HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#671 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 0:39

valodi 1080p-s displayek/projektorok hol kaphatoak? Barhol keresem a hatar a 720p, amire azt irjak hogy 1080p az csak logikai a ketyere valosan 720p-t tud. neztem a depoban, a a startlap linkjein...

Szerintem itthon ne is keress ilyet.
Tolunk nyugatabbra es (tavol;)) keletebbre mar vannak ilyenek, de legtobbszor nagyon horror aron.

#672 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:55

M'soft coup starts media codec fight

http://www.eetimes.c...icleID=50500181

Erdemes elolvasni...

#673 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 16:59

Én megelégednék 720p-vel is egyelőre.  :D

a D. I . Y. kereteben most gyujtom a materiat ossze egy 720p-s projektorhoz aminek egy kommersz 17"-os 1280x1024 LCD moncsi lesz az alapja. Ha nem vagy rest es raszansz nem faipari munkat egy ilyen cucc osszehozhato mar ugy 130 ropibol es eleg impozans 3 meteres kepatlot lehet vele produkalni ;) tehat erdekes lenne szamomra egy relative olcson beszerezheto 1920x1280-as TFT panel :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#674 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 16:42

a D. I . Y. kereteben most gyujtom a materiat ossze egy 720p-s projektorhoz aminek egy kommersz 17"-os 1280x1024 LCD moncsi lesz az alapja. Ha nem vagy rest es raszansz nem faipari munkat egy ilyen cucc osszehozhato mar ugy 130 ropibol es eleg impozans 3 meteres kepatlot lehet vele produkalni ;) tehat erdekes lenne szamomra egy relative olcson beszerezheto 1920x1280-as TFT panel :D

Ez engem is érdekelne, hogy is müködik ez. :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#675 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:32

[

Idézet: Socket - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 16:44

Ez engem is érdekelne, hogy is müködik ez. :D

Tonkeppen ugyan ugy, mint egy diavetito/irasvetito. Szetszeded az LCD panelt es beleaplikalod egy optikai renszerbe. a Galeriamban megtalalod a kepet. a forummotor sajnos nem engedi, hogy ide deep linkeljem a kepet.

Szerkesztette: SFIJ 2004. 10. 21. 16:39 -kor

#676 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 20:59

És már láttad működés közben is? Mert én biztos nem mernék belefogni, ha a végeredmény nem garantált.

#677 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 23:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 21:59

És már láttad működés közben is? Mert én biztos nem mernék belefogni, ha a végeredmény nem garantált.

Ahhoz elobb meg kell epitenem 1et. jelenleg az a gondom, hogy nem talalok 15"-os 1280x1024-es ill 15"-os 1280x768-as panelt.

#678 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 05:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 17:32

[
Tonkeppen ugyan ugy, mint egy diavetito/irasvetito. Szetszeded az LCD panelt es beleaplikalod egy optikai renszerbe. a Galeriamban megtalalod a kepet. a forummotor sajnos nem engedi, hogy ide deep linkeljem a kepet.

És milyen optikai rendszerbe kell beleaplikálni?
Hiszen azért a panel elég sok fényt "maszkol" le, egyáltalán mibe épitenéd be?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#679 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 22:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 0:26

Ahhoz elobb meg kell epitenem 1et.

Úgy gondoltam, hogy láttál e már olyat amit valaki már megépített. Így vaktában azért merész. Bár ha az LCD utána újrafelhasználható, akkor nem számít akkora befektetésnek már.

#680 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 10:59

Nem tudom, jó helyen járok-e.

Töltöttem le a netről pár mpeget ami állítólag hdvt minőségű, de fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne megnézni. A bsplayer nem tudja megnyitni, a win mediaplayer pedig kiakad. A windvd a hangot lejátsza, de képet az sem.
Mit lehet csinálni vele? Egy Jarre koncertről lenne szó amit asszem a kínai TV-ből vettek fel, és egy szám, hossztól függően kb. 0,6-1,6 GB! pl.: "j.m.jarre.beijing.hdtv.1080i.clip4.mpg" 598 MB

Lehet vele valamit csinálni szoftveresen, vagy valami spéci hardver kell a lejátszáshoz?
Esetleg átkonvertálni valahogy és DVD-t csinálni belőle? Sajnos, HDTV-m nincsen. :)
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#681 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:00

BSplayer nem viszi az ilyet, ahogy a különféle DVD lejátszó alkalmatosságok sem.

Ha jó géped van, akkor egy sima szoftveres mpeg2 codeccel mennie kell. PL Elecard. Vagy Media Player classic is lejátsza gond nélkül a beépített dekóderével. Ha nem elég jó a géped, akkor akadni fog persze, de akkor is lejátsza.

ATI kártyások előnyben, mert az ATI féle hardvertámogatást használó codeccel, 30% cpu terheltség mellett lehet lejátszani az 1080-as mpeg2-ket.

#682 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 19:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 18:00

BSplayer nem viszi az ilyet, ahogy a különféle DVD lejátszó alkalmatosságok sem.

