HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#211 Felhasználó inaktív   sisqoboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 12:31

Idézet: Temes - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 10:58

Szetszedted, vagy csak a reflexnyilason neztel bele?
En ugy emlexem (mar regen szedtem szet), hogy a kozepmagas (vagy milyen, a nagyobbik) hangszorora 12/25W es 4/8 Ohm van irva. A 4/8ban nem vagyok teljesen biztos, a 12/25 az tuti.

jaja a középmagas 8 ohmos

Új ötletem van:

mi lenne ha a front kimenetelt megosztanám egy 3.5ös jack dugo-elosztóval
és 1ik kimenet lenne a geniusnak
másik meg menne a régi erősítőbe.
és akkor a régi hangfalak maradnak a régibe.
aztán ha nagy hangerőt akarok bekapcsolom mind a kettőt.

Szerintetek rontana a surroundban a eloszto dugo?

Csatolt fájl:

#212 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 12:41

Speciel nekem is ehhez hasonlo van a redszerben nem is egy. Csak az enyem ugy nez ki, hogy nem egy foglalatban van az egesz, hanem a dugobol kijon ket tizcentis kabel, es annak a vegen van egy-egy lengoaljzat. Nem tudom, hogy ront-e rajta, nekem a kezdetektol igy van, eleg sok a kabel, nelkule nem is probaltam.
Hangkartyabol 5.1 a hangfalhoz, 2.0 (stereo - front) hangfalhoz, 2.0 deckhez, deckbol 2.0 hangfalhoz, 2.0 hangkartyaba, tvtunerbol 2.0 hangkartyaba.
Na ezt probaljatok osszehozni, hogy mind szoljon, es mind tudjon felvenni mindenrol :D

Mondjuk azota a tunert belo kabellel kotottem ossze a hangkartyammal, de jo ideig az is hatul volt kotozve.

UP: Jaigen, egyet kihagytam, van egy jackdugo, ami csak log a levegobe, ha valamit ra kell dugni (discman, radio, stb.), ne kelljen megbontani a gepem hatuljat. de ez is a "rendszer" tagja :D

Szerkesztette: Temes 2004. 06. 17. 12:43 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#213 Felhasználó inaktív   lionINzion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 20:40

Idézet: CLiOBOY - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 21:45

Hello!

Ha jól értettem, az alaplapodra integrált alap hangkarival próbáltad, és mivel én is így használom (egyelőre), leírom ide, én mit, hogyan állítottam be. Nekem ASUS A7N8X Deluxe lapom van, ami ugyebár szintén nForce2-es, bár nem tudom pontosan, hogy a Te lapod milyen. Szal: az NVIDIA nForce vezérlőpultban, a hallgatási módban beállítod a 6 hangszórós módot, vagy végigtolod a hangszóró-telepítési varázslót , és ott beállítgatod a holmit... A Surround beállításokban pedig mindent pipálj be, a Dolby Surround kódolás engedélyezése kivételével, illetve az előkeverés hangerőszintjeivel finomítani is  tudsz-ízlés szerint.

Nekem ezekkel a beállításokkal rögtön ment mind a 6 hang csatorna, remélem tudtam segíteni.

Bye

hi!nekem is uez;asus A7N8X-X.na,majdnem,mert nem deluxe.
szal nekem nem indul az eredeti driver(vinbond voice editor),ltöbbször is installáltam.vmi olyat ír ki,h hiba van az SMBus és az HWIC között,vagymi.enélkül csat egy csati szól+amit arra rákötök.
keresgélek összevissza neten,de nem találok drivert.
kérdés,h tudsz-e/tud-e vki vmit ajánlani,címet,v drivert??
előre is thx!

#214 Felhasználó inaktív   lionINzion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 20:43

Idézet: Champ - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 10:34

Rádugtam sztereoban a gépet, amig nem szedem le az új drivert. Az a baj, hogy most költöztünk, és a megrendelt ADSL még nem "érkezett meg", innen a munkahelyről meg nemtudom elvinni, hiába töltöm le. Szal 1 hetet sajna sztereoban kell kihúznom:) Ma reggel már át is jöttek a szomszédok reklamálni.. :reklamacio:
Nem bírták sokáig... :cool:
Az én lapomban is ugyanaz a chipset van, mint a tiédben, csak hát a gond az az, hogy kb. féléves rajta az nforce driver. :mad: , de köszi a segítséget, remélem simán menni fog. :up:

neked sikerült találni?

#215 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 17:57

Hello!

Na vettem egy Sound Blaster Audiogy 2-es kártyát de még mindíg elég rosszul szól! Valami még mindíg nem jó a basszussal!
Valaki írja le h mit kéne pontosan csináljak (hangkártya szoftvereinek beállítasainál) hogy jól szóljon!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Bye

#216 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 17:58

Idézet: strasky - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:57

Hello!

Na vettem egy Sound Blaster Audiogy 2-es kártyát de még mindíg elég rosszul szól! Valami még mindíg nem jó a basszussal!
Valaki írja le h mit kéne pontosan csináljak (hangkártya szoftvereinek beállítasainál) hogy jól szóljon!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Bye

Tedd fel a kx drivert!

Szivesen!
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#217 Felhasználó inaktív   strasky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 15:33

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 18:58

Tedd fel a kx drivert!

Szivesen!

Hello

Hát feltettem de nem valami meggyőző, túl erőteljes a basszus ami önmagában nem is lenne gond de torzit de nagyon!
Nem lehet valami új drivert feltenni hogy szóljon rendesen!Mert mondák a boltban hogy nem biztos hogy egyből fog működni!És mondák hogy a registri-ében kell valamit variálni vagy pedig szoftverekkel!
Na most az lenne a kérdésem hogy milyen driver frissítést ajánlotok (vagy milyet használtok Ti) ami biztosan működtetni fogja? Úgy ahogy neketek! Mert már mindenem megvan Genius Home Theater + A2 de még mindíg szarul szól a mély! Tuti hogy van valami megoldás!!! Na Én ezekre lennék kiváncsi.

THX

#218 Felhasználó inaktív   SAS107 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 23:54

Sziasztok!
Én is most vettem ilyen Genius csoda szettet 23.000 nettóért, egyszerüen nem hagyhattem ki. Ennyiért szerinjtem a hülyének is megérte.
Kicsit féltem mikor összedugtam, mert olvasgatva a hozzászolásokat sok embernek volt baja hogy nem ment rendesen, center-sub forditgatás, hátsó nem szól, center nem szól, rosszul szól, vagy valami baj nyavajája sok embernek volt. Kiváncsi voltam hogy nálam milyen panasz fog jelentkezni de hál istennek elsőre szuperül működött-működik minden. Szép ereje van a mélynek, szép tiszták a hangok. Ez mind egy Audigy2 vel. Viszont egy kis gondom akadt és ezért is írok, nemtudom hogy egyszerüen én vagyok e túl maximalista és vagy a beállításokkal van e gond, de néha amikor a winampba hallgatok zenét, és ez csak a nagyon magas bitrátáju mp3-nál jön elő akkor is ritkán de amikor jön egy nagyon mély mély szóval értitek  :)  akkor a front egy nagyon kicsit, épp hogy hallhatóan berecseg. Nos ez vajon természetes vagy lehet tenni ez ügyben?
A másik meg hogy amit adtak hozzá gyári kábeleket azok vajon maximálisan ki tudják szolgálni a hangfalak teljesítményét, vagy esetleg a még szebb-tisztább hangzás érdekében érdemesebb e őket valami vastagabb, jobban árnyékolt rézkábelekre lecserélni? Ez azért is lenne fontos mert a kábeleket majd be akarom falazni hogy ne legyenek szerteszét és utána már késő lesz  cserélgetni  :)

#219 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 09. 01:03

Idézet: SAS107 - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 0:54

Sziasztok!
Én is most vettem ilyen Genius csoda szettet 23.000 nettóért, egyszerüen nem hagyhattem ki. Ennyiért szerinjtem a hülyének is megérte.
Kicsit féltem mikor összedugtam, mert olvasgatva a hozzászolásokat sok embernek volt baja hogy nem ment rendesen, center-sub forditgatás, hátsó nem szól, center nem szól, rosszul szól, vagy valami baj nyavajája sok embernek volt. Kiváncsi voltam hogy nálam milyen panasz fog jelentkezni de hál istennek elsőre szuperül működött-működik minden. Szép ereje van a mélynek, szép tiszták a hangok. Ez mind egy Audigy2 vel. Viszont egy kis gondom akadt és ezért is írok, nemtudom hogy egyszerüen én vagyok e túl maximalista és vagy a beállításokkal van e gond, de néha amikor a winampba hallgatok zenét, és ez csak a nagyon magas bitrátáju mp3-nál jön elő akkor is ritkán de amikor jön egy nagyon mély mély szóval értitek  :)  akkor a front egy nagyon kicsit, épp hogy hallhatóan berecseg. Nos ez vajon természetes vagy lehet tenni ez ügyben?
A másik meg hogy amit adtak hozzá gyári kábeleket azok vajon maximálisan ki tudják szolgálni a hangfalak teljesítményét, vagy esetleg a még szebb-tisztább hangzás érdekében érdemesebb e őket valami vastagabb, jobban árnyékolt rézkábelekre lecserélni? Ez azért is lenne fontos mert a kábeleket majd be akarom falazni hogy ne legyenek szerteszét és utána már késő lesz  cserélgetni  :)

Ez erősen függ a hangerőtől!
Sajnos bizonyos hangerő fölött bizony a középsugárzók túlságosan kilengenek és bizony kopannak és akkor a többi közép és magas hangnak esélye sincs szépen kijönni és bizony recseg! Szóval beállítással crossoverrel lehet játszani illetve jól be kell lőni a hangerőt!
Nekem ugy van hogy kb a 4 és fél 5 között áll a hangerő a max az olyna fél6 5 között lehet szal 1-2 egységgel vissza! Mivel nekem a hátsó falak cserélve vannak így oda tudok adni plusz kakaót a center középen a szub is középen vagy egy kicsit följebb de azt sem szoktam teljesen felcsavarni mert középen sokkal teltebb hangosabb (  :think:  ) mint felhúzva! Remélem segítettem kicsit!
Jha és még valami lehetőleg soft-ból is vegyél kicsit vissza ne full kakaóval küldje neki au2 mivel az is torzíthat mondjuk ott legyen 3/4 8-9/10 hangerő lényeg hogy ne maxon!

Üdv

#220 Felhasználó inaktív   Quitarius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 20:16

Hello!

Végre megvetem ezt a csodás Genius hangfalrendszert, DVD film gépről  :cool:, zene winampról  :( . Valamit nagyon elszúrhattam, mert csak ez első kettő + a mélyláda szól zenénél. Más zeneprogival 4.1-ben szól, nekem az is elég lenne, de winamppal. Mit rontottam el?

A válaszokat előre is nagyon köszi! :respect:

#221 Felhasználó inaktív   Quitarius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 02:12

Hello!

Valahogy sikerült megoldanom, de aki szeretett volna segíteni annak köszönöm.  ;)

#222 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:41

Egy kicsit fölhozom ezt a topikot, ugyanis én is beléptem a boldog Genius SW5.1 tulajok táborába... :)Illetve van néhány "probléma", amellyel sehogy sem boldogulok, lévén ez az első 5.1-es hangrendszerem. Használtam a keresőt, végigbogarásztam legalább egy tucat 5.1-es topikot és ezt is, amelyikbe most írok, de csak nem jön össze.

Először egy asztali DVD-játékossal próbáltam ki, tökéletesen működött, minden hangfal szépen szólt, hangerőt nem mertem felénél följebb tekerni, nehogy parasztlázadás törjön ki.  :D A hozzá adott RCA-RCA kábeleket használtam, sokat nem lehetett variálni.

Ezen a sikeren felbuzdulva összedrótoztam a számítógéppel a hozzá adott DIN-3xRCA kábellel és innentől datálódnak a problémáim is. Konfigom alant látható, az alaplapi soundstormon keresztül szeretném hajtani a cuccost, de valahogy nem az igazi. A frontokkal nincs semmi gubanc, szólnak szépen, mind a tesztekben, mind winamppal, mind videólejátszás közben. A sub szintúgy.

A center azonban meg se nyikkan és a hátsó hangsugárzók is elég halkak. Természetesen a DVD-lejátszásról beszélek, a zenét nem akarom hat hangfalra "fölkeverni", nem hiszek az ilyen vakításban, ami sztereó, az szóljon csak sztereóban. A DVD-knél azonban igencsak zavaró, hogy nem hallom a beszédet... :rolleyes: Olvastam egy tippet a fekete és sárga kábelek fölcserélésről, de nem segített. Beiktattam a hangfalhoz adott fordítókábelt - dettó. Végigzongoráztam az Nvidia NVMixerében minden opciót, szépen beállítottam az 5.1-et, nem használt. Végignyomtam a hangfalbeállító varázslót, de a center soha nem szólal meg. Segítsetek már, mit szúrok el?

Használt szoftverek: WinXP HUN SP1, BSPlayer 1.0, Winamp 5.04, MediaPlayer 9, minden driverből a legfrissebb van fönt (NVidia nForce 4.27 WHQL). Az újratelepítést - hacsak nem feltétlenül szükséges - szeretném elkerülni.

Köszönöm előre is a segítséget!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#223 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:30

Hmm... ez eleg furcsa... Nekem AN7-em van (kb. annyiban kulonbozik az NF7-S-tol, hogy van rajta uGuru) es tokeletesen szol. Mind BSPlayerrel, mind WinDVDvel/PowerDVDvel. Ha BSPlayerrel nezel DVDt is, probald meg, hogy felrakod az ac3filtert. Mas otletem nincs.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#224 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:44

Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:30

Hmm... ez eleg furcsa... Nekem AN7-em van (kb. annyiban kulonbozik az NF7-S-tol, hogy van rajta uGuru) es tokeletesen szol. Mind BSPlayerrel, mind WinDVDvel/PowerDVDvel. Ha BSPlayerrel nezel DVDt is, probald meg, hogy felrakod az ac3filtert. Mas otletem nincs.

Eh, kihullik a hajam... sejtettem, hogy nem lesz ez könnyű menet, de ennyi szívásra nem számítottam egy elméletileg "bolondbiztos", színkódolt, ábrákkal szépen illusztrált hangfaltelepítéssel...  :rolleyes:

Szóval most ott tartok, hogy a sárga kábel van a fekete aljzatban, a fekete a sárgában, fordító nélkül. NVMixerben (és mindenhol máshol) be van állítva az 5.1, AC3Filter 1.01a telepítve van, Dolby Surround/ProLogic beállítva, BSPlayer, MediaPlayer és WinDVD szépen játssza 4.1-ben a DVD-filmeket illetve az AC3-as AVI-kat, Winamp/JetAudio szépen szól sztereóban.

DE:

A centert sehogyan nem sikerült szóra bírnom. Kipróbáltam másik aljzatban, legalább ötvenszer végignyomtam a hangfaltelepítő varázslót, kipróbáltam Dolby teszthangokkal, DVD-vel, egyszerűen nem szól. Most már egyébként ott tartok, hogy nem is érdekel különösebben... :smoker:
A mélynyomó viszont normál hangerőn búg. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, hogy lehalkítom?
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#225 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 01:09

Idézet

A centert sehogyan nem sikerült szóra bírnom

Próbáld ki úgy, hogy a zöld csatlakozóba dugod a hangkártyán (front L/R) a Genius center/sub csatiját, csak egy próba erejéig, kis hangerővel persze a mély miatt. Így mindenképpen szólnia kell a centernek, ha nem teszi, akkor csere... lehet cipekedni. Ha szól, legalább nem a hangfal lesz a hibás :)

Idézet

A mélynyomó viszont normál hangerőn búg. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, hogy lehalkítom?

Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg :D ). Tehát vagy hibás->csere, vagy földhurok van.
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.

#226 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 06:45

Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 2:09

Próbáld ki úgy, hogy a zöld csatlakozóba dugod a hangkártyán (front L/R) a Genius center/sub csatiját, csak egy próba erejéig, kis hangerővel persze a mély miatt. Így mindenképpen szólnia kell a centernek, ha nem teszi, akkor csere... lehet cipekedni. Ha szól, legalább nem a hangfal lesz a hibás :)

Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg :D ). Tehát vagy hibás->csere, vagy földhurok van.
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.

A hangfal maga szerintem jó, legalábbis amikor az asztali DVD-re kötöttem, akkor még szólt. Este majd megpróbálom azért óvatosan átdugni, de itt inkább valami szoftveres probléma lesz.

Nem játszom le semmit, és normál hangerő mellett a mélynyomó halkan búg, sőt, most, hogy nézegettem a többit, a frontok is sisteregnek egy kicsit. Egy elosztóba van dugva a Genius a géppel, ez lehet a baj? Mindenesetre majd megpróbálom áttenni egy másik konnektorba.

#227 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 20:57

Csá!

Na én is beléptem a mostmár nepesnek mondható genius 5.1 tulajok táborába. Én ugyan máshonnan szereztem be az infot, hogy ilyet kő venni de látom nem tévedtem:)
Viszont van itt 1 kis probléma. Le se írom mert tökugyanaz mint Zakonál:) Kivéve, hogy én kapásból ide rohantam körbenézni de ahogy látom yool tettem mert így megúsztam azt amit Zako nem:) Na most én is megproszálok azért dugdosni meg ügyeskedni de ha valaki tudja a megoldást az ne tartsa magába.
Még 1 fontos dolog: a hangfalak nálam de szentem Zakonál is hibátlanok. Valami beállítás vagy hangkártya lesz biztos van 1 eccerű megoldás....:)
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#228 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:54

Nah összeszedtem az össze problémát:
Ha megy a winamp én meg ügyködök a winfosban, nem kell nagy dologra gondolni pl.: gépelés akkor néha akad a hang, egész pontosan az az érzésem van mintha lejjebb esne a hang fps-e:) Az történik ugyanis, hogy elkezd húzni a hang lassabban szól mint kéne, minél nagyobb az "akadás" annál lasabban jácik.

Ac3-mas divx-eim vannak, namost ez a fránya a párbeszédeket nem a centerben szólaltatja meg hanem a jobb első hangfalban. Kipróbáltam "nyers" ac3 file-lal is de ugyanez volt a helyzet... Az ac3 filter 1ébként (matrix mixer) mutatja csatornénként a hangerőt és ott is csak ez a helyzet, frankón láccik amikor csend van és beszél valaki, a jobb első hangereje van a toppon.

Aztán a winamp csak és kizárólag stereoban akar szólni ami nem lenne baj ha a mélynyomó is menne de az sem megy csak a 2 első!

Végül de nem utolsó sorban (de jó, hogy sorolni lehet :) ) a hátsó hangfalak halkabban szólnak a többinél. Ha a mélynyomón csutkára tekerem a hásókat akkor már viszonylag jó. De szvsz ennek úgy kéne egálban lennie ha minden közepesen van.  Iagaz most úgy vannak elrendezve, hogy a számban van a 2 front meg a center és 2-m re a két rear...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#229 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 22:59

Lassan de biztosan azért oldogatom az ügyet... Na abba a mátrix mixer bigyóban kavartam kínomban és az eddig csak útban lévő matrix tábla értelmet nyert. Ebben ugyanis az AC3 filter hagkártyába bemenő jeleit meg lehet változtatni amikor kijön. Időközben 1ébként 1 AC3 tesztvideó fényt derített arra is, hogy nemcsak a center van rossz helyen a jobb első, hanem szinte minden fel van cserélve! Na most rendet raktam az összes cstorna jó helyre került....a többit nemtom

#230 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 02:08

Idézet: dexike - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 23:59

a többit nemtom

Jó kis géniusz topic ez.  :D Inkább az alaplapról szólóban kellene rosszakat írni, mert még átragad a hardverre, és összekeveri nekem is a csatornákat... :D

Ami a Winampos lassulást illetni, szerintem nem állítottad be a DirectSound Output-ot (preferences->output), ekkor valószínűleg nem csak ez a probléma oldódik meg, hanem szépen elkezdi .1-ben játszani a zenét (ha a windows hangbeállítását is belőtted Vezérlőpult->Hangok...->Speciális) (hogy pontosan hány.1-ben szól, az szvsz hangkártyafüggő, nekem alapból 5.1-et csinál a Live!+Winamp midiből is... :) )
megj.: a "hang fps-e" legtöbb esetben BPM (beat/minute) :D

A hátsó hangfalak nálam kb hasonló távolságra vannak, mint a frontok, valóban halkabbak, de vedd figyelembe, hogy az elsőkön van egy piezo(?) sugárzó, plusz reflexnyílás, tehát löki rendesen; míg hátul egyedül árválkodik egy zárt dobozban a kis hangszórócska. Szabvány (vagyis inkább ajánlás) szerint pedig ezeknek melletted (falon) kellene, hogy legyenek, lásd a használati útmutatóban. Ha így használnád, akkor a túl hangos hátsó lenne most a "probléma" tárgya ;)

zako,

Sikerült kipróbálnod külön konnektorban? Az asztali lejátszót is írtad; mikor ott használtad, akkor is búgott?

Szerkesztette: lazac 2004. 08. 06. 02:13 -kor

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.