HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1801 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 10:04

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:48

Nekem is csinált hasonlót.
Gépeken a dns-nek a router IP-je van beállítva?

Autómatára van minden állítva, de átírom kézzel. Hétvégén lesz időm játszani vele, akkor minden kiderül, addig is köszi mindenkinek. :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1802 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 10:10

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 9:01

Vigor Router Comparison
Itt tökre egyhez sincs írva, hogy Cabe/ADSL, bár csomó helyen árlistában így van feltüntetve. Kutya se érti ezt.

Ethernet van, aztán ennyi, az már tud cable meg ADSL-t is, ahol külön ADSL van, ott meg elég a telefondráútot beledugni, aztán benne van az ADSL modem, és állítólag működik.
Make love not Wor.

#1803 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 31. 18:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 10:10

Ethernet van, aztán ennyi, az már tud cable meg ADSL-t is, ahol külön ADSL van, ott meg elég a telefondráútot beledugni, aztán benne van az ADSL modem, és állítólag működik.

Ééééértem. Kiolvastam közben manualt. Háizé. Ez kicsit csatahajó lenne :)
Árastúl.

Köszönöm szaktanácsadás. Next mehet a postakocsi.

Szerkesztette: BadDude 2006. 01. 31. 18:49 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 21:29

A 334WT sávszélmanagementjéhez lenne egy kérdésem:
egy proginak kell 2 port (UDP/TCP is), amit forwardoltam, de garantált sávszél is kéne neki, viszont nem tudom, hogy miket kell beállítani az alábbi pontokban:
- minimum/maximum bandwith (erről azárt van sejtésem :D )
- destination/source adress (melyik az a gép, amelyiken fut a progi? mi a másik?)
- destination/source subnet mask (gondolom ezt az IP adja magától)
- destination/source port (melyik az igényelt port, és mi a másik?)
- protocol (az rendben, hogy ki tudom választani, de van user defined, amikor egy számot kér, az mi? nem lehet egyszerre mindkét protocollt?)

Előre is köszönöm! :respect:
A manualban csak a varázsló menetét láttam, az meg semmire sem jó, mert magától csinálja.
Üdvözlettel:
Gabi

#1805 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 08:05

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 20:29

A 334WT sávszélmanagementjéhez lenne egy kérdésem:
egy proginak kell 2 port (UDP/TCP is), amit forwardoltam, de garantált sávszél is kéne neki, viszont nem tudom, hogy miket kell beállítani az alábbi pontokban:
- minimum/maximum bandwith (erről azárt van sejtésem :D )
- destination/source adress (melyik az a gép, amelyiken fut a progi? mi a másik?)
- destination/source subnet mask (gondolom ezt az IP adja magától)
- destination/source port (melyik az igényelt port, és mi a másik?)
- protocol (az rendben, hogy ki tudom választani, de van user defined, amikor egy számot kér, az mi? nem lehet egyszerre mindkét protocollt?)

Előre is köszönöm! :respect:
A manualban csak a varázsló menetét láttam, az meg semmire sem jó, mert magától csinálja.

- minimum/maximum bandwith -- vagy a minimumot állitod be vagy a max-ot, ezt te tudod.
- destination/source adress -- destination amire megy az adat, source ahonnan jön az adat, legtöbb esetben a dest a te géped a source meg a net. Itt még beszól a LAN, WAN, WLAN beállitás is. Pl. tipus WAN és source a géped (IP cim) akkor az feltöltés netre. Tipus LAN és dest a géped (IPcim) akkor letöltés netröl.
- destination/source subnet mask -- elvileg adja magától. Ha nem tartományra hanem konkrét IP cimre akarod akkor 255.255.255.255. Igy lehet pl. Fixen kiosztani gépeknek sávszélt.
- destination/source port -- mint az addressnél.

Vagyis nem kell minden rublikát kitölteni, hanem csak ami kell. Pl. DC++-nál.
Feltöltés: WAN
              source addres = géped IP-je (Pl. 192.168.1.30)
              sourece subnet mask = 255.255.255.255
              source port = 411 vagy amit deállitottál a DC-n ha aktivra raktad.
              protocol = egyértelmü.
A többit nem kell beirni maradnak nullán.

............ Nem kicsit, nagyon!

#1806 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 08:10

Mellesleg evvel az új firmmel (a DLS bontás már megoldva), csinált a 2 Mbit-es netemböl 1,7-8 Mbit-est.  :(

#1807 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 08:29

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 8:10

Mellesleg evvel az új firmmel (a DLS bontás már megoldva), csinált a 2 Mbit-es netemböl 1,7-8 Mbit-est.  :(

Mondjuk az új fw nekem sem a szívem csücske: mivel helyenként igen fura kapcsolatok látszottak a NAT tábla környékén, úgy döntöttem, hogy nincs szükségem állandó kapcsolatra, konnektáljon amikor valaki ki akar menni a netre.
Tegnap este ért egy kis meglepetés: a WAN uptime közel 24 óra volt, holott előző nap éjjel kikapcsoltam mindkét gépemet és csak tegnap este kapcsoltam vissza a noteszt...

Másik érdekesség, bár ez nem az új fw-rel jött: a WLAN lámpa olyankor is forgalmat jelez, amikor minden gép le van kapcsolva. A "Hide SSID" pipálva, tehát elvileg csak akkor tudna valaki rákapcsolódni ha ismeri a router azonosítóját. Ilyenkor vajh' mi van?
(az már csak apróság, hogy mi a fenét keres a routerem belső címe a 1026-os porttal a nat táblában - minden más kapcsolat mellett a WAN-os IP szerepel vagy a LAN-ról kapcsolódó eszköz címe)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1808 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 08:32

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 8:05

- minimum/maximum bandwith -- vagy a minimumot állitod be vagy a max-ot, ezt te tudod.
- destination/source adress -- destination amire megy az adat, source ahonnan jön az adat, legtöbb esetben a dest a te géped a source meg a net. Itt még beszól a LAN, WAN, WLAN beállitás is. Pl. tipus WAN és source a géped (IP cim) akkor az feltöltés netre. Tipus LAN és dest a géped (IPcim) akkor letöltés netröl.
- destination/source subnet mask -- elvileg adja magától. Ha nem tartományra hanem konkrét IP cimre akarod akkor 255.255.255.255. Igy lehet pl. Fixen kiosztani gépeknek sávszélt.
- destination/source port -- mint az addressnél.

Vagyis nem kell minden rublikát kitölteni, hanem csak ami kell. Pl. DC++-nál.
Feltöltés: WAN
              source addres = géped IP-je (Pl. 192.168.1.30)
              sourece subnet mask = 255.255.255.255
              source port = 411 vagy amit deállitottál a DC-n ha aktivra raktad.
              protocol = egyértelmü.
A többit nem kell beirni maradnak nullán.

:respect:
Tehát feltöltés - source én
letöltés - destination én
protocol user defined, akkor mindkettő?
Üdvözlettel:
Gabi

#1809 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 08:39

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:48

Nekem is csinált hasonlót.
Gépeken a dns-nek a router IP-je van beállítva?

A notin nem tudom beállítani, mert korlátozott bácsi vagyok, de az asztalin igen, és a tünet maradt.
Helyiháló sincsen. Kikapcsoltam az egyszerű file-megosztást, megosztottam a meghajtót, és bár a munkacsoport nem ua. de IP cím alapján bejelentkezve is csak valami my shared documents-et lát. :think:

szerk.: Nya, elég csak bekapcsolni a notit, hogy be van dugva a kábel, és úgy is leszakadok, pedig a netet el sem indítottam. Persze lehet, hogy a vírusírtó frissítette magát, vagy hasonló, de elég gáz, és mindkettőn kéne futkározzon a delej. :confused:

Szerkesztette: Shia-ko 2006. 02. 02. 09:35 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#1810 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 10:28

Tehát feltöltés - source én + WAN tip.
letöltés - destination én + LAN tip.

#1811 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 10:40

És a protokollt ki kell választani, vagy ha üresen hagyom, akkor mindkettő?
Üdvözlettel:
Gabi

#1812 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:56

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 9:40

És a protokollt ki kell választani, vagy ha üresen hagyom, akkor mindkettő?

Elvileg mindkettö igen. Mármint TCP/UDP, merthogy van még pár tipus asszem.

#1813 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 13:26

Közben próbálgatom, és őgy néz ki, hogy pöpec. :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#1814 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 14:13

Ez mit jelent? --Automatic Traffic Classifier-- Bandwidth MGMT-nél van! Bepipáljam? Ha bepipálom, akkor mit fog csinálni?
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1815 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:04

Le akarom cserélni jól bevált SMC 7004ABR-emet, most épp a ZyXEL-ekkel szemezek. Mivel a 324-es elégé belépőszíntű modellnek tünik, kizárásos alapon marad a 335-ös, mivel más nincs a nagykerben raktáron. Megoldás lehetne még a ZyWALL 2 is, egy normális tűzfalért hajlandó vagyok némi plussz kiadásba bonyolódni. de úgy látom, itt a fórumban senkinek nincs tapasztalata vele.

Alapvető kritériumok:
1.  sávszélesség-management
2. tisztességes konfigurálható stabil tűzfal, mivel utána csak vicces kis vindóz beépített tűzfalak lesznek
3. Kompatibilis legyen az új Chello-s Motorola kábelmodemekkel

(ilyenkor szokott felcsendülni a kórus, hogy :  "Akkor egy P1-es gép kell neked, az egy floppy-rol is elfuttat egy bitenként konfigurálható atomállat linuxos firewall-t, és annál jobb úccsincs'!" Nekem is ez legszimpibb megoldás, feltéve, ha mindez egy tenyérnyi dobozkában tokkal-vonóval elfér és max. 5 W a  teljesítményfelvétele. Erre sajna eddig még senki nem kínált alternatívát a barkács-vonalon. )

Valakinek valamilyen tapasztalata a 335-el vagy esetleg netalántán a ZyWALL 2-vel?

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 02. 03. 10:06 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#1816 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:58

Szia,

Szerintem a ZyWALL 2-nek nagyon jól konfigurálható a sávszélesség mendzsmentje és a tűzfala is.
Grafikus felületen tudsz csomagszűrést megadni, konfigurálni, https-en, ssh-n menedzselni, VPN-ent extended authentication-al és security certificate-el használni. 10 gépes hálózatig szerintem nincs jobb nála ebben az árkategóriában.

#1817 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 18:17

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 11:58

Szia,

Szerintem a ZyWALL 2-nek nagyon jól konfigurálható a sávszélesség mendzsmentje és a tűzfala is.
Grafikus felületen tudsz csomagszűrést megadni, konfigurálni, https-en, ssh-n menedzselni, VPN-ent extended authentication-al és security certificate-el használni. 10 gépes hálózatig szerintem nincs jobb nála ebben az árkategóriában.

És vajon a chello Motorola Surfboard modemjeivel kompatibilis-e?
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#1818 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:33

Természetesen kompatibilis, hiszen a modem után standard Ethernet enkapszuláció van. Ha nem fontos a wireless, tényleg ez  a legjobb választás, főleg, hogy 2 site2site VPN-t is kezel.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1819 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:33

Természetesen kompatibilis, hiszen a modem után standard Ethernet enkapszuláció van. Ha nem fontos a wireless, tényleg ez  a legjobb választás, főleg, hogy 2 site2site VPN-t is kezel.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1820 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:15

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:33

Áááá, szóval még élsz? :)
Megtaláltad már a belső címet a mail-emben? ;)

Továbbra is ott tartok, hogy rendszeresen megjelenik a router belső lábának címe a logokban és a NAT kapcsolatok között a 1026-os porttal és piszokul nem értem, mit keres ott... Minden más külső kapcsolat a szolgáltatótól kapott címen jelenik meg ez az egy, a 1026-os porttal következetesen a belsővel.

Úgy mellesleg (mindenkinek szól) a P-334WT-n a WLAN lámpája miért jelez forgalmat olyankor amikor nincs bekapcsolva gépem és meg van jelölve a "hide SSID"? Ez a beállítás tudtommal arra jó, hogy kizárólag a neki szóló kérésekre reagáljon ő meg mintha broadcast jellegű üzeneteket küldözgetne időnként.
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.