Ha jó géped van, akkor egy sima szoftveres mpeg2 codeccel mennie kell. PL Elecard. Vagy Media Player classic is lejátsza gond nélkül a beépített dekóderével. Ha nem elég jó a géped, akkor akadni fog persze, de akkor is lejátsza.

ATI kártyások előnyben, mert az ATI féle hardvertámogatást használó codeccel, 30% cpu terheltség mellett lehet lejátszani az 1080-as mpeg2-ket.

Köszi!
A MP classic tényleg lejátsza! És tényleg akad. :(
Sajnos úgy tűnik, hogy gyenge a gépem (AMD XP 1800+-as) a videókártyám pedig Matrox G450 32MB
Úgy tűnik kevés.
Érdemes árkonvertálni valahogy? Jó lenne DVD-t csinálni belőle.
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#683 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 22:10

Akkor viszont mi értelme? Nem értem. Ha átkonvertálod DVD formátumba, az 1080-as videót, akkor már egyszerűbb lenne eleve dvd felbontásban beszerezni nem? És akkor nem kellene konvertálgatni.

#684 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 08:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 23:10

Akkor viszont mi értelme? Nem értem. Ha átkonvertálod DVD formátumba, az 1080-as videót, akkor már egyszerűbb lenne eleve dvd felbontásban beszerezni nem? És akkor nem kellene konvertálgatni.

Biztosan egyszerűbb lenne, de a neten csak ilyen van (meg xvid avi).

#685 Felhasználó inaktív   balage21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 14:16

Idézet: Tangerine - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 7:43

Biztosan egyszerűbb lenne, de a neten csak ilyen van (meg xvid avi).

És megosztod a forrás helyét? Régóta keresgélek olyan helyet/lehetőséget ahonnan hdtv anyagokat lehet letölteni...

#686 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 15:02

Idézet: balage21 - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 14:16

És megosztod a forrás helyét? Régóta keresgélek olyan helyet/lehetőséget ahonnan hdtv anyagokat lehet letölteni...

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy ebből a koncertből van HDTV és avi. Sajna a HDTV cucc, csak kb. 55 perces, azaz a koncert egy része. Az avi teljes.
Egyébként lehet, hogy más HDTV cucc is van. ITT vannak a torrentek.  Ha pl. Jarre-ra keresel, akkor a 8 db nagyméretű mpg az HDTV klip.
A letöltéshez egy bittorrent kliens kell.
Ha fogalmad sincs, hogy miről beszélek, akkor javaslom EZT az oldalt kezdésnek, én is innen "művelődtem ki".

#687 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:26

Ma volt szerencsém megcsodálni az euro1080 akarom mondani HD-1-et egy valódi HDTV-n. Pontosan egy ilyenen

Éppen rossz időpontot fogtam ki, mert elég gyenge volt a tömörítés éppen valamiért az Euro1080-on, így normális távolságból nézve nem látszott jelentős különbség a mellette álló sima Plazma tv-hez képest. Nagyon közelről <2 m nézve már szembetűnő volt, de egy ekkora képernyőt nem ilyen közelről szokás nézni, bár tény, hogy ezt lehetne :D

#688 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 18:17

Bár nem mai hír, de azért érdekesség:

SONY UNVEILS WORLD'S FIRST HDV 1080i CONSUMER CAMCORDER

#689 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 10:28

A Paramount Pictures, a Universal Pictures, a Warner Bros. Studios es a New Line Cinema a HD-DVD melle allt:

http://www.watch.imp...41129/hddvd.htm

#690 Felhasználó inaktív   KIstvan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 04. 11:02

Idézet: lacka - Dátum: 2004. jan. 1., csütörtök - 18:31

Sat tunerrel (pinnacle, hauppage technotrend skystar) az un.
free to air csatornakat tudod nezni, termeszetesen lavor az kell, ha kisebb is mint egy analog vevohoz, ezen kivul ezekhez a zsugakhoz lehet kapni CI modult amibe mindenfele dekodolokat lehet kapni, ami eleg huzos. Hogy mellik ado sugaroz hdtv tartalmat azt szerintem az Astra weboldalan ki kell hogy deruljon, de ha nincs HDTV-d akkot tokmindegy, a
kepminoseg monitoron valoszinutlenul jobb akarmilyen analog cuccnal (en csak egyszer lattam evekkel ezelott egy BNV-n.
iPar napja a METRO-ban egy Clatronic lcd tv-n is (asszem)
digitalis adas ment (digitalis muholdvevorol), mit mondjak,
ott es akkor csak az latszott igazi tv-nek a Sonyk Samsungok
meg mittomen milyen tv csodak kozott.

Üdv,

Modulfogadós (CI) Skystar Digitális PC tuner kártya már kapható az olexdigital.hu -nál,- én vettem egyet aSkystar 1CI-ből,új termék +távirányító is van ajándékba. Előtte egy Skysatr2 (2.6) volt de azzal is szuper volt a HDTV euro1080, jó látni a különbséget :)

István

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.