Digitális hangkábel max. hossza...
Elküldve: 2003. 12. 29. 12:30
Össze akarok kötni a gépet a TV-vel (és az erősítővel). Mennyi lehet a koax digitális kábel max. hossza. Kell-e valamilyen speciális kábel (a DVD és az erősítő között elvileg digital audio kábel van, de azt írja, hogy 75Ohm-os, tehát egy sima video kábel?)? Ha nagyon hosszú mi lehet a jelenség? Romlik a hangminőség, vagy csak nem ismeri fel az erősítő a jelet. Ja a hardver: SB Live 5.1 (spdif out-on használva, erősítő valami Sony, talán DE445). A kép Sapphire 8500LE-ből jön s-video kábelen (5m, de a valós távolság 3m). A képpel minden ok.
Előre is köszi!
[ 2003. december 29.: szepi23 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 29. 14:31
[ 2003. december 29.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 29. 22:12
Elküldve: 2004. 01. 01. 11:37
és egyre több hibajavitást kell küldenie az erősitőnek,és emiatt egyre kevesebb jel megy át.
nekem 1.5 méteres KOAX,igy fingom nincs 20 méternél mi az ábra..
Elküldve: 2004. 01. 03. 16:59
Teljesen mindegy, hogy mennyire hosszú a kábel, és mennyi kávédaráló van mellette. Ha átmegy a jel, akkor nem változik a minősége, ha nem megy át, akkor nincs jel.
A digitális átvitel már csak ilyen....
Elküldve: 2004. 01. 03. 17:04
Gondolod, hogy gondosan formázott, gyémántból faragott nullák meg egyesek mennek szép sorban, kézenfogva a zsinóron át? Igenis kaphat olyan külső impulzust, zavaró jelet ami szétvágja az adatcsomagokat, szinkronjeleket, aztán olyankor be-becsúszhat némi kis szünet meg hiba is, főleg tömörített (AC3, DTS) jelfolyamnál szól csúnyán az ilyesmi, ha a dekóder nem némítja le a jelfolyamot ilyenkor okosan.
Elküldve: 2004. 01. 03. 17:18
ha zárlatos, akkor is lenémítja, és még sorolhatnánk.
az erősítő tudja, hogy mekkora feszültségtartományban, mekkora időtartamu impulzust, és milyen sorozatot vehet jelnek, minden más esetben figyelmen kivül hagyja...
azért ez 50 ezer forint felett már nem nagy kérés egy full digitális készüléknél...
Elküldve: 2004. 01. 03. 20:37
Nálam a kábeltévé koaxon jött az áldás, a hideg éren új száguldoztak a szikrák, mint műkorcsolyázó a jégpályán (végül a hideg ér védőföldre lekötése megoldotta a problémát, mivel lusta vagyok szólni a kábeleseknek - de ez nem ide tartozik). A kábeltévé és a digi audio koax egymás mellett futnak, így férnek el. Ráadásul a tévé-hifi-PC galvanikus kapcsolatban van, így a szikra a teljes rendszeren átszaladgált.
Igazad van, az erősítő némít, okosan. Milyen jó is volt nézni, hogy a PCM felirat a szikra "ütemére" pislákolt. Hallgatni már nem volt annyira öröm!
És ami fontos: a DVD lejátszó és az erősítő közötti 50 centis koaxot nem zavarta a szikra, ellenben a 10 méteres, PC és erősítő között futót eléggé. Ezért nem mindegy, főleg ekkora hossznál a zavar jellege és a koax kábel minősége.
Elküldve: 2004. 01. 04. 00:15
Persze elképzelhető, hogy szerencsém van, de azért továbbra is fenntartom, hogy a rendszer elég hibatűrő; olyannyira, hogy szeritem rövidtávon akár sima földelt kábellel is elmenne, még koax sem kellene hozzá.
És persze az erősítők viselkedésében is biztos mutatkoznak különbségek...
Elküldve: 2004. 01. 04. 09:01
idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
elvileg minél hosszabb,több zavart szed össze,
és egyre több hibajavitást kell küldenie az erősitőnek,és emiatt egyre kevesebb jel megy át.
nekem 1.5 méteres KOAX,igy fingom nincs 20 méternél mi az ábra..[/quote]
A hibajavítást nem az erősítő küldi. Sőt semmi sem küldi.
Üdv: DDL
Elküldve: 2004. 01. 04. 09:05
idézet:
Ezt írta Fast Driver:
Ne marháskodjunk már!!
Teljesen mindegy, hogy mennyire hosszú a kábel, és mennyi kávédaráló van mellette. Ha átmegy a jel, akkor nem változik a minősége, ha nem megy át, akkor nincs jel.
A digitális átvitel már csak ilyen....[/quote]
Ezt ugye nem goldolod komolyan?
Üdv: DDL
Elküldve: 2004. 01. 04. 11:52
Aranyozott, ezüsttel forrasztott RCA-végződésekkel.
Egyszer csináltam egy 10 métereset és vigan ment! Persze az is igaz, hogy nem szoktam kávét darálni a gép mellett

RG-6 osat vegyél, és a boltban kérd meg, hogy megnézhesd:
Egyes gyártmányúak fém belsővel és réz bevonattal készülnek. Úgy lehet megállapitani, hogy a kis darabot levágsz a melegérből mágnessel fel tudod-e szedni vagy nem.
De jó esetben a lemettszés pontján is látszik a kereszmettszet. Néztek már rám furcsán szatelites boltban, de hát mit érdekel engem

A hibajavitás az mindig a fogadó: kiolvasást (pl.CD,DVD) kitömöritést ill D/A konverziót végző készülék (pl.erősitő) végzi.