HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#171 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 08. 15:01

DMX XFire 1024-hez van használható driver XP alá?
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#172 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 16:10

idézet:
Ezt írta Scytam:
DMX XFire 1024-hez van használható driver XP alá?[/quote] [url="http://"http://ts.hercules.com/eng/index.php?pg=view_files&gid=2&fid=23&pid=16&cid=1"]http://ts.hercules.c...23&pid=16&cid=1[/url]

Nem megijedni tole, hanem felrakni.

Asszem a 2.03-ra mondtak azt anno, hogy jobb, mint a DMXFire1024 gyari drivere.

[ 2003. szeptember 08.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#173 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 07:43

idézet:
Ezt írta nyunyu:
[url="http://"http://ts.hercules.com/eng/index.php?pg=view_files&gid=2&fid=23&pid=16&cid=1"]http://ts.hercules.c...23&pid=16&cid=1[/url]

Nem megijedni tole, hanem felrakni.

Asszem a 2.03-ra mondtak azt anno, hogy jobb, mint a DMXFire1024 gyari drivere.
[/quote]

Zsír! :)
KCS ment!
Mellettem se menj.

#174 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 14:20

Szevasztok klubtagok :cool:

Épp a [url="http://"http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showforum=28"]foobar2000 support fórumot[/url] olvasgattam, a Sky-omhoz keresgélve a megfelelő beállításokat, amikor egy érdekes topicra bukkantam:

[url="http://"http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=13373&"]Itten van: Kernel Streaming / DirectSound / waveOut, Clues on how to choose amongst them[/url].

Ebben van egy link a következő oldalra: [url="http://"http://www.forgotten-realms.cfl.pl/other/torturecity/"]+fallen_angel's Torturecity Lair[/url] (ne riasszon el a felettébb bizalomgerjesztő név, korrekt kis oldal), s itt sok érdekességre bukkantam. PL:
Convert Aureon Space/Sky to Prodigy 7.1 - guide.
Coaxial S/PDIF for Aureon Space/Sky - guide (tested only output, not input. Updated 13.08.2003)
helpful stuff in the downloads (custom drivers, utils, etc.).

Némi EEPROM-flasheléssel [url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/audiotrak-prodigy71/"]Audiotrak Prodigy 7.1[/url] kártyát lehet varázsolni a Terratecből, s így ennek drivereit használhatjuk hozzá. :cool: (Ez is a VIA Envy24HT-re épül)

Még egy kis adalék:

idézet:
Sensaura build 3500+ release notes:

"Please find attached version 3500 of the Sensaura upper level WDM filter driver.
(...)
Features:-
New driver packaging (packaged as an Upper Level WDM filter driver).
New EnvironmentFX engine with support for the EAX 3.0 API.
Support for 8-channel output (7.1).
Support for Sample rates up to 192kHz.
(...)
EAX3.0 Support:-
This driver includes our new EnvironmentFX reverb engine, which offers compatibility with Creative Labs EAX 3.0 API.
We are however currently clarifying our position with our lawyers on how this should be incorporated and marketed.
(...)
Version 3505 only contained a bug fixes to solve a few problems with the WHQL HCT tests. The features have not changed and EAX 3 is still disabled. I will inform you when this changes."[/quote]

#175 Felhasználó inaktív   immortal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 26. 13:12

sztetek miert van az, h allandoan nyomja a kekhalalt az aureon? tttp9.sys baszaxik allanodan (irq less than or equal), stb. mit lehet csinalni, en mar mindegyik driverrel probaltam, mindenkeppen xar volt.
::. IBM ThinkPad R40 // M Cel 2Ghz - 256RAM - 30HDD - Radeon IGP330M - 14" TFT - TEAC CDRW/DVD .::

#176 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:44

idézet:
Ezt írta immortal:
sztetek miert van az, h allandoan nyomja a kekhalalt az aureon? tttp9.sys baszaxik allanodan (irq less than or equal), stb. mit lehet csinalni, en mar mindegyik driverrel probaltam, mindenkeppen xar volt.[/quote]

Valószinüleg szimplán rossz a driver. Amióta megvan az új gép, eax alatt mindig resetel... Ha le van tiltva az eax akkor betonstabil a cucc... Reméljük kihoznak valami jó drivert előbb utóbb, mert a kártya nagyon szépen szól, csak a támogatás nagyon tré :(

