HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2031 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 00:47

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:32

Melyik márka a legjobb?  :lama:

dlink? USR? Netgear? etc?

Ezek elég haloványak. Mondom, Vigor, nagyobb Zyxel, Senao, meg társai. Persze ezeket már pénzért adják, nincs legjobb, mert alkalmazás, valamint igény kérdése a dolog. Tehát maradnék az etc típusnál, az nekem bejött  :D
Make love not Wor.

#2032 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:49

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:09

No ez már a vicc kategória:
Ugye esélyem sincs "szűz" XP-vel próbálkozni, marad ami van.
VPN kikapcs, IE bezár, kicsit várok, majd elindítom a notebookon az Etherealt és lesem a bejövő forgalmat.
Ezzel egyidejűleg a desktop gépről rámegyek a routerre, ott meg nézem az enet2 csatorna forgalmát.
Finoman szólva nem teljes az egyezés :)
A router trace funkciója szerint érkeznek csomagok különböző web szerverektől a notebookom IP címére és ha lehet hinni a sys trcp és sys trcd párosnak, akkor ki is mennek az éterbe, ellenben a notebookon az Etherealban már nem látszik minden. Persze, vannak broadcastok, kulcscserék és hasonlók amik megjönnek, de rengeteg olyan packet megy ki a rádión amit a notebook nem fogad.
Olyan a driver, hogy promiscuous módban nem engedi működni az Etherealt, így kénytelen vagyok csak azt nézni amit a gép valóban fogad...

Más téma, hogy közben a hülye vindóz meg teleszemeteli a broadcast üzeneteivel és DNS kéréseivel a LAN-t amíg be van kapcsolva.

És tényleg vicces... ma reggel ugyanis elmaradt a szokásos WLAN led vibráció...
Igaz, tegnap este nem próbálkoztam két LAN-on lévő gép közötti kommunikációval.
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#2033 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:47

Ezek elég haloványak. Mondom, Vigor, nagyobb Zyxel, Senao, meg társai. Persze ezeket már pénzért adják, nincs legjobb, mert alkalmazás, valamint igény kérdése a dolog. Tehát maradnék az etc típusnál, az nekem bejött  :D

Jahno, az USR nem olyan rossz.
WIFI ben probaltam par cuccat, az AP 5450 kifejezetten jo (bar az ara is)
Egy baja van, nagy ivben tojnak a supportra, a regebbi eszkozeik tamogatasara.
pl: Van egy publikus, tamadhato pontja a wifi routeruknek, 8054 kb 1 eves az utolso elerheto FW.
valszeg mar nem is fogjak javitani.
3-4 evente van tipusvaltas, en ezt ugy latom, ezutan elvarjak hogy vegyek uj cuccot mivel csak az supportaljak. lasd maxG

#2034 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 15:56

Étem.

De ha nem olyan jók ezek a dlink netgear stb, akkor mért van olyan nagy brandjük? Mért megy jól a cégeiknek?
Bocs a kicsit izé kérdésért, de...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2035 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 16:06

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 16:56

Étem.

De ha nem olyan jók ezek a dlink netgear stb, akkor mért van olyan nagy brandjük? Mért megy jól a cégeiknek?
Bocs a kicsit izé kérdésért, de...

Hát az azért túlzás, hogy "megy nekik", de küzdenek a konkurenciával és megmaradnak.
Hogy miért? Mert Magyarországon az emberek azt nézik, hogy melyik eszköz kerül 2 forinttal kevesebbe, és azt veszik. Nem az a fontos, hogy hosszútávon jót vegyen jó áron, hanem a kezdeti befektetés legyen minél kevesebb.

És ők ebben jók. Olcsó, viszonylag elfogadható minőség, de korántsem kielégítő.
Szerintem engem igazolnak a fórumon irogatók is.
Továbbra is fenntartom, hogy idáig Zyxelből, az a két darab 334WT lett kicserélve, amiből aztán mégis csináltam 1 jót.

Ez azért nem olyan rossz arány. Pontos számokat nem tudok, de több ezer darab elment már.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2036 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 16:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:16

Én visszaraktam az előző FWt.
Kissé át kellett a konfigot írni, de most sokkal gyorsabb a netem, mert a CPU sem megy 20% fölé.

Most csak a notit nem tudom rárakni, mert egy idő után eldobja a nete, de belső háló marad. Valamit, valamiért. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2037 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 17:14

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. Mar. 1., Wednesday - 16:06

Hát az azért túlzás, hogy "megy nekik", de küzdenek a konkurenciával és megmaradnak.
Hogy miért? Mert Magyarországon az emberek azt nézik, hogy melyik eszköz kerül 2 forinttal kevesebbe, és azt veszik. Nem az a fontos, hogy hosszútávon jót vegyen jó áron, hanem a kezdeti befektetés legyen minél kevesebb.

És ők ebben jók. Olcsó, viszonylag elfogadható minőség, de korántsem kielégítő.
Szerintem engem igazolnak a fórumon irogatók is.
Továbbra is fenntartom, hogy idáig Zyxelből, az a két darab 334WT lett kicserélve, amiből aztán mégis csináltam 1 jót.

Ez azért nem olyan rossz arány. Pontos számokat nem tudok, de több ezer darab elment már.

Értem.

Akkor laptopmagazin nemtudta mit tesztel?

Jah, vmi nem kínait tudtuk mondani Vigoron kívül?
THX

ps: Linksysről, BUFFALOról mi a vélemyény?

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 01. 17:37 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2038 Felhasználó inaktív   fgege 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 18:41

Kedves Mindenki!

Edimax és Surecom WLAN router között kellene döntenem... Mindkettő ára 13000Ft körül van. Kellene még USB-s WLAN adapter is, az is Surecom vagy Edimax (az pedig 5000Ft kb.).
Milyet vegyek? (Edimax-ot láttam már, de Surecomhoz még nem volt szerencsém)

Nagyon köszi!

#2039 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:09

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 16:14

THX

Sok magazin azt teszteli aki nála hirdet, aki a legtöbbet hirdeti az a tesztgyőztes. Vagy figyeli az eladási adatokat és az alapján választja ki a tesztalanyait. Ha 1 márka nincs széles körben terítve az országban nehezen kerül be.

Szerintem MINDEN made in China 1-2 dolog Taiwan, Singapur, Malay. És ez nem csak ma van így.

Linksys: én most cserélem le az összes ilyen AP-met. Még tesztelem hogy felügyelet nélküli AP clientnek jó-e  :mad:

#2040 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:44

Tudtok (megfizethető áron) olyan routert aminek 2 WAN bemenete van? gondolom alkalmas szávszélesség növelésére

#2041 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:01

Erről mi a véleményetek?

Meg lehet vhogy oldani hogy kb 5kmes körzetben lehessen netezni, wireless a routertől?

THX

vagy ha tudtok rá más gyártotól megoldást jöhet az is :D

ps: akkor linksys kilőve, pedig nemigazán értem mert Cisco cég...

#2042 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:17

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:01

Meg lehet vhogy oldani hogy kb 5kmes körzetben lehessen netezni, wireless a routertől?

THX

lehet.
DE:
5 km körben vagy 5km  1 irányban,szektorban?
Mekkora sebességet szertnél?
hány kliens lesz?

Nekem régebbi Linksys és újabb Linksys/Cisco AP-jeim voltak. A freki telitett, némely helyen 8-15 AP is fogható. fagyás vagy felléphetetlenség ujrainditás után 1-12 órán belül.

pl. senao/engenius

#2043 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:02

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:01

A Daewo meg Chevrolet...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2044 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:35

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:14

Tesztelt jahh... Bedugták, megnézték, hümmögtek, hogy milyen széles, milyen gyorsan megy, mekkora a doboza. De azt nem tudták tesztelni, amit én. A Dlinkeknek széthullik a tápja, meg maga az eszköz is, hisz alapban pár hónapig működnek. A LinkSys-eket időnként kihúz/bedug verzióval kell gyógyítani, de van pár darab ami évek óta megy 24 órásban. A Vigort összehuzaloztam 3 irodával lan2lan VPNbe, többinél meg távmelósok vannak, aztán évente 2szer felhívnak, hogy nemmegy, de mire benéznék, arra magától megjavul.

Ezeket hol lehet tesztelni irodai körülmények közt, 10 nap alatt 10 rerméken, hogy cikk is íródjon róla? Hol írhatják le konkrétan a DLinkről, hogy a 604-es olyan ótvarszar, mint állat?

Amúgy minden kínai, tökmindegy, tudnak azok igényeset is gyártani ám!

Buffalo tökre felejtős, LinkSys határeset. Fentebb írogattunk róla, olvasgass. Kinek bejön, kinek nem. Én jobb híján használom, aztán meglátjuk.
Make love not Wor.

#2045 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:41

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:01

Erről mi a véleményetek?

Netgear, az is nyamvad DLink, Buffalo klón. Egy kaptafa az összes, annyira talán nem hullanak, de térereje nulla :-)

5 kilométeres körzetben? Minimum wap54, de valami Senaot nézhetsz, az jó is lesz valamire.

Cisco bammeg, nézzél már megy egy LinkSys switchet, meg egy Cisco-t. LinkSys az soho, otthoni kategóriás. Annyiba kerül, annyit kell várni tőle, sem többet, sem kevesebbet.
Make love not Wor.

#2046 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:42

Idézet: fgege - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 18:41

Edimax és Surecom WLAN router között kellene döntenem... Mindkettő ára 13000Ft körül van. Kellene még USB-s WLAN adapter is, az is Surecom vagy Edimax (az pedig 5000Ft kb.).

Akkor inkább SMC-t, h amár így behatároltad az árát... USB-s wlanból meg mondjuk Asus-t.
Make love not Wor.

#2047 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:55

Idézet: VKP - Dátum: 2006. Mar. 1., Wednesday - 22:02

A Daewo meg Chevrolet...

dévó az nem autó :D

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 01. 22:55 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 22:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. Mar. 1., Wednesday - 22:41

Netgear, az is nyamvad DLink, Buffalo klón. Egy kaptafa az összes, annyira talán nem hullanak, de térereje nulla :-)

5 kilométeres körzetben? Minimum wap54, de valami Senaot nézhetsz, az jó is lesz valamire.

Cisco bammeg, nézzél már megy egy LinkSys switchet, meg egy Cisco-t. LinkSys az soho, otthoni kategóriás. Annyiba kerül, annyit kell várni tőle, sem többet, sem kevesebbet.

Idézet

Linksys, a division of Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) is the global leader in Wireless and Ethernet networking for consumer and SOHO users.

mindegy, az Asus meg asrock,

THX mindenkinek a tanácsokat, tapasztalatokat.  :respect:

#2049 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 23:05

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 22:58

mindegy, az Asus meg asrock,

De Asrockból nincs USB-s wlan modul, Asus meg működik. Nem kötelező elhinni, csak aztán úgyis ide jössz majd sírni, hogy monnyukmámeg, monnyukmámeg. Én meg jól megszoktam mondani, evvan  :D
Make love not Wor.

#2050 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 23:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. Mar. 1., Wednesday - 23:05

De Asrockból nincs USB-s wlan modul, Asus meg működik. Nem kötelező elhinni, csak aztán úgyis ide jössz majd sírni, hogy monnyukmámeg, monnyukmámeg. Én meg jól megszoktam mondani, evvan  :D

sztem félreértetteél,
ezt arra szántam hogy az Asus cége az Asrock mintahogy a Linksys a Ciscoe, meg a dévó a GMé.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.