Egy kicsit fölhozom ezt a topikot, ugyanis én is beléptem a boldog Genius SW5.1 tulajok táborába... :)Illetve van néhány "probléma", amellyel sehogy sem boldogulok, lévén ez az első 5.1-es hangrendszerem. Használtam a keresőt, végigbogarásztam legalább egy tucat 5.1-es topikot és ezt is, amelyikbe most írok, de csak nem jön össze.
Először egy asztali DVD-játékossal próbáltam ki, tökéletesen működött, minden hangfal szépen szólt, hangerőt nem mertem felénél följebb tekerni, nehogy parasztlázadás törjön ki.

A hozzá adott RCA-RCA kábeleket használtam, sokat nem lehetett variálni.
Ezen a sikeren felbuzdulva összedrótoztam a számítógéppel a hozzá adott DIN-3xRCA kábellel és innentől datálódnak a problémáim is. Konfigom alant látható, az alaplapi soundstormon keresztül szeretném hajtani a cuccost, de valahogy nem az igazi. A frontokkal nincs semmi gubanc, szólnak szépen, mind a tesztekben, mind winamppal, mind videólejátszás közben. A sub szintúgy.
A center azonban meg se nyikkan és a hátsó hangsugárzók is elég halkak. Természetesen a DVD-lejátszásról beszélek, a zenét nem akarom hat hangfalra "fölkeverni", nem hiszek az ilyen vakításban, ami sztereó, az szóljon csak sztereóban. A DVD-knél azonban igencsak zavaró, hogy nem hallom a beszédet...

Olvastam egy tippet a fekete és sárga kábelek fölcserélésről, de nem segített. Beiktattam a hangfalhoz adott fordítókábelt - dettó. Végigzongoráztam az Nvidia NVMixerében minden opciót, szépen beállítottam az 5.1-et, nem használt. Végignyomtam a hangfalbeállító varázslót, de a center soha nem szólal meg. Segítsetek már, mit szúrok el?
Használt szoftverek: WinXP HUN SP1, BSPlayer 1.0, Winamp 5.04, MediaPlayer 9, minden driverből a legfrissebb van fönt (NVidia nForce 4.27 WHQL). Az újratelepítést - hacsak nem feltétlenül szükséges - szeretném elkerülni.
Köszönöm előre is a segítséget!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000