HWSW Informatikai Kerekasztal: Audio CD írása MP3-ból - segítsetek ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Audio CD írása MP3-ból - segítsetek !

#21 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 26. 17:57

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 18:54

Vagy próbáld ki a Nero-val azt, hogy az audio sáv tulajdonságainál becsekkolod: Az előző sávval kereszt-átúsztatás-t, és beállítod 0-ra. Én úgy írtam nem rég, és nem panaszkodtak, hogy pattan a track-ek között! Pedig direkt mondtam az embernek, hogy hallgassa meg ezt! Aztán lehet, hogy van, csak ő nem hallja! :)

Jó, de ha már megvan neki szépen, egyben, szünetek nélkül az image, miért cseszné el? :think: Ez kicsit zavaros... ;) Ha külön trackeket szeretnél "szünetmentesen" felírni, akkor van értelme annak, amit mondtál.

#22 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 17:59

Meg lusta voltam kiprobalni, de a cue megoldasnak mukodnie kell, majd lenyulok valami mix rol egy cue filet es azt atszerkesztem.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#23 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 18:08

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 18:59

Meg lusta voltam kiprobalni, de a cue megoldasnak mukodnie kell, majd lenyulok valami mix rol egy cue filet es azt atszerkesztem.

Vagy megcsinálhatod magadnak is mp3cue-val (ez egy Winamp plug-in, belinkeltem már párszor itt is, keress rá, én most lusta vagyok).

#24 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 18:14

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 16:57

Jó, de ha már megvan neki szépen, egyben, szünetek nélkül az image, miért cseszné el? :think: Ez kicsit zavaros... ;) Ha külön trackeket szeretnél "szünetmentesen" felírni, akkor van értelme annak, amit mondtál.

Úgy igen! :) Én külön trackeket írtam mix-be! Ez a CUE-s dolog kicsit macerás nem? MP3-ból átalakítani WAV-ba és úgy felírni CUE-val együtt? De akkor nem mondtam baromságot azzal, hogy ha külön trackek vannak MP3-ban, akkor azt úgy lehet felírni Nero-val, hogy ne legyen a trackek között pattanás? Vagy itt is van, csak nem hallotta az ember?

#25 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 18:27

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 19:14

Ez a CUE-s dolog kicsit macerás nem? MP3-ból átalakítani WAV-ba és úgy felírni CUE-val együtt?

Nem kell átalakítani, jobb szoftverek tudnak közvetlenül felírni .cue+.mp3-at. (Feurio biztosan, azt hiszem, EAC is...)

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 19:14

De akkor nem mondtam baromságot azzal, hogy ha külön trackek vannak MP3-ban, akkor azt úgy lehet felírni Nero-val, hogy ne legyen a trackek között pattanás? Vagy itt is van, csak nem hallotta az ember?

Pattanás nem lesz, mert a Nero interpolálja a hanghullámokat, tehát szép átmenet lesz a számok között. Ettől még nem biztos, hogy teljesen tökéletes lesz a dolog, mert lehet, hogy a számok elejéből/végéből grabbeléskor lecsippentődött egy pici, vagy épp ellenkezőleg, az egyik szám legvége a másik legelején is ott lesz. Ezért jobb az ilyen egybe-kevert CD-ket (mixek, koncertek, stb.) egyben, image-ként grabbelni.

#26 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 18:50

Köszi! Megnyugodtam, hogy van olyan ami simán mp3+cue-t is tud írni! És az mp3cue-val én tudom beállítani egy "egybemixnél" hogy hol legyen a track eleje és vége? Ha ezzel simán így be lehetne állítani, és így cue-val felírni, akkor fölösleges külön trackekre osztani a mixet, hogy lehessen léptetni asztali cdnél!? Mert ha ez így tökéletesen müxik akkor így fogom csinálni az összes egybemixet, amit fel akarok írni cdre, és léptetni is akarom trackenként! :cool:

#27 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 18:58

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 19:50

És az mp3cue-val én tudom beállítani egy "egybemixnél" hogy hol legyen a track eleje és vége? Ha ezzel simán így be lehetne állítani, és így cue-val felírni, akkor fölösleges külön trackekre osztani a mixet, hogy lehessen léptetni asztali cdnél!?

Igen.

#28 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 19:00

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 17:58

Igen.

Köszi a segítséget!! :D
Kapnál KCS-t ha még lenne! :cool:

#29 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 13:52

Na megcsinaltam, muxik is, persze miert ne mukodott volna?Elejen mondjuk szivtam, mert 116min volt a mix es vagnom kellett, majd a felirando anyagot wav be mentettem.A cue fileban pedig mp3 helyett wav ot adtam meg.Szep is lett volna, persze egy szep nagy errorral jutalmazott a nero.Utanna latom, hogy nem wav, hanem wave a file tipusa. :banghead:
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#30 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 16:44

Na kipróbáltam, de a Feurio csak a CUE file-t tudja olvasni? Akkor így nem tudom pl azt megcsinálni, hogy van egy egybefüggő mixem, és külön a végén egy track? Ha ezt akarom, akkor fel kell hogy daraboljam a mixet? Kicsit sok a gond velem?! :p :D

#31 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 17:30

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 17:44

Akkor így nem tudom pl azt megcsinálni, hogy van egy egybefüggő mixem, és külön a végén egy track?

Dehogynem, ezt megadhatod a cue fájlban, például

FILE "E:\MP3\nagy_mix.mp3" WAVE
 TRACK 01 AUDIO
   INDEX 01 00:00:00
 TRACK 02 AUDIO
   INDEX 01 04:05:20
 TRACK 03 AUDIO
   INDEX 01 09:30:00
FILE "E:\MP3\csapjukhozzaeztis.wav" WAVE
 TRACK 04 AUDIO
   INDEX 00 00:00:00

A biztonság kedvéért először CDRW-re írd ki, nézd meg, úgy sikerült-e, ahogy gondoltad.

#32 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 19:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 16:30

Dehogynem, ezt megadhatod a cue fájlban, például

FILE "E:\MP3\nagy_mix.mp3" WAVE
 TRACK 01 AUDIO
 TRACK 02 AUDIO
   INDEX 01 04:05:20
 TRACK 03 AUDIO
   INDEX 01 09:30:00
FILE "E:\MP3\csapjukhozzaeztis.wav" WAVE
 TRACK 04 AUDIO

A biztonság kedvéért először CDRW-re írd ki, nézd meg, úgy sikerült-e, ahogy gondoltad.

Hogy ez nekem nem jutott eszembe???!!! :)
Tényleg! Köszi a segítséget! Az akkor mind1, hogy WAV vagy MP3!
És itt ha jól látom hagy 2mp szünetet? Vagy így is egybefüggő lesz a mix? Vagy mi ez a 2mp??? :confused:
    TRACK 01 AUDIO
    INDEX 01 00:00:01
  TRACK 02 AUDIO
    INDEX 00 03:48:35
    INDEX 01 03:50:35
  TRACK 03 AUDIO
    INDEX 00 06:11:20
    INDEX 01 06:13:20

Szerkesztette: csige 2004. 06. 30. 19:37 -kor

#33 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 22:10

Sajna begázol a Feurio, ha így hozzáteszem a CUE file-hoz a másik számot!  :(  :confused:  :reklamacio:  :rolleyes:

#34 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 15:05

Idézet: csige - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 20:30

Tényleg! Köszi a segítséget! Az akkor mind1, hogy WAV vagy MP3!

Nem egészen. Ha jól tudom, csak az EAC használja így, ahogy én írtam, a többieknek így kell helyesen megadni az mp3 forrást:
FILE "E:\MP3\nagy_mix.mp3" MP3
TRACK 01 AUDIO

Tehát WAVE helyett MP3, ahogy az logikus is lenne.

