HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#901 Felhasználó inaktív   Trigger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 22. 05:04

Surecom EP-4904SX

Ezzel a routerrel kapcs. vkinek tapasztalat/vélmény esetleg? T-Online ADSL megosztására kellene 2 gép között (mind2nél főleg onlájn játékra kihegyezve, ha ez számít vmit). Előre is kösz:

:lama: 4 ever

#902 Felhasználó inaktív   ATI 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 10:53

Idézet: Trigger - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 6:04

Surecom EP-4904SX

Ezzel a routerrel kapcs. vkinek tapasztalat/vélmény esetleg? T-Online ADSL megosztására kellene 2 gép között (mind2nél főleg onlájn játékra kihegyezve, ha ez számít vmit). Előre is kösz:

:lama: 4 ever

Én az online játékok miatt választottam olyan routert, ami tud sávszélesség elosztásra. Ha neteznek a másik gépről, akkor sem fog ingadozni a ping. Legalább is remélem :p

Csak jönne már meg... Péneteken rendeltem meg, még nem szóltak vissza, se semmi. :(
ATI

#903 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 23:03

Sziasztok !
Nekem komoly router problémáim vannak : eddig kipróbáltam 4 variációt, de minddel próblémáim voltak (szgép,xbox wired, notebook wireless) :

1.: Netgear wgr614 wireless router : wireless rész nagyon i9nstabil, megbízhatatlan, nagy file-ok átvitelekor kb. 20mb után megáll, majd reset-et kell nyomni neki, hogy feléledjen.

2.: Belkin pre-n (legújabb) : P2P-nél 10 percenként újraiundul, majd egy tucatnyi újraindulás után érvénytelen adsl F.név/jelszó loggal megadja magát, és szintén csak a reset segít (amúgy a secured ftp-re való feltöltés sem megy, s a messengeren, skype-on keresztüli fileküldés sem)

3.: Dlink di604 nagy p2p forgalomnál úgy csinál mintha az adsl modemnek lenne baja, de közben mégsem.

Tehát olyan routert keresek , amivel mindenféle megkötés nelkül lehet :
-Nagy p2p forgalmat generálni
-korrekt tűzfal, port forwarding
-qos

Szerintetek van ilyen , mert a dlink/netgear,belkin nem ilyen.

Előre is köszönök minden választ !

#904 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 06:48

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 0:03

Sziasztok !
Nekem komoly router problémáim vannak : eddig kipróbáltam 4 variációt, de minddel próblémáim voltak (szgép,xbox wired, notebook wireless) :

1.: Netgear wgr614 wireless router : wireless rész nagyon i9nstabil, megbízhatatlan, nagy file-ok átvitelekor kb. 20mb után megáll, majd reset-et kell nyomni neki, hogy feléledjen.

2.: Belkin pre-n (legújabb) : P2P-nél 10 percenként újraiundul, majd egy tucatnyi újraindulás után érvénytelen adsl F.név/jelszó loggal megadja magát, és szintén csak a reset segít (amúgy a secured ftp-re való feltöltés sem megy, s a messengeren, skype-on keresztüli fileküldés sem)

3.: Dlink di604 nagy p2p forgalomnál úgy csinál mintha az adsl modemnek lenne baja, de közben mégsem.

Tehát olyan routert keresek , amivel mindenféle megkötés nelkül lehet :
-Nagy p2p forgalmat generálni
-korrekt tűzfal, port forwarding
-qos

Szerintetek van ilyen , mert a dlink/netgear,belkin nem ilyen.

Előre is köszönök minden választ !

Zyyel Prestige 334WT, és az ára sem túl vészes.

#905 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 17:57

Sziasztok! nekem Surecom 4904SX modemem van. Nem akar menni chelloval :( Tud valaki segiteni?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#906 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:23

Hi all!

Az lenne a kérdésem hogy elég sokat irtatok itt a Zyxel P 334W és Zyxel P 334WT routerekről...
a krédésem az lenne a kettő között mi a különbség mert ez se innen se a gyárto oldalárol nem derült ki számomra... (főleg hogy felváltva irogattatok W-t és WT-t...)
mind a kettő tudja pl ezta sávszélelosztagatós dolgot???

ráadásul a www.wlan-ok.hu -n a Zyxel P 334WT-nél az a kép szerepel ami a hivatalos oldalon  a Zyxel P 334W - nél...., ez is emgkavart kicsit...
a Zyxel.hu-n emg egyátalán nincs is Zyxel P 334WT ...

Szóval mi a helyzet ezzel a kettővel? mert itt nekem nagyon kavarog.... :p

valaki hozzáértő világositson fel pls :)

#907 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:10

Idézet: thanatos - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 23:23

Hi all!

Az lenne a kérdésem hogy elég sokat irtatok itt a Zyxel P 334W és Zyxel P 334WT routerekről...
a krédésem az lenne a kettő között mi a különbség mert ez se innen se a gyárto oldalárol nem derült ki számomra... (főleg hogy felváltva irogattatok W-t és WT-t...)
mind a kettő tudja pl ezta sávszélelosztagatós dolgot???

ráadásul a www.wlan-ok.hu -n a Zyxel P 334WT-nél az a kép szerepel ami a hivatalos oldalon  a Zyxel P 334W - nél...., ez is emgkavart kicsit...
a Zyxel.hu-n emg egyátalán nincs is Zyxel P 334WT ...

Szóval mi a helyzet ezzel a kettővel? mert itt nekem nagyon kavarog.... :p

valaki hozzáértő világositson fel pls :)

Elvileg a WT 125mbitet tud a wirelessen, a W "csak" 54-et... Gyakorlatilag csak szebb...

#908 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:20

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 0:10

Elvileg a WT 125mbitet tud a wirelessen, a W "csak" 54-et... Gyakorlatilag csak szebb...

csak ennyi? egyébb belső funkciókban semmi különbség? (és a wlan-ok.hu-n akkor az végül WT vagy pedig sima W (mert a képen egyértelműen a W van...) , amugy a külső anyira nem izgat, nem nézegetni fogom...
de pl a kettő pdf kézikönyve között jó 3+ mega külömség van a WT javára..., hm érdekes...
na mongyuk nem mintha nagyon tudnék válogatni mert magyarországon még egy kisekerben se láttam sehol máshol... :/

#909 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:29

meg az is érdekes hogy a W és a sima 334 datasheetje egybe van gyk (tehát úgy hivja hogy a 334 termékek és egy lapon szerepel mind a kettő) míg a WT-nek külön saját datasheetje van

más: wlan-ok.hu -val milyenek a tapasztalatok? garis dolgokal és egyebekel rendben van?

#910 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:35

Idézet: thanatos - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 0:29

meg az is érdekes hogy a W és a sima 334 datasheetje egybe van gyk (tehát úgy hivja hogy a 334 termékek és egy lapon szerepel mind a kettő) míg a WT-nek külön saját datasheetje van

más: wlan-ok.hu -val milyenek a tapasztalatok? garis dolgokal és egyebekel rendben van?

:offtopic: Wlan-ok maximalisan rendben van. Tobbszor rendeltem toluk, jo a kapcsolat.
Pontosan erkezik es gyorsan a megrendelt aru.
Csak ajanlani tudom.  :up:

#911 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:38

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 0:35

:offtopic: Wlan-ok maximalisan rendben van. Tobbszor rendeltem toluk, jo a kapcsolat.
Pontosan erkezik es gyorsan a megrendelt aru.
Csak ajanlani tudom.  :up:

thx, amugy se nagyon lenne alternativám és semmi bajoma netes rendeléses személyesen átvevős dolgokal 8bár tény psotát nem preferálom :p) de azért jobb megbizonyosodni a dolgokról :)

#912 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 06:34

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 18:57

Sziasztok! nekem Surecom 4904SX modemem van. Nem akar menni chelloval :( Tud valaki segiteni?

De hülye vagyok nem, nem modem, hanem router  :D  :D  :D
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#913 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 06:35

Ha veszek acces pointot, akkor is kell router? Az egyik gépet közvetlen kapcsolatra, a másikat rádiósra raknám

#914 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:52

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 7:34

De hülye vagyok nem, nem modem, hanem router  :D  :D  :D

Van erre egy Chellos topic ott kerdezd meg.
Masik kerdesedre, ha netet akarsz megosztani akkor nem art a router.
Ha nem (bar chellorol voltszo) akkor eleg az Access Point, de inkabb egy olyan routert vegyel ami tudja mindkettot kesobb jol johet.
Magaban az AP nem fog tudni netet osztani.
Ha a Surecom 4904SX et be tudod loni, hogy kezelje a chellot akkor eleg az AP.

#915 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 28. 09:12

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 7:35

Ha veszek acces pointot, akkor is kell router? Az egyik gépet közvetlen kapcsolatra, a másikat rádiósra raknám

Legjobb, ha egybe van építve... LinkSys WRT54G, abba 4 gépet lehet madzagosan dugni, meg szép kis antennás cucc, és megy dráútnélkül is.....
Make love not Wor.

#916 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:01

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne a Zyxel P334W/WT -vel kapcsolatban...
ugye volt róla szó hogy ezekel lehet a sávszélt variálni hogy melyik gép mennyit kapjon..., namost a fel/le sávszélt külön külön is lehet vagy csak egybe? vagy hogy megy ez? :)

#917 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:27

http://www.zyxel.hu/products.php?cid=6 alatt vannak a 334 csalad a magyar oldalon
Az informatika atok de jo hogy van.

#918 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:35

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:27

http://www.zyxel.hu/products.php?cid=6 alatt vannak a 334 csalad a magyar oldalon

ezt énis tudom de itt ugye csak W van WT nincs (bár ha tényleg csak a külső és a névleges sebesség  a külömbség akkor ez nem is lényeg) ellenben én itt nem nagyon találkoztam vele ami leirná hogy a sávszélkorlátozás egybe van a le/fel (vagy azonosan korlátoza) vagy pedig lehet külön külön... :)

#919 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 28. 15:46

Idézet: thanatos - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:35

ezt énis tudom de itt ugye csak W van WT nincs (bár ha tényleg csak a külső és a névleges sebesség  a külömbség akkor ez nem is lényeg) ellenben én itt nem nagyon találkoztam vele ami leirná hogy a sávszélkorlátozás egybe van a le/fel (vagy azonosan korlátoza) vagy pedig lehet külön külön... :)

Leírták régebben a 334WT sávszélesség szabályozásának pontos működési elvét, olvass vissza egy pár oldalt! (Légyszíves ügyelj a helyesírásodra, nagyon rossz olvasni a hibákat, amiket írsz!  :(  Köszi)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#920 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:48

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:46

Leírták régebben a 334WT sávszélesség szabályozásának pontos működési elvét, olvass vissza egy pár oldalt! (Légyszíves ügyelj a helyesírásodra, nagyon rossz olvasni a hibákat, amiket írsz!  :(  Köszi)

olvastam de a fel/le krédésre nem találtam választ nagyon ott se..., de meglesem mgéegyszer... 8amugy olyan 22. odlaltol kezdve ahol felvetődött a téma asszem végig olvastam a végéig... :p)

u.i.: helyesírásért sorry ,bár a többsége a hibáknak inkább elgépelésből fakad , rendesen elgépelés mentesen szerintem már sose fogok tudni megtanulni :/

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.