HWSW Informatikai Kerekasztal: Wake on LAN - hogyan működik ??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Wake on LAN - hogyan működik ???

#71 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 26. 00:04

Áhhhhh el se hiszem hogy összejött :C :C :C

energiagazdálkodás menüpont alatt van olyan hogy felébresztheti a gépet alvó állapotból
jól elvolt dugva ez az opció

Hp 6715b notebook-ot mostmár tudom teljesen kikapcsolt állapotból is elindítani.
De a dell laptopomat 1szer sikerült elindítani távolról, de másodszorra nem sikerült :D
Holnap még kísérletezek vele :t

Esetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)
E-mail-en általában ellehet érni!
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen...

#72 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 26. 12:23

Idézet: Immy - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 0:04

Esetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)

start menü futtatás: control userpasswords2

Ott júzer elé pipa, aztán felül a "számítógép használatáhozz..." elől pipát kivenni.
Make love not Wor.

#73 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 15:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 11:23

start menü futtatás: control userpasswords2

Ott júzer elé pipa, aztán felül a "számítógép használatáhozz..." elől pipát kivenni.

Az a baj, hogyha kiveszem a pipát akkor rendszergazdaként indul el!

Tehát amikor telepítettem az xpét anno akkor megadtam "xxx" nevet és ahoz formáztam az asztalt + egyéb kényelmi beállításokat.
De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is...

#74 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 19:07

Idézet: Immy - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 15:21

De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is...

Ablakban ott az összes júzer is, amelyiket kiválasztod, az lesz az alapértelmezett, amivel be fog lépni. Ha elszavas, akkor meg is bírod adni.
Make love not Wor.

#75 Felhasználó inaktív   Immy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 22:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 18:07

Ablakban ott az összes júzer is, amelyiket kiválasztod, az lesz az alapértelmezett, amivel be fog lépni. Ha elszavas, akkor meg is bírod adni.

Az ablakban az igaz hogy választhatok júzereket, de alapértelmezetté nem nagyon tudom őket tenni...

Tulajdonságokban, csak azt tudom állítani, hogy melyik csoport tagja legyen...

#76 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 18:05

Kicsit ciki,hogy ebben a rovatban ilyen alapveto dolgot kerdezek,de az uj/regi  mobom
/Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik. :confused:
Mire szolgal ez a kettos netkapcsolat,es ha az egyiket a biosban kikaccsolom,akkor mi van?
A masik kerdesem,amivel most szembesultem,hogy a mobonak van *hardweres tuzfala*...?
Ez hogyan ertendo,es hogyan fer ossze az XP/SP2 tuzfalaval? :think:

#77 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 19:55

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 18:05

az uj/regi  mobom /Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik.

Mi a "mobo" ?
most ép nincs nálam a magyar - magyar nagyszótár..

#78 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 10. 20:22

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 19:55

Mi a "mobo" ?
most ép nincs nálam a magyar - magyar nagyszótár..

szótárban a motherboard az anyalap lenne  :Đ
Make love not Wor.

#79 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 06:53

Hat most mar igazan nem tudom eldonteni,hogy nagyon magatol ertetodo dolgokra kerdeztem ra,amire meg valaszolni is ciki? :think:

#80 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 11:00

esztyopa

Idézet

Hat most mar igazan nem tudom eldonteni,hogy nagyon magatol ertetodo dolgokra kerdeztem ra,amire meg valaszolni is ciki? gondolkodik.gif

Tutod...ha az ember vesz egy ilyen cuccot, elolvassa az interneten is pl. hogy mit tud, meg mi mire jó.

ABIT KN9 ULTRA

Itt pl le van írva, mire lehet jó a dual LAN: Dual Gigabit Ethernet

Now you can use not only the Internet but also host your own game server, web server or even set up an additional LAN or home network; all on one PC without the need for extra add-in cards.

Másodszor pedig szeretjük érteni a kérdést (fel is lett téve, mit jelent a MOBO), semmi nincsen ha kikapcsolod BIOS-ban (ha ki tudod tényleg ott kapcsolni)... azaz DE, ki lesz kapcsolva és nem tudod használni és valószínűleg hozzájárulsz a kisebb energiafelhasználáshoz.

Harmadszor ahol azt az infót találtad, hogy van hardware-s tűzfala a MOBOdnak, valószínűleg
ismerteti, hogy az általad felvetett kérdésre mi lehet a válasz (egyébként a weblapon nem írja,
hogy lenne neki hardveres tűzfala, de nem szántam rá fél órát az is igaz...)

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 11:48

Idézet: esztyopa - Dátum: 2009. jan. 10., szombat - 18:05

/Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik. :confused:
Mire szolgal ez a kettos netkapcsolat,es ha az egyiket a biosban kikaccsolom,akkor mi van?
A masik kerdesem,amivel most szembesultem,hogy a mobonak van *hardweres tuzfala*...?

Hardveres tűzfal az általában szoftveres réteget jelent, fel se tedd a driverét, mert csak szopni fogsz.

A dual lan meg olyan, hogy 2 kábelt tudsz beledugni. Otthonra általában felesleges.
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 12:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 11:48

Hardveres tűzfal az általában szoftveres réteget jelent, fel se tedd a driverét, mert csak szopni fogsz.

A dual lan meg olyan, hogy 2 kábelt tudsz beledugni. Otthonra általában felesleges.

Feli!
Koszonom a lecikizessel koritett infot! /Altalaban nem lustasagbol,vagy hulyesegbol teszi fel az ember a kerdeseket,hanem mert vagy nem talalja a valaszt,vagy azt sem tudja,hogy hol keresse!/
Az Abit ...ugye RIP! A meg elo linkjuk valami lehetetlen oldalra iranyitott,ahol a mobo rovat keresojebe beirt KN9n Ultra azt irta ki,hogy ilyen nincs! :reklamacio: Mindenesetre jo par napot eltoltottem a keresgelessel. Az egeszbe az az erdekes,hogy PONTOSAN kell tudni,hogy mit keresek! /De ha pontosan tudom,akkor nem kell az info! :( /
Amit talaltam az egyreszt angolul volt,es a fene tudja hogy van,de MO-n nem az angol az anyanyelv...
:Đ masreszt amit megertettem,az nem tartalmazta a szukseges informaciot!
A dual lant logikusan vegiggondolva en is Jahno kovetkeztetesere jutottam,de az olyan abszurd,hogy ket szolgaltatotol berelek netet,hogy ezzel nem is foglalkoztam!
A hardweres tuzfal kerdest pedig a lap topikjaban talaltam...valaki elejtette a megjegyzest,es semmi tobb! Utanna akartam jarni,mivel ezzel meg nem talalkoztam!
De...tudomasul vettem...es koszonom a segitsegeteket! :respect:

Szerkesztette: esztyopa 2009. 01. 17. 12:57 -kor

#83 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 10:01

Idézet

...ahol a mobo rovat keresojebe beirt KN9n Ultra azt irta ki,hogy ilyen nincs!

ahogy te írtad, neked:

Idézet

...de az uj/regi  mobom /Abit KN9 Ultra/ dual lannal rendelkezik.

én most próbáltam megnyitni, és rögtön minden keresés nélkül az említett Abit KN9 Ultra
leírása jelenik meg... sztem figyelmetlen voltál, mert a link most reggel működött.

Sajnos abban egyetértek, hogy a számítástechnikában a magyar nyelvű leírások hiánya
létező probléma...

A dual lan pl hasznos lehet, ha használsz egyet a netről ADSL és mondjuk külső router nélkül
akarod továbbtolni még egy gépedhez ... vagy switch, vagy ... stb...

#84 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 07:54

Na latod!
Most *arultad el* :Đ  hogy a dual lan mire is jo egy egysegsugaru usernek! /tovabbtolni a netet egy masik,helyi gepre!/
Nem sertodtem meg,csak az bosszant,hogy az informatikailag kepzett embereknek annyira evidens egy csomo minden,hogy nem tudjak elkepzelni,hogy egy kepzetlen,rutintalan felhasznalonak milyen,szamukra egyszeru dolgok is problemat jelenthetnek! :omg:
De mindenesetre koszi,hogy visszatertel a temara...mar nem irtam hiaba! :respect:
/A link pedig valoban mukodik!/

Szerkesztette: esztyopa 2009. 01. 20. 07:55 -kor

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.