Amire szükség van:
http://www.depicus.c...on-lan-gui.aspx
http://www.depicus.c...on-lan-cmd.aspx
Helyi hálós indítás:
(ahol ez már megy, az hagyja ki ezt a részt)
1. A gép biosában a wakeon-t engedélyezni kell, ami lapfüggő. Van ahol lehet külön a lan-ra engedélyezni, van ahol csak wakeon pci van. El kell olvasni a manualt.
2. A windows felületü programmal érdemes kipróbálni helyi hálón a működést. Maszknak érdemes a 4*255-öt adni.
3. Ha nem indul a gépezet, akkor még lehet kisérletezni a windows alatt az eszközkezelőben. A hálókártyánál a speciálisban lehet állítani opciókat az ébresztéshez, valamint az energia gazdálkodásnál is kell beállításokat eszközölni.
Ha igy már indul a gép akkor félig jó a dolog.
Azt tudni kell, hogy többnyire elszáll a wakeonlan tudomány, ha áramszünet volt az utolsó leállítás után – ergo ups.
Internetes kisérletek:
1. a routerben a port forwardnál be kell állítani a használt portot (a fenti példa esetében a 8900-at) a 255-ös ip-re
példa: ha a router lan oldala a 192.168.0.1, akkor a beállításnál a 192.168.0.255 címre kell irányítani a 8900-as portot
2. megkérni valakit, hogy kívűlről küldjön egy kérést a windows felületű programmal. A maskot állítsa 4*255-re
Ha nem indul a gép, akkor be kell lépni a routerbe és megnézni, hogy nem indult-e újra a csomagküldéstől – ekkor router csere segíthet.
Ha nem indult újra akkor meg kell nézni a logban, hogy a küldő címről nem blokkolta-e a csomagot a router.
Eddig három router tipussal próbálkoztam, kettővel azonnal működött t-online és datanetes adsl területen. Kábeleseknél még nem próbáltam.
Ha valaki távoli asztal miatt akarja a fenti módszert használni, akkor érdemes a windows rdp portot eltenni a 3389-ről, mert állandóan bepróbálkoznak rajta.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber alatt van a lehetőség.
Igy több gép vezérlésére is van lehetőség. Gondolom az tiszta ügy, hogy az rdp portokat is át kell irányítani a megfelelő gépekre a routerben.
Ha valaki tud programozni, akkor a wolcmd programmal meg tudja oldani, hogy tetszetősebb legyen az indítási eljárás.
Sok sikert minden próbálkozónak!