MAC address kívülről?
Elküldve: 2003. 10. 28. 21:11

Valami más megoldás kéne.
Nem muszáj a MAC address, az is jó, ha valahogy máshogy be tudnánk azonosítani a gépeket.
Ötlet?
Elküldve: 2003. 10. 28. 22:49

Elküldve: 2003. 10. 28. 23:44
Ha kitiltasz egy MAC-et, akkor lehet hogy sok felhasználót tiltasz ki, és nem egyet!
Ez leginkább a gagyi, olcsó kártyáknál fordul elő!
Elküldve: 2003. 10. 29. 00:04
idézet:
Ezt írta calibra:
MAC alapján azért lenne gázos azonosítani, mert léteznek ma már olyan hálókártyák, amelyekből elég soknak ugyan az a MAC-je!
Ha kitiltasz egy MAC-et, akkor lehet hogy sok felhasználót tiltasz ki, és nem egyet!
Ez leginkább a gagyi, olcsó kártyáknál fordul elő![/quote]
Ennek jelentősége ott van, hogy adott alhálón ne legyenek azonos MAC-ek. Különbözőn azért lehetnek, mert az ARP táblából csak az adott alhálóhoz tartozó hw-címeket keresi ki a rendszer. De, ha adott alhálón ua a két MAC, akkor meg úgysem fog tudni csatlakozni a szegény hozzá nem értő user (csak egy a sok közül).Remélem helyes a gondolatmenet.
Annak viszont kis valószínűséget tulajdonítok, hogy emiatt sok user lenne kitiltva.Bár ki tudja.
[ 2003. október 29.: Tank szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 29. 00:19
De a világhálón még jó hogy nem MAC alapján megy az azonosítás. Akkor nagy lenne a baj!
És a klienseket is jobb szerintem nem ez alapján azonosítani.
Elküldve: 2003. 10. 29. 06:49
Tudtommal minden halozati eszkoz elvileg kulonbozo MAC cimet kap(ez lehetett az eredeti elgondolas). Mas kerdes, hogy ujabban eleg sok halokartyanak lehet allitani a MAC cimet.
Tudja valaki, hogy miert van ez?
Elküldve: 2003. 10. 29. 08:01
idézet:
Ezt írta Sard:
//bar nem tartozik szorosan a temahoz
Tudtommal minden halozati eszkoz elvileg kulonbozo MAC cimet kap(ez lehetett az eredeti elgondolas). Mas kerdes, hogy ujabban eleg sok halokartyanak lehet allitani a MAC cimet.
Tudja valaki, hogy miert van ez?[/quote]
Csak egy pelda, adott egy f@sza nagy ceges halozat, dhcp-vel, meg fix leasing-el, oszt az egyik gepben elfustol a kartya. Egyszerubb helyileg a kartya cimet "athamisitani" mintsem a kozponti dhcp config-ot modositani, leallitani a server-t majd ujra inditani.
Szoval szerintem a felxibilitas, meg nem beszelve arrol, hogy pl. az IS a type-lib bejegyzesek elkeszitesenel, meg nehany titkositasi algoritmusban a MAC veszi alapul, mondvan az elegge unique.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2003. 10. 29. 11:28
Elküldve: 2003. 10. 29. 11:33
idézet:
Ezt írta bugbear:
Olyan nagyon nagy védelmet nem fogtok csinálni, mert ugyebár minden megoldható. Szerintem egyszerűsítsétek a problémát user-re és password-re. Mindíg ki(le)tiltod bizonyos ideig a user-t.[/quote]
Egy chatre regiszrálatlanok is bejöhetnek. Ezt nem szeretnénk megszüntetni. Másrészt meg ha nem áruljuk el a védelem módját, akkor elég nagy fejtörést okozhatnánk a rendetlen júzereknek
[ 2003. október 29.: 1soproni szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 29. 11:44

Szerintem a suti a legjobb megoldas. Ennel jobbat nem talalsz. Konnyu, egyszeru, de ki lehet jatszani. Viszont nem jut eszembe semmmi olyan amit ne lehetne kijatszani. Az emberke siman megvaltoztatja a mac cimet, ha az o halojan nem figyeli a dhcp...
Nem ismerem annyira java appletet, az ugy nagy vonalakban mihez fer hozza egy gepen ? Ja es mi lenne, ha trusted appletet csinalnatok ? Emlekeim szerint az mar eleg jol hozzafer dolgokhoz a gepen...
Elküldve: 2003. 10. 29. 11:51
idézet:
Ezt írta saldi:
fel sem merem vetni, de mi van azokkal az userekkel, akik mondjuk modemmel jonnek ? nekik aztan nem lesz mac cimuk
Szerintem a suti a legjobb megoldas. Ennel jobbat nem talalsz. Konnyu, egyszeru, de ki lehet jatszani. Viszont nem jut eszembe semmmi olyan amit ne lehetne kijatszani. Az emberke siman megvaltoztatja a mac cimet, ha az o halojan nem figyeli a dhcp...
Nem ismerem annyira java appletet, az ugy nagy vonalakban mihez fer hozza egy gepen ? Ja es mi lenne, ha trusted appletet csinalnatok ? Emlekeim szerint az mar eleg jol hozzafer dolgokhoz a gepen...[/quote]
Modemesek ellen maradna az IP tiltás. Azok csak nem fognak olyan gyakran reconnectingelni.
Egyébként én csak összekötő vagyok a programozónk és a fórum közöttDe ahogy magyarázta nekem, a kliens oldali java, nem tud a kliens gépen programot futtatni. Csak a memóriát és a procit látja. Még a vinyóhoz sem fér hozzá. Szóval még egy checksum-ot sem nagyon lehet generálni
Trusted applet... Hmmm Életemben nem hallottam róla, de ő talán igenMajd megkérdezem
Köszi
Elküldve: 2003. 10. 29. 15:57
"Az UUID generatorrol azt hiszem, mar irtam, most nem emlekszem a
reszletekre, de valamiert az sem jo.
A trusted applet elvileg jo volna, de mivel az 1.1-es java-ban a megbizhato, alairassal ellatott (trusted) appletnek MINDENHEZ joga van, nehez lemosni magunkrol, hogy kotoraszunk a kedves felhasznalok gepen es bizalmas informaciokat szerzunk meg.
Tehat a lenyeg, hogy ha alairunk egy 1.1-es appletet, akkor MINDENHEZ jogunk lesz a chatelok gepen (mintha egy altala inditott telepitett programrol lenne szo), es ez sok veszelyt hordoz magaban. Programhiba miatt (sajnos ezt sosem lehet 100%-ban kizarni) nem csak mi, hanem mas is visszaelhet vele."
Ezek után valami ötlet?
Elküldve: 2003. 10. 30. 13:40

Elküldve: 2003. 10. 30. 19:55
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:32
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!