#177 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 15:33

[ 2003. szeptember 29.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#178 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 15:34

idézet:
Ezt írta saen:

Valószinüleg szimplán rossz a driver. Amióta megvan az új gép, eax alatt mindig resetel... Ha le van tiltva az eax akkor betonstabil a cucc... Reméljük kihoznak valami jó drivert előbb utóbb, mert a kártya nagyon szépen szól, csak a támogatás nagyon tré :(
[/quote]

Ennek kiküszöbölésére egy módszer:

idézet:
Terratec's drivers are dreadful in the long run, so it would be very useful to have the possibility to use Audiotrak's Prodigy 7.1 drivers, wich are much better, especially the newest version (wich installs two devices: one with sensaura support, the other one without. EAX 3.0 support is coming too).
Although the drivers will install, the control panel won't run and the system will be unstable. This is due to a protection implemented in the drivers. There is a solution though: flashing the card's EEPROM chip. Don't run away yet, it's very simple actually...[/quote]

Igaz, eddig én sem mertem kipróbálni. :cool:

#179 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 30. 10:58

idézet:
Ezt írta Zoch:
[/URL]

Igaz, eddig én sem mertem kipróbálni. :cool:
[/quote]

Ilyet én sem szivesen, de azért köszi :)

#180 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 08:34

Vettem en is egy 7.1-es Space-t.
Problemam nekem is van...

A mikrofonkezelese a kartyanak valami szornyu.
Kép
A kepen lathato hardware tesztnel lassitva adja vissza a hangom. Mivel jatekok kozben kommunikacios progikat hasznalok (Ventrilo, TeamSpeak), a tarsaim megorulnek a hangomtol. Az ujabb driver van fenn, control panelben meg nem tudom allitani a mintavetelezesi frekvenciat, ha futnak a komm. progik.
Ha control panel nelkul telepitem a hangkartyat, akkor nincs problema a komm. progikkal, szol rendesen a hangom. A voice hardware testnel viszont meg mindig lassitva adja vissza a hangomat.
Ha telepitem a control panelt, akkor meg rossz.

Masik, control panelben miert csak a Sensaura-t tudom bekapcsolni? Hol vannak az EAX effektek, A3D beallitasok?

Szerdan vettem a kartyat, vigyem vissza?

#181 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 09:35

sensaura magasabb rendű,mint az eax,a3d. igy ha a sensaurát bekapcsoltad,bekapcsoltad a többit is.

fontos lenne:melyik 5.1 es szép hangú terratec kártya képes arra,hogy a mélycsatornát szűrje.hogy ne kerüljön mélyre magas hang?

#182 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 12:07

Gyerekek!

A tököm ki van már azzal, hogy Terratec nem képes egy normális drivert összehozni a DMX6 Fire alá. :mad:

Mostanában a legfrissebb 130-as drivert használom és egy idő után eltűnik az LFE! :eek: Vagyis DVD nézés közben nem szól. Ujratelepitettem mindent (értsd az XP-t is) egy ideig jó volt, tegnap este aztán fogta magát és megint nem szól a subbass. A régebbi driverekkel is mindig gondom volt.

Nincs valami ötletetek, hogy ez mi a ráktól lehet?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#183 Felhasználó inaktív   hooligan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 21:41

Hali mindenkinek.A napokban vettem egy Terratec Aureon 5.1 Fun hangkártyát.Beteszem a gépbe felteszem hozzá a legújabb drivert.Majd amikor elinditok bármilyen programot ami használ direct soundot(winamp,media player,game) abban a pillanatban lefagy a gép.Próbáltam átteni másik pci slotba,ugyanaz.Feltettem a legújabb via drivert,ugyanaz.Ha dxdiagot futtatok akkor amikor elér a direct sound teszteléséhez szintén lefagy.Directx 9.0b van fent,de próbáltam más directx-el is.Feltettem másik drivert a kártyához de ugyanaz.Feltettem service pack 1-et de akkor is ugyanaz.Leszettem az összes codecet de semmi változás.Az alaplapi hangkártya biosban letiltva drivere eltávolitva.Az egyik pci slotba fel sem ismeri a kártyát.
Pliz help!!!!! :mad: :mad: :mad: :mad:
A konfig:msi kt4 ultra,amd 1600+,geforce4ti,chieftec 360w

#184 Felhasználó inaktív   r.s.wernair 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 13:52

Üdv minkenkinek

Van 1 TTec DMX6 fire (teljes, front modulos) kártyám. Minden jó, én zenélésre használom főleg (mic felvétel/ASIO zongorához).
Egy kérdésem lenne, hátha valakinek volt hasonló problémája:

A GSIF/ASIO multiclient módot sikerült valakinek beüzemelnie?

Egyszerűen csönd van a Gigastudioban, ha a Cubase SX is fut. Mindent (!) próbáltam már, front 1/2: cubase, rear 1/2: giga, u.az a freki mindkét progiban.

Azt szerettem volna, hogy a Cubase-t használom MIDI felvételhez, a lejátszást pedig a Giga gyártaná, úgy hogy a Cubase-ben megjelenő virtuális Nemesys portok egyikére kötöm a kimenetet.
Pl. dob szól Cubase alól első két hangszóróból, hátulról pedig a Gigán a zongora (vagy más hangszer).

Előre is köszi

#185 Felhasználó inaktív   r.s.wernair 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 13:55

ja, konfig: :)

Asus A7n8X, win2k (de volt winxp is), 1024mb ram
barton 2500+ (@2800+)
ttec dmx6 fire

azt hiszem más nem lényeges.
mindenből a legfrissebb driver.

#186 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 16:40

idézet:
Ezt írta Mighty:
Vettem en is egy 7.1-es Space-t.
Problemam nekem is van...
Masik, control panelben miert csak a Sensaura-t tudom bekapcsolni? Hol vannak az EAX effektek, A3D beallitasok?
Szerdan vettem a kartyat, vigyem vissza?
[/quote]

Játékokhoz feltétlen kapcsold be a sensaurát. A lassú hang problémáját is megoldja.

#187 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:40

idézet:
Ezt írta saen:

Játékokhoz feltétlen kapcsold be a sensaurát. A lassú hang problémáját is megoldja.
[/quote]

Be van/volt kapcsolva, de teamspeakben ill. ventriloban a hangom lassitva érkezik meg az emberekhez.
Alternativ megoldásként visszatettem az MX300-at a Space mellé és annak a mic bemenetét használom.

#188 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 13:28

idézet:
Ezt Én írtam:
A hétvégén akadta egy kis problémám egy TerraTec Aureon 5.1 Fun és egy EP-8RDA+ lap párosával. Az a probléma, hogy beszerelése után a Win ( XP Prof. ) nem látja a vasat! A másodig, harmadig PCI-be belepróbálás után végre látja, driver feltelepűl és szól is, de amint kikapcsolom a gépet, majd később újra be, megint nem látja! X-edig próba után megint sikerül, majd megint nem látja! Mindeigy PCI ki volt próbálva, a kárty más gépben is ki volt próbálva, a gépemben is volt másik kártya ( TerraTec DMX 1024 ), de máshol nem mutatkozott probléma!
Találkozott már valaki hasonló problémával, vagy esetleg valami gyógymód?
[/quote]

Még mindíg nincs megoldás a problémára! :(
Mellettem se menj.

#189 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 16:02

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Gyerekek!

A tököm ki van már azzal, hogy Terratec nem képes egy normális drivert összehozni a DMX6 Fire alá. :mad:

Mostanában a legfrissebb 130-as drivert használom és egy idő után eltűnik az LFE! :eek: Vagyis DVD nézés közben nem szól. Ujratelepitettem mindent (értsd az XP-t is) egy ideig jó volt, tegnap este aztán fogta magát és megint nem szól a subbass. A régebbi driverekkel is mindig gondom volt.

Nincs valami ötletetek, hogy ez mi a ráktól lehet?
[/quote]

Nekem sincs erre! VALAKI HELP, MERT MÁR KI****OTT IDEGES VAGYOK, HOGY MINDIG ELMEGY AZ LFE!! :mad: :mad:

-nyugodtság, nem káromkodunk! :) -by Renwick-

[ 2003. október 29.: R. szerkesztette a hozzászólást ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#190 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 29. 17:07

idézet:
Ezt írta Mighty:

Be van/volt kapcsolva, de teamspeakben ill. ventriloban a hangom lassitva érkezik meg az emberekhez.
Alternativ megoldásként visszatettem az MX300-at a Space mellé és annak a mic bemenetét használom.
[/quote]

Akkor passz. Nálam a játékokban ha nincs sensaura akkor néha lassan jön a hang, amint bekapcsolom megszűnik minden probléma.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.