HWSW Informatikai Kerekasztal: MP3-as diskman vétel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MP3-as diskman vétel

#1 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 17. 11:05

Csáó!
Egyik haverom elunta már a várakozást a RioVolt SP250-r :(, ezért megkérdezte tőlem, milyen diskman-t ért
demes nálunk venni. Sajna nekem halvány lila fingom nincs arról, mi kapható itthon. (Ahogy elnéztem, nekem való nincs, innét pedig nem érdekelt tovább a dolog.) Úgyhogy légyszi segítsetek, milyen diskman-t, és HOL érdemes venni?
Szempontok: (fontossági sorrendben!)
1.) 12 cm-es CD-t is lejátszon
2.) Minden tömörítési aránnyal jól boldoguljon
3.) Elem élettartama, minél hosszabb legyen
4.) Legyen IdTag kijelzés (ha normálisan kereshetünk a számok között valamilyen könyvtárszerkezetben, az sem hátrány)

Természetesen, legyen normális a rázkódásvédele és a hangminősége is. És ha nagyon maximalista akarok lenni akkor még rádió sem ártana. (Persze már felébresztettem azóta ... :D :D :D)

#2 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 11:10

Bocsi, de rossz helyen nyitottam a topicot, úgyhogy kérlek dobjátok át a multimédiába.
Köszi!

#3 Felhasználó inaktív   GerMe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 09:02

Most láttam a Thomson-nál egy viszonylag ígéretes darabot! (Erre márt talán tényleg rá lehet aggatni az "Mp3-as diskman" nevet, persze csak Magyar viszonylatban)

Thomson PDP2080-as (Thomson Lyra család):

- 40 s rázkódásvédelem (mp3-nál 128 kps-sel 100 s)
- 6 soros pontmátrixos kijelző
- beépített elemtöltő
- kb. 10 órás lejátszási idő (leírás szerint)
- a dobozán 32-256 bitrate-es lejátszás, de mindenhol máshol 320-ig olvastam (ráadásul viszonylag új szerkentyű, úgyhogy nem tartom valószinűnek, hogy ilyen alap dolgot ne támogatna)

40e-ért láttam.
Szeretném tudni, hogy van-e már valakinek ilyen, ha igen, akkor mik a tapasztalatai.
Ha valaki jobbat tud mondani az itthon kaphatóak közül, akkor ne foggja vissza magát!!!

[ 2002. május 27.: GerMe szerkesztette a hozzászólást ]

#4 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 13:35

SamSung DiscMan-jei közül az egyik tud lejátszani ilyet. Az profi. Úgy tudom az új Chip magazinban pont van ilyen téma is. Nem tudom ők mit mondanak. (Nem biztos, hogy igazuk van. :D :D :D)

#5 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 17:44

A Thomson Lyra-ról már volt egy rövid topik itt, keress rá!

#6 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 18:33

idézet:
Ezt írta Naszta:
SamSung DiscMan-jei közül az egyik tud lejátszani ilyet. Az profi. Úgy tudom az új Chip magazinban pont van ilyen téma is. Nem tudom ők mit mondanak. (Nem biztos, hogy igazuk van. :D :D :D)[/quote]

A Chip a legújabb Samsungot hozta ki győztesnek. :) Láttam a médiamarktban..40e. Tud mindent amit a topic nyitó kért, de chip-ben leírtak mindent részletesen. ;)
Egyébként átlagban nem mindegyik 12 cm-es tudja a id tagokat lejátszani. Ritka amelyik igen. Nekem személyszerint tetszik a Lenox és nem is rossz csak nem tudja a 256kbit-et!! :( A Samsung 40-ért meg nekem drága...
A riovolt sp90 lenne nekem való, vagy a sp100, de arra várhatok. :(
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyulgalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

#7 Felhasználó inaktív   Menotti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 27. 22:53

A Metroban most van akciózva valamilyen "neve sincs" (kb.20ezer) Egy érdeklődést megér.

#8 Felhasználó inaktív   LuiT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 05:15

Hi!

Én a Nintaus Discmanjét ajánlom neked ez vcd-t és svcd-t is lejátszik a címeket is kiírja.
Üdv.: <b>„A törvényeket a bölcsek hozzák, és a bolondokat sújtják velük.” :-)</b>

Gigabyte EP35C-DS3R, Q6600, Zalman CNPS9500 LED, <b>NO TUNING</b>
2x2GB+2x1GB/1066 DDR2 KingMax, Zotac GTX 260, ASUS Xonar DX,
G.Skill 64 GB SSD, Samsung F-1 2x320GB SATA2 Raid-0, Samsung F-1 2x1TB, Pioneer DVR-215,
Chieftec BA02-Black, Enermax Modu82+ 525W, 2xZalman ZM-MFC1, Jazz DE-005, Jazz J-9902 5.1

#9 Felhasználó inaktív   Bécike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 28. 17:34

idézet:
Ezt írta Mac_29:

A Chip a legújabb Samsungot hozta ki győztesnek. :) Láttam a médiamarktban..40e. Tud mindent amit a topic nyitó kért, de chip-ben leírtak mindent részletesen. ;)
Egyébként átlagban nem mindegyik 12 cm-es tudja a id tagokat lejátszani. Ritka amelyik igen. Nekem személyszerint tetszik a Lenox és nem is rossz csak nem tudja a 256kbit-et!! :( A Samsung 40-ért meg nekem drága...
A riovolt sp90 lenne nekem való, vagy a sp100, de arra várhatok. :([/quote]

Annyira ritka, hogy le sem szokták játszani! :D
Na jó, némelyik megmutatja. :D :D :D

[ 2002. május 28.: Bécike szerkesztette a hozzászólást ]
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki sem látott.

#10 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 29. 18:57

idézet:
Ezt írta Bécike:

Annyira ritka, hogy le sem szokták játszani! :D
Na jó, némelyik megmutatja. :D :D :D

[ 2002. május 28.: Bécike szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jól van na! Ne kötekedjé má'! ;)
Úgy értettem, hogy a 12cm-es cd -ket lejátszó discman-ek nagyon kis hányada tudja az id tagokat megjeleníteni...
Most Jó? :rolleyes: :)
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyulgalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

#11 Felhasználó inaktív   Ry 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 31. 10:48

Index-en van nagyon hosszú fórum: [url="http://"http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9019717&uq=738"]http://forum.index.h...=9019717&uq=738[/url]

ha valaki ezt végigolvassa, mindent megtudhat. (és ezáltal el is megy a kedve, hogy itthon vásároljon, és elkezd külföldön tatózkodó ismerősök után kutakodni :) )

egyébként a Nintaus meg Lennox nem javallott (szrintük), mert hamar amortizálódik (pl. recsegés).
még csak 4 *-om van, pedig király csávó vagyok!!! JUST DO IT! :)

#12 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 31. 17:06

Panasonic SL-MP50 mp3-dicmant ismeri valaki?
(40/100 mp No Skip, Album átugrás funkció, 25 órás lejátszás, ismétlés, programozás, CD-R, CD-RW lejátszás, S-XBS, stb: [url="http://"http://www.panasonic.hu"]www.panasonic.hu[/url] )
Gondolkodom egy ilyenen. Nem olcsó (58k) , de legalább valami ismertebb márka, elvárható némi minőségi cucc tőlük.

Ilyen Rio, meg Iriver cuccokat nézegettem már neten, de itthon? ....reménytelen

Flash

[ 2002. május 31.: Flash szerkesztette a hozzászólást ]

#13 Felhasználó inaktív   Cserfa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 31. 19:40

idézet:
Ezt írta GerMe:
Most láttam a Thomson-nál egy viszonylag ígéretes darabot! (Erre márt talán tényleg rá lehet aggatni az "Mp3-as diskman" nevet, persze csak Magyar viszonylatban)

Thomson PDP2080-as (Thomson Lyra család):

- 40 s rázkódásvédelem (mp3-nál 128 kps-sel 100 s)
- 6 soros pontmátrixos kijelző
- beépített elemtöltő
- kb. 10 órás lejátszási idő (leírás szerint)
- a dobozán 32-256 bitrate-es lejátszás, de mindenhol máshol 320-ig olvastam (ráadásul viszonylag új szerkentyű, úgyhogy nem tartom valószinűnek, hogy ilyen alap dolgot ne támogatna)

40e-ért láttam.
Szeretném tudni, hogy van-e már valakinek ilyen, ha igen, akkor mik a tapasztalatai.
Ha valaki jobbat tud mondani az itthon kaphatóak közül, akkor ne foggja vissza magát!!!

[ 2002. május 27.: GerMe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A Thoson Lyra PDP 2080 után érdeklődőknek

Nekem van egy ilyen Thomsonom. Meg van egy Lennoxxom is.
A Thomsonnak nincs vonalkimenete, a Lennoxxnak van.
A Thomsonba négy akku kell, és így kb. 4-5 órát bírja, a Lennoxxba 2 kell, és fele annyit bírja (azaz mindkető jó sokat zabál). Áramfelvételük 220 mA körüli). (Az általam használt akku 1300mAh NiMh, elemet nem érdemes, sőt, nem is szabad beletenni, mert a legbikább elem is csak kétszer ennyit bírj, és egy vagon pénzbe kerül, míg az akku többszázszor tölthető)
A Thomson rázkódásvédelme igaz, meg a többi igaz, de mégis, egy kalap sz*r, ha menet közben használod, olykor ugrik a szám, nem is keveset. A Lennoxx rázkodásvédelme kifogástalan. A Thomsonnal meg kell tanulnod símán járni :))
A Thomson hatalmas előnye, hogy igényesebb kialakítású, kezeli a könyvtárakat és látod is, mi van, az ID taget is olvassa, így is programozható. Ebből a szempontból a Lennoxx csapnivaló. Viszont a Lennoxx emléxik arra, hogy hol hagytad abba a hallgatást.
A Thomsonnak nem potmétere van, hanem nyomógombokkal állíthatod a hangerőt, a Lennoxxom potmétese tönkrement (pedig alig tekergettem!). Szóval vagy áthidalom (mert ilyen potit sehol nem találni asszem), vagy csak a vonalkimenetet használom.

Azt még nem próbáltam, hogy a lézert állítgatva javul-e a Thomson, de most, ha döntenem kéne, egyiket sem javasolnám neked, mert a Lennoxx potija használhatatlanná tette őt egy év alatt, és fogalmad sincs róla, mit hallgatsz (hacsak nem emléxel rá :)), A Thomsont rázkódás-érzékenysége meg csapnivaló.
Ha esetleg lesz kedvem állítgatni a Thomson lézerét (mert a fejnél a poti hozzáférhető szerelés nélkül), és megjavul, esetleg azt is felírom.

Ja, a Thomson halkabb! 16 (Sony), 24 (Sony), 32, 120 Ohmos fülessel műxik a Lennox, és a kis Ohmosokkal jó nagyot szól.
A Thomson csak a 32 ohmossal (saját hallgatójával), vagy nagyobb ellenállású szól torzítás nélkül (és a kis Ohmossal sem hangosabb), és buszon, meg zajosabb helyen túl halk.

A Thomsonnak meg nem is oly rossz a fülese, a hangja kb. 4-6 ezer Ftos fülesek kategóriájába emeli minőség terén. Őszintén megmondom, a Lennoxxét tán csak egyszer hallgattam, nem emléxem a hangjára, de fiaim már eltörték vezetékében a rezet, azaz valami kommersz ócskaság lehet (azért a Thomsoné sem kevláros, gondolom).

Hangjukat tekintve nem jobb egyik a másiknál, ha nincs is vonal a Thomsonon, elég jól szól vonalként a füles-kimenete is, azaz asztalon is használható, ha a szükség úgy kívánja, mobil használatnál ugyan minek az? Ha asztalon hallgatnám (nincs rázkódás), a Thomsont választanám, mert a kijelzője szuper, könnyen lehet válogatni, stb.

Ha a Lennoxnak nem lenne ez a poti problémája, ára miatt egyszerűen leverné a Thomsont. Mechanikailag sem olyan rossz, én egy évig mindennap hordtam egy oldaltáskában, számtalan lökdösődés, olykor eső, stb., a mechanikája (nem a poti!) mindent kibírt, minden helyzetbe, gyakorlatilag minden rázkódást kivédett (ha a Thomson ezt tudná, vagy 10 ezerrel többet érne), futni, meg bármit nyugodtan lehet vele, akár egész durva rázkódások sem zavarják (habár ekkor az áramfelvétele megnő asszem, mert többet "melózik".

A Lennoxx valami negyedórás digitális diktafon is, ami szvsz tök felesleges, mert ki is akar diktafonnak használni MP3 lejátszót? Ahhoz túl nagy, és mic nincs hozzá (igaz, csak pár száz Ft.)

Mindkét készülék képes akkut tölteni, NiMh-t (vigyázni kell a Lennoxxal, mert NiCd akkut szoktak vele adni, azt szvsz pár töltés utánhazavágja, mert csak valami 600, esetleg 750 mAh-s akkut szoktak velecsomagolni a dzsunkán, amit kétszeres árammal tölt a gép, így csoda lenne, ha sokáig bírná, és szvsz jó, ha egy órát műxik az ilyen akkukkal).
A Thomsonnal nem adnak akkut, hanem 4 bika Duracell-t (ami árából két akkut asszem meg is lehetne venni). Ilyen bika Duracellel 10 órát képes üzemelni.
Ha van kedve ezek után Thomsont venni, gondolja meg, én eladnám az enyémet 35 ezerért (azaz 5 ezerrel olcsóbban, alku nincs), kb. két hónapos asszem, garanciás, számlás, itt vettem a Thomson-boltban.
1 Hz Titanium Citizen Eco Drive karóra, 40 cm ventillátor (Eurotec, asztali), 46*32 zoll monitor alatti asztal (Bonazna tip.), etc.

#14 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 11:40

Úgy látom senki nem találkozott még ezzel a Panasonic SL MP50-el... kár, mert jó lenne valami infókat szerezni róla, milyen használat közben, stb...

#15 Felhasználó inaktív   Lobo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 15:51

Én a Samsunggal találkoztam, és nagyon Sirály volt. Több klasszissal jobb, mint egy Lenox vagy Nintaus (azokhoz is volt szerencsém), de persze az ára is.
9 proci, 4224MiB memória, 17 HDD (2.84 TB), 6 videokártya, 9 táp (2785 W), ...

#16 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 15:52

Most láttam valami katalógusban egy új Sony-t ID3-at játszik az tuto mert van hozzá LCD- távírányító ;) Nem tudom hol volt és mi a neve sajnos :(

#17 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 20:31

idézet:
Ezt írta Lobo:
Én a Samsunggal találkoztam, és nagyon Sirály volt. Több klasszissal jobb, mint egy Lenox vagy Nintaus (azokhoz is volt szerencsém), de persze az ára is.[/quote]

A medima**tban 40e egy jó minőségű Samsung mp3 lejátszó. Én sokallom, de a többi ehez hasonló minőségű lejátszóhoz képest olcsó.
Csak egy kérdés. Mért nem éri meg a hazai forgalmazóknak a RioVolt termékek forgalmazása?? Hamár a Terratec Mp3 lejátszó 62e-ért árulják akkor ennyiért az sp250-et is lehetne árulni. Azt még talán vennék is. :)

#18 Felhasználó inaktív   Mac_29 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 05. 20:38

idézet:
Ezt írta Mac_29:

A medima**tban 40e egy jó minőségű Samsung mp3 lejátszó. Én sokallom, de a többi ehez hasonló minőségű lejátszóhoz képest olcsó.
Csak egy kérdés. Mért nem éri meg a hazai forgalmazóknak a RioVolt termékek forgalmazása?? Hamár a Terratec Mp3 lejátszó 62e-ért árulják akkor ennyiért az sp250-et is lehetne árulni. Azt még talán vennék is. :)
[/quote]

Egyébként láttam ugyanott, ugyanannyiért Grundig-ot, Phillips-et. A chip-ben csak a grundig nem szerepelt. Ha valakit érdekel a téma ott olvashat róla.

#19 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 06. 13:29

Én ma egy aiwát láttam a media marktban asszem 37-ért de az akkora hogy embert lehet ölni vele (min. 4 cm vastag)

#20 Felhasználó inaktív   Sound 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 13. 01:35

Én mondjuk ezt ajánlanám [url="http://"http://www.iriver.com/english/imp-350.htm"]http://www.iriver.co...ish/imp-350.htm[/url] iRiver imp-350. Ha a jó isten is azt akarja akkor ilyen cuccom lesz, ugyanis valami maitt kishazánkban nem forgalmazzák, vagyis én nem bukkantam rá :) , így amcsiból kell haveron keresztül behozatni. Amúgy $174 (47e)amazonról.
.: S0und :.

email - soundb@freemail.hu

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.