, csak sort kerítek a válaszra :cool:

Köszönöm szépen az ajánlatot, egyelőre nem tudom, mikor tudok eljutni Szegedre (pedig nagyon csábít a teflon szigetelésű kábel :cool: ), ha nagyon nem jön össze az utazás, kénytelen leszek itt megvenni a dolgot.

Meglátjuk.

[ 2003. október 24.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#716 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 23:58

gondoltál már fejtiszitásra?
idézet:
Ezt írta Boba:
/OFF.
Egy kérdésem lenne. Van egy "Philips AK730"-as, Németországban gyártott cdlejátszóm viszont zenehallgatás közben random módra (általában 0,5-2 perces időközönként) egy pattanás jön ki belőle, megáll a cédé, kicsit visszateker, ugrik vagy miafene. Nemtudom mitől lehet, Ti tudjátok? Lehet javítani? Nincs kedvem lecserélni mert megszerettem nagyon és ha 20ezer alatt lehet javítani akkor inkább szeretném megcsináltatni. 5let? (vagy nézzek inkább másik után? pedíg úgy szeretem... meg szép is :D) Sok pénzem nincs, sőt... 0-a felé közelít a dolog szóval a javítás is foghúzás lesz nekem, ha lehet javítani...
[/quote]

#717 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 00:15

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
mit tudsz mondani a SKY ról?objektiven? főleg használatban érdekel.sensaura alatt mennyit romlik a hangja,szétválasztja-e a mélyet a magastól 5.1 rendszer esetén,ilyenek.egy boltot kérdeztem,cikk irására kölcsönadnak egyet,csak mire számitsak?
[/quote]

Röviden:
Hanggal kapcsolatban nem tudok objektív lenni, viszont össze tudom hasonlítani az előző/párhuzamosan használt kártyákkal.

Tehát:

SB 64PCI - Nem mondok semmit.
Philips Seismic Edge - Ez egy szép hangú kártya, az előzőhöz képest (SB PCI 64) marha nagy differencia tapasztalható, már egy gyenge fejhallagatóval is. A Sky ez után olyan érzés, mint amikor egy leeresztett gumijú gagyi mountainbike-ról átülsz egy tisztességes guminyomású 28"-os túrabiciklire :D, megszűnik a "csúszkálás", "elkenődés", a "talajviszonyok" dolgok kezdenek a maguk valóságában megmutatkozni. Szóval nincs fölösleges erősítés itt-ott, elmosás másutt: az egész tiszta, de nem csillogó.
nForce SoundStorm - kb. a SB és a Seismic között helyezkedik el, analóg kimenet használata esetén.

Sensaura használatakor kicsit (!) összemosódnak a dolgok (ez csak zenénél észrevehető - nekem);

5.1-ben nem próbáltam, egyszer használtam 4.0-ban, filmnézésre, de akkor a fronthangszórók egy kis aranyos Altec 321-es szatellitjei voltak, szóval hangminőségről nem tudok nyilatkozni.

#718 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:04

idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
gondoltál már fejtiszitásra?
[/quote]

időközben megjött faterom és beszéltem vele... azt mondta volt már szervízben és valami olyasmit mondtak, hogy olvasó fejet kéne cserélni :confused: (remélem jól emléxem és ezt mondta)

szóval, megéri olvasófejet cserélni (mennyibe kerülhet vajh) vagy inkább egy másik használtat?

#719 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:45

idézet:
Ezt írta Boba:

időközben megjött faterom és beszéltem vele... azt mondta volt már szervízben és valami olyasmit mondtak, hogy olvasó fejet kéne cserélni :confused: (remélem jól emléxem és ezt mondta)

szóval, megéri olvasófejet cserélni (mennyibe kerülhet vajh) vagy inkább egy másik használtat?
[/quote]

Nem éri meg javíttatni. Kb. 10-15 rugó az alkatrész hozzá. Ajánlatom Philips CD9XX 15-30e között mozognak.

#720 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:48

idézet:
Ezt írta DDL:

Nem éri meg javíttatni. Kb. 10-15 rugó az alkatrész hozzá. Ajánlatom Philips CD9XX 15-30e között mozognak.

[/quote]
Köszönöm, majd megérdeklődöm! Akkor ez megy a másik szoba az erősítő alá. Faterék nem használják de jól néz ott ki :)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.