HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1671 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 11:44

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 9:45

Még valami!

A bolt.zyxel.hu oldalon csináltunk egy webshopot. A cél az volt, hogy aki olyat keres, ami nem kapható kereskedelmi forgalomban, az itt megvehesse. Ha esetleg valakinek ilyen kellene, az vagy nálunk, vagy utánvéttel megveheteti. Hangsúlyozom, itt sem olcsóbb mint máshol, de vannak kuriózumok. Egyelőre kevés termékkel, de majd bővül, ahogy az igények nőnek.

Ha most rendelek Toletek egy par ZyAIR G-2000  ast 9700 Ft ert nem fogtok haragudni?
bolt.zyxel.hu
MIndnehol 30.000 Ft felett van az ara bruttoban.
pl ZyAIR G-2000

#1672 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:26

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 12:44

Ha most rendelek Toletek egy par ZyAIR G-2000  ast 9700 Ft ert nem fogtok haragudni?
bolt.zyxel.hu
pl ZyAIR G-2000

Ezek nettó árak ha megfigyeled. Erre jön a 20 % Áfa is... De egyébként ennyibe kerül, hiszen akciós.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1673 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:28

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 12:44

bolt.zyxel.hu
pl ZyAIR G-2000

Ja és ez nálunk csak B-2000.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1674 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:32

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 13:28

Ja és ez nálunk csak B-2000.

Ezt jol elneztem G 2000 kellene :)

DE ahhoz kepest, hogy a B2000 mashol br 30.000 a Ti aratok a 9700 Ft netto igen jo ar!
pl : ZyAIR B 2000 V2

Szerkesztette: Michael 2006. 01. 07. 13:41 -kor

#1675 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 14:37

Bar lehet hogy jo lesz a B 2000 is, csak nem talalok hozza olyan APt vagy bridgeet ami viszonylag olcso, es leveheto az antennaja. Olyan kliens osszekotesehez kellene ahol nem megoldhato a PCI kartya, mert az antenna es a sz.gep kozott eleg nagy tav van.
ZyAIR B-420 talan jo lenne...csak eleg huzos az ara.

#1676 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 19:39

G-405?

#1677 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 20:31

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 19:39

G-405?

Ugy nez ki az lesz.
Ezek szerint veled emailezek :)

Koszi az infot

#1678 Felhasználó inaktív   bohu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:06

Sziasztok!

P334WT-t használok, és egy problémán nem tudok úrrá lenni. Internet szomszéd sráctól (2Mbps, Invitel), neki egy gép LAN, nekem egy gép WLAN. Minden oksa, gondot a bittorrent kliensek használata okozza. Azureus feltelepít, port forwarding belőve, NAT teszt OK!. A letöltési sebesség általában 5-40 kbytes/s között mozog (nagyátlagban 20 kbytes/s), ami elég kevés, de ami bosszantóbb, hogy mellette nem marad sávszélesség böngészésre, a 10-15 kbytes/s-nek egy modemes örülne, de nekem elvileg 230 kbytes/s kellene hogy maradjon. Ha kilépek az Azureusból, száguld a net, Invitel speedtest: 250 kbytes/s.
Feltettem az Azureust a szomszédban is. A helyzet nála jobb, de az elméleti max. 50%-a nála is köddé válik. Az egyetlen különbség, hogy ő LAN-on keresztül csatlakozik, míg én WLAN-on. Mi lehet a bibi?
Ami végképp padlóra küldött az az, hogy elég ha ő futtatja az Azureust, nálam sávszél 10 kbytes/s. Már rengeteget vesződtem (XP, Azureus, router egyaránt), de egyenlőre semmi eredmény :( . Másnál hasonló jelenség? Tipp, ötlet?

Megjegyzés: Teszteléskor mindig csak az egyik gép futott, nálam a wlan nem jelenthet szűk keresztmetszet (54Mbps), jó torrenteket használtam. Azureus helyett próbáltam BitCometet is, helyzet ugyanaz. A routeren a legujabb firmware fut. Ufff.

#1679 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:18

Nem észleltem hasonló problémát, mondjuk én azonnal toltam a www-nek, és az e-mail-nek sávszélprioritást. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#1680 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:21

Idézet: bohu - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 20:06

Sziasztok!

P334WT-t használok, és egy problémán nem tudok úrrá lenni. Internet szomszéd sráctól (2Mbps, Invitel), neki egy gép LAN, nekem egy gép WLAN. Minden oksa, gondot a bittorrent kliensek használata okozza. Azureus feltelepít, port forwarding belőve, NAT teszt OK!. A letöltési sebesség általában 5-40 kbytes/s között mozog (nagyátlagban 20 kbytes/s), ami elég kevés, de ami bosszantóbb, hogy mellette nem marad sávszélesség böngészésre, a 10-15 kbytes/s-nek egy modemes örülne, de nekem elvileg 230 kbytes/s kellene hogy maradjon. Ha kilépek az Azureusból, száguld a net, Invitel speedtest: 250 kbytes/s.
Feltettem az Azureust a szomszédban is. A helyzet nála jobb, de az elméleti max. 50%-a nála is köddé válik. Az egyetlen különbség, hogy ő LAN-on keresztül csatlakozik, míg én WLAN-on. Mi lehet a bibi?
Ami végképp padlóra küldött az az, hogy elég ha ő futtatja az Azureust, nálam sávszél 10 kbytes/s. Már rengeteget vesződtem (XP, Azureus, router egyaránt), de egyenlőre semmi eredmény :( . Másnál hasonló jelenség? Tipp, ötlet?

Megjegyzés: Teszteléskor mindig csak az egyik gép futott, nálam a wlan nem jelenthet szűk keresztmetszet (54Mbps), jó torrenteket használtam. Azureus helyett próbáltam BitCometet is, helyzet ugyanaz. A routeren a legujabb firmware fut. Ufff.

Milyen fw-d van?

#1681 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:59

Idézet: bohu - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:06

Sziasztok!

Az upload/download sebesség mennyire van limitálva az Azerus kliensekben?
Mennyi az upload sávszélessége a szomszédod csomagjának?
Adtatok WAN/LAN/WLAN fix sávszélességet a böngészésnek, magas prioritással?
Beállítottátok a download max sávszélességet ahogy fenntebb leírtam? (LANra és WLANra is)

#1682 Felhasználó inaktív   bohu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 09:17

Aha. Kezd alakulni a dolog. Egyszerre több mindent is állítottam, most nem tudom ezek közül melyik a nyerő. A sávszélszabályzással eddig nem foglalkoztam, mert nem az volt a gond, hogy egyik gép "megeszi" a másik-, ill. egyik alkalmazás a másik elől a sávszélességet (pl. ismerősöm DLink DI-624+), hanem egyszerűen nincs kihasználva az elvi maximális sávszélesség. Igazából pont a bandwidth manager miatt vettem meg a P334WT-t, és úgy látom használni is kell.
Amugy elvileg 2048/192 - es a kapcsolat, (mérés szerint a feltöltés inkább 220 kbits/s), az azureusban most felfelé 20KB/s, le korlátlan (egyéb beállítások: wikipedia azureus good settings szerint). Firmware legújabb V3.60(JN.8) . Hangolom tovább a rendszert, de erős a gyanúm, hogy egyszerűen a http prioritás hiányzott a Bandwidth MGMT-ből.

Szerkesztette: bohu 2006. 01. 09. 09:18 -kor

#1683 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 10:24

Idézet: bohu - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 8:17

Aha. Kezd alakulni a dolog. Egyszerre több mindent is állítottam, most nem tudom ezek közül melyik a nyerő. A sávszélszabályzással eddig nem foglalkoztam, mert nem az volt a gond, hogy egyik gép "megeszi" a másik-, ill. egyik alkalmazás a másik elől a sávszélességet (pl. ismerősöm DLink DI-624+), hanem egyszerűen nincs kihasználva az elvi maximális sávszélesség. Igazából pont a bandwidth manager miatt vettem meg a P334WT-t, és úgy látom használni is kell.
Amugy elvileg 2048/192 - es a kapcsolat, (mérés szerint a feltöltés inkább 220 kbits/s), az azureusban most felfelé 20KB/s, le korlátlan (egyéb beállítások: wikipedia azureus good settings szerint). Firmware legújabb V3.60(JN.8) . Hangolom tovább a rendszert, de erős a gyanúm, hogy egyszerűen a http prioritás hiányzott a Bandwidth MGMT-ből.

Szia,

A sávszél.-en felül még a WLAN QoS-nél is lehet a 80-as portra menő forgalomnak prioritást adni.

A 20KB/s pedig 160kb/s ami elég erősen felzabálja az uplinket pláne, ha mindketten engedtek ennyit.
És ha valakik ezerrel töltenek le tőletek, már nem tudjátok kihasználni a letöltési sávszélességet, mert uplink irányban nem marad hely a TCP acknowledgement csomagoknak.
Illetve a WLAN interfész az egy irányú csatorna, amit időosztásban egyik vagy másik irányban használsz. Ha valaki full time-ban tőled tölt le rajta, akkor csak véletlenszerűen férsz hozzá te is.
Tehát dedikált sávszélességet adjatok mind a két gép felé a http forgalomnak, LAN, WAN és WLAN irányban is, és a WLAN QoS-ben is adj magas prioritást a 80-as portot használó szolgáltatásoknak.
Ha minden szabályt létrehoztatok, még ezt is pötyögjétek be parancssorban:

bm config load
bm interface wan enable bandwidth 192k prr efficient
bm interface lan enable bandwidth 2000k prr efficient
bm interface wlan enable bandwidth 2000k prr efficient
bm config save

#1684 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 09. 10:26

A P334-WT parancssori WLAN konfigjával kapcsolatban:

A 'wlan outputpower' parancs után beírt szám (1-5) fordított arányban van a kimeneti teljesítménnyel.

#1685 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:33

Olyan routert keresek, amelyikkel megoldható a forgalommérés. Az csak hab lenne a tortán, ha mondjuk ip szerint is lehetne szűrni. Létezik ilyen, illetve megoldható valahogy?
Ha lehetne, nem szeretnék Linuxos gépet használni routerként. (hangos, fogyaszt, stb)

#1686 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 09:47

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:33

Olyan routert keresek, amelyikkel megoldható a forgalommérés. Az csak hab lenne a tortán, ha mondjuk ip szerint is lehetne szűrni. Létezik ilyen, illetve megoldható valahogy?
Ha lehetne, nem szeretnék Linuxos gépet használni routerként. (hangos, fogyaszt, stb)

Zyxel p334 ben valahogy igy van:

Csatolt fájl:

#1687 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:14

Idézet: Michael - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 9:47

Zyxel p334 ben valahogy igy van:

Sajnos ez csak packetket mutat, és átlagsebességet. Nekem a forgalom kellene.

#1688 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:27

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:14

wrt54g-re van egy wrtbwlog nevű program, az tud ilyet! Vagyis igaziból csak ezt tudja, mert ez a dolga.... (de kell neki egy dd-wrt, mert a gyári fw-re nem lehet feltenni)

#1689 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 11:36

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:14

Amelyik router tud snmp-t, arra tudsz hegeszteni szoftvert, ami szép grafikonokat is csihol.
Make love not Wor.

#1690 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 16:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 12:36

Amelyik router tud snmp-t, arra tudsz hegeszteni szoftvert, ami szép grafikonokat is csihol.

Jah azt meg Cisco-nak hívják, és CiscoWorks a software. Számoljunk csak... Huh azannya, jópár százas...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.