HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1241 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:09

Idézet: Netszaki - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 8:55

Azért egyet tippelnék: a garjegyen egy ovális pecsét van hárombetűs disztribútortól és a gyári szám így néz ki: S5Z2214xxx

A gyári szám nem ilyen, az S5Z az stimmel az elején de a többi már közelében sincs. Persze ettöl még lehet csórinkált. A garjegyet most nem szedtem elö, de alkalom adtán azt is megteszem.
MEgnézetm a boltot ahol vettem (útba esik a melóba menet), normális eladói-vevöi tevékenység volt látható. Ha lopott cuccot árultak volna és lebukta van, nem hinném, hogy üzemelhetne tovább és nyitva lenne, lévén az ilyen kevékenység némi orgazdasággal van egyenértékü, tehát a yard bezáratta volna vagy mi. Bár az is igaz, hogy Mo.-n élünk ahol még egy ittas-jogsinélküli-belött tömeggázolót is hagynak szabadon flangálni a tárgyalásáig. Szal, nemtom mi van de ha a Te infód a tutti és bugázott a cucc, elhiszem.
............ Nem kicsit, nagyon!

#1242 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:53

Megnéztem az aproneten, a link nem elérhető.
A Zyxel Mo.i képviselete csak a hivatalos import keretében
az országba került eszközökre vállal garanciát.
Ezt serial number alapján ellenőrizni tudja.
A jóhiszemű vásárlás addig tart, hogy a kiskereskedő köteles garanciát vállalni,
az általa adott termékre, akármilyen módon is került hozzá.
Ez addig működik amíg létezik a kiskereskedő.

#1243 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:01

Megvettem az SMC 7004 VBR routert, erre most már 4. alkalommal fagy 2 héten belül.
Elő szokott ez fordulni gyakran? Tehát inkább nézzek más router után, vagy van arra esély, hogy a következő SMC már jó lesz?
A beállítások miatt fagyhat? Tehát pl. valami nem jól van beállítva, vagy ilyesmi. UPNP és DDNS is engedélyezve van a bittorrent, DC miatt. Meg 2 ip van még portforwardolva, ennyi. DHCP is van. És cfosspeed minden gépen.
Esetleg mit ajánlottok az smc helyett?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1244 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:01

Megvettem az SMC 7004 VBR routert, erre most már 4. alkalommal fagy 2 héten belül.
Elő szokott ez fordulni gyakran? Tehát inkább nézzek más router után, vagy van arra esély, hogy a következő SMC már jó lesz?
A beállítások miatt fagyhat? Tehát pl. valami nem jól van beállítva, vagy ilyesmi. UPNP és DDNS is engedélyezve van a bittorrent, DC miatt. Meg 2 ip van még portforwardolva, ennyi. DHCP is van. És cfosspeed minden gépen.
Esetleg mit ajánlottok az smc helyett?

Azért ne add fel ilyen könnyen!  :)
Elsö körben kapcsold ki az UPNP-t, szokott ludas lenni fagyásokért. A bittorrentnek meg a DC-nek forwardolj át portot. Aztán lesd meg stabil e igy.
Legújabb firmware után is tapogatózhatsz az SMC-nél, hátha van és megoldja a gondod.

#1245 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:33

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:49

Azért ne add fel ilyen könnyen!  :)
Elsö körben kapcsold ki az UPNP-t, szokott ludas lenni fagyásokért. A bittorrentnek meg a DC-nek forwardolj át portot. Aztán lesd meg stabil e igy.
Legújabb firmware után is tapogatózhatsz az SMC-nél, hátha van és megoldja a gondod.

Ok, akkor upnp off :)
Firmware elvileg a legújabb van..
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1246 Felhasználó inaktív   shtml 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:29

Én szemezgetek az SMC 7004VBR-rel, de látom, többen melegen ajánlják a Zyxel 334-et is (vezetékes). Ez bruttó 13-14,000 körül kapható, van azonban egy Zyxel 324-es típus is 11,000 körül. Leszedtem mindkét Zyxel kézikönyvét, de első és második olvasásra csak azt láttam komolyabb különbségnek, hogy a 324-es tartalmaz dial-up modemet is, amelyre átirányíthatja a kapcsolatot az ADSL kiesésekor, a 334-es pedig nem (pedig ez a drágább).

Nekem sima ADSL-em van, 4 gépet  fogok rákapcsolni, bár ezek ritkán fognak egyszerre működni. Komolyabb netes alkalmazások nem futnak, nem is tudom, mik fognak később, de nem szeretném, ha ilyesmi miatt kellene routert cserélnem.

Azokat kérdezem, akik közelebbről ismerik a fenti routereket:

Melyik Zyxel routert lenne érdemesebb megvennem, van-e a már említetteken kívül egyéb lényeges különbség a kétféle Zyxel között?

Átlagos házi használat esetén mivel tud kevesebbet az SMC? (Dyndns-t nem tud, pedig jó lenne, de talán ez nem túl nagy hiba.)

#1247 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 07:11

Idézet: shtml - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 19:29

Én szemezgetek az SMC 7004VBR-rel, de látom, többen melegen ajánlják a Zyxel 334-et is (vezetékes). Ez bruttó 13-14,000 körül kapható, van azonban egy Zyxel 324-es típus is 11,000 körül. Leszedtem mindkét Zyxel kézikönyvét, de első és második olvasásra csak azt láttam komolyabb különbségnek, hogy a 324-es tartalmaz dial-up modemet is, amelyre átirányíthatja a kapcsolatot az ADSL kiesésekor, a 334-es pedig nem (pedig ez a drágább).

Nekem sima ADSL-em van, 4 gépet  fogok rákapcsolni, bár ezek ritkán fognak egyszerre működni. Komolyabb netes alkalmazások nem futnak, nem is tudom, mik fognak később, de nem szeretném, ha ilyesmi miatt kellene routert cserélnem.

Azokat kérdezem, akik közelebbről ismerik a fenti routereket:

Melyik Zyxel routert lenne érdemesebb megvennem, van-e a már említetteken kívül egyéb lényeges különbség a kétféle Zyxel között?

Átlagos házi használat esetén mivel tud kevesebbet az SMC? (Dyndns-t nem tud, pedig jó lenne, de talán ez nem túl nagy hiba.)

Szerintem Zyxel 324 vagy 334.
Az SMC sem rossz az tény, de azért vannak hiányosságai. Bár otthoni "nem komoly netes alkalmazásokra" ez is megteszi.
Ha fontos a jó tüzfal akkor is inkább a Zyxel, kicsit profibb ebben.
A legelsö ruterem SMC 7004VBR volt, ment rendesen de ha már 4-en neteztek akkor hajlamos volt fehér zászlót lengetni.

#1248 Felhasználó inaktív   artimus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 12:19

Üdv!

Zyxel P334WT-n keresztül nagyon ingadozik a letöltési sebességem. Matávos ADSL-m van és sima ftp-szerverről töltöttem amikor észrevettem hogy kb. a fele a sebesség mint eddig router nélkül és az sem állandó hanem össze-vissza ugrál sajnos nem pozitív irányba. Tudnátok segíteni hogy mit nézzek meg a router beállításainál mert már nincs ötletem. Természetesen kipróbáltam ugyanazt a file-t router nélkül is tölteni és úgy normálisan ment.
"-Ötször nősültem. -És miért váltál el mindig? -Mert a házasság szent! Én meg nem vagyok az..."

#1249 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:21

Idézet: artimus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 11:19

Üdv!

Zyxel P334WT-n keresztül nagyon ingadozik a letöltési sebességem. Matávos ADSL-m van és sima ftp-szerverről töltöttem amikor észrevettem hogy kb. a fele a sebesség mint eddig router nélkül és az sem állandó hanem össze-vissza ugrál sajnos nem pozitív irányba. Tudnátok segíteni hogy mit nézzek meg a router beállításainál mert már nincs ötletem. Természetesen kipróbáltam ugyanazt a file-t router nélkül is tölteni és úgy normálisan ment.

BW management-be nem állitottál be valami korlátozást?

#1250 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:58

sulinetben akarok vennii routert, raktaron vmi MSI wifis van, mindenkeppen wifis kell. azt ismeri vki? tapasztalatok? berhazba kellene, par falat atloni vele, 1-2 szoba

#1251 Felhasználó inaktív   artimus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:12

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:21

BW management-be nem állitottál be valami korlátozást?

Nem állítottam semmi korlátozást.
"-Ötször nősültem. -És miért váltál el mindig? -Mert a házasság szent! Én meg nem vagyok az..."

#1252 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 22:30

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 19:33

Ok, akkor upnp off :)
Firmware elvileg a legújabb van..

UPnP-t kikapcsoltam, gépet otthagytam 7végére torrentezni, most ránéztem, még megy :)
Remélem csak ez volt a gond.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1253 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 22:12

Nekem is a SMC 7004 VBR routerel vannak FAGYÁSI gondjaim

Fix ip címes adsl -hez van kapcsolva ! Teljesen kiszámithatatlanul kb: hetente ujra kell inditani, teljesen megszünik alatta az internet (100% hogy a router hibája)

UPNP ki van kapcsolva, csak 6 darab portfordítás van beállitva, tűzfal opciók ki vannak kapcsolva.

Valaki már rájött hogy miért fagy ? melege se lehet.... Nagyon idegesít
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1254 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 07:22

ZyXEL 125 Mbps WLAN AP + ADSL router, firewall, VPN
            Termékkód: P334WT
            OM azonosító:  OM9-10-BNO-02
            Bruttó végfelhasználói ár: 25 990 Ft

Termékleírás
          125 Mbps
          UTP

Wireless Internet megosztó router (ADSL/kábel), tűzfal
funkcióval, 1WAN, 4 LAN port, 2 db VPN, 125 Mbps Access Point, sávszélesség
menedzsment

errol a wifi routerrol mi a velemenyetek? vegul ez marad sztem

#1255 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 21:07

Idézet: artimus - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:12

Nem állítottam semmi korlátozást.

WLAN-on keresztül kapcsolódsz?

#1256 Felhasználó inaktív   artimus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 13:50

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 22:07

WLAN-on keresztül kapcsolódsz?

Nem. Kábelt már cseréltem hátha az a xar de nem változott.

#1257 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:37

Idézet: artimus - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 12:50

Nem. Kábelt már cseréltem hátha az a xar de nem változott.

support@zyxel.hu

#1258 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 07:47

A jo kis Edimax 6104-em kezdi megadni magat, tetszoleges torrent kliens inditasa utan 10 perccel ledoglik az egesz, gondolom, nem birja a sok kapcsolodasi kiserletet. Vegigkajtattam a menujet, de nem talaltam semmi erre utalo korlatozast. Van egyaltalan ilyen szempontbol "teljesitmenye" a routernek?
Van egy SMC Barricade-om is, de az is hasonlo korulmenyek kozott pusztul el ilyen tevekenyseg kozben. Mit vegyek helyettuk?

#1259 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 13:51

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 6:47

A jo kis Edimax 6104-em kezdi megadni magat, tetszoleges torrent kliens inditasa utan 10 perccel ledoglik az egesz, gondolom, nem birja a sok kapcsolodasi kiserletet. Vegigkajtattam a menujet, de nem talaltam semmi erre utalo korlatozast. Van egyaltalan ilyen szempontbol "teljesitmenye" a routernek?
Van egy SMC Barricade-om is, de az is hasonlo korulmenyek kozott pusztul el ilyen tevekenyseg kozben. Mit vegyek helyettuk?

ZyXEL P324 vagy P334

#1260 Felhasználó inaktív   tygryss73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:54

Sziasztok !
Segítség kellene wi-fi hálót akarunk 3 klienssel és a következő a probléma hogy a routereknek nem találom a kimenő teljesítményét. Ugyanis jó lenne minél nagyobb (100mW) teljesitményü mert az egyik kb 1.5 km-re a másik kb 60m-re van. Nem is a 60m-es el van a gondom. Ha esetleg kifogok egy kisebb teljesítményü routert jó antennával elfut 1.5 km-re 1Mbittel ? Optikai rálátás megvan.
Aztán tudnak-e ezek a routerek olyat hogy 2 kliens wi-fi a 3. meg LAN (vezetékes) tudom hogy fizikailag ott vannak a csatlakozók, de egy 'okos' azt mondta hogy a router vagy lant vagy wi-fit tud kiszolgálni a kettőt eggyüt nem. Mi az igazság ?
Végül még annyit hogy a dlink tudomisén milyen tipus 11Mbites , vagy a NetgearWGR 614 éri meg jobban megvenni. Mondjuk a netgear jobb árban lenne nekem.
Segítsetek ha tudtok.
Köszönöm előre is.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »