HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#981 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 23. 14:31

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:15

www.bit-hdtv.be Akinek van jó upload-ja és esetleg egy kis kihasználatlan kapacitása az feltétlen jöjjön, mert elég kevés a seeder (még)........

Üdv!
McsJunior

Mondjuk a fórumszabályzat alapján elvileg ilyet nem lehet ide belinkelni, de ezt figyelmen kívűl hagyva az oldalra már regisztrálni NEM lehet, csak meghívóval ...  :reklamacio:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#982 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 12:57

Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, de nem találtam szimpatikusabb fórum topikot.

Van egy KISS DVD lejátszóm, ami rendelkezik komponens kimenettel s a minap vettem egy LCD tévét, többek között ilyen bemenettel.
Összekötöttem a kettőt és azt tapasztalom, hogy ha a DVD-n 576p-re állítom a kimenő jelet akkor a PAL anyagok korrektul jönnek, de az NTSC-k szaggatnak (a kép). Ha a DVD-n 480p-t állítok akkor mind az NTSC, mind a PAL korrekt. 720p-nél az NTSC szintén szaggat, PAL nem, de ott a tévém nem volt hajlandó képformátumot váltani (Wide - 4:3 - 14:9 - ZOOM).

Szerintetek van-e jobb választásom annál, hogy ezek után mindig kézzel kell váltogatnom 480p és 576p között? Sajna ez egy stupid rejtett menüben van amihez meg kell nyomni vagy öt billentyűt a DVD távszabályozóján és ez nem mindig szokott sikerülni...
Ha netán lecserélném a lejátszóm akkor egy Faroudja chipeset favorizáljak? Vagy?

Válaszokat köszi előre is!

#983 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 20:12

Belepofáznék én is ebbe a HDTV témába. Vagyis inkább kérdeznék.
Nem igazán értem ezeket a formátumokat. Ugyebár DVD-nél van az MPEG2 (ilyen-olyan tömörítési fokokkal) nagyjából minden .VOB-ban.
Itt meg láttam már .WMV, .MOV, .TS, .MPG kiterjesztést. Ezekhez mindhez más cucc kell, vagy egy nemsokára megjelenő Blu-Ray netán HD-DVD lejtszó képes ezt mindet lejátszani, mindegy mi lesz a lemezen? Ne adj'... Blu-Ray lemez mondjuk csak MPG lehet, HD-DVD-n meg WMV??? Nagyon nem vagyok képben most ebben, pedig nyomon követem a technika fejlődését.

#984 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:11

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 20:12

Belepofáznék én is ebbe a HDTV témába. Vagyis inkább kérdeznék.
Nem igazán értem ezeket a formátumokat. Ugyebár DVD-nél van az MPEG2 (ilyen-olyan tömörítési fokokkal) nagyjából minden .VOB-ban.
Itt meg láttam már .WMV, .MOV, .TS, .MPG kiterjesztést. Ezekhez mindhez más cucc kell, vagy egy nemsokára megjelenő Blu-Ray netán HD-DVD lejtszó képes ezt mindet lejátszani, mindegy mi lesz a lemezen? Ne adj'... Blu-Ray lemez mondjuk csak MPG lehet, HD-DVD-n meg WMV??? Nagyon nem vagyok képben most ebben, pedig nyomon követem a technika fejlődését.

nos az .VOB az úgynevezett program mpeg2 stream formátum, míg a .TS azmeg transport mpeg2 stream formátum. a program formátum az inkább arra jó, hogy elhessen benne mászkálni (chapterek, gyorselőre, gyorshátra, satöbbi) a transport stream az meg sugározni jó, abban nem lehet annyira előre-hátra mászkálni.

A .MOV az egy mpeg4-es konténer formátumban H.264/H.264 videót tratalmaz. A H.263/H.264 becsomagolható mpeg2 transport (.TS) és program stramba is (.VOB). Ez a szabványosított VC-1 re is igaz.

