HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#961 Felhasználó inaktív   terem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 08:52

Hali,
adsl megosztáshoz keresek routert, a Zyxel P-334WT alkalmas erre?
Sok típushoz oda van írva, hogy dsl router, ennél nincs, csak ezért kérdem.
Köszi: Zsolt

#962 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 20. 09:07

Idézet: terem - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 7:52

Hali,
adsl megosztáshoz keresek routert, a Zyxel P-334WT alkalmas erre?
Sok típushoz oda van írva, hogy dsl router, ennél nincs, csak ezért kérdem.
Köszi: Zsolt

Szia,

Igen alkalmas.

#963 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 13:06

Jelentem, beléptem a routeresek táborába. A Smart&Mobile boltban (Szondi u.) vettem 16100 +ÁFA egy Asus WL-500g wireless routert. NSD szerint ez panelra is kiváló.

#964 Felhasználó inaktív   netnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 14:35

Sziasztok, vettem egy hete egy zyxel prestige 324-est, nagyon tetszett, mostanaig...
ma reggel picit lassunak talaltam a net-et (meg amugy is meg akartam nezni sikerult-e a dyndns-t beallitani) kihuztam majd bedugtam a dsl router tapjat, majd a zyxel-et is.
Azota a zyxel nem valaszol :(
nem ad a dhcp ip cimet, nem valaszol pingre se:(, probaltam a reset gombot nyomkodni (egy ilyen tok pici mikrokapcsolo?), de semmi...

esetleg vmi otlet?

azt hittem ezek jobb minoseguek annal, hogy harom nap utan megdogoljenek:(:(

koszi!

#965 Felhasználó inaktív   FR33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 17:23

Ajánljatok nekem elfogadható árú routert 2gép kiszolgálására :
tvnetwork cable net (dhcpn kapom mac adress szerint ipt)

-msn , irc , ...stb menjen
-steam , cs , ventri
-dc++

És természetesen gyorsaság csökkenés nélkül
vmi ajánlat ?

#966 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:11

Sziasztok, van pár kérdésem, WLAN kezdő vagyok.

1. Sehol nem írják le explicite, de a topikból feljebb az világlik ki, hogy ezek a routerek általában dudnak DHCP kliensek lenni (nem szerverek) . Így van? Nekem szolgáltató DHCP-t nyomat.

2. A 802.11g routerek kompatibilisek a 802.11b-vel? Általában nem írják a g-sekre, hogy tudná a b-t is, de hátha a szabvány maga lefelé kompatibilis.

3. Kell vennem egy Bluetooth-kulcsot is, létezik-e olyan router, ami támogatja a Buetooth-ot is, és akkor a telcsivel őhozzá csatlakoznék, és, mint szerveren keresztül böngészném a telcsi tartalmát... (Csak hogy ne kelljen két kütyüt vennem és olcsóbban jöjjek ki, bár ez a felállás elég valósztínűtlen, belátom...)

#967 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:42

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 9:11

Sziasztok, van pár kérdésem, WLAN kezdő vagyok.

1. Sehol nem írják le explicite, de a topikból feljebb az világlik ki, hogy ezek a routerek általában dudnak DHCP kliensek lenni (nem szerverek) . Így van? Nekem szolgáltató DHCP-t nyomat.

2. A 802.11g routerek kompatibilisek a 802.11b-vel? Általában nem írják a g-sekre, hogy tudná a b-t is, de hátha a szabvány maga lefelé kompatibilis.

3. Kell vennem egy Bluetooth-kulcsot is, létezik-e olyan router, ami támogatja a Buetooth-ot is, és akkor a telcsivel őhozzá csatlakoznék, és, mint szerveren keresztül böngészném a telcsi tartalmát... (Csak hogy ne kelljen két kütyüt vennem és olcsóbban jöjjek ki, bár ez a felállás elég valósztínűtlen, belátom...)

1. Tud dhcp klienset fogadni!Magad tudod állitani wan porton hogy milyen szolgáltatást akarsz igénybe venni!
2.A g is tud b.Elvileg létezik mixed mode hogy egyszerre mindkettö meg 11v54 de ezt nekem még ap-kon nem sikerült összehozni.
3.Létezik!De a google a te barátod!Pl:ilyen
Olcsobban kijösz egy bluetooth kulcsal mert 3.5k-ért márt kapsz!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#968 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 12:16

1. Thx.
2. Egyelőre akkor g-t vennék, de azt egy b-s palmmal használnám, akkor az remélhetőleg megy, a többit meg (g-s cuccok) megoldom utána.
3. Bocs, csak a depo.hu-n nézegettem, de ott erősen lefogyott a BT-s kínálat...

Thx

Szerkesztette: Hülyesamu 2005. 07. 23. 12:32 -kor

#969 Felhasználó inaktív   LogFox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:41

Tudja valaki, hogy mi lehet az oka annak, hogy a ASUS wl-500g s ruter többször ledob a netről? Előtte egy DLINK-604 es volt, annál soha nem tapasztaltam.

#970 Felhasználó inaktív   thanatos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 00:06

na végül beszereztem a Zyxel p334WT routert, eddig megvagyok vele elégedve teljesen :)
de van egy ekreszteskérdésem: ha beállitottam egy dynds-t neki (magyarul hogy egy hostnevet igy hozzá tok rendelni a net felől ne kelljen mindig ip-zni...) ha pl böngészőbe vagy akárhol beirom a cimet auto a rputer config részét dobja be, namost az lenne a krédés hogy ha pl benyomok egy ftp server progit a gépemen akkor arra lehet ezen a cimen kivülről csatlakozni (vagy akár ventri szervert ideiglenesen vagy akármit..., tehát hogy lehete a cimet használni ip-m helyett...) a másik meg hogy ki tudom-e a küszöbölni hogy a net felől látszódjon a config rész (igaz még csak saját gépről próbáltam a netről kivülről nem de feltételezem hogy ha azt a cimet írom be olyan mintha már a netről jönne a router felé a kérelem...) ja és ehez be van elvielg kapcsolva hogy a configot csak lanrol érje el de mégse akarja az igazságot 8ha az előző zárójelbe lévő elmélet rossz ajvítsatok ki :) ) kb ennyi igy hirtelen majd mgé összeszedem a gondolataimat hátha valami eszembeju (ja és mgé anyit hogy be vana  gép állitva default servernek elvileg...)

#971 Felhasználó inaktív   Siposi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 15:21

Sziasztok!

Légyszi ajánljatok nekem egy olcsó és jó routert  v AP-t ami tud Client módot is és ami együtt tud müködni egy WRT54G-s Linksysel!

A Zyxel P334WT tud client modot és WDS-t?

Köszi és üdv: Sipi

#972 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 19:53

Idézet: Siposi - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 15:21

Sziasztok!

Légyszi ajánljatok nekem egy olcsó és jó routert  v AP-t ami tud Client módot is és ami együtt tud müködni egy WRT54G-s Linksysel!

A Zyxel P334WT tud client modot és WDS-t?

Köszi és üdv: Sipi

mire is szeretnéd használni? mihez legyen kliens, ha a wan portján fogadja a netet?

#973 Felhasználó inaktív   Siposi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 06:42

Szia!

A Linksys WRT54G-hez szeretnek kapcsolodni, Olyan helyre kellene ez a cucc, ahol sima kartyaval nem megoldhato a dolog, magasra kell rakni az antennat, tobb 10 meter lenne az antennakabel. :(
Ezert kellene egy olyan olcso router, ami tud cliens modot, vagy WDS-t a WRT54Gvel.

koszi es udv: Sipi

#974 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 08:48

Idézet: netnet - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 13:35

Sziasztok, vettem egy hete egy zyxel prestige 324-est, nagyon tetszett, mostanaig...
ma reggel picit lassunak talaltam a net-et (meg amugy is meg akartam nezni sikerult-e a dyndns-t beallitani) kihuztam majd bedugtam a dsl router tapjat, majd a zyxel-et is.
Azota a zyxel nem valaszol :(
nem ad a dhcp ip cimet, nem valaszol pingre se:(, probaltam a reset gombot nyomkodni (egy ilyen tok pici mikrokapcsolo?), de semmi...

esetleg vmi otlet?

azt hittem ezek jobb minoseguek annal, hogy harom nap utan megdogoljenek:(:(

koszi!

A Reset gombot folyamatosan kell nyomni, amíg a power LED nem kezd el villogni.

Utána frissítsd a firmware-t.

Ha nem megy utána se, akkor www.zyxel.hu

#975 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:07

Nincsen szerencsém a routerekkel. :(

Miután a D-Link kidöglött, vettem egy Planet XRT-401D-t, ami egy hónappal ezelőttig kifogástalanul működött, azonban egy ideje, mikor adatforgalom van a routeren keresztül, furcsa cicergő hangot hallani a routerből. Meglehetősen zavaró, ha pl. éjszaka töltenék le, és folyamatosan hallom a ciripelést... :(

Ezt leszámítva semmi baja, de mivel szeretnék csendet a szobámban, nekem ez a furcsa zaj is meglehetősen zavaró.

