Kicsit felhoznám ezt a topicot.
Szerdán vásároltam (nem magamnak) egy Genius SP-HF 350X típusú 2.0-ás hangfalszettet. Általános célra, kis mp3, netes hangok, rádiók stb.
Azért ezt néztem ki, mert árban jó volt, és nem műanyag a háza. Link:
http://www.geniusnet.com/geniusOnline/onli...=portlet-action
Kicsomagolás rendben megtörtént, árhoz képest jó minőségűnek tűnnek a dobozok, és a hangszórókat takaró textil is. Csatlakoztattam a konnektorba, picit fura volt, hogy enyhe búgó hang jött belőle, de nem foglalkoztam vele, gondoltam ez ilyen, ennyi pénzért, majd a hang "elnyomja". Bekapcsoltam egy zenét, kicsit állítgattam a hangszínt, a hangerőt a fél és negyed közé állítottam. Épp elkezdtem gondolkodni rajta, hogy hm. meglepően szépen is szól, mikor a winamp szerint kb. 1,5 percnél egy enyhe reccsenés után nincs hang, a zöld power led is elaludt.
Szó mi szó: semmire nem jutottam, viszont a hátlapon lévő középső két csavar(!) majdnem elégette az ujjam olyan forró volt.
Visszvittem az üzletbe, akik egyébként jó ismerőseim, levettük a hátulját és kiderült, hogy a trafó van odacsavarozva a hátlaphoz avval a két csavarral és átvitte a hőt, s valószínű le is égett. (alig 2 perc alatt). A nagyker azt mondta, el fogják vinni bevizsgálásra, azonnal nem kapok cserét.
A kérdésem igazából az, hogy most hozassak helyette ugyanilyen típust (a másikat meg vagy megjavítják vagy kicserélik és esetleg eladom), vagy esetleg a nagyobb testvérét, pl. SP-HF 1250X-et (ez azért kb. 5-6 ezer Ft-al drágább) vagy 800X-et (bár ilyet itthon még nem láttam még árlistán se), van esetleg valakinek ilyen SP-HF 350X-e, és nincs vele gondja? Ha igen, akkor valószínűleg csak az én példányom volt hibás, vagy arra is gondoltam, hogy elcímkézték 230V-ra a trafóját és igazából 110V-os volt.
Szerkesztette: Kory 2007. 03. 31. 16:00 -kor