HWSW Informatikai Kerekasztal: Wake on LAN - hogyan működik ??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Wake on LAN - hogyan működik ???

#61 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 14:32

Idézet: vpeti - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:27

Router mögül,hogy tudom felébreszteni a gépet???
Csak IP kell és MAC cím?

Ha a router nem támogatja az ilyen opciókat, akkor net felől nem lehet. Páran kísérleteztek, meg mutogattak guglis találatokat, de nem működőképes a dolog. Fentebb párszor le lett írva.
Make love not Wor.

#62 Felhasználó inaktív   vpeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 16:01

Le tudnátok írni SMC re milyen beállításokat alkalmazzak?
Honnan tudom,hogy tudja e a router?

Szerkesztette: vpeti 2008. 04. 02. 16:02 -kor

#63 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 18:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:32

Ha a router nem támogatja az ilyen opciókat, akkor net felől nem lehet. Páran kísérleteztek, meg mutogattak guglis találatokat, de nem működőképes a dolog. Fentebb párszor le lett írva.

Nekem működik, több helyen is.
Az igaz, hogy routere válogatja.
A zyxeleken és a linksys nemtommennyin átmegy.
A régi smc barricade simán hátast dob tőle.

Ha érdekel titeket leírom és közzéteszem a létrehozás és a tesztelés menetét.

#64 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:14

Amire szükség van:

http://www.depicus.c...on-lan-gui.aspx

http://www.depicus.c...on-lan-cmd.aspx

Helyi hálós indítás:
(ahol ez már megy, az hagyja ki ezt a részt)

1. A gép biosában a wakeon-t engedélyezni kell, ami lapfüggő. Van ahol lehet külön a lan-ra engedélyezni, van ahol csak wakeon pci van. El kell olvasni a manualt.
2. A windows felületü programmal érdemes kipróbálni helyi hálón a működést. Maszknak érdemes a 4*255-öt adni.
3. Ha nem indul a gépezet, akkor még lehet kisérletezni a windows alatt az eszközkezelőben. A hálókártyánál a speciálisban lehet állítani opciókat az ébresztéshez, valamint az energia gazdálkodásnál is kell beállításokat eszközölni.

Ha igy már indul a gép akkor félig jó a dolog.
Azt tudni kell, hogy többnyire elszáll a wakeonlan tudomány, ha áramszünet volt az utolsó leállítás után – ergo ups.

Internetes kisérletek:

1. a routerben a port forwardnál be kell állítani a használt portot (a fenti példa esetében a 8900-at) a 255-ös ip-re
példa: ha a router lan oldala a 192.168.0.1, akkor a beállításnál a 192.168.0.255 címre kell irányítani a 8900-as portot
2. megkérni valakit, hogy kívűlről küldjön egy kérést a windows felületű programmal. A maskot állítsa 4*255-re

Ha nem indul a gép, akkor be kell lépni a routerbe és megnézni, hogy nem indult-e újra a csomagküldéstől – ekkor router csere segíthet.
Ha nem indult újra akkor meg kell nézni a logban, hogy a küldő címről nem blokkolta-e a csomagot a router.

Eddig három router tipussal próbálkoztam, kettővel azonnal működött t-online és datanetes adsl területen. Kábeleseknél még nem próbáltam.

Ha valaki távoli asztal miatt akarja a fenti módszert használni, akkor érdemes a windows rdp portot eltenni a 3389-ről, mert állandóan bepróbálkoznak rajta.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber alatt van a lehetőség.

Igy több gép vezérlésére is van lehetőség. Gondolom az tiszta ügy, hogy az rdp portokat is át kell irányítani a megfelelő gépekre a routerben.

Ha valaki tud programozni, akkor a wolcmd programmal meg tudja oldani, hogy tetszetősebb legyen az indítási eljárás.

Sok sikert minden próbálkozónak!

#65 Felhasználó inaktív   vpeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:03

Olyan Router kell hozzá!
Ez pl olyan: Air Live :respect:
LinkSys-ből tud valaki ilyesmit?

Ha már itt vagyunk milyen titkosítást érdemes használni a routereknél? :confused:

Szerkesztette: vpeti 2008. 04. 02. 22:05 -kor

#66 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 13:11

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!

Adott egy linksys wrt54gl router tomato 1.20-as firmwarerrel....

Egyszerűen nem működik a wake on lan funkció!

Kipróbáltam már 2géppel +1 laptoppal is. Mind 3 gépen a biosban engedélyeztem a wake on lant + eszközkezelőnél a hálókártyánál is engedélyezve van a magic packet küldés.

próbáltam poweroff-al wakeonlanGui-val, meg még írtam rá saját batch fájlt is de a jó életnek nem akart elindulni a gép.

Próbáltam hogy standby-ban van és úgyis hogy teljesen kikapcsolom a gépet amit elszeretnék indítani, de sehogyse kapcsolt be....

Ugye van a tomato-nak beépített wake on lan funkciója is, de nekem az se működik, elkezd homokórázni én meg nézegethetem a fekete képernyőt a másikon...

Esetleg tudja hogy valaki hogy mi lehet a probléma? :s

Vagy van valami beállítás még a tomato-ban amit nem vettem észre hogy engedélyezni kell?

Köszi előre is a válaszokat: Immy
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#67 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 14:39

Idézet: Immy - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 13:11

Adott egy linksys wrt54gl router tomato 1.20-as firmwarerrel....

Egyszerűen nem működik a wake on lan funkció!

Ébresztésnél felvillan a hálókártya adatforgalom LED-je? Vagy esetleg egy Wireshark-kal megnézhetnéd hogy beérkezik-e a magic packet a gép hálókártyájára. Én pont tegnap küzdöttem szintén egy Linksys WRT54GL-lel. Magic packet befutott, de a gép nem ébredt. Nálam a hálókártya driver frissítése segített. Alap XP driver volt fent a 3COM 3C905C-TX-M-hez, lecseréltem a 3Com-tól legutolsó leszedhető driver-re és elkezdett müködni.

Annyi gond van viszont hogy csak akkor ébred a gép ha Windows-ból lett leállítva. Ha elmegy az áram, és visszajön utána már nem fog felébredni. Erre érdekelne valami megoldás, mert itt nálunk 2-3 hetente van rövid áramszünet. Most azt találtam ki hogy a 'Power on after AC loss'-t bekapcsolom BIOS-ban és az Indítópultba teszek egy 'shutdown -s -t 120' parancsot. Ez indulás után időzítve két perc múlva leállítja a gépet, így az áram visszatérése után is "indulóképesen" várja a parancsot a gép a net felől.
Hátránya persze hogy mindig kézzel meg kell szakítani az időzített leállítást a 'shutdown -a' paranccsal akár ott ülök a gép előtt, akár a net felől ébresztem ... :(

#68 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 14:45

Meg tudod nézni, hogy megérkezik-e a WoL csomag EZZEL. Ha ennyire instabil a villany, akkor nagyon ajánlott egy szünetmentes tápegység beszerzése.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#69 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 20:06

Idézet: VKP - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 13:45

Meg tudod nézni, hogy megérkezik-e a WoL csomag EZZEL.

Ha 1szer ledobom standby-ba a gépet akkor van értelme elindítani a "Wake on Lan Monitor/Sniffer"-t?

#70 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 22:35

standby-ból nem fog felkelni.

Szerkesztette: VKP 2008. 12. 25. 22:36 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#71 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 00:04

Áhhhhh el se hiszem hogy összejött :C :C :C

energiagazdálkodás menüpont alatt van olyan hogy felébresztheti a gépet alvó állapotból
jól elvolt dugva ez az opció

Hp 6715b notebook-ot mostmár tudom teljesen kikapcsolt állapotból is elindítani.
De a dell laptopomat 1szer sikerült elindítani távolról, de másodszorra nem sikerült :D
Holnap még kísérletezek vele :t

Esetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)

#72 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 12:23

Idézet: Immy - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 0:04

Esetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)

start menü futtatás: control userpasswords2

Ott júzer elé pipa, aztán felül a "számítógép használatáhozz..." elől pipát kivenni.
Make love not Wor.