Mi a frásztól lehet? Érdemes visszavinni gariban (Ramiris gari van rá :( ) - bár szerintem elhajtanak a francba, mert működni működik. :(

Ötlet?

#976 Felhasználó inaktív   uccsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 11:03

hello,

szeretnek venni egy olyan WLAN-os routert, aminek 2 WAN portja van (egy berelt vonalhoz, es egy backup ADSL-hez a jovoben, de most meg csak egyenlore BDSL-hez), es az is kovetelmeny, hogy engedje at es kezelje a VPN-t, azon belul is az IPSec-es fajtat. 3DES-sel. es az sem baj, ha nem kell kliensprogi a VPN hasznalathoz. csak a sima Windowsos VPN kapcsolat.

neztem nehany routert, de nem tudom, mennyire megbizhatoak. a Cisco tul draga.
egy ceghez kellene a router, max. 30 IPSec-es VPN kapcsolat beengedesehez.
ami hasznalhatot talaltam:
D-Link DI-824VUP WLAN router
DrayTek DSL/CABLE Vigor 2900VG Router

van vkinek ilyen iranyban tapasztalata, otlete, javaslata?
koszi. :)

#977 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:29

Idézet: uccsi - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 10:03

hello,

szeretnek venni egy olyan WLAN-os routert, aminek 2 WAN portja van (egy berelt vonalhoz, es egy backup ADSL-hez a jovoben, de most meg csak egyenlore BDSL-hez), es az is kovetelmeny, hogy engedje at es kezelje a VPN-t, azon belul is az IPSec-es fajtat. 3DES-sel. es az sem baj, ha nem kell kliensprogi a VPN hasznalathoz. csak a sima Windowsos VPN kapcsolat.

neztem nehany routert, de nem tudom, mennyire megbizhatoak. a Cisco tul draga.
egy ceghez kellene a router, max. 30 IPSec-es VPN kapcsolat beengedesehez.
ami hasznalhatot talaltam:
D-Link DI-824VUP WLAN router
DrayTek DSL/CABLE Vigor 2900VG Router

van vkinek ilyen iranyban tapasztalata, otlete, javaslata?
koszi. :)

ZyXEL ZyWALL35 vagy ZyWALL70W, és ezeken még dial-up backup is van.

#978 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 20:57

Haliho!
D-Link DI-604 vásárlásán gondolkozom.. Mondjatok róla bármit jót, rosszat, milyen ez a cucc, érdemes megvenni?
(ADSL-t kéne megosztani, meg persze hálózat is kéne)

Lécci segítsetek!
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#979 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 22:23

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 13:07

Nincsen szerencsém a routerekkel. :(

Miután a D-Link kidöglött, vettem egy Planet XRT-401D-t, ami egy hónappal ezelőttig kifogástalanul működött, azonban egy ideje, mikor adatforgalom van a routeren keresztül, furcsa cicergő hangot hallani a routerből. Meglehetősen zavaró, ha pl. éjszaka töltenék le, és folyamatosan hallom a ciripelést... :(

Ezt leszámítva semmi baja, de mivel szeretnék csendet a szobámban, nekem ez a furcsa zaj is meglehetősen zavaró.

Mi a frásztól lehet? Érdemes visszavinni gariban (Ramiris gari van rá :( ) - bár szerintem elhajtanak a francba, mert működni működik. :(

Ötlet?

Működni fog rendesen!Csak a gyártó valszeg bevásárolt trágya minőségű szűrökből és ez miatt hallod a cicergést!Egyébként volt márt egy topic amiben  részletesen kilett beszélve a dolog!

#980 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 22:29

Idézet: Sensation - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 20:57

Haliho!
D-Link DI-604 vásárlásán gondolkozom.. Mondjatok róla bármit jót, rosszat, milyen ez a cucc, érdemes megvenni?
(ADSL-t kéne megosztani, meg persze hálózat is kéne)

Lécci segítsetek!

Van aki-nek probléma mentesen megy vagy márt 1éve de volt olyan tré széria hogy egymás után 3x volt router csere!Ha van kicsivel több pénzed akkor érdemes egy:DrayTek vigor xxxx,zyxel prestige xxx beruházni!Direkt nem írtam széria számokat mert nem mondtad hogy van "extra" kívánságod

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.