HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1391 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:54

Asus routerek milyenek?
wl-500g dlux

Nem profi szemmel kéretik nézni, mert nyilván van jobb ennél, de amire szükségem van, azt tudja.
És árban sem 50k körül mocorog. (a +1 usb az meg hab a tortána amire vinyot/webcamerat tudok tenni)
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1392 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:31

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:54

Asus routerek milyenek?
wl-500g dlux

Nem profi szemmel kéretik nézni, mert nyilván van jobb ennél, de amire szükségem van, azt tudja.
És árban sem 50k körül mocorog. (a +1 usb az meg hab a tortána amire vinyot/webcamerat tudok tenni)

Ezt azért nem kapkodnám el..... Az USB-vel már sokan szívtak, néhány kivételtől eltekintve fel is adták. A habra ne számítsál túl intenzíven.... :)

#1393 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:06

Jahno....

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a kettőből ami a magyar piacon eddig meghibásodott. Abból az egyiknek magasfeszt adott valaki a WAN portjára...

Képzeld el, mi lenne ha zsírújat kaptál volna...
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1394 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 06:48

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 0:06

Jahno....

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a kettőből ami a magyar piacon eddig meghibásodott. Abból az egyiknek magasfeszt adott valaki a WAN portjára...

Képzeld el, mi lenne ha zsírújat kaptál volna...

Akkor halkan kérdezem:

Mennyivel jobb a zsírúj, mint a kettőből összerakott működő ?
Mennyivel tud többet, mást, gyorsabban ?
Vagy csak fényesebb ?

#1395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:33

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:06

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a

Éreztem ám, hogy ez egy javított vacak  :D

Amúgy mindegy, ha ilyenben kimegy a végfok, aztán szakszerűen kicserléik, attól én még simán megvenném, nem lesz az rosszabb, legalább már be van járatva. Meg le lehet alkudni felére, hiszen használtjavítottátverés, hőőőőj  :cool:
Make love not Wor.

#1396 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:33

Éreztem ám, hogy ez egy javított vacak  :D

Amúgy mindegy, ha ilyenben kimegy a végfok, aztán szakszerűen kicserléik, attól én még simán megvenném, nem lesz az rosszabb, legalább már be van járatva. Meg le lehet alkudni felére, hiszen használtjavítottátverés, hőőőőj  :cool:

:D
Jahno: nézegettem ezt a routert. Hmm, nyamnyam.
Nemrossz.
Lehet az lesz a következő router.
Dlinket meg eladom.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1397 Felhasználó inaktív   boedi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:41

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kicsit nagyon Lamer vagyok.
Otthoni használatra szeretnék egy új routert venni.
Amit rákötnék az egy Pc és egy PDA WIFI-n keresztül. (802.11b)
Egyenlőre nem sejtem, hogy lenne olyan eszközöm, amire 802.11g-s wifi kellen, de semmi sem kizárt.
Először is kérdée, ez lefelé komppatibilis? (gyanítom, vagyis inkább remélem)
A cél az lenne, hogyha a nagygépen melózok, a kicsin is lehessen ezt-azt netelni.
Mindneképp kellene egy jó tűzfal bele, mert a pda-n megoldani gondolom nehezebb...
Azonkívül nem tudom az mennyir alap, hogy a két gép lássa egymást a belső hálózaton.
Ez ott lenne igény, hogy mondjuk valamilyen letöltési parancsot ki tudjak adni a pda-ról, de a célként meg tudjak adni hálózati helyet is (praktikusan  aPC-t)
Nyomtatószerverség nem kell, és a WIFI hatótávolsága is max néhány10 méter kell legyen.
Az egészéert meg egy max 20-25K HUF-ot gondoltam (Bruttyo)
Azonkívül szeretnék érdeklődni, hogy ezek a sok-sok rövidítésekés beállítási módokk hol vannak kifejtve lámereknek is érthető módon.
Sajnos nagyon nehezen tudom eldönteni magam mire is van szükségem. Szívesen utánaolvasnék ennek
Köszönöm a válaszokat.
Bödi

#1398 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:21

...
A beállítófelület web-es, de van hozzá saját progi is.
Majd valamelyik nap ki lesz rakva a folyosóra a falra, egyelőre még az asztalon van.

Na, a Vigor200VG kikerült a folyosóra, a falra tegnap este.
Olvasgattam a draytek.com-on a faq-ot és kiderült, hogy a webes és a saját programos beállítási lehetőséget csak az alapbeállításokra jók, az apróbb beállításokat már telnet-en keresztül lehet beállítani (pl. fix dhcp bejegyzés, dhcp megújítási idő, stb.).
Tud port forwardot (1 port), open portokat (port tartományok forwardolása) és DMZ-t is.
Tűzfalat is agyon lehet konfigolni: url tartalom szűrés, DoS védelem, szűrni lehet a letölthető cuccokat (java, activex, exe-k, stb.),  és mindezeket időszakokhoz lehet kötni (pl. icq-t 9-től délután 5-ig szűröm, utána nem).
Tud dinamikus dns nevet bejegyezni a következőkhöz: dyndns.com, no-ip.com, dtdns.com, changeip.com, dynamic-nameserver.com és a ddns.com.cn-hez.
Van rajta egy led ami villog ha a pop3-as fiókba új levél érkezett (be kell állítani, hogy milyen fiókot ellenőrízze). Ennek aztán nem látom sok értelmét :)
Tud voip-t, ebbe nem folytam bele, nem aktuális nálunk.
Vezetéknélküli hálózatoknál tud wds-t, titkosításban wep, wpa-psk, wpa2. Viszont olyat nem láttam eddig benne, hogy pl. radius szerveren keresztül auth-oljon.
Egyébként még syslog-ol, időt szinkronizál megadott szerverhez, megadott időközönként, távmenedzsmenthez meg lehet adni, hogy honnan érhető el.
Routing táblát telneten keresztül lehet normálisan piszkálni, ha valaki egyéni szabályokat akar bele.
És még sok - számomra ismeretlen - telneten keresztül konfigolható beállítás van :)

#1399 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:59

Idézet: boedi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:41

Az egészéert meg egy max 20-25K HUF-ot gondoltam

Nyomsz egy page up-ot, itt istenítünk párat éppen.
Make love not Wor.

#1400 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:20

Szasztok!

Nem tudja valaki, hogy Szegeden hol lehet smc routereket venni?

#1401 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:24

Idézet: Double B - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:20

Nem tudja valaki, hogy Szegeden hol lehet smc routereket venni?

Rókus 74. Ha nincs, akkor szereznek.
Make love not Wor.

#1402 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 11:24

Rókus 74. Ha nincs, akkor szereznek.

Ez a Móró PC? Hát, nem túl bizalomgerjesztő a megjelenése. Főleg a webes...

Más lehetőség nincs?

Szerkesztette: Double B 2005. 11. 09. 10:42 -kor

#1403 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:16

Idézet: Double B - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:30

Ez a Móró PC? Hát, nem túl bizalomgerjesztő a megjelenése. Főleg a webes...

Én nem tudok. amúgy biztos inkább a vevőkkel foglalkoznak, mint a csilivili weboldalukkal  :cool:
Make love not Wor.

#1404 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 12:36

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:31

Ezt azért nem kapkodnám el..... Az USB-vel már sokan szívtak, néhány kivételtől eltekintve fel is adták. A habra ne számítsál túl intenzíven.... :)

A kérdés igazából az asus routerekkel kapcsolatos tapasztalat, vagy esetleg vélemény.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1405 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:45

Felhívnám a ZyXEL Prestige 334WT tulajdonosok figyelmét, hogy elérhető  az új JN.8 firmware.

Az alábbi linken éritek el:

3.60(JN.8)
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1406 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 16:21

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:45

Felhívnám a ZyXEL Prestige 334WT tulajdonosok figyelmét, hogy elérhető  az új JN.8 firmware.

Az alábbi linken éritek el:

3.60(JN.8)

Köszi, nézzük! ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1407 Felhasználó inaktív   vviktor89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 23:36

Sziasztok!
Most szeretnénk itthonra ADSL-t és úgy terveztük, hogy megosztanánk 3gép között kábellel, minél olcsóbban ha lehet 10-15e-ért.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy milyen routert ajánlotok? Igazából vlmi Zyxel-re gondoltam mint a Prestige 324 vagy 334, de mivel nincs tapasztalatom ilyen téren, nem tudom ,h mi alapján jobb, vagy rosszabb 1 router. A kettő közül melyiket ajánlanátok? (ha jól tom a különbség annyi, h a 334-ben van VPN de nekem arra nem nagyon van szükségem) A hálózatot igazából nem is használnánk, csak a net-megosztás lenne a fontos. Kösz a segítséget: Viktor

Szerkesztette: vviktor89 2005. 11. 10. 23:40 -kor

#1408 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 00:31

Idézet: vviktor89 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 23:36

megosztanánk 3gép között kábellel, minél olcsóbban ha lehet 10-15e-ért.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy milyen routert ajánlotok? Igazából vlmi Zyxel-re gondoltam mint a Prestige 324 vagy 334, de mivel nincs tapasztalatom ilyen téren, nem tudom ,h mi alapján jobb, vagy rosszabb 1 router. A kettő

Zyxel már csak jó lehet, igazából a 334WT lenne jó, mert úgyis lesz egy wireless laptopod, vagy ilyesmi, az meg majdnem örök darab. Igaz a kialkudott összegnek duplája, de jahh. Érdemes elmatekozni rajt, bár antennája nem levehető, szomszéd így nem tud beszállni a netezés költségeibe. Evvan.
Make love not Wor.

#1409 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 07:39

Idézet: vviktor89 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 22:36

Sziasztok!
Most szeretnénk itthonra ADSL-t és úgy terveztük, hogy megosztanánk 3gép között kábellel, minél olcsóbban ha lehet 10-15e-ért.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy milyen routert ajánlotok? Igazából vlmi Zyxel-re gondoltam mint a Prestige 324 vagy 334, de mivel nincs tapasztalatom ilyen téren, nem tudom ,h mi alapján jobb, vagy rosszabb 1 router. A kettő közül melyiket ajánlanátok? (ha jól tom a különbség annyi, h a 334-ben van VPN de nekem arra nem nagyon van szükségem) A hálózatot igazából nem is használnánk, csak a net-megosztás lenne a fontos. Kösz a segítséget: Viktor

Ha nem kell WIFI akkor a P324 nagyon jó lesz neked!
A legutóbbi firmware-el már gyakorlatilag tökéletes lett a cucc. (szerintem  :respect: )
A 334WT melett szól viszont a sávszél menedzsment, ami 3 gépnél igen hasznos, pluszban kapod a WIFI-t ami még késöbb jól jöhet. Érdemesebb kicsit többet költeni router-re, késöbb nem kell lecserélni mert a megnövekedett igényeidnek nem felel meg, ami effektus biztosan elö fog jönni késöbb. Jahno mesternek igazsága vagyon erösen!!!!!!!
SZVSZ a 334WT minden igényt kielégit ami otthoni használatnál felmerülhet.
............ Nem kicsit, nagyon!

#1410 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 0:31

Zyxel már csak jó lehet, igazából a 334WT lenne jó, mert úgyis lesz egy wireless laptopod, vagy ilyesmi, az meg majdnem örök darab. Igaz a kialkudott összegnek duplája, de jahh. Érdemes elmatekozni rajt, bár antennája nem levehető, szomszéd így nem tud beszállni a netezés költségeibe. Evvan.

A Zyxel-es marketingember :D :D :D

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.