Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 20:06
Terratec (The Official Unofficial Owners Club)
Elküldve: 2004. 05. 09. 22:19
Elküldve: 2004. 05. 10. 19:45
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Itt a Sensaura fül alatt tudom váltogatni, hogy játszani vagy zenélni szeretnék-e? Ha disabled akkor zene, ha generic akkor meg bekapcsol magától és játszhatok? Mert ehhez Terrateccel resetelni kellett, azért lenne fura...
A kártyához járó könyvecske szerint a fentről (kártya teteje beszerelés szerint) 2. dugasz a front. Viszont nekem a 3.-ba kellett dugnom, hogy hangot kapjak, de az a kézikönyv szerint a rear. Itt a driver szerint viszont megint front. Jól van ez így?
Eddig se volt rossz hangkarim (Hercules Gamesurround Fortissimo III), de ez valahogy szebben szól, ez volt a cél
Előre is köszi a válaszokat!
Szerkesztette: Orgi 2004. 05. 10. 19:46 -kor
Elküldve: 2004. 05. 10. 20:22
Elküldve: 2004. 05. 10. 20:42
A jack-aljzatok sorrendje felülről: Mic IN, Line IN, Line/Headphone OUT, stb. A kártya hátoldalán is fel van tüntetve.
A foobar vs. filmhang attól függ, hogy milyen outputot állítasz be az előbbiben. DirectSound esetében megy párhuzamosan, KernelStreaming vagy WaveOut esetében nem.
Szerkesztette: Zoch 2004. 05. 10. 20:42 -kor
Elküldve: 2004. 05. 10. 22:37
Nekem hetekig 512-n volt, és sercegett minden nem directsound-os hang. Most olvastam el egy readme-t
Szerkesztette: Lala 2004. 05. 10. 22:40 -kor
Elküldve: 2004. 05. 10. 23:00
Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 23:37
Nekem hetekig 512-n volt, és sercegett minden nem directsound-os hang. Most olvastam el egy readme-t
Ismerős
Elküldve: 2004. 05. 10. 23:04
Idézet: Zoch - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 21:42
A foobar vs. filmhang attól függ, hogy milyen outputot állítasz be az előbbiben. DirectSound esetében megy párhuzamosan, KernelStreaming vagy WaveOut esetében nem.
Megesküdnék rá, hogy a kártyához járó könyvben nem ez a sorrend, de egyrészt lehet, hogy elnéztem, másrészt meg lusta vagyok megnézni:)
Foobarnál kernel streaming persze, akkor vagy filmet nézek vagy zenét hallgatok:)
Elküldve: 2004. 05. 10. 23:05
Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 23:37
Oké, ha ilyen lesz kipróbálom, bár az egyetlen játék amivel játszok (Battlefield Vietnam) jól megy Prodigy módban is:)
Elküldve: 2004. 05. 11. 19:03
Hogy tudok a driverben balance-ot állítani? Az egyik hangfal sokkal közelebb van hozzám, ezért kéne. Azért nem az erősítőn állítanám, mert gyakran nem gépről hallgatom a zenét és akkor már egész más az elhelyezkedés...
Elküldve: 2004. 05. 11. 23:52
Idézet: Orgi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 20:03
Hogy tudok a driverben balance-ot állítani? Az egyik hangfal sokkal közelebb van hozzám, ezért kéne. Azért nem az erősítőn állítanám, mert gyakran nem gépről hallgatom a zenét és akkor már egész más az elhelyezkedés...
Windows-os mixerben lehet azt állítani, az audiotrak-os control panelben én sem találtam ilyent.
Vezérlőpult/hangok és audioeszközök/audio fül/ hanglejátszás résznél hangerő... gomb. (csakhogy gyorsabban odatalalálj).
Elküldve: 2004. 05. 12. 00:37
Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 0:52
Vezérlőpult/hangok és audioeszközök/audio fül/ hanglejátszás résznél hangerő... gomb. (csakhogy gyorsabban odatalalálj).
Tök jó, a master volumén kívül semmire se reagál ott nekem...
Elküldve: 2004. 05. 12. 22:11
Idézet: Orgi - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 1:37
Prodigy módban nálam sem működnek az általad említett csúszkák, csak a Master Volume. De ha átkapcsolod Sensaura 3D-be, akkor máris életre kelnek és lehet a balance-ot állítani. Igaz, a Master Volume esetében ekkor is szürke a csúszka, de legalább a Wave-nél, meg a többinél állítható.
Ja, és nekem még nincs fent az új driver, csak az 1.993, úgyhogy nem az új, beta változat hibája ez.
Szerkesztette: pccoder 2004. 05. 12. 22:13 -kor
Elküldve: 2004. 05. 22. 20:19
Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 21:37
Na pont ezt akartam megkérdezni
Köszönöm az Ultragyors választ!
Ahogy sejtem, még mindig nem sikerült az Audiotrak drivekeben megoldani, hogy ne menjenek fel másik kártyára
Milyen az új driver?
(Az előbb olvastam, hogy valaki összehasonlította Audigy ZS-vel ... van valami számottevő különbség?)
Elküldve: 2004. 05. 25. 21:23
Már régen megcsináltam a Sky Prodigy-vé alakítását, ment is minden szuperül, amíg ujra nem tettem az XP-t. ekkor kezdődtek a gondok:
1. A Pinnacle TV-tuner kártyának nincs hangja ! Ugyan felveszi a hangot, de lejátszás közben nem tudom hallgatni, így nyilván egyszerüen csak TV-t nézni+hallgatni se.
2. minden tuner programban (Vision, IuVCR, virtualVCR) eltünt az a lehetőségem , hogy a prodigy felvétel-bemenetet változtathassam, egyszerűen csak ennyi lehetőségem van: "wave"
Pedig korábban válogathattam :Aux, Line in Microfon stb...
3. Ha visszaflashelem az eredeti Epromot (ill. csak majdan eredeti, mert eltünt a lementett epromom/ dump.txt-m, így a Terratec Space eeprom-ját írtam a Sky-ba) akkor ez a része "megjavul", van hangja a TV-tuner kártyának, csak úgye visszajöttek vele a Terrateces driver bénaságai is...
Mi lehet a baj? Én arra gyanakodtam, hogy az Audotrak-nak sikerült ezt valahogy elérni az új driverükkel (sajnos XP reinstallkor a legujabbat tettem fel, azóta pedig hiába downgradeltem)
Ha mást nem, vki dobjon már meg a lementett Sky eprommal, ha már ezt a sz@rt kell elviselnem legalább az eredeti Rom legyen benne, hátha eladom
Ja igen:
1.Nem a sensauras drivert használom(nám)
2. A TV-tuner kártya a belső aux csatlakozóján keresztül adja a Sky-nak (szintén Aux-ra) a bemenő jelet.
Elküldve: 2004. 05. 25. 23:18
A Sky és a Space között 1 byte eltérés van, csak át kell szerkeszteni
Mekkeresem neked!
Nem tartott soká
Beteszem ide is: How to convert.zip
Szerkesztette: DummyBoy 2004. 05. 25. 23:37 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 01:34
Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 22:18
A Sky és a Space között 1 byte eltérés van, csak át kell szerkeszteni
Mekkeresem neked!
Nem tartott soká
Beteszem ide is: How to convert.zip
Köszi ! Közben én is rájöttem, hogy csak 1 byte a különbség
A kártya lejátszási képességeivel nálam sincs gond, csak a felvétellel.
Nézd már meg légyszíves, hogy nálad a vezérlőpult---->hangok és audioeszközök--->audio fül---->hangrögzítés ablak alatti "speciális" feliratu gomb elérhető-e? Nálam ugyanis nem! Ha átváltok másik hangkártyára, vagy Terratec-sítem (vissza) ezt a hangkártyát akkor a gomb "élővé" válik és tudom állítani. Sehogy sem bírok rájönni mi lehet a baj a korábban jól müködő driverrel...
Elküldve: 2004. 05. 26. 11:05
Én a Sensaura3D részét használom, gond nélkül.
Nekem is Pinnacle kártyám van, ChrisTV-vel használom, ott ezer millió beállítható felvételi forrás van .. köztük AUX is ... Nekem mondjuk Line-on van.
Ha a Pinncale saját progiját használom, akkor is megvan minden! SZVSZ ott más bibi van
Elküldve: 2004. 05. 26. 16:37
Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 21:19
Köszönöm az Ultragyors választ!
Ahogy sejtem, még mindig nem sikerült az Audiotrak drivekeben megoldani, hogy ne menjenek fel másik kártyára
Milyen az új driver?
(Az előbb olvastam, hogy valaki összehasonlította Audigy ZS-vel ... van valami számottevő különbség?)
Játékok alatt pontosabb a hang, ilyesmi, több a teremvisszhang. Ott volt olyan, hogy elbújtam egy ablak mögött, és az ellen elment az ablak előtt, és nem látva is hallottam, hogy hol van. hirtelen felállva jó irányba tartottam a fegyvert egyből! Ezt a terrateccel ennyire nem tudtam megcsinálni.
Zenére kicsit kerekebb a sky hangja, bár nem annyira számottevő. Lehet, hogy kéccázezres hangfalakon és néccázezres erőlködőn kijönne 20ezres kábelekkel, de így nem nagyon.
Audigy2zs-en ami nekem igazán fájt az a nem tetsző kezelőfelölet, meg az, hogy a basszusokkal van iszonyat gondja (nagggyon alacsony a jelszint, nemtommér)
https://forum.hwsw.h...231&hl=terratec
itt vesézgettem, ha van türelmed olvasgatni.
Semmi különbséget nem vettem észre a két driver között, de megy ez is gond nélkül.
Elküldve: 2004. 05. 28. 21:35
Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 10:05
Én a Sensaura3D részét használom, gond nélkül.
Nekem is Pinnacle kártyám van, ChrisTV-vel használom, ott ezer millió beállítható felvételi forrás van .. köztük AUX is ... Nekem mondjuk Line-on van.
Ha a Pinncale saját progiját használom, akkor is megvan minden! SZVSZ ott más bibi van
Köszi a válaszokat. Közben a problémát megoldotta a számítástechinkai hibaelhárítási algoritmusok legősebbike (és leghatékonyabbika): uninstall, reinstall, reboot a ciklust addig folytatod, míg nem lesz sikeres, én kétszer csináltam meg
Elküldve: 2004. 05. 29. 11:21
Idézet: Lala - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 17:37
Zenére kicsit kerekebb a sky hangja, bár nem annyira számottevő. Lehet, hogy kéccázezres hangfalakon és néccázezres erőlködőn kijönne 20ezres kábelekkel, de így nem nagyon.
Audigy2zs-en ami nekem igazán fájt az a nem tetsző kezelőfelölet, meg az, hogy a basszusokkal van iszonyat gondja (nagggyon alacsony a jelszint, nemtommér)
https://forum.hwsw.h...231&hl=terratec
itt vesézgettem, ha van türelmed olvasgatni.
Semmi különbséget nem vettem észre a két driver között, de megy ez is gond nélkül.
Nem tudom, mi lehet ez a mizéria az Audigy2 basszus részével. Tegnap tettem be a gépembe egy Audigy2 ZS-t (dobozos).
Kezdődött az egész a telepítéssel. Magyar XP Home OEM + SP1a van a gépemen (legalább 1 éves, bár a reg rész folymatosan takarítva van, szóval relatíve "tiszta"). A tapasztalatok alapján szívnom kellett volna a XP HUN-ra való telepítéssel, ehelyett betettem a telepítő CD-t, felpakolt mindent és azonnal működött is a cucc, semmi hibaüzenet, demók rendeben lefutnak, játékok mennek.
Jó, akkor driver frissítés a Creative honlapjáról. Friss driverek felmásznak a gépre (mazo módon előtte nem távolítottam el a régi drivereket). Frissítés befejez, újra demók, játékok, zene és persze egy Advaced kalibrálás a THX Console-on. Minden rendeben. A basszus résszel is. Jelenleg 65%-ra van állítva a Master Volume és 50%-ra a Bass csúszka, mellette az EAX Console-ban az Advanced EQ alatt Drumm&Bass beállítás engedélyezve (elsősorban metált hallgatok).
Szóval érdekesnek találom ezt a gyenge sub kimenőjel szintet. Lala, neked dobozos Au2/Au2 ZS van a gépedben vagy OEM?
Szerkesztette: Kosh Naranek 2004. 05. 29. 11:28 -kor

Súgó
A téma zárva.