Idézet: M63.003 - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 20:03
Nálam is felmerűlt a téma, a következő cuccokat néztem:
X-Micro XWL-11bRRG (4port switch, VPN, 11Mbps WiFi, nekem feltünően olcsó... )
SMC 7004VBR
REPOTEC IP2014
TRENDNET TW100-S4W1CA
D-Link DI-604
A háló:
2 gép +1 Laptop, az egyik gépen és a laptopon XP SP2, a másik gépen Win98SE.
A net 768/128 DSL.
A laptopban van WiFi cucc, azért lenne jó az X-Micro doboz, de ugyanolyan árban van, mint a D-Link és a TRENDNET. Kicsit félek tőle, mert ugyanazon áron tud pluszba VPN-t meg WiFi-t, nekem túl olcsónak tűnik...
Ja, és még egy, lehet, hogy lámer kérdés:
Mi az az UPnP és mire jó, érdemes-e olyan vasat venni ami tudja?
X-micro osztja a 384-es netet két gép között, immár jópár hónapja. Azon kívül, hogy sikerült már párszor leverniük, még mindig működik. A reset gombot nem tudják, hogy hol van, tehát feltételezem nem volt még rá szükség. Áramszünetük néha van.
A wireless részét próbálgattam, ment. Azt nem értettem, hogy csak akkor lehetett rá csatlakozni, ha előbb engedélyeztem a wlan részt (alapból nyilván disabled) és csak utána kapcsoltam be a noteszt. Elég x-aktásan hangzik, de ennél jobb megoldást nem találtam rá és annyira nem érdekelt, hogy megnézzem mi okozhatja. (Lehet a router is, lehet a notesz is)
Itthonra most Gigabyte-ot vettem, megy ez is rendesen, kicsit több, mint az x-micro.
Egyébként van itt is x-micros topik, valamint a PH-n is. Új firmware is van hozzá, tud upnp-t is.
Amúgy 500k-val tudok másolgatni, tehát nem egy szélvész darab, de hol van még az adsl ettől

Súgó
A téma zárva.