Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater
Elküldve: 2004. 06. 15. 17:02
Elküldve: 2004. 06. 15. 23:12
Mi nem jó ?
Elküldve: 2004. 06. 16. 07:18
Idézet: sadam - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 0:12
Mi nem jó ?
Talán hogy a dolby Surround az nem 5.1-es....Kevered a Dolby Digitallal,aminél már a centered is szólna...
Elküldve: 2004. 06. 16. 07:23
Idézet: sisqoboy - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 18:02
Én sem tudom hogy hány ohmosak a hangfalak,szétszedni meg nem fogom...
És az még akkor sem derülne ki hogy az erősítő milyen impedanciatartományban használható.Mert nem biztos hogy csak a hangfal impedanciáján müxik jól...Pl lehet 4-16 ohmos is,bár ez nem valószinü.
Viszont a másik két hangfalad már ekkor kiesett a játékból,a maga 3 ohmjával...(8 és 6 párhuzamosan 3,42 ohm.)
Szerkesztette: IThomas 2004. 06. 16. 07:49 -kor
Elküldve: 2004. 06. 16. 08:41
Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:23
És az még akkor sem derülne ki hogy az erősítő milyen impedanciatartományban használható.Mert nem biztos hogy csak a hangfal impedanciáján müxik jól...Pl lehet 4-16 ohmos is,bár ez nem valószinü.
Viszont a másik két hangfalad már ekkor kiesett a játékból,a maga 3 ohmjával...(8 és 6 párhuzamosan 3,42 ohm.)

nem értem.
nem lehet sehol megtudni hogy ezt akkor én most ráköthetem vagy nem?
szoval a frontba nekem bemegy 2 db 6ohmos hangfal. és azokra a hangfalakra vana kötve a 2db 8ohmos.
akkor sem müködne ha csak a 6 illetve a 8 ohmosokat hagyom rajta?
Hogy jön ki az a 3,42 ohm?
gondolom akkor az sem jo neki hogy a hátsó surroundra be van kötve az eredeti front és azokra az eredeti surround.
What can i do?
Nem akarom hazavágni a rendszert,
de a 6ohmos hangfalaim jol szolnak.
és ha marad a eredeti front surroundnak és a 6ohmos frontnak, az is gáz lehet?
PLEASE Help me!!!

Elküldve: 2004. 06. 16. 08:42
Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 8:23
irjak emailt a geniusnak?
hátha megirják mit lehet rákötni.
valaki megirná angolul?
THX!
Elküldve: 2004. 06. 16. 10:33
Idézet: sisqoboy - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 9:41
és ha marad a eredeti front surroundnak és a 6ohmos frontnak, az is gáz lehet?
Ez így nem tünik gáznak,de az erősítő paramétereit még mindig nem ismerjük...(Meg a hangfalakét se)
Sajnos ebben nem tudok neked bővebben segiteni...sorry...
A 3,42 egyszerü replusz művelettel jött ki.(6*8 )/(6+8 )= egy 6 és egy 8 ohmos ellenállás párhuzamosan kapcsolt értékével.Ha az erősítő ennél nagyobb impedanciára lett tervezve(ami valószinü)akkor az nem feltétlenül használ neki.
Szerkesztette: IThomas 2004. 06. 16. 10:33 -kor
Elküldve: 2004. 06. 16. 11:16
Idézet: IThomas - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 6:18
Dolby Digital nincs benne lehet,hogy régi a program ?
Elküldve: 2004. 06. 16. 14:14
sikerült belenéznem az eredeti front hangfalakba és abban a hangszoro 8 ohmos.
ez már tuti.
ez akkor helyettesíthető 6ohmossal illetve 8 ohmossal??
Elküldve: 2004. 06. 17. 09:58
En ugy emlexem (mar regen szedtem szet), hogy a kozepmagas (vagy milyen, a nagyobbik) hangszorora 12/25W es 4/8 Ohm van irva. A 4/8ban nem vagyok teljesen biztos, a 12/25 az tuti.
Elküldve: 2004. 06. 17. 12:31
Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 10:58
En ugy emlexem (mar regen szedtem szet), hogy a kozepmagas (vagy milyen, a nagyobbik) hangszorora 12/25W es 4/8 Ohm van irva. A 4/8ban nem vagyok teljesen biztos, a 12/25 az tuti.
jaja a középmagas 8 ohmos
Új ötletem van:
mi lenne ha a front kimenetelt megosztanám egy 3.5ös jack dugo-elosztóval
és 1ik kimenet lenne a geniusnak
másik meg menne a régi erősítőbe.
és akkor a régi hangfalak maradnak a régibe.
aztán ha nagy hangerőt akarok bekapcsolom mind a kettőt.
Szerintetek rontana a surroundban a eloszto dugo?
Csatolt fájl:
-
dugo.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2004. 06. 17. 12:41
Hangkartyabol 5.1 a hangfalhoz, 2.0 (stereo - front) hangfalhoz, 2.0 deckhez, deckbol 2.0 hangfalhoz, 2.0 hangkartyaba, tvtunerbol 2.0 hangkartyaba.
Na ezt probaljatok osszehozni, hogy mind szoljon, es mind tudjon felvenni mindenrol

Mondjuk azota a tunert belo kabellel kotottem ossze a hangkartyammal, de jo ideig az is hatul volt kotozve.
UP: Jaigen, egyet kihagytam, van egy jackdugo, ami csak log a levegobe, ha valamit ra kell dugni (discman, radio, stb.), ne kelljen megbontani a gepem hatuljat. de ez is a "rendszer" tagja

Szerkesztette: Temes 2004. 06. 17. 12:43 -kor
Elküldve: 2004. 06. 20. 20:40
Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 21:45
Ha jól értettem, az alaplapodra integrált alap hangkarival próbáltad, és mivel én is így használom (egyelőre), leírom ide, én mit, hogyan állítottam be. Nekem ASUS A7N8X Deluxe lapom van, ami ugyebár szintén nForce2-es, bár nem tudom pontosan, hogy a Te lapod milyen. Szal: az NVIDIA nForce vezérlőpultban, a hallgatási módban beállítod a 6 hangszórós módot, vagy végigtolod a hangszóró-telepítési varázslót , és ott beállítgatod a holmit... A Surround beállításokban pedig mindent pipálj be, a Dolby Surround kódolás engedélyezése kivételével, illetve az előkeverés hangerőszintjeivel finomítani is tudsz-ízlés szerint.
Nekem ezekkel a beállításokkal rögtön ment mind a 6 hang csatorna, remélem tudtam segíteni.
Bye
hi!nekem is uez;asus A7N8X-X.na,majdnem,mert nem deluxe.
szal nekem nem indul az eredeti driver(vinbond voice editor),ltöbbször is installáltam.vmi olyat ír ki,h hiba van az SMBus és az HWIC között,vagymi.enélkül csat egy csati szól+amit arra rákötök.
keresgélek összevissza neten,de nem találok drivert.
kérdés,h tudsz-e/tud-e vki vmit ajánlani,címet,v drivert??
előre is thx!
Elküldve: 2004. 06. 20. 20:43
Idézet: Champ - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 10:34

Nem bírták sokáig...

Az én lapomban is ugyanaz a chipset van, mint a tiédben, csak hát a gond az az, hogy kb. féléves rajta az nforce driver.

neked sikerült találni?
Elküldve: 2004. 07. 05. 17:57
Na vettem egy Sound Blaster Audiogy 2-es kártyát de még mindíg elég rosszul szól! Valami még mindíg nem jó a basszussal!
Valaki írja le h mit kéne pontosan csináljak (hangkártya szoftvereinek beállítasainál) hogy jól szóljon!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Bye
Elküldve: 2004. 07. 05. 17:58
Idézet: strasky - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:57
Na vettem egy Sound Blaster Audiogy 2-es kártyát de még mindíg elég rosszul szól! Valami még mindíg nem jó a basszussal!
Valaki írja le h mit kéne pontosan csináljak (hangkártya szoftvereinek beállítasainál) hogy jól szóljon!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Bye
Tedd fel a kx drivert!
Szivesen!
Elküldve: 2004. 07. 06. 15:33
Idézet: IThomas - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:58
Szivesen!
Hello
Hát feltettem de nem valami meggyőző, túl erőteljes a basszus ami önmagában nem is lenne gond de torzit de nagyon!
Nem lehet valami új drivert feltenni hogy szóljon rendesen!Mert mondák a boltban hogy nem biztos hogy egyből fog működni!És mondák hogy a registri-ében kell valamit variálni vagy pedig szoftverekkel!
Na most az lenne a kérdésem hogy milyen driver frissítést ajánlotok (vagy milyet használtok Ti) ami biztosan működtetni fogja? Úgy ahogy neketek! Mert már mindenem megvan Genius Home Theater + A2 de még mindíg szarul szól a mély! Tuti hogy van valami megoldás!!! Na Én ezekre lennék kiváncsi.
THX
Elküldve: 2004. 07. 08. 23:54
Én is most vettem ilyen Genius csoda szettet 23.000 nettóért, egyszerüen nem hagyhattem ki. Ennyiért szerinjtem a hülyének is megérte.
Kicsit féltem mikor összedugtam, mert olvasgatva a hozzászolásokat sok embernek volt baja hogy nem ment rendesen, center-sub forditgatás, hátsó nem szól, center nem szól, rosszul szól, vagy valami baj nyavajája sok embernek volt. Kiváncsi voltam hogy nálam milyen panasz fog jelentkezni de hál istennek elsőre szuperül működött-működik minden. Szép ereje van a mélynek, szép tiszták a hangok. Ez mind egy Audigy2 vel. Viszont egy kis gondom akadt és ezért is írok, nemtudom hogy egyszerüen én vagyok e túl maximalista és vagy a beállításokkal van e gond, de néha amikor a winampba hallgatok zenét, és ez csak a nagyon magas bitrátáju mp3-nál jön elő akkor is ritkán de amikor jön egy nagyon mély mély szóval értitek

A másik meg hogy amit adtak hozzá gyári kábeleket azok vajon maximálisan ki tudják szolgálni a hangfalak teljesítményét, vagy esetleg a még szebb-tisztább hangzás érdekében érdemesebb e őket valami vastagabb, jobban árnyékolt rézkábelekre lecserélni? Ez azért is lenne fontos mert a kábeleket majd be akarom falazni hogy ne legyenek szerteszét és utána már késő lesz cserélgetni

Elküldve: 2004. 07. 09. 01:03
Idézet: SAS107 - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 0:54
Én is most vettem ilyen Genius csoda szettet 23.000 nettóért, egyszerüen nem hagyhattem ki. Ennyiért szerinjtem a hülyének is megérte.
Kicsit féltem mikor összedugtam, mert olvasgatva a hozzászolásokat sok embernek volt baja hogy nem ment rendesen, center-sub forditgatás, hátsó nem szól, center nem szól, rosszul szól, vagy valami baj nyavajája sok embernek volt. Kiváncsi voltam hogy nálam milyen panasz fog jelentkezni de hál istennek elsőre szuperül működött-működik minden. Szép ereje van a mélynek, szép tiszták a hangok. Ez mind egy Audigy2 vel. Viszont egy kis gondom akadt és ezért is írok, nemtudom hogy egyszerüen én vagyok e túl maximalista és vagy a beállításokkal van e gond, de néha amikor a winampba hallgatok zenét, és ez csak a nagyon magas bitrátáju mp3-nál jön elő akkor is ritkán de amikor jön egy nagyon mély mély szóval értitek

A másik meg hogy amit adtak hozzá gyári kábeleket azok vajon maximálisan ki tudják szolgálni a hangfalak teljesítményét, vagy esetleg a még szebb-tisztább hangzás érdekében érdemesebb e őket valami vastagabb, jobban árnyékolt rézkábelekre lecserélni? Ez azért is lenne fontos mert a kábeleket majd be akarom falazni hogy ne legyenek szerteszét és utána már késő lesz cserélgetni

Ez erősen függ a hangerőtől!
Sajnos bizonyos hangerő fölött bizony a középsugárzók túlságosan kilengenek és bizony kopannak és akkor a többi közép és magas hangnak esélye sincs szépen kijönni és bizony recseg! Szóval beállítással crossoverrel lehet játszani illetve jól be kell lőni a hangerőt!
Nekem ugy van hogy kb a 4 és fél 5 között áll a hangerő a max az olyna fél6 5 között lehet szal 1-2 egységgel vissza! Mivel nekem a hátsó falak cserélve vannak így oda tudok adni plusz kakaót a center középen a szub is középen vagy egy kicsit följebb de azt sem szoktam teljesen felcsavarni mert középen sokkal teltebb hangosabb (

Jha és még valami lehetőleg soft-ból is vegyél kicsit vissza ne full kakaóval küldje neki au2 mivel az is torzíthat mondjuk ott legyen 3/4 8-9/10 hangerő lényeg hogy ne maxon!
Üdv
Elküldve: 2004. 07. 13. 20:16
Végre megvetem ezt a csodás Genius hangfalrendszert, DVD film gépről

A válaszokat előre is nagyon köszi!