#73 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 15:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 11:23

start menü futtatás: control userpasswords2

Ott júzer elé pipa, aztán felül a "számítógép használatáhozz..." elől pipát kivenni.

Az a baj, hogyha kiveszem a pipát akkor rendszergazdaként indul el!

Tehát amikor telepítettem az xpét anno akkor megadtam "xxx" nevet és ahoz formáztam az asztalt + egyéb kényelmi beállításokat.
De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is...

#74 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 19:07

Idézet: Immy - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 15:21

De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is...

Ablakban ott az összes júzer is, amelyiket kiválasztod, az lesz az alapértelmezett, amivel be fog lépni. Ha elszavas, akkor meg is bírod adni.
Make love not Wor.

#75 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 22:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 18:07

Ablakban ott az összes júzer is, amelyiket kiválasztod, az lesz az alapértelmezett, amivel be fog lépni. Ha elszavas, akkor meg is bírod adni.

Az ablakban az igaz hogy választhatok júzereket, de alapértelmezetté nem nagyon tudom őket tenni...

Tulajdonságokban, csak azt tudom állítani, hogy melyik csoport tagja legyen...

#76 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 18:05

Kicsit ciki,hogy ebben a rovatban ilyen alapveto dolgot kerdezek,de az uj/regi  mobom
/Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik. :confused:
Mire szolgal ez a kettos netkapcsolat,es ha az egyiket a biosban kikaccsolom,akkor mi van?
A masik kerdesem,amivel most szembesultem,hogy a mobonak van *hardweres tuzfala*...?
Ez hogyan ertendo,es hogyan fer ossze az XP/SP2 tuzfalaval? :think:

#77 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 19:55

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 18:05

az uj/regi  mobom /Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik.

Mi a "mobo" ?
most ép nincs nálam a magyar - magyar nagyszótár..

#78 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 20:22

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 19:55

Mi a "mobo" ?
most ép nincs nálam a magyar - magyar nagyszótár..

szótárban a motherboard az anyalap lenne  :Đ
Make love not Wor.

#79 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 06:53

Hat most mar igazan nem tudom eldonteni,hogy nagyon magatol ertetodo dolgokra kerdeztem ra,amire meg valaszolni is ciki? :think:

#80 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 11:00

esztyopa

Idézet

Hat most mar igazan nem tudom eldonteni,hogy nagyon magatol ertetodo dolgokra kerdeztem ra,amire meg valaszolni is ciki? gondolkodik.gif

Tutod...ha az ember vesz egy ilyen cuccot, elolvassa az interneten is pl. hogy mit tud, meg mi mire jó.

ABIT KN9 ULTRA

Itt pl le van írva, mire lehet jó a dual LAN: Dual Gigabit Ethernet

Now you can use not only the Internet but also host your own game server, web server or even set up an additional LAN or home network; all on one PC without the need for extra add-in cards.

Másodszor pedig szeretjük érteni a kérdést (fel is lett téve, mit jelent a MOBO), semmi nincsen ha kikapcsolod BIOS-ban (ha ki tudod tényleg ott kapcsolni)... azaz DE, ki lesz kapcsolva és nem tudod használni és valószínűleg hozzájárulsz a kisebb energiafelhasználáshoz.

Harmadszor ahol azt az infót találtad, hogy van hardware-s tűzfala a MOBOdnak, valószínűleg
ismerteti, hogy az általad felvetett kérdésre mi lehet a válasz (egyébként a weblapon nem írja,
hogy lenne neki hardveres tűzfala, de nem szántam rá fél órát az is igaz...)

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó