HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2301 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:31

Ha már 100 Mbit, akkor valami komolyabb megoldás kéne routernek...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2302 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:46

Idézet: VKP - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:31

Ha már 100 Mbit, akkor valami komolyabb megoldás kéne routernek...

Ezzel tisztában vagyok én is, de nem tudjuk, milyet válasszunk, ami elbír ekkora terhelést is. De még nincs semmilyen router beszerezve erre a célra. Így várom a javaslatokat.

#2303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 21:21

Idézet: Gozi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:46

Ezzel tisztában vagyok én is, de nem tudjuk, milyet válasszunk, ami elbír ekkora terhelést is. De még nincs semmilyen router beszerezve erre a célra. Így várom a javaslatokat.

Vigor nekem valami majdnem 90 megabiteket natolt, Zyxel is 70 megabit felett, de kérdés mit állogatsz be benne. Zyxelnél ha van pár portforward, meg tűzfal, meg hasonlók akkor csökken a teljesítmény, de ez minden ilyen cuccnál így van, Vigort nem próbáltam.

Teljesítmény függően az 501-505 Cisco cuccoktól felfelé láttam neki megfejteni, hogy ha pld. be van csatlakozva pár VPN user, akkor már csak 30 megabitet tud, de nem hinném, hogy most zsebből érdeklődtük ez ilyen 200ezer pénz környéki eszközök iránt. Szóval ha occsóbb kell, akkor Vigor, ha drágább, akkor Sonicwall, ha drága és parancsosoros konfigolós szopózás, akkor valamelyik kisebb Cisco, 505, 515, ilyesmi.
Make love not Wor.

#2304 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 22:21

Vigor nekem valami majdnem 90 megabiteket natolt, Zyxel is 70 megabit felett, de kérdés mit állogatsz be benne. Zyxelnél ha van pár portforward, meg tűzfal, meg hasonlók akkor csökken a teljesítmény, de ez minden ilyen cuccnál így van, Vigort nem próbáltam.

Teljesítmény függően az 501-505 Cisco cuccoktól felfelé láttam neki megfejteni, hogy ha pld. be van csatlakozva pár VPN user, akkor már csak 30 megabitet tud, de nem hinném, hogy most zsebből érdeklődtük ez ilyen 200ezer pénz környéki eszközök iránt. Szóval ha occsóbb kell, akkor Vigor, ha drágább, akkor Sonicwall, ha drága és parancsosoros konfigolós szopózás, akkor valamelyik kisebb Cisco, 505, 515, ilyesmi.

Köszi az információkat. Most legalább tisztult a kép, és látom merre kell elindulnom. Első körben próbálok szerezni egy Vigort, és megnézem, hogyan bírja a terhelést.

Üdv!

#2305 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:12

Idézet: Gozi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 23:06

Köszi az információkat. Most legalább tisztult a kép, és látom merre kell elindulnom. Első körben próbálok szerezni egy Vigort, és megnézem, hogyan bírja a terhelést.

Üdv!

Itt egy teszt külömböző routerekről

http://www.tomsnetworking.com/2006/04/19/w...router_for_p2p/

#2306 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:22

Szerintem ha meg egyetemi cuccos, akkor meg rakjanak be egy servert ami fix, hogy bírja a 100Mbit-et de még az 1Gbit-et is. minek szórakozni routerrel?

#2307 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:05

Időm egyelöre nem volt végiolvasni ezen topicot, de kérdésem mégis felteszem, hátha jön rá némi értékelhetö válasz.
A probléma viszonylag egyszerű:
Itthon 5db gép van, sorban BNC (koax) hálózatra kötve. (a hálózat vége egy wireless routerbe fut, ami switchként van alkalmazva, lényegében tökmindegy most)

Eleddig egy Linux Potato server osztotta szét a hálózatot és tette router teendőit. Ámde az idő elszállt felette is, az ex-rendszergazda meg elfelejtette a jelszót.

Én pedig a remote desktop elérésehz szeretnék port forwardinot engedélyezni, mert addig kívülről nem elérhető a gépem.

No, ehhez keresek valami egyszerű routert, már csak egy BNC-UTP átalakítót kell beszereznem hozzá.

Merre lenne célszerű elindulnom, mennyi pézzel?