Tehát a "modern" DVD lejátszó továbbra is .VOB-okat fog bújni, csak mpeg2 videó mellé felzárkozik kodeknek a H.263(divx, xvid) és a H.2648AVC) illetve a VC-1. Hangilag van ugye AC3, DTS, SDDS, PCM és most megjelenik az AAC low compexity és high efficiency egyránt. A DVD vezérlés eddig egy spéci nyelvvel ment (pre commandok, post commandok) ez be volt csomagolva az mpeg 2-s .VOB ba.  HD/Bluray esetén jön most nehezítés, mert ezt az amúgy ótvargagyi vezérlőnyelvet felváltja vagy a java vagy pedig a C#. Ha minden jól megy a subtitle-ok ezentúl nem 4 színű bmp ábrácskák lesznek, hanem unicode-os TTXT( timed text) cuccok, olyasmi, mint az srt
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#985 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:24

Na itt legalább válaszolnak a kérdéseimre. :) Kezdem kapisgálni. Én először azt hittem ez a HD/BR formátumháború videoformátumot is magába foglal. De ezekszerint csak a hordozóanyag különbözik...
Más. Többnyire DVD-zünk itthon. 1366x768 vagy 1280x720-as LCD nézegessek inkább?

#986 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 22:11

A DVD vezérlés eddig egy spéci nyelvvel ment (pre commandok, post commandok) ez be volt csomagolva az mpeg 2-s .VOB ba. 

A pre- és postcommandok az IFO-ban lakoznak.

#987 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 10:47

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 22:24

Na itt legalább válaszolnak a kérdéseimre. :) Kezdem kapisgálni. Én először azt hittem ez a HD/BR formátumháború videoformátumot is magába foglal. De ezekszerint csak a hordozóanyag különbözik...
Más. Többnyire DVD-zünk itthon. 1366x768 vagy 1280x720-as LCD nézegessek inkább?

Nem értek hozzá, de ha DVi bemenetes cuccról van szó ÉS számítógépről, akkor az 1280 a nyerő, mert sima DVI-on keresztül ha jól tudom NEM támogat nagyobb felbontást a legtöbb tévé. Persze ha valaki bevásárolt HDMI-s videókártyából (nincs túl sok), akkor más a szitu.
Azt nem tudom, hogy DVD filmhez meliyk felbontás jobb?  :think:
Meg azt se tudom mit csinál egy ilyen TV ha kap(na) i1080-as képet? (Gondolom amelyik kezeli, arra rá van írva, de ha jól sejtem legtöbb PC-ről a fenti probléma miatt amúgy se nagyon esélyes.)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#988 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 18:13

Feltettem már máshol is a kérdést, bár még nem reagált senki.
Szóval. Néztem a boltban egy LCD TV-t (Samsung 27T51B + Thomson DVD). Vittem egy gyári DVD-t, a Jégkorszakot. Az első pár perc után érdekes volt a kép. Ott ahol a mókus (vagy mi) kínlódik azzal a makkal. Az égbolt nem szép átmentű kék volt, hanem 4-5 centis sávokban voltak a színek. Ez mivel magyarázható. TV rossz beállítása, DVD rossz beállítása, netán az LCD technológia egyik negatívuma?

#989 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 10:59

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 19:13

Szóval. Néztem a boltban egy LCD TV-t (Samsung 27T51B + Thomson DVD). Vittem egy gyári DVD-t, a Jégkorszakot. Az első pár perc után érdekes volt a kép. Ott ahol a mókus (vagy mi) kínlódik azzal a makkal. Az égbolt nem szép átmentű kék volt, hanem 4-5 centis sávokban voltak a színek. Ez mivel magyarázható. TV rossz beállítása, DVD rossz beállítása, netán az LCD technológia egyik negatívuma?

Az LCD technológiának nincs ilyen negatívuma. Az én Sony LCD-men teljesen tökéletes a képe az ominózus résznek. (Kiss DP450-ről komponens kimenetről 720p jellel hajtva néztem meg az imént a kérdéses filmet.)

#990 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 13:51

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 11:59

Az LCD technológiának nincs ilyen negatívuma. Az én Sony LCD-men teljesen tökéletes a képe az ominózus résznek. (Kiss DP450-ről komponens kimenetről 720p jellel hajtva néztem meg az imént a kérdéses filmet.)

Hát akkor vagy a TV vagy a DVD a ludas.... Ha a TV lenne annak nem örülnék.

#991 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 15:23

Idézet: Rosep - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 13:51

Hát akkor vagy a TV vagy a DVD a ludas.... Ha a TV lenne annak nem örülnék.

Üdv!

Valószínűleg MPEG kódolási hiba. Sajna mióta hódit a 01010101001 világ azóta ez gyakran előfordul. Próbálj megnézni egy focimeccset, vagy egy evezős versenyt az Eurosport-on.  :fear:  BTW remélem, hogy nem kompozit kábellel van összekötve a 2 kütyű! Ha igen, akkor mielőbb szerezz egy jóminőségű komponens kábelt (pl.: teljes bekötésű Scart). Sok sikert!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#992 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 16:15

Idézet: Klown - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 16:23

Valószínűleg MPEG kódolási hiba. Sajna mióta hódit a 01010101001 világ azóta ez gyakran előfordul. Próbálj megnézni egy focimeccset, vagy egy evezős versenyt az Eurosport-on.  :fear:

Mint ahogy írtam, ugyanazt a DVD-t néztem meg én is - tehát szó sem lehet kódolási hibáról, mert nálam tökéletes a kép.

Idézet

BTW remélem, hogy nem kompozit kábellel van összekötve a 2 kütyű! Ha igen, akkor mielőbb szerezz egy jóminőségű komponens kábelt (pl.: teljes bekötésű Scart). Sok sikert!

A komponenes kábel nem hinném, hogy teljes bekötésű scart lenne. Általában egy 3-3as RCA, vagy esetleg valami más mint az én Kiss-emnél, ahol DVD lejátszó oldalon scart, tévé oldalon meg 3 RCA, s ezt a boltban RGB kábelként vettem - de ez a jó ehhez a géphez. (Nézz meg egy scart bekötési sémát....)

#993 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 16:17

Idézet: Klown - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 16:23

Üdv!

Valószínűleg MPEG kódolási hiba. Sajna mióta hódit a 01010101001 világ azóta ez gyakran előfordul. Próbálj megnézni egy focimeccset, vagy egy evezős versenyt az Eurosport-on.  :fear:  BTW remélem, hogy nem kompozit kábellel van összekötve a 2 kütyű! Ha igen, akkor mielőbb szerezz egy jóminőségű komponens kábelt (pl.: teljes bekötésű Scart). Sok sikert!

Ez az eset még csak a boltban volt!
De akkor ennek itthon nem ki kéne jönni monitoron is meg TV-n is, ha a film lenne gány?

#994 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:12

Nah' ez már megin keményen  :offtopic:  szagú! Szal' ha kell, akkor majd máshol folytassuk!

Igen meglehet oldani a komponens jelet 3db RCA-val is! Azért írtam, hogy például jó a teljes bekötésű Scart is. Mert sajnos nem egyszer láttam olyan Scart kábelt, ahol csak a kompozit kábelek voltak bekötve.

Nem volt egyértelmű, hogy 1 és ugyanaz lemezről beszéltetek. Azt hittem az egyik Torrent tékás, a másik meg eredeti.

Ha lehet próbáltasd ki az ominózus részt komponens összekötéssel. Ha úgy is gáz, akkor valami nagyon nincs rendben! Esetleg az eladónak is ecsetelheted, ha nem egy T.G. gigamarketről van szó!

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#995 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 18:23

Idézet: Klown - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:12

Nah' ez már megin keményen  :offtopic:  szagú! Szal' ha kell, akkor majd máshol folytassuk!