#35 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 15:37

Igen úgy van a CUE ahogy írtad, MP3 van a file név után

Idézet

TRACK 02 AUDIO
    INDEX 00 03:48:35
    INDEX 01 03:50:35

És itt mi az a 2mp szünet, nem vágod?
És arra nem tudsz mondani vmit, hogy ha így hozzácsapom CUE file-hoz a külön track-et, akkor miért gázol be a Feurio?
Lehet hogy mégis csak szét kéne szedni a "nagymixet" trackekre, és utána a külön trackkel felírni?

#36 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 18:00

Idézet: csige - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 16:37

És itt mi az a 2mp szünet, nem vágod?

A két másodperc itt csak az indexek között van, csak annyit változtat a dolgokon, hogy a CD-lejátszó a két index között "-00:02"-től fogja mutatni az időt, csendet nem tesz be a trackek közé. Amikor közvetlenül ugrasz valamelyik trackre, akkor a második indextől fogja kezdeni a lejátszást.

Idézet: csige - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 16:37

És arra nem tudsz mondani vmit, hogy ha így hozzácsapom CUE file-hoz a külön track-et, akkor miért gázol be a Feurio?

Ümm... hát erre nem. Igaziból még sohasem próbáltam így írni CD-t Feurioval, lehet, hogy nem is lehet. Exact Audio Copyval is próbáltad? :think: Ha ráér, holnap majd próbálkozom egy kicsit én is, valahogy csak meg lehet oldani...

Szerkesztette: KovacsUr 2004. 07. 01. 18:00 -kor

#37 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 18:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 17:00

Ümm... hát erre nem. Igaziból még sohasem próbáltam így írni CD-t Feurioval, lehet, hogy nem is lehet. Exact Audio Copyval is próbáltad? :think: Ha ráér, holnap majd próbálkozom egy kicsit én is, valahogy csak meg lehet oldani...

Oké! Értem már ezt a 2 mp-es dolgot! :D
Szerintem sem lehet így felírni, és attól tartok, hogy semelyik progi nem tud megbírkózni ezzel a feladattal!
EAC-val nem próbáltam még, mert az csak WAV file-t tud felírni, ahogy látom. Így konvertálgatni, meg macerás lenne sokszor! Lehet hogy majd megoldom úgy, hogy szétdarabolom a nagymixet azt kész! :)
Ráér egyébként, de ne törd magad miattam! Csak ha téged is érdekel, hogy hogy működik ez! ;)

#38 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 15:15

Adott egy mix amit valami elmeroggyant trackenkent huzott be mp3 ba.Lehet ebbol normalis audio cd t gyartani, hogy a leheto legkevesebb szunet legyen a trackek kozott?Mert ugyi hiaba allitok be 0 sec et a trackek kozott, ugyanugy hallhato lesz egy pillanatnyi szunet.

#39 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 15:25

Idézet: csige - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 19:30

Oké! Értem már ezt a 2 mp-es dolgot! :D
Szerintem sem lehet így felírni, és attól tartok, hogy semelyik progi nem tud megbírkózni ezzel a feladattal!
EAC-val nem próbáltam még, mert az csak WAV file-t tud felírni, ahogy látom. Így konvertálgatni, meg macerás lenne sokszor! Lehet hogy majd megoldom úgy, hogy szétdarabolom a nagymixet azt kész! :)
Ráér egyébként, de ne törd magad miattam! Csak ha téged is érdekel, hogy hogy működik ez! ;)

CDRWIN?

#40 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 16:17

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. júl. 4., vasárnap - 14:15

Adott egy mix amit valami elmeroggyant trackenkent huzott be mp3 ba.Lehet ebbol normalis audio cd t gyartani, hogy a leheto legkevesebb szunet legyen a trackek kozott?Mert ugyi hiaba allitok be 0 sec et a trackek kozott, ugyanugy hallhato lesz egy pillanatnyi szunet.

Próbáltad a WinONCD-t? Azzal nekem sikerült, de a Nero-nál is van egy olyan funkció, hogy "Az előző sávval kereszt-átúsztatás", ezt az audio sáv tulajdonságoknál találod. Nekem nem szóltak eddig, hogy lenne egy pici szünet a track-ek között!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó