HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#441 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 18:19

Üdv!

idézet:
Klown igen wildfeed aka 'vadetetés': Az USA-ban vannak átjátszó transzponderek amin egy nagyobb társaság terít anyagot le a régiókba. A lényege, hogy jó minőségű, nincs reklámokkal szaggatva és a szemfülesek mindig tudják hogy éppen mikor melyik transzponderen mit is stuffolnak. Az is fontos még hogy a wildfeedben stúdióminőségben tolják át az anygot [/quote]

Igen FEED-ek (csak simán feed!) Európában is vannak! Ezeken mennek az átjátszások. (NBA, NHL, WCW ;) ,K1 , Serie A, Bundesliga, Premiership , etc.) Vannak feed vadászok, akik előre jajgatnak, ha valami érdekes várható. (Frekvenciástól, kódsrendszerestől előre megírják, hogy mi, mikor, milyen holdon-frekin) Általában sport adásokat lehet elcsípni ilyenformán. De sokszor kib@sznak az átlag user-rel, mert vagy lekódolják, vagy más adásrendszerben sugároznak (4:2:2). :( Amit valljuk be derekasan, valahol megértek. Akkor a PPV adók már lehúzhatták volna a rolót, ha minden FTA-ban jönne. Állítólag a tengeren-túlról az átjátszásokat már kábeleken sugározzák, mert olcsóbb és kevesebb kiváncsi szem látja. Bár hallottam erről is pletykákat, hogy terminálprogramokkal az adott időpontban azt is le lehet menteni. De erről több infóm nincs. Sajna. :( Pedig érdekelne!

idézet:
Erről írnál bővebben? priviben is jó, ha itt nem lehet.

Én úgy tudtam, hogy szükség van a szoftveres dekódoláshoz, egy kulcsra, és minden adónak megvan a saját kulcsa, na most, ha nekem nincs access card-om, akkor a kulcsot honnan fogom tudni?
[/quote]

Nem vagyok a privik híve. Ezt nézzétek el nekem! Én sem vagyok tévedhetetlen (Sőt!), de ha jól tudom, akkor a WinSTB + DVBviewer kombó azok a programok amikre gondolsz! :cool: Bocs! Ezt a poént le kellett lőni! Kulcs fájlokat (key-t) keress hozzá Magad! Szláv barátaink elég ügyes kezüek! :D (.cz <-> .ru) Ha további infóra lenne szükséged (Mert megérdemled! :D ), akkor qkants be a következő topic-ba: [url="http://"http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=7074&x_p=66"]A skystar2 is tudja a softdecod-ot[/url]. Sok sikert! Kódólt adásokban gazdag új évet!

Üdv: Klown

[ 2004. február 09.: Klown szerkesztette a hozzászólást ]
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#442 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 19:04

Ezt eddig is tudtam, de eddig arra utaltál, hogy nem is kell kulcs. Viszont mostanában nem találok uptodate kulcsokat.

#443 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 19:34

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ezt eddig is tudtam, de eddig arra utaltál, hogy nem is kell kulcs. Viszont mostanában nem találok uptodate kulcsokat.[/quote]

Üdv Maestro!

Sajna erről nem én tehetek! :( Nem ástam bele magam a témába, mert nekem nincs Ss kártyám. Azért drukkolok Nektek, hogy összejöjjön a dolog. Kérdezgess a fent megemlített topic-on! Ott biztos nálamnál sokkal profibb-okosabb emberek tanyáznak. Sok sikert!

#444 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 23:17

Klown mester további (számodra gondolom láma kérdéseim)
Arra gondoltam, hogy akkor veszek mondjuk
- egy 120-as hischmann lavórt
- 1 0.3 db-es fejet
- egy DiSEqC 1.2 forgatót
- SkyStar 1 kártyát bár többen javasolják a 2-st, télleg ahhoz lehet antennaforgatót és modulfogadót kötni?
- egy modulfogadót (kell neke ez? :D)

A nagy kérdés az, hogy lehet-e több db beltéri egység kötve egyazon lavórhoz (persze nem egyidőben aktívak). Lehe-e egyazon lavórhoz analóg és digi beltéri egységet kötni?

[ 2004. február 09.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#445 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 10:11

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A nagy kérdés az, hogy lehet-e több db beltéri egység kötve egyazon lavórhoz (persze nem egyidőben aktívak). Lehe-e egyazon lavórhoz analóg és digi beltéri egységet kötni?
[/quote]

Ha nem egy időben aktívak, akkor minden további nélkül lehet, sőt lehet akkor is, ha 1 időben aktívak, csak akkor ikerfej kell.

De szerintem ne gondolkozz analog-ban, már 1-2 éve, is halott volt, az analog, legalábbis astra-n.

PS: Skystar1-el nem tudod nézni az Euro1080-at, mert 18-19Mbit körül ad.

#446 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 12:40

idézet:
Ezt írta Mumia:

PS: Skystar1-el nem tudod nézni az Euro1080-at, mert 18-19Mbit körül ad.
[/quote]

Oksa, de olyba tunik, hogy a SkyStar2 meg nem tud anntennat forgatni :(

#447 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:15

Ez igaz, valamit valamiért.

#448 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 16:01

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ez igaz, valamit valamiért.[/quote]
Nem letezik valami olyan megoldas hogy egy masik PCI-os kartyaval antennat forgatunk, az SS2-vel meg bamulunk es a szoft szervezi ossze a 2 funkciot?

#449 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 18:40

idézet:
Klown mester további (számodra gondolom láma kérdéseim)
Arra gondoltam, hogy akkor veszek mondjuk
- egy 120-as hischmann lavórt
- 1 0.3 db-es fejet
- egy DiSEqC 1.2 forgatót
- SkyStar 1 kártyát bár többen javasolják a 2-st, télleg ahhoz lehet antennaforgatót és modulfogadót kötni?
- egy modulfogadót (kell neke ez? :D)

[ 2004. február 09.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Üdv SFIJ!

Kíváló ízlésed van! (0.3-as fej, Hirschmann tükör) A Skystar 2-höz hiába veszel DiseqC forgatót. A Ss2 nem tudja a tolómotort kezelni. Ha Ss2-tőt veszel, akkor ahhoz IMHO vehetsz egy külön pozícionert (ami nem DiseqC-es) + egy tolómotort. Avval ugyanott vagy, mint a DiseqC-kel. (A pozícionerhez "általában" adnak távirányítót is.)
Hogy Ss1, vagy Ss2?! Jó kérdés! Attól függ pontosan mire kéne'. Ha legális dologokat akarsz nézni (FTA + Modul fogadó + Modul -> UPC Direct), akkor arra kíválóan alkalmas az Ss1. A minősége is fényévekkel jobb, mivel HW-s! Az Ss2 jóval erőforrásigényesebb játék. Főleg egy gyenguszabb vassal! Bár a mai gépek már tiszteségesen ki tudják szolgálni... Igaz megvan az az áldása, hogy egyes programokkal... Láss csodát... :D (BOCS!) ...csodát művel! Azért van a Ss1-ben is kalózpotencia. :D Modul fogadó + bele egy Matrix, vagy Magic modul. :cool: Allez! Az is elég sok túrpisságra képes! De azt fel is kell programozni!Ahhoz kell egy kártyaprogramozó. Ez drágább megoldás, de sokkal jobb minőségű. Hűűű de eltértem a tárgytól! Szárnyal a képzelet, na meg a buxából a 10k-ek...
1-et nem értek: Miért ragaszkodsz a PC-s megoldásához? Esetleg neteznél is rajta? Vagy a direkt digizéshez kéne? Esetleg a piszkos anyagiak... IMHO a a rendes (vas) beltéri egység sokkal jobb, mint bármilyen PC-s SAT kártya.
Egy tányéron, ahogy Mumia kolléga mondta egy twin (2 csatlakozós) fejjel megoldható egyszerre a több beltéri. Analógban tényleg ne gondolkozzál! Sajna halott... :( Kár érte! Pedig egyes adásoknál, amikről galád módon azt állítják, hogy DVB szabványnak megfelelő (MiniMax-MusicMax), azoknál sokkalta szebb! Nem kockásodik, analóg a rulább, stb.

Ps.: Lassan átnevezhető a topic... :) Na nem OFFolok tovább!

#450 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 18:55

klown nos. igen bezonyos szempontbol hard disk recordni szeretnek, szeretnek nezni HDTV-t, van kapcsolatom aki tud hozni angliabol SkyDigital-os kartyat - no emiatt kene a DX, a forgato es annak tudasa, hogy ertelmesen befoghato-e magyarorszagrol a skydigital.

#451 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 19:48

idézet:
Ezt írta Klown:

Nem kockásodik, analóg a rulább, stb.
[/quote]

Nos ez nem az Analog előnye, hanem ez is bürokrácia, korrekt sávszélességgel, és ha nem terhelik agyon a transzpondereket, akkor, tökéletes kép érhető el dvb-vel, aminek az analog nyomába sem érhet.

Én személy szerint kizárólag a közvetelen rögzítés miatt tartom a pc-s kártyát, nézni nem is szoktam szinte soha semmit. Az asztali műholdvevőt, azóta be sem kapcsoltam, mióta megvan a skystar2. ill de 1x: amikor megnéztem mit kezd az Euro1080-al :D Az analog-ot meg annyira sem, hogy már be sincs kötve azóta.

#452 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 19:50

idézet:
klown nos. igen bezonyos szempontbol hard disk recordni szeretnek, szeretnek nezni HDTV-t, van kapcsolatom aki tud hozni angliabol SkyDigital-os kartyat - no emiatt kene a DX, a forgato es annak tudasa, hogy ertelmesen befoghato-e magyarorszagrol a skydigital.[/quote]

Üdv SFIJ Te mocsok mázlista! Bocs!

SkyDigital... Nem rossz! Hát nem UPC! Viszont, ahhoz nem tudom, hogy kapható-e külön Videoguard kártyafogadó. Úgy tudom, hogy csak saját Sky-os STB-vel használható a kártya (mivel nem igazán van hozzá kártyafogadó). Magyarországról a Sky adások nagy részét be lehet fogni. Csak az Astra 2D-s csatornákat nem tudod fogni itthonról. Az Astra 2 még nem számít DX-ezésnek, kivéve a 2D, de azt tudtommal 3,6m-es tükörrel is 0 a jel. Sok sikert, de engedj meg egy baráti jótanácsot: a Sky-hoz nem javasolnám az Ss-t. Kaphatók Sky+-os beltérik az E-Bay-en relatíve olcsóbban. Azokban van beépítve merevlemez. Szóval egy teljes értékű TiVo. Igaz ez nem HD kompatibilis.

#453 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 19:54

idézet:
Ezt írta Mumia:

Az asztali műholdvevőt, azóta be sem kapcsoltam, mióta megvan a skystar2. ill de 1x: amikor megnéztem mit kezd az Euro1080-al :D Az analog-ot meg annyira sem, hogy már be sincs kötve azóta.
[/quote]

Üdv!

Ha nem UPC-s a vevő, akkor nem beGugázható? Ha tényleg nem használod... Amúgy milyen? (márka, FTA - kódolt adások, stb.)

#454 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:12

Én nem használtam azóta, de a családban azért még van aki azon nézeget 1-2 dolgot :D

Esetleg az analog az begugázható, de gondolom az meg nem kell? :D

#455 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:22

idézet:
Ezt írta Mumia:
Én nem használtam azóta, de a családban azért még van aki azon nézeget 1-2 dolgot :D

Esetleg az analog az begugázható, de gondolom az meg nem kell? :D
[/quote]

Értem Főnők!

Hát, ha nem... akkor nem! Nem kötelező a palacsinta evészet! (Copyright by: Anyám) Tényleg... Mit kezdett az Euro1080-nal? Gondlom "szép" fekete képernyővel fogadott.

#456 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:24

Nem fekete képernyőt adott, megpróbált képet csinálni belőle, de csak színes pontok halmaza lett belőle.

#457 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 16:08

Intervideo announces WinDVD 5 playback of HD-DVDs with InterActual Add-on pack

[url="http://"http://www.cdfreaks.com/news/9110"]http://www.cdfreaks.com/news/9110[/url]

#458 Felhasználó inaktív   Fábris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 18:46

idézet:
Ezt írta Klown:

Üdv SFIJ!

Kíváló ízlésed van! (0.3-as fej, Hirschmann tükör) A Skystar 2-höz hiába veszel DiseqC forgatót. A Ss2 nem tudja a tolómotort kezelni. Ha Ss2-tőt veszel, akkor ahhoz IMHO vehetsz egy külön pozícionert (ami nem DiseqC-es) + egy tolómotort. Avval ugyanott vagy, mint a DiseqC-kel. (A pozícionerhez "általában" adnak távirányítót is.)
Hogy Ss1, vagy Ss2?! Jó kérdés! Attól függ pontosan mire kéne'. Ha legális dologokat akarsz nézni (FTA + Modul fogadó + Modul -> UPC Direct), akkor arra kíválóan alkalmas az Ss1. A minősége is fényévekkel jobb, mivel HW-s! Az Ss2 jóval erőforrásigényesebb játék. Főleg egy gyenguszabb vassal! Bár a mai gépek már tiszteségesen ki tudják szolgálni... Igaz megvan az az áldása, hogy egyes programokkal... Láss csodát... :D (BOCS!) ...csodát művel! Azért van a Ss1-ben is kalózpotencia. :D Modul fogadó + bele egy Matrix, vagy Magic modul. :cool: Allez! Az is elég sok túrpisságra képes! De azt fel is kell programozni!Ahhoz kell egy kártyaprogramozó. Ez drágább megoldás, de sokkal jobb minőségű. Hűűű de eltértem a tárgytól! Szárnyal a képzelet, na meg a buxából a 10k-ek...
1-et nem értek: Miért ragaszkodsz a PC-s megoldásához? Esetleg neteznél is rajta? Vagy a direkt digizéshez kéne? Esetleg a piszkos anyagiak... IMHO a a rendes (vas) beltéri egység sokkal jobb, mint bármilyen PC-s SAT kártya.
Egy tányéron, ahogy Mumia kolléga mondta egy twin (2 csatlakozós) fejjel megoldható egyszerre a több beltéri. Analógban tényleg ne gondolkozzál! Sajna halott... :( Kár érte! Pedig egyes adásoknál, amikről galád módon azt állítják, hogy DVB szabványnak megfelelő (MiniMax-MusicMax), azoknál sokkalta szebb! Nem kockásodik, analóg a rulább, stb.

Ps.: Lassan átnevezhető a topic... :) Na nem OFFolok tovább!
[/quote]

A Skystar 2 a gyári szoftverrel valóban nem tudja a DiseqC 1.2 forgatómotort kezelni de a freeware SS2DiseqC pluginnal igen. Ezt pl. a ProgDVB-ből lehet használni ami szintén ingyenes. De úgy őszintén: ki az aki a Skystar 1 vagy Skystar 2 gyári (amúgy igen tré) szoftvereit használja?
Nekem először Skystar 1 kártyám volt. Ma már nem venném meg mert nem éri meg az árát, el is adtam. Helyette célszerűbb egy Skystar2+ATI Radeon kompbináció és máris nézhető az Euro1080 egy Celeron 1.7-es gépen is, köszönhetően a Radeon MPEG-2 HDTV gyorsításának. A Skystar 1 maximum csak 720*576-os felbontású MPEG-2-őt tud hardverből lejátszani.
A Skystar 2-nek viszont rosszabb a tunere, kb 10-13%-kal gyengébb jelerősséget mutat mint a Skystar 1 de még igy is elég egy bóvli 90-es tükörrel,0.6dB-es fejjel az Euro 1080-hoz.

#459 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 19:02

idézet:
Ezt írta Fábris:

A Skystar 2 a gyári szoftverrel valóban nem tudja a DiseqC 1.2 forgatómotort kezelni de a freeware SS2DiseqC pluginnal igen. Ezt pl. a ProgDVB-ből lehet használni ami szintén ingyenes. De úgy őszintén: ki az aki a Skystar 1 vagy Skystar 2 gyári (amúgy igen tré) szoftvereit használja?
Nekem először Skystar 1 kártyám volt. Ma már nem venném meg mert nem éri meg az árát, el is adtam. Helyette célszerűbb egy Skystar2+ATI Radeon kompbináció és máris nézhető az Euro1080 egy Celeron 1.7-es gépen is, köszönhetően a Radeon MPEG-2 HDTV gyorsításának. A Skystar 1 maximum csak 720*576-os felbontású MPEG-2-őt tud hardverből lejátszani.
A Skystar 2-nek viszont rosszabb a tunere, kb 10-13%-kal gyengébb jelerősséget mutat mint a Skystar 1 de még igy is elég egy bóvli 90-es tükörrel,0.6dB-es fejjel az Euro 1080-hoz.
[/quote]

Köszi!

Holtig tanul az ember... :) Azért annyit megjegyeznék, hogy nekem nincs Ss kártyám.

#460 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 20:13

Hát meghibbanok, mi ütött ebbe a skystar2+progdvb párosba?

Nyáron próbáltam, akkor tökéletesen működött a diseq, most bekötöttem, a kapcsolót, de ez baszik kapcsolni, akármit állítok be, akárhová nem váltja át, azt a nyamvadtat, a hülyeségeknél meg öteltem sincs mit kellene állítani, azokat biztos nem álligattam korábban sem LOF1, Switch frequency, LOF2. Nem tudom miért nem megy, de megőrjít. Már kipróbáltam régi Progdvb verziókat is, de azzal sem működött, a kapcsoló pedig hibátlan, mert asztali műholdvevővel simán megy most is.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.