HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#721 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:07

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 7:38

www.wlan-ok.hu   --- 19.996,- + FA

Köszi szépen, már meg is rendeltem.. Inkább nem szívok tovább a WRT54G-vel. Az idő pénz, és nekem egyikből sincs sok. (kinek van...?) :(

#722 Felhasználó inaktív   Feta_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 12:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 10:40

Sajnos ezt nem lehet megcsinálni, 14 darab villanyoszlpot kell leásni, aztán húzni a drótot, más választás nincs. Hol hallottál ilyen vezeték nélküli összekötésről?

Hali... Nem, nem kell 14 villanyoszlopot leásni mert egy routerrel egy Yagi antennával (ill. kettővel) és egy AP-vel (acces point) meg lehet oldani...
Azé' köszi a törekvést!
Üdv mindnkinek.

#723 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:56

ADSl megosztás, szintén. Mivel olcsón kell megúszni és a JAHT nevű kínai csúcsgép két weblap nyitását követően megfagy, valahogy nem bíznak benne tovább, kinéztem két jelöltet: A Dialcom és a Planet egy-egy modelljét 8400, illetve 7900 (+fa) árakon. Ezek nyilván Low-cost termékek, mégis, melyiket ajánljáok inkább?
ja, ami a lényeg: Siemens szép kék dsl-modem (:Đ )
Az eszközök: Dialcom BBR-1400/1410 ADSL router + 4port switch és  Planet XRT-401E ADSL/Broadband router

Szerkesztette: didyman 2005. 04. 09. 15:02 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#724 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 17:17

hi, a kb. 3 hetes prestige 324esem azt csinalja tegnap ota, hogy fogja magat, es egyszer csak megall.. es se weben nem lehet elerni, se ping, se semmi.. kihuzas/visszadugas utan megint jo 20 percig..
Per Aspera Ad Astra

#725 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 18:02

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 15:56

ADSl megosztás, szintén. Mivel olcsón kell megúszni és a JAHT nevű kínai csúcsgép két weblap nyitását követően megfagy, valahogy nem bíznak benne tovább, kinéztem két jelöltet: A Dialcom és a Planet egy-egy modelljét 8400, illetve 7900 (+fa) árakon. Ezek nyilván Low-cost termékek, mégis, melyiket ajánljáok inkább?
ja, ami a lényeg: Siemens szép kék dsl-modem (:Đ )
Az eszközök: Dialcom BBR-1400/1410 ADSL router + 4port switch és  Planet XRT-401E ADSL/Broadband router

Ha olcsot szertnel akkor ott van az ovaslink, D-link ( bar ebben is van rossz szeria). En szemely szerint nem szeretem a Plenet termekeket mivel egy NAGY RAKAS SZ*R. Nekem csak negativ tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Dialcomot sajnos nem ismerem igy nem tudok rola velemenyt alkotni :(

#726 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 18:36

Ez meggyőző érvelésnek tűnik :Đ .
Körbenézek. Köszi!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#727 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:16

Hali!

Lehet, hogy hülye kérdés, de:
A router-t lehet pingelni??? :confused:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#728 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:45

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:16

Hali!

Lehet, hogy hülye kérdés, de:
A router-t lehet pingelni??? :confused:

Attol fugg melyik oldalrol szeretned. A masik le lehet tiltani azt hogy kivulrol lehessen pingelni a router.

#729 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 22:18

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:45

Attol fugg melyik oldalrol szeretned. A masik le lehet tiltani azt hogy kivulrol lehessen pingelni a router.

Én egy wireless router-t akartam volna pingelni az antennás részről (:confused:), de nem tudtam!!!

#730 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 01:27

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 18:17

hi, a kb. 3 hetes prestige 324esem azt csinalja tegnap ota, hogy fogja magat, es egyszer csak megall.. es se weben nem lehet elerni, se ping, se semmi.. kihuzas/visszadugas utan megint jo 20 percig..

Vidd vissza garanciával.

#731 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 09:08

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 2:27

Vidd vissza garanciával.

az lesz.. bar most alitgattam rajta egyet s mast, azota jo..
Per Aspera Ad Astra

#732 Felhasználó inaktív   fgyorgy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:29

Sziasztok!

En kineztem magamnak egy USR 8054 AP-t, ami remenyeim szerint egy 650 meteres link egyik oldalat szolgalna ki. Nos en  nem rendelkezem ilyen kiepitesi tapasztalattal, ezert kutatok mindent ami epitoen hat, igy termeszetesen a forumot is nyalazom jo ideje. Viszon nem nagyon lattam, hogy egymast ernek toletek a USR ajanlasok. Ennek mi az oka? Nem megbizhatak, dragak? Megjegyzem rossz velemenyt se lattam rola.

Koszi elore is!

#733 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:52

650 méteres link ? Szerintem külső antenna nélkül meg se probáld ..... De amugy ez inkább a vezeték nélküli hálozatokhoz tartozik , szerintem azt a topikot olvasd át.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#734 Felhasználó inaktív   fgyorgy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:41

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:52

650 méteres link ? Szerintem külső antenna nélkül meg se probáld ..... De amugy ez inkább a vezeték nélküli hálozatokhoz tartozik , szerintem azt a topikot olvasd át.

Igazad van, es bocsi mar teptem is oda. Olvasgattam en azt is, de mivel router valasztasrol volt szo, ezert szurtam be ide.

Koszi

#735 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:44

Sziasztok!
Én elég láma vagyok a hálózati dolgokoz, ezért a kérdésem a következö:
Van otthon 2 gép, egyik anyámé másik enyém. Szeretnék venni egy routert, megosztani a netet, de otthon csak analóg modemes kapcsolatom van. Ettől a dologtől függ a router fajtája, mert később szeretnék ADSL-t is megosztani vele?

#736 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:24

Idézet: dreamice - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:44

Sziasztok!
Én elég láma vagyok a hálózati dolgokoz, ezért a kérdésem a következö:
Van otthon 2 gép, egyik anyámé másik enyém. Szeretnék venni egy routert, megosztani a netet, de otthon csak analóg modemes kapcsolatom van. Ettől a dologtől függ a router fajtája, mert később szeretnék ADSL-t is megosztani vele?

Sztem nehogy modemesre rákösd a router-t (ha az a router egyben accs point is), mert akkora lesz a tel számla mint egy ház.
Az attól függ, hogy kábelen vagy "levegőn" (wireless) keresztűl akarod +osztani a netet!!!

#737 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 19:18

Nos, leírtam a Dlink 604 routert végleg. Jó kis router, szerettem, de elhaláloznak nálam :(
Első bírta fél évig, aztán kezdett fagyogatni. Mikor már naponta kellett kikapcs bekapcs, hogy legyen net, csere. Az a router kb 2 hétig bírta. Aztán se webes felületen nem lehetett elérni, se pingre nem válaszolt. Csere. Harmadik 2 napig bírta. Csere. Hazahoz, megy, örül. 2 óra múlva szól öcsém, hogy nincs net :D Nem reagál semmire se a router. Resetre se egyik se.... Csere,  immár SMC 7004 vbr-re.

Az az érdekes, hogy itthon mindent szünetmentes véd. Planet XRT-401D, Dlink 514 routerek tökéletesen mennek. Úgyhogy nemtudom, hogy miért haláloznak el nálam a 604-es Dlink-ek :(
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#738 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 06:22

dreamice:
A régi(?) smc 7004-eken volt soros port és egyben dsl router is volt, ott a soros vonal dial-in backup-ként üzemelt, ha jól emlékszem, beállítható lekapccsal (auto disconnect x perc nullforgalom esetén), de ha csak simán manuálisra rakod a csatlakozást, egy gombnyomás fel-lelépni.

#739 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:14

Zyxel Prestige 324-en is van backup soros port HJE.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#740 Felhasználó inaktív   tomcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 09:04

Otthoni felhasználáshoz, ADSL-t, egy fix és egy mobil géphez szeretnék megosztani. A fix gép kábelne csatlakozna, a mobil WLAN-on. Melyiket ajánljátok DLink 624+-t vagy Zyxel 334W-t? Előre is köszi a tippeket
Gigabyte P35C DS3R, Intel 8400, 2 GB GEIL 800 MHz, Corsair VX450, MSI 4830OC, HyperTX2

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.