Hali
Lenne 1 ISA-s modem (Acorp FM-56PC RWD-B), amit telepiteni kene WinXP ala. A modem mukodik es mar volt telepitve XP ala. Meghozza szabvanyos modemkent. De, ha most telepitem se kep, se hang. Megprobaltam mar, hogy tiltom Bios-bol a Com 2-ot, majd a Com 1-et, majd mindkettot. Nincs siker. Majd megprobaltam telepiteni 1 Com 3-at az XP-ala. De automatikusan nem ad neki IRQ-t es I/O tartomanyt. Ha kezzel beallitom es ujra inditom a gepet, akkor ugyan ott vagyok (adja meg kezzel...). Ha az XP-t raeresztem (uj hardver...) semmit nem talal. A neten megprobaltam drivert talalni hozza. Talaltam is valami os regi driver-t(win 2000). Igaz a driver Rockvell modemkent akarja telepiteni, annak ellenere, hogy Conexant chip van rajta (a driver pontosan ehez a tipushoz keszult.). A modemen vannak jumper-ek. Com 1-Com 4-ig, + IRQ beallitasok. Itt kiprobaltam az osszes lehetoseget (legalabbis szerintem), de semmi. Probaltam a kartyat masik ISA slot-ba tenni. Semmi. Ezen kivul kiprobaltam meg a raolvasas, fenyegetes, konyorges modszereket is. Semmi. A modem mukodik, a gazdaja ezzel netezett. Amugy a gep: P2 350, 256 MB Ram, Win XP SP1 Hun Asus P2B alaplap (az alaplaphoz sincs tul sok driver a neten). Legyszi segitsetek, mert lassan kiugrik az ablakon.
Elore is koszi a segitseget.
Udv Wendol
Oldal 1 / 1
ISA-s Modem Telepitese Win XP-ala
Elküldve: 2003. 11. 23. 13:35
Én már telepítettem egy ismerősnek xp alá isa modemet
Megismerni nem fogja, neked kell erőltetni! Én ha jól emléxem modemként nem találta meg, hanem egy com portként! Tehát távolítsd el mindazt, amit te erőltettél rá eddig (com port, szabv. modem), és ekkor próbáld megkerestetni az xpvel az új hw-t! És a modemen az irqt olyanra jumpereld, amit természetesen még semmi nem használ, és com3 v. com4-re állítsd!
Egyébként én is P2B alaplappal, xpvel, és hasonló modemmel csináltam kb 1 éve!
Ha most nem megy, távolítsd el a rockwell drivert, és próbáld újra! Vagy lehet hogy már megdöglött a modem! Próbáld ki más win alatt is (pl 98).
Megismerni nem fogja, neked kell erőltetni! Én ha jól emléxem modemként nem találta meg, hanem egy com portként! Tehát távolítsd el mindazt, amit te erőltettél rá eddig (com port, szabv. modem), és ekkor próbáld megkerestetni az xpvel az új hw-t! És a modemen az irqt olyanra jumpereld, amit természetesen még semmi nem használ, és com3 v. com4-re állítsd!
Egyébként én is P2B alaplappal, xpvel, és hasonló modemmel csináltam kb 1 éve!
Ha most nem megy, távolítsd el a rockwell drivert, és próbáld újra! Vagy lehet hogy már megdöglött a modem! Próbáld ki más win alatt is (pl 98).
Elküldve: 2003. 11. 23. 15:13
Hali
Koszi a segitseget. Sikerult megoldani a problemat, ugy ahogy ajanlottad. + az alaplapon engedelyezni kellett, hogy az IRQ 5-ot az ISA hasznalja (Com 3, IRQ 5).
Megegyszer koszi a segitseget.
Udv Wendol
Koszi a segitseget. Sikerult megoldani a problemat, ugy ahogy ajanlottad. + az alaplapon engedelyezni kellett, hogy az IRQ 5-ot az ISA hasznalja (Com 3, IRQ 5).
Megegyszer koszi a segitseget.
Udv Wendol
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1