Fogsz egy multimétert.Megméred a konektor egyik pólusa és a földelő lemezke között a feszültséget.Amenyiben nem 220V-ot mérsz ,ha nem 0V körül akkor megcseréled a konektor pólusát.Amennyiben a fázis és a föld között 220V van akkor jó a földelés.A konektor ha elosztó is egyben akkor a mérés idejére huzz ki mindent belőle.A központi antenna árnyékolása nincs üzemszerüen földelve.A televiziók nem tartalmaznak hálózati transzformátort ,ennek megfelelően a nagy többségüknek a fém keretén ott van a hálózati feszültség fele ,egy pár NanoFarad-os kondin keresztül.
Földelt antenna jel bemenet esetén(PC TUNER kártya)az antenna jel leválasztása ajánlott (ISOLATOR).Amennyiben a lakásban van antenna elosztó (T elem),úgy annak a fémrészét meg lehet próbálni leföldelni ,de figyelni kell,hogy nem romlik e a képminőség.
kábel TV gondok
Elküldve: 2009. 02. 15. 22:06
Felhozom mert nekem is lenne vmi problémám!
Átmentünk egy másik kábeltv szolgáltatóhoz, az első pár hétben nem is volt semmi gond amíg anyám felvenni nem akart vmit. Ugyanis minden tv be menő kábelre egy krimpelt csatit raktak, ami jó mert legalább nem csúszik szét, és a kép is jobb vele, de a videót nem kábelezték vissza amikor szerelték, hanem közvetlenül a tv-be kerüt a kábel, mert a videón nem jött semmi, mondom akkor összerakom, kábel a tv-ből ki videóba be, nagyon mákos kép fogadott, mi a fene ? krimpelt csati nem mehetett szét egy kihúzástól, és a tv-videó közti kábel sem mert gyári öntött, és az előző szolgáltatóval működött. Kábel vissza a tv-be ugyanolyan mákos sz@r kép
na szép, ez valszeg azt jelenti hogy vmit kispóroltak a rendszerből bekötéskor! De mit ? A kép egyébként kb 1-1,5 nap múlva magától megjavul
Ha a másik szobába kihúzom a tv-ből a koaxot akkor is ugyanez a jelenség, de csak a nagyszobai tv-t érinti, azon a tv-n amiből a kábelt kihúztam majd visszadugtam továbbra is jó a kép
Úgy kötötték be hogy antenna csatit nem szereltek fel, (az előző szolg. ét leszedték) és közvetlenül egy 3-as F csatis elosztóba megy a bejövő kábel, ez nem tudom gond e
ami 5-2075mhz enged át, 2 tv és egy tunerkártya megy róla. Ugyanabban a házban, de másik lakásban, szintén hasonló antennacsati nélküli bekötés, egyik tv-t kihúztam, de ott nem romlott a jel semelyik tv-n sem.
Mi lehet a gond ? Valami szűrőt/leválasztót kifejethettek és a lakásban levő zavarok kimásznak a hálózatra ? Vagy lakáson belül keresendő a gond ?
Átmentünk egy másik kábeltv szolgáltatóhoz, az első pár hétben nem is volt semmi gond amíg anyám felvenni nem akart vmit. Ugyanis minden tv be menő kábelre egy krimpelt csatit raktak, ami jó mert legalább nem csúszik szét, és a kép is jobb vele, de a videót nem kábelezték vissza amikor szerelték, hanem közvetlenül a tv-be kerüt a kábel, mert a videón nem jött semmi, mondom akkor összerakom, kábel a tv-ből ki videóba be, nagyon mákos kép fogadott, mi a fene ? krimpelt csati nem mehetett szét egy kihúzástól, és a tv-videó közti kábel sem mert gyári öntött, és az előző szolgáltatóval működött. Kábel vissza a tv-be ugyanolyan mákos sz@r kép

Ha a másik szobába kihúzom a tv-ből a koaxot akkor is ugyanez a jelenség, de csak a nagyszobai tv-t érinti, azon a tv-n amiből a kábelt kihúztam majd visszadugtam továbbra is jó a kép

Úgy kötötték be hogy antenna csatit nem szereltek fel, (az előző szolg. ét leszedték) és közvetlenül egy 3-as F csatis elosztóba megy a bejövő kábel, ez nem tudom gond e

Mi lehet a gond ? Valami szűrőt/leválasztót kifejethettek és a lakásban levő zavarok kimásznak a hálózatra ? Vagy lakáson belül keresendő a gond ?
Szerkesztette: attilav 2009. 02. 15. 22:11 -kor
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S