#2308 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:03

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:05

Időm egyelöre nem volt végiolvasni ezen topicot, de kérdésem mégis felteszem, hátha jön rá némi értékelhetö válasz.
A probléma viszonylag egyszerű:
Itthon 5db gép van, sorban BNC (koax) hálózatra kötve. (a hálózat vége egy wireless routerbe fut, ami switchként van alkalmazva, lényegében tökmindegy most)

Eleddig egy Linux Potato server osztotta szét a hálózatot és tette router teendőit. Ámde az idő elszállt felette is, az ex-rendszergazda meg elfelejtette a jelszót.

Én pedig a remote desktop elérésehz szeretnék port forwardinot engedélyezni, mert addig kívülről nem elérhető a gépem.

No, ehhez keresek valami egyszerű routert, már csak egy BNC-UTP átalakítót kell beszereznem hozzá.

Merre lenne célszerű elindulnom, mennyi pézzel?

>>> VPN Router <<<

>>> VPN Router + print server <<<

#2309 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:02

Én valami ilyesmire gondoltam...de nem tudom tudja é azt amit én szeretnék, hogy tudjon :D

:think:

SMC

7004 VBR ADSL Router 4port /5 év garancia/

A Te általad javasolt router hol szerezhető be?

#2310 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:38

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 16:02

A Te általad javasolt router hol szerezhető be?

http://www.depo.hu/?PHPSESSID=ec1eed4da714...chcat=0&x=0&y=0

#2311 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:33

Tud valaki olyan router létezéséről, amiben lehetőség van mac addressenként állítani a le/feltöltési sebességet (azt már nem kívánom, hogy portonként lehessen :)), lehetőleg 10-15mt átvisz falon wirelessként, rendes tűzfal van benne, és nettó 20 fölé nem merészkedik az ára?

Valahogy sehol nem találtam ilyeneket... Draytek sok okosságot tud, csakhát 50-60e ft egy routerre kicsit borsos. Netgearnek szerintem kéne ilyen cuccosának lenni, de nem találom :(.

#2312 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:31

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:33

Tud valaki olyan router létezéséről, amiben lehetőség van mac addressenként állítani a le/feltöltési sebességet (azt már nem kívánom, hogy portonként lehessen :)), lehetőleg 10-15mt átvisz falon wirelessként, rendes tűzfal van benne, és nettó 20 fölé nem merészkedik az ára?

Valahogy sehol nem találtam ilyeneket... Draytek sok okosságot tud, csakhát 50-60e ft egy routerre kicsit borsos. Netgearnek szerintem kéne ilyen cuccosának lenni, de nem találom :(.

Nézd meg a ZyXel P334WT-t.
Tűzfala korrekt. A sávszél menedzsment beállítás így néz ki.. Ár is kb ott van.

#2313 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:35

Köszi a tippet, mint látod, elkezdtem utánanézni. Elég szimpi kis masina.

A Planet termékekről mi a vélemény? Elég kevés infót találtam róla a fórumon. Neki is van ugyanis egy hasonló cuccosa, csak olcsóbban (gyanúsan olcsón.. br 16)
http://www.planet.com.tw/product/product_d...=388&menu_id=14

#2314 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 22:51

Elég sok módban tud működni ez a planet:
Access Point
Station - Ad-Hoc
Station - Infrastructure
Bridge - Point to Point
Bridge - Point to Multi-Point
Bridge - WDS

Tényleg a zyxel az miket tud?  :think:

#2315 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 00:38

Tud valaki egy olyan (minél olcsóbb, de megbízható) routert mondani, amiben van sávszélességkorlát? Nem qos, csak egyszerűen hogy a saját sebességét le tudja korlátozni. Ja és lehetőleg wireless kéne.

Azt hiszem, az a legtisztább, ha az albérlőnek beteszek egy másik routert, úgy biztonságban is vagyunk tőle valamennyire.

#2316 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:42

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:38

Tud valaki egy olyan (minél olcsóbb, de megbízható) routert mondani, amiben van sávszélességkorlát? Nem qos, csak egyszerűen hogy a saját sebességét le tudja korlátozni. Ja és lehetőleg wireless kéne.

Azt hiszem, az a legtisztább, ha az albérlőnek beteszek egy másik routert, úgy biztonságban is vagyunk tőle valamennyire.

A fentebb említett Zyxel P-334WT tökéletes erre.
Nem kell külön router mivel ha WLAN-on letiltod hogy a kliensek közvetlenül láthassák egymást akkor L2 szinten elválasztod magadtól az albérlődet és nem lát mást csak az internetet akármit csinál.

#2317 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:25

Ott jön a bibi ott kezdődik, hogy nem csak wlant kap, hanem kanócot is, ott pedig nem tudok ilyeneket letiltani :(. Az asus routeres topicban már elkezdtem kifejteni a problémám, de megteszem itt is.

Szóval az a baj, hogy hiába teszek én sávszélességkorlátot egy ipre, ha manuálisan átírja az ipjét, akkor máris buktam. Úgy lehetne valahogy megcsinálni, hogy a 192.168.2.* ipkre adok korlátot, és külön még néhány saját ipre nagyobb korlátot. Ha lehetséges ezt egyáltalán. De akkor megint ott van, hogy okoskodhat, és valamelyik ilyen ipre állítja be a gépét. Jó persze, ennek nagyon kicsi az esélye, de szakmai szemmel akarok hozzáállni :).

Tuti megoldás lenne, ha mondjuk a router csak a megadott mac-ip párral engedne csatlakozni, de ilyen szerintem otthoni kategóriában nem létezik. Aztán ha tudna NT azonosítást, vagy hogy a fenébe hívják, szóval hogy valahogy a gépen bejelentkezett felhasználó alapján azonosítaná a netezőt. Ha létezik is ilyen, szintén a többszázesres kategória.
Vagy haramadik megoldás, ha veszek egy jó vezetékes routert, meg egy olcsó wireless routert. A kettő kb kijönne egy jó wireless router árából. Egy 334WT 22e ft, a 334 12. Mellé egy olcsó wireless router 10-12e ft.

A kérdés már csak az, hogy a 334 is tud-e qost, vagy hogy létezik-e olyan router, amiben egy egyszerű teljes limit van.

Tényleg, az asus routeres topicban ovlastam, hogy ha azon beállítok limitet, akkor mindent limitál, beleértve a fájlmásolást is. Ez minden routernél így van?

#2318 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:30

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:25

Tényleg, az asus routeres topicban ovlastam, hogy ha azon beállítok limitet, akkor mindent limitál, beleértve a fájlmásolást is. Ez minden routernél így van?

Zyxel 334WT sávszéllimit felülete:

Csatolt fájl:

#2319 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:30

Idézet: szucsati - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:25

Ott jön a bibi ott kezdődik, hogy nem csak wlant kap, hanem kanócot is, ott pedig nem tudok ilyeneket letiltani :(. Az asus routeres topicban már elkezdtem kifejteni a problémám, de megteszem itt is.

Szóval az a baj, hogy hiába teszek én sávszélességkorlátot egy ipre, ha manuálisan átírja az ipjét, akkor máris buktam. Úgy lehetne valahogy megcsinálni, hogy a 192.168.2.* ipkre adok korlátot, és külön még néhány saját ipre nagyobb korlátot. Ha lehetséges ezt egyáltalán. De akkor megint ott van, hogy okoskodhat, és valamelyik ilyen ipre állítja be a gépét. Jó persze, ennek nagyon kicsi az esélye, de szakmai szemmel akarok hozzáállni :).

Tuti megoldás lenne, ha mondjuk a router csak a megadott mac-ip párral engedne csatlakozni, de ilyen szerintem otthoni kategóriában nem létezik. Aztán ha tudna NT azonosítást, vagy hogy a fenébe hívják, szóval hogy valahogy a gépen bejelentkezett felhasználó alapján azonosítaná a netezőt. Ha létezik is ilyen, szintén a többszázesres kategória.
Vagy haramadik megoldás, ha veszek egy jó vezetékes routert, meg egy olcsó wireless routert. A kettő kb kijönne egy jó wireless router árából. Egy 334WT 22e ft, a 334 12. Mellé egy olcsó wireless router 10-12e ft.

A kérdés már csak az, hogy a 334 is tud-e qost, vagy hogy létezik-e olyan router, amiben egy egyszerű teljes limit van.

Szia,

DHCP-t állítasz be és STATIC DHCP-vel MAC alapján osztod a címeket.

A parancssoros felületen pedig kiszűrsz minden egyéb IP címről jövő forgalmat,
kivéve a sajátod és az övét.
És külön subnetet használsz, ezért elég nehéz lesz kitalálnia a címedet, ha mégis megteszi hamar rájössz mivel nem tudsz netezni.

#2320 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:53

Sziasztok!

Van egy kiépített wireless hálózatunk,internet megosztásra,6 felhasználó megy wlan-on,és 3 felhasználó megy kábelen.Ha sokan vagyunk online néha behülyül a router/WRT54G V.5.0-ös/.Tudna valaki stabil routert persze normális összegért 30.000-ig,ami stabilan kezel 8-10 felhasználót?Ja nincsennek letöltők/torrent-DC kilőve/
üdv ,
Robi

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »