.::HDTV::.
Elküldve: 2004. 01. 09. 13:29
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 09. 13:29
idézet:
WinDVD4? Mert annál ez csak a scale-elésre, meg talán az YUV->RGB konverzióra vonatkozik. Próbáld ki a WinDVD5-öt [/quote]
Ahogy korábban is írtam 4.5 DXVA B28.108 , anno amikor kijött az 5-ös felraktam de nálam a capturere szétfagy a program ezért vissza kellett pakolnom a régit.
idézet:
DXVA-t kell engedélyezni windvd-nél és akkor már nincs gondja a lejátszással. Nálam 80% terheléssel megy. De ezt csak registryből lehet [/quote]
Ezt is írtam hogy a regisrtyben true a kulcs mert megnéztem, egyébként nem kézzel állítottam be hanem alapból ez volt a default.
idézet:
(Én a FusionHD-vel néztem a site-jukon letölthető mentéseket, ebben beállítható a DxVA-s gyorsítás.) [/quote]
Nekem azzal resetre fagyott az XP amit eddig még csak 1x csinált az is a WinDVD5 okozta.
Elküldve: 2004. 01. 09. 13:39
idézet:
Ezt írta shabba:
Ezt is írtam hogy a regisrtyben true a kulcs mert megnéztem, egyébként nem kézzel állítottam be hanem alapból ez volt a default.
.[/quote]
Nem True-nak kell lennie ,hanem 1-es értéknek kell ott lennie
És 2 helyen is benne van, egyszer a local machine-ban, és a current user-ben is ott van a key.
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:14
idézet:
Ezt írta shabba:
Nekem azzal resetre fagyott az XP amit eddig még csak 1x csinált az is a WinDVD5 okozta.[/quote]
Akkor valami gáz lehet az XP-ddel, vagy a DirectX installal.
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:24
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Miert kellene?[/quote]
IMHO nem csak én gondolom úgy, hogy a MS agresszíven expanzív (üzlet)politikát folytat. Ha még nagyobb - túl nagy - lesz a befolyása, felülkerekedhet a vezetésben egy olyan csoport - ha ez még nem történt meg -, akiket már nem is érdekel más, csak az ezzel való (vissza)élés, azaz a hatalom, és annak minnél nagyobbra növelése. Nem véletlenül lépett már az (előző) amcsi kormány, és több állam kormányzója is ellenük. És az EU sem nézi már jó szemmel őket. De gondolom, ezzel nem mondok neked újdonságot. (Hihi, még egy akciófilm is készült erről, bár elég gyengus volt.)
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:31
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:34
idézet:
Ezt írta balagee:
Es meg is allitottad? Mert mozgas kozben a makroblokkok SOKKAL kevesbe latszanak, es az itt kiemelt jelenetben nagyon mozog ez langolo hatter...
Azt hogy a szinmelyseg nagyobb volt egyszeruen nem ertem mibol kovetkeztetted ki. Remelem nem ebbol az 1 kepkockabol. Meg nem a maces elkefelt windoz media playeres 0.5 fps-en futo demo videokbol
A vaszonhoz odamentem dolgot meg felejtsd mar el. 1920x1080 (i) videokat neztel 1280x720 vetiton. A pixelek felet ki se rakta a cucc. Marhara nem ugyanaz mintha a monitoron huzod fel bazi nagyba.
Valszeg boven talalni a DVHS felveteleken is olyan reszeket ahol elsirnad magad olyan randa 1-1 kepkocka. De a DVHS-t inkabb hanyagolni kene mert semmi jovoje nincs. Multja is alig ...
Sztem HD felbontasban a wmv9 fele-harmada akkora savszellel szepen hozza azt amit az mpeg2. Ideje lenne lecserelni ezt a kioregedett technologiat... Draga dolog a savszelesseg, lenne indok a cserere boven...
A microsoft fele demo trailerekbol a Confidence trailert erdemes nezegetni szerintem. Igen gyorsan valtakozo kepek, igen meggyozo minoseg pedig 'csak' 1280x720.
Bocs a b*aszogatasert
[ 2004. január 09.: balagee szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem gond
Meg PC-n is nezegettem a Fusion HDTV demoknak szebb kepuk volt, mint a WMV9 demoknak. WMV9 nel a szinatmeteknel is latszott az atmenet, tudod amit ugy utalok
Mondjuk nekem tokeletesen mindegy, hogy mi terjed el, csak terjedjen mar! Amerikaban egyelore ugy nez ki a HDTV a nyero.
Max-payne: koszi az infokat, atnezegetem.
Elküldve: 2004. 01. 09. 14:58
A capture már szintén nem fagy szét mint régen, viszont nálam hibás végeredményt produkál. [url="http://"http://rulez.fpn.hu/hd.jpg"]http://rulez.fpn.hu/hd.jpg[/url]
Valamit ötlet, mivel lehetne helyre pofozni?
Ps.: Közben tovább nézegettem de ez nagyon bugos ha SVCD vagy sima mpeg1 videt töltök be 1xűen kiszürkíti a capturét és nem is működik. Más is tapasztal hasonlót vagy csak engem nem szeret ez a WinDVD5?
[ 2004. január 09.: shabba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 15:48
idézet:
Ezt írta shabba:
Felraktam a WINDVD 5.3 DXVA B05.020, egyenlőre müxik. Úgy néz ki az MPEG2 dekódolás alapos optimalizáción esett át(talán SSE2, az új Xvid is ettől szárnyal) mert ezzel tényleg 80% CPU-t eszik, igaz tök lényegtelen neki a hardwares gyorsítás be van-e pipálva vagy sem.[/quote]
Én ha SW-es dekódolásra kapcsolok a FusionHD-ben, úgy játsza vissza az anyagot, hogy kihagyja a képkockák felét-háromnegyedét, azaz kissé darabossá valik a mozgás. (Végülis ügyes megoldás, jobb, mintha akadozna.)
upd: ja, ezt nem automatikusan csinálja, be lehet állítani, milyen telj. proci van a gépben. Ha 3GHz-esre (vagy ilyesmi) állítom, akkor már nagyon akad ez a SW-es lejátszás.
[ 2004. január 09.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:08
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:23
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Ezt irja az ATI honlapja:
Elkepzelheto, hogy hardveresen tamogatja. Jo lenne.
Krinyo[/quote]
Nem elképzelhető, hanem igy is van.
A videokártya az alábbiakat végzi:
- Run-level decode
- de zig-zag
- IDCT
- Motion compensation
- YUV->RGB konverzió
- BOB/pixel adaptive deinterlace
Végeztem egy kis HDTV videólejátszásos prociterhelést, a tesztanyag japán MPEG-2 NTSC HDTV transport stream, formátuma 1920*1088i,19Mbit/sec,30 field/sec.
A filtergraph-ot a saját videolejátszó progim állitotta össze a következő filterekkel:
A fájbeolvasáshoz a Microsoft File Source (Async) filtert, a splitteléshez pedig az Elecard Demultiplexert használtam (más demuxer nem ismeri fel jól a .tp kiterjesztésű transport stream-et).
A video dekódoláshoz az ATI Video Decoder filtert használtam DXVA gyorsitással (DXVA MODE MPEG-2 C) és nélkül szoftveres módban, illetve az Elecard MPEG-2 decoder filtert szoftveres módban (mivel ez nem támogatja a DXVA-t).
A video rendereléshez a Microsoft VMR7-et (Overlay módban), VMR9-et, valamint a saját készítésű DX9-es Video Rendereremet használtam.
A tesztelést az alábbi cuccon végeztem: AMD 2500+ XP Barton,Asus A7N8X alaplap, Club3D Radeon 9500Pro, 512MB DDR 266 Single channel, WinXP Prof., Catalyst 3.10 driver
A prociterhelés átlagosan a következő volt:
DXVA dekódolás:
1. ATI Video Decoder + VMR7: 35%
2. ATI Video Decoder + VMR9: 48% (!)
3. ATI Video Decoder + saját DX9-es video renderer: 38%
Szoftveres dekódolás:
1. Elecard Video Decoder + VMR7: 80%
2. Elecard Video Decoder + VMR9: 90%
3. ATI Video Decoder + saját DX9-es video renderer: 75%
Érdekes, hogy a Microsoft VMR9-e okozza a legnagyobb terhelést, valamit nagyon eltoltak az M$ fiúk.
Az enyém is csak a DX9-es renderelés miatt lassabb a VMR7 Overlay módjánál.(Elvégre mégis egy DX9-es 3D-s scene kerül megjelenítésre ,a DX7-es 2D-s Overlay-jel szemben.)
Teljesen persze nem fer, hogy az ATI Video decodert az Elecard Video Decoderrel hasonlitottam össze,
de a Microsoft VMR7 és VMR9 esetén nincs lehetőség szoftveres mód kiválasztására ha van DXVA, mert automatikusan először a hardveres módot használják ha van. Ha nincs csak akkor jöhet a szoftveres.
Ráadásul az ATI Video Decoder 12 bites NV12 YUV formátumot használt, mig az Elecard 16 bites YUY2-őt, ami
25%-kal több adatmásolást okozott a rendszermemória és a videomemória között.
A teszteredményekkel igazából csak a DXVA és a szoftveres mód közötti prociterhelés eltérést akartam összehasonlitani:
a DXVA a dekódolás több, mint felét leveszi a proci válláról.
Ugyanezt a stream-et Celeron 1.7-en is meg lehetett nézni képkocka dobálás nélkül, ott kb. 75% volt a terhelés.
A legjobb persze az lenne, ha a WMV9-et is támogatnák a kártyák hardverből, akkor nem kellene hozzá
atommeghajtású bicikli mert egy 1.5-ös PIV is elég lenne.
A Coralreef demót éppenhogy elbirja a gépem képkocka dobálás nélkül. A Terminator 2 Extreme korrektül megy,
de az nem 1920*1080, hanem annál kisebb.
Két éve volt egy cikk a Microsoft weboldalán, miszerint az ATI és NVidia kártyái támogatni fogják a VMW9-et DXVA dekódolással, de azóta ebből nem lett semmi.
Az ATI fejlesztői részlegéhez be vagyok regisztrálva, kétszer is irtam nekik ez ügyben (is), hogy mikor lesz
ilyen támogatás, de először csak annyit válaszolt az illetékes ürge, hogy utánanéz. Ez volt fél éve.
Irtam neki megint ,hogy mi van, de válasz azóta se jött.
Úgy látszik túl kíváncsi vagyok...
Én személy szerint megelégednék a HDTV 720p felbontással is, nekem nem létszükséglet (most) az 1080i mert:
1. a 720p is több, mint 2x akkora, mint a PAL DVD
2. progressziv formátum(Ki nem állhatom az interlace-t, mert a deinterlace-elés mindig minőségromlással jár)
3. 19Mbit pont elég lenne hozzá (a DVD max 9.8mbit lehet) A jelenlegi 1080i-ket se nyomják többről, sokszor ezért macroblokkosodnak. 1080i-hez kevés a 19 mbit, csak éppen az amcsik a saját műholdszóró rendszerük korlátja miatt 20mbit-nél többel nem tudnak egy adást sugározni. (javitsatok ki ha rosszul tudom!) Az európai rendszernél ez nem gond.
4. A 720p-hez már most is vannak kivetítők, a Sanyo PLV-Z2 már itthon is kapható, de majd jön a többi is.
Plazmát, HDTV-t azért nem emlitek, mert ki birja azt megvenni?
Krinyó egy kérdés: mit értesz az alatt, hogy gyengébb gépeken rontja a WMV9 video decoder a dekódolás minőségét?
A Celeron 1.7-en a nem intra frame-eket az tény hogy kidobálta (volt kb. 10 frame/sec a T2 Extreme) de a dekódolt frame-ek minőségében én nem láttam romlást.
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:24
idézet:
Ezt írta Mumia:
Van nekem egy óriási problémám: az Euro1080 ugye Májustól kódolt lesz, bár lehet kapni STB-vel együtt kártyát. De én azzal kitörölhetem a seggem. Nem tévén akarom nézni, valami nyomoronc STB-n keresztül. Főleg mert nincs HDTV-m és nem is lesz, mi a francnak, mikor mindent monitoron bámulok, a filmeket is. Ez engem meglehetősen aggaszt. És nem lesz az a gép, ami szoftveresen dekódolja, a 18mbit-es jelfojamot. Így teljesen meg lesz lőve mindenki, aki skystar2-vel akarja nézni.[/quote]
Hat ezt sajna jol latod![]()
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:30
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:36
idézet:
Ezt írta Fábris:
A DVB portalon azt olvastam, hogy lesz USB-s hardveres kulcs a Skystar 2-höz az adás nézéséhez.De hogy ezt hogy akarják megcsinálni az nem tudom..[/quote]
Nem az USB-s Skystar2-höz lesz véletlenül? Mert ugye van olyan is. (Ami mellesleg úgy hallottam nagy hulladék, semmit nem ér)
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:37
Nem lehet, hogy esetleg megtörik SW-esen? Vagy van egyátalán más megoldás?
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:50
idézet:
Ezt írta Mumia:
És mi a megoldás? Mert ugye az STB-ből nem jön ki a dekódolatlan Mpeg2 jelfojam. Pedig nekem az kéne, ha kijönne belőle, még lehet, hogy hajlandó is lennék megvenni.[/quote]
De hát a tunerkártya ezen túl is rá tud állni a kódolt csatornára, öntve magából a nyers adatokat, nem?
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:52
idézet:
Ezt írta Fábris:
Úgy látszik túl kíváncsi vagyok...[/quote]
Nem baj, az viszi előrébb a világot!![]()
Elküldve: 2004. 01. 09. 22:52
idézet:
Ezt írta Mumia:
És mi a megoldás? Mert ugye az STB-ből nem jön ki a dekódolatlan Mpeg2 jelfojam. Pedig nekem az kéne, ha kijönne belőle, még lehet, hogy hajlandó is lennék megvenni.[/quote]
Nem nagyon van megoldas.
Tudtommal a mostani kodolt DVB adasokat se lehet legalis modon nezni SS2-vel.
Elküldve: 2004. 01. 09. 23:01
idézet:
Ezt írta max-pain:
Nem nagyon van megoldas.
Tudtommal a mostani kodolt DVB adasokat se lehet legalis modon nezni SS2-vel.[/quote]
Van amit lehet, ha van kártyád, de szoftveresen dekódolod az adást sky2-vel az miért ne lenne legális? 1 kártyaolvasó kell és kész, bár az nem tudom mi fán terem, amivel a kártyáról be lehet vinni a kódot a gépbe
Csak cryptoworks nem megy szoftveresen.
[ 2004. január 09.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.