Igen meglehet oldani a komponens jelet 3db RCA-val is! Azért írtam, hogy például jó a teljes bekötésű Scart is. Mert sajnos nem egyszer láttam olyan Scart kábelt, ahol csak a kompozit kábelek voltak bekötve.

Nem volt egyértelmű, hogy 1 és ugyanaz lemezről beszéltetek. Azt hittem az egyik Torrent tékás, a másik meg eredeti.

Ha lehet próbáltasd ki az ominózus részt komponens összekötéssel. Ha úgy is gáz, akkor valami nagyon nincs rendben! Esetleg az eladónak is ecsetelheted, ha nem egy T.G. gigamarketről van szó!

Hát ma megláttam a 26R51-et 200-ért. Úgyhogy mostantól azt fogom "tesztelni" a boltban. Az eladók nagy örömére. :) Amúgy eurónicccs

#996 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:44

Idézet: Klown - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 19:12

Komponens azaz YCbCr csak és kizárólag RCA alakban létezik (3db RCA csatlakozó)!!!!!!!!. A SCART csatlakozóban nincs komponens videó se be se pedig ki. A SCART-ban csak és kizárólag Composite, S-Video, RGB van!!!!!!!!

A teljes bekötésű SCART azt jelenti, hogy minden érintkező be van kötve azaz használható RGB, S-Video, Composite jelek be/kimenetére.
Kép

Látsz itt valahol komponens videót (YCbCr)  :omg:

Kép
Ez a teljes bekötésű SCART

Ez a komponens videó csatlakoztatás:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 11. 08:17 -kor

#997 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 6:44

Komponens azaz YCbCr csak és kizárólag RCA alakban létezik (3db RCA csatlakozó)!!!!!!!!.

Van az BNC-ben is!!!!!!!!! :)

http://www.gspr.com/wireworld/images/ch5_b...mponent_300.jpg

#998 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 08:38

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 9:31

Én a mezei fogyasztási (szórakoztatóelektronikai) termékek esetére írtam a 3 RCA-t. Persze van BNC is de az már nem ebbe a kategóriába sorolható  :)

#999 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:40

Scartot nem javaslom S-videohoz mert nem szabványos a scartba az s-video.
Másrészt mind az rgb mind a yuv nevezhető komponensnek.

#1000 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:58

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 10:40

Scartot nem javaslom S-videohoz mert nem szabványos a scartba az s-video.

Már megbocsáss, de miért ne lenne a SCART szabványos S-video átvitelre?
Azoknál a készülékeknél (TV, DVD lejátszó, DVD felvevő) ahol SCART-on megy az S-video ott nem véletlenül van átkapcsolási lehetőség Composite, S-video, RGB között. Mint ahogy azt az általam belinkelt bekötési ábra is mutatja az S-video színjele az R csatornát használja míg a világosságjel a Composite be/kimenetet.
Szóval teljesen elfogadott (szabványosított) az S-video a SCART-ban.

Idézet

Másrészt mind az rgb mind a yuv nevezhető komponensnek.

Ebben tévedsz.

A komponens videó kimenet színkülönbségi kimenet azaz van az Y (világosságjel) és a Cb, Cr pontosabban mivel analóg rendszerről beszélünk Pb, Pr (színkülönbségi jelek).

Szerk:
Az a tévhit, hogy a SCART nem szabványos az S-video átvitelre onnan ered, hogy azokon a TV készülékeken melyeknél csak 1db SCART van ott nincs bekötve a színjel (R láb) ezért csak fekete-fehérbe jön az S-video. Ez természetes hiszen a TV-k esetében S-video csak 2 vagy több (3, 4) SCART csatlakozó esetén van bekötve és ebben az esetben sem mindegyik SCART-on. Azt, hogy melyiken azt a készülék kezelési leírása adja meg ill. a csatlakozó mellett ott van az S-video piktogramja. A több SCART-os TV-knél menüben kapcsolható a SCART (Composite, RGB, S-video) funkciója.

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 11. 10:55 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.