HWSW Informatikai Kerekasztal: Fix ip-t a hálókártyának.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fix ip-t a hálókártyának..

#1 Felhasználó inaktív   SPQ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 09. 12:30

Hi!

Lenne egy kisebb problémám,méghozzá az,hogy win2k induláskor kb. másfél percet elszöszöl,megpróbálja hálókártya megkeresni a DHCP servert,de mivel nemtalálja ezért a win oszt ki neki egy 169.x.z.v ip-t.Nos a kérdés az,hogy hogyan lehet fix ip-t adni a hálókártyának,hogy ne keressen DHCP-kiszolgálót,ja a kapcsolat az Adsl.
"Végtelen a tér,mely küzdésre hív!"

#2 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 09. 13:19

a halokartya tulajdonsagoknal vhol a TCP/IP-nel adj meg fix ipt, akkor nem fogja keresni a DHCP szervert.. adj meg pl 192.168.0.1-es IPt

#3 Felhasználó inaktív   Ferri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 11. 18:59

Szerintem más lehet a gond .... nekem is ADSL-em van és
mivel nem fix IP-s ezért a hálokártyának sem kellet IPcimet
adnom mert a szolgáltato adja.

#4 Felhasználó inaktív   SPQ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 11. 19:54

Hi all!

Nah végül is megoldódott a probléma,miután adtam egy ip-t a hálókártyának :cool: és azzonnal megszünt a fentebb leírt kellemetlenség!

------------------------
Köszi a hozzászólásokat!
"Végtelen a tér,mely küzdésre hív!"

#5 Felhasználó inaktív   sziszike00 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 11. 20:05

És honnan adtál neki fix ip-t? hasból?

#6 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 11. 20:59

nem az "ADSL-nek" hanem a halokartyanak kell adni a fix IPt... ez fontos kulonbseg. maga az ADSL kapcsolat sima PPP [PPPoE], a szolgaltato mar a ppp protokollra adja az IPt. a halokartyanak csak azert kell a fix IP, mert a winfos probal hozza keresni, ha alapbol nincs. szoval a halokartyan beallitott IP-nek semmi koze magahoz az ADSL kapcsolathoz.

#7 Felhasználó inaktív   Net wizard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 24. 08:10

Ha az a felállás, hogy van egy gép, amire be van kötve az ADSL és egyben osztja a netet a többi gépre, akkor azt a hálókártyát, ami a helyi hálózatra van kötve, azt a "hagyományos" módszerrel fix IP-re kell konfigolni.
Pl. IP: 192.168.0.1 subnet: 255.255.255.0 a protokollok hozzá TCP/IP mindenképpen (esetleg NETBEUI - én reflexböl fel szoktam rakni, ártani nem árt) és IPX/SPX, ha régi játékokkal is nyomsz hálóban, amikhez kell...

Ahhoz a hálókarihoz, amire az ADSL modemet kötöd, ahhoz a RASPPPOE-n kivül semmi se kell... még TCP/IP se.
Ezzel kapcs. berakok egy képet. (csak 40k-s nem kell félni :) )

Kép

Amint a képen látni, a Compaq NIC-hez, ami az ADSL-re van kötve csak a PPPOE dolgok vannak feltéve, amit a driver felpakkol... A TCP/IP csak a telefonos hálózati csatolóhoz van feltéve, de az már más tészta...

Igazából nem tudom, hogy a PPPOE properties alatt mik vannak, mert én SmoothWall-lal osztom a netet... Na sok sikert! :)
Üdv, Net wizard

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó