HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:00

Idézet: laspring - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 13:58

Adott két gép és egy inethozzáférés. A feladat az lenne, hogy minkét gép feltudjon csatlakozni ugyanazon internetes játékszerverekre egyszerre. Ugye sima router ehhez nem elég
Azt hallottam, hogy VPN-es routerrel megoldható a dolog.
Ez igaz? Ilyenkor hogyan lesz kifelé kétféle IP címem ha a szolgáltatótól csak egyet kapok?

Hülyeség.

Ha szerver 1 IPről csak egy kapcsolatot enged, akkor így jártál. VPN router tök másra való, szolgáltató meg alapban egy IPcímet szokott adni, kivéve UPC Chello Plus cucca. Az 3 külső IP-t ad.
Make love not Wor.

#1062 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:00

Hülyeség.

Ha szerver 1 IPről csak egy kapcsolatot enged, akkor így jártál. VPN router tök másra való, szolgáltató meg alapban egy IPcímet szokott adni, kivéve UPC Chello Plus cucca. Az 3 külső IP-t ad.

akkor ha már itt járunk: mire való a VPN punkció?

#1063 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 16:18

uboat küldtem mailt!!

laspring: Hogy mi az a VPN punkció csak talán a punkok fogják tudni megmondani neked. ;)

Üdv.

#1064 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 20:33

Srácok,kérném a segítségeteket!
Modem, vpn nem kell, 1 vezetékes port, és korrekt falakat átlövő wifi router kellene.
Asust ajánlották, hogy jó, az 20k lenne, de találtam egy Giga cuccot, 12,5ért, mondanátok róla vmit, hogy szerintetek megéri-e?

http://www.gigabyte.com.tw/Communication/P...er_GN-BR01G.htm

Router (54Mb) Gigabyte GN-BR01G 2é 10120     12650

Köszi a segítségeteket!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1065 Felhasználó inaktív   netnet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 19. 23:03

Sziasztok!

Nekem nagyon bevalt ez a forum, koszi minden eddigi infot, sikerult egy zyxel prestige 324-et bevalasztanom, es a kezdeti proglemakat atugorva mar elegedett vagyok vele:)

viszont elojott egy igen bosszanto technikai problema, amit igazabol nem is nagyon ertek...

szoval a prestige DHCP-je osztja az IP-ket, es sajnos igen gyakran rosszul:
alapesetben ket gep van itthon, az egyiken win XP.
a masikon pedig debian SID, es win2k adv. server;
alapesetben en a SID-et hasznalom,es a zyxeltol megkapom a .33 -as IP,t az XP pedig a .34 -est
amikor ujrainditom a linuxos masineriat, es windowsra megyek fel, akkor a zyxel fogja, es odadja a 34-es IP-t a WIN2k-nak

miert ??:(

igy jo kis IP utkozes, allando szivas stb...
ha osszelovom, hogy ki meylik IP-t hasznalja, es WIN2k-t leallitom, inditom a linuxot, megint szar IP-t ad a zyxel...

mi alapjan donti el, hogy vki melyik IP-t kapja meg?

lehet benne esetleg olyat csinalni, hogy MAC-addresshez FIX ip-ket rendelni?
(talaltam lelekben hasonlot, de sajna nem ertek a halozatokhoz, es b aro sok menupont van:(

koszi a segitseget!!

#1066 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 08:53

Idézet: netnet - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 23:03

Sziasztok!

Nekem nagyon bevalt ez a forum, koszi minden eddigi infot, sikerult egy zyxel prestige 324-et bevalasztanom, es a kezdeti proglemakat atugorva mar elegedett vagyok vele:)

viszont elojott egy igen bosszanto technikai problema, amit igazabol nem is nagyon ertek...

szoval a prestige DHCP-je osztja az IP-ket, es sajnos igen gyakran rosszul:
alapesetben ket gep van itthon, az egyiken win XP.
a masikon pedig debian SID, es win2k adv. server;
alapesetben en a SID-et hasznalom,es a zyxeltol megkapom a .33 -as IP,t az XP pedig a .34 -est
amikor ujrainditom a linuxos masineriat, es windowsra megyek fel, akkor a zyxel fogja, es odadja a 34-es IP-t a WIN2k-nak

miert ??:(

igy jo kis IP utkozes, allando szivas stb...
ha osszelovom, hogy ki meylik IP-t hasznalja, es WIN2k-t leallitom, inditom a linuxot, megint szar IP-t ad a zyxel...

mi alapjan donti el, hogy vki melyik IP-t kapja meg?

lehet benne esetleg olyat csinalni, hogy MAC-addresshez FIX ip-ket rendelni?
(talaltam lelekben hasonlot, de sajna nem ertek a halozatokhoz, es b aro sok menupont van:(

koszi a segitseget!!

A válasz egyszerű: dhcp szervert kapcsold ki a routeren és rendelj fix ip-ta gépekhez!3-4 gépes hálózatoknál meg nincs értelme a dhcp-nek!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1067 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 08:55

Idézet: pet - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 16:18

uboat küldtem mailt!!

laspring: Hogy mi az a VPN punkció csak talán a punkok fogják tudni megmondani neked. ;)

Üdv.

Sajnos nem kaptam meg!Küldj privit!Mostanság egy csomó levelet nem kapok meg mailbox-on keresztül! :mad:

#1068 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 09:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 20:33

Srácok,kérném a segítségeteket!
Modem, vpn nem kell, 1 vezetékes port, és korrekt falakat átlövő wifi router kellene.
Asust ajánlották, hogy jó, az 20k lenne, de találtam egy Giga cuccot, 12,5ért, mondanátok róla vmit, hogy szerintetek megéri-e?

http://www.gigabyte.com.tw/Communication/P...er_GN-BR01G.htm

Router (54Mb) Gigabyte GN-BR01G 2é    10120        12650

Köszi a segítségeteket!

Nézd meg  hogy milyen falról van szó!Vasbeton vagy sima tégla!HA vasbeton akkor oda "erősebb" eszköz kell!Ha tégla akkor valszeg 2falat gond nélkül átfogja  vinni!Korrekt a kimenő teljesítménye is!(18db)

#1069 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 09:26

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 9:53

A válasz egyszerű: dhcp szervert kapcsold ki a routeren és rendelj fix ip-ta gépekhez!3-4 gépes hálózatoknál meg nincs értelme a dhcp-nek!

Van a Zyxelben olyan hogy Static DHCP menüpont. Ott megadod a hálókártya MAC Address-ét és hogy melyik ip címet szeretnéd neki, utána mindig azt fogja adni. Igenis van értelme a DHCP-nek, automatikusan kiosztja a gateway, dns címeket is, gyorsabb, kényelmesebb.

(Ha régebbi a Zyxel akkor lehet nincs Static DHCP-d, frissíts egy fw-t, az újabban biztosan lesz)

Szerk.:
Zyxel Prestige 324 friss firmware (5 napos)

Szerkesztette: AiRLAC 2005. 08. 20. 09:29 -kor

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1070 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 09:45

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 9:26

Van a Zyxelben olyan hogy Static DHCP menüpont. Ott megadod a hálókártya MAC Address-ét és hogy melyik ip címet szeretnéd neki, utána mindig azt fogja adni. Igenis van értelme a DHCP-nek, automatikusan kiosztja a gateway, dns címeket is, gyorsabb, kényelmesebb.

(Ha régebbi a Zyxel akkor lehet nincs Static DHCP-d, frissíts egy fw-t, az újabban biztosan lesz)

Szerk.:
Zyxel Prestige 324 friss firmware (5 napos)

Használj dhcp-t win95 v win98 környezetbe!Majd ezer év lesz amire betöltödik az op. rendszer!

#1071 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 10:10

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 10:45

Használj dhcp-t win95 v win98 környezetbe!Majd ezer év lesz amire betöltödik az op. rendszer!

Volt itt ilyen felvetés?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1072 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 10:40

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 10:10

Volt itt ilyen felvetés?

Nem!Csak annyira istenited a dhcp-t hogy .......

#1073 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 12:38

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 10:00

Nézd meg  hogy milyen falról van szó!Vasbeton vagy sima tégla!HA vasbeton akkor oda "erősebb" eszköz kell!Ha tégla akkor valszeg 2falat gond nélkül átfogja  vinni!Korrekt a kimenő teljesítménye is!(18db)

Vasbeton és kőfal - tehát igencsak erősebb. Ismerősök azt mondják, hogy el kell bírja. Én meg nem tudom, csak imádkozok!

A Giga háló cuccairól tudtok vmit? Egyébb dolgai elég jók, remélem megbízhatom ezekben. Jó lenne tudni, hogy át tudja e lőni majd a 2 falat... :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1074 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:20

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 11:40

Nem!Csak annyira istenited a dhcp-t hogy .......

Nem egyszerűbb 1 db routeren beállítani a dolgokat, mint 3-4 gépen külön-külön állítgatni, meg minden egyes változáskor megint? Most egyébként direkt megnéztem neked egy Win98-at, 6 másodperccel tart tovább a boot.

#1075 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:28

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 14:20

Nem egyszerűbb 1 db routeren beállítani a dolgokat, mint 3-4 gépen külön-külön állítgatni, meg minden egyes változáskor megint? Most egyébként direkt megnéztem neked egy Win98-at, 6 másodperccel tart tovább a boot.

Olyan sűrűn van változás? Már csak azért, mert ha fix ip-ket állítanál be, akkor valószinűleg megoldódna a problémád....
Én személy szerint fix ip-t használok, egyrészt a port forwardok miatt, másrészt meg egy processel kevesebb fut a routeren...

Frissítetted azért a firmwaret? Az sem oldotta meg a gondot?

szerk: helyesírás....

Szerkesztette: istvan_ 2005. 08. 20. 13:51 -kor

#1076 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 13:41

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 13:38

Vasbeton és kőfal - tehát igencsak erősebb. Ismerősök azt mondják, hogy el kell bírja. Én meg nem tudom, csak imádkozok!

A Giga háló cuccairól tudtok vmit? Egyébb dolgai elég jók, remélem megbízhatom ezekben. Jó lenne tudni, hogy át tudja e lőni majd a 2 falat... :(

At fogja loni, de eleg gyatra lesz... par megabit... Szerintem.

#1077 Felhasználó inaktív   netnet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 16:16

hali

HU, nekem meg majusi firmware volt a P324-en:) koszi az info-t!

bar a firmware, amit linkeltel felment ra...

sajnos tovabbra sem talalom a Static DHCP menupontot ::(:( biztos van a P324 -ben is ilyen ??

amugy tiszta a dolog, h. mac addr. alapjan kene h. kiossza a dolgokat, de 2x is vegigkotortam a HTTP beallito feluletet, meg 1x a telnet alaput is...
nem lehet h. vmi el van allitva, azert "tunteti" el a menupontot?

amugy FIX IP nem teccik, mert aze van a gep, h. helyettem konfiguraljon, es azert neha mas gepek is fel vannak kotve a LAN-ra, es naponta hasznalok VMWare-ban meg 1-2-3 db masik gepet

nekem a LAN menu IP tabfule alatt lehet bekapcsolni a DHCP servert, Pool Starting Address, Pool Size -ot lehet beallitani, es ennyi.

legyszi erositsetek meg, h. rossz helyen keresgetek??

bar eleg egyertelmunek tunik a dolog:(

koszi!

#1078 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 17:42

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 13:20

Max akkor állit címet ha megváltozik a router címe .Azt meg eléggé ritkán van állítva!
Az akkor valami hyper win98 lehetett!

#1079 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 17:48

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 13:41

Múltkor vittem egy ismerőshöz egy linksys wrt54g wlan routert. Mondanom sem kell vasbeton és nagyon árnyékolta az egészet!Pedig a linksys 100mw üzemelt és a gyári bot antennája is 5db nyereségűek!1 falat kellet volna átvinni de reménytelenül!Kb minden 3dik pinget dobta!A notiban egy surecom pcmci kártya volt!Most áll az égész dolog és megegyeztünk vele hogy hozok neki egy engenius 100mw kártyát vagy olyan amire pici asztali bot antenna köthet!Szóval óvatosan csak a vasbetonnal! :smoker:

Szerkesztette: uboat 2005. 08. 20. 17:50 -kor

#1080 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 18:45

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 14:41

Csak a netre kell, 1megabites, ha az átjön STABILAN, nagyon boldog leszek, több nekem nem kell...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.