HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2061 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 05:55

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 21:07

Kösz!De hiába keresek rá a google-n ,ha még egyet sem raktam össze életemben.

a biquad bolondbiztos. ha betartod a mereteket akkor 8..12dB nyereseggel fog mukodni.

#2062 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:11

Jó!De Én is eltudom készíteni?Teljesen kezdő vagyok.

#2063 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:28

Idézet: cse978 - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 15:02

na akkor mondom az én bibimet is.

a kártya D-Link DWL-G520+ a router DI-624+.

Időnként fogja magát és megszakad a kapcsoalt, ha a wireless utility progin nyomok egy rescant ismét megy.

ja a kártya a routertől kb 2 méterre van fal nélkül :-)

mitől szakadhat meg? (winxp eng sp2)

próbáld ki a dlink kártyát usr driverrel!
--== envagyok ==--

#2064 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:48

Na találtam leírást az antennáról http://wireless.gump...memadeomni.html ehhez milyen kábelt érdemes venni?Lehet,hogy hülyeséget kérdezek, de ehhez jó a h155 vagy h1000 típusú?Ez álítólag 5.5dbi-t tud,  ez a másik mennyivel erősebb? http://gallery.huwic.../biquad-antenna

#2065 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:59

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 9:11

Jó!De Én is eltudom készíteni?Teljesen kezdő vagyok.

hat azt nekem honna kellene tudnom ?  :rolleyes:

ha tudsz forrasztani akkor menni fog.

#2066 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 11:00

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 9:48

Na találtam leírást az antennáról http://wireless.gump...memadeomni.html ehhez milyen kábelt érdemes venni?Lehet,hogy hülyeséget kérdezek, de ehhez jó a h155 vagy h1000 típusú?Ez álítólag 5.5dbi-t tud,  ez a másik mennyivel erősebb? http://gallery.huwic.../biquad-antenna

az az omni nem jo. tul maceras a a koax miatt kisebb a nyeresege, mint a drotbol tekertnek.

#2067 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 11:34

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 12:00

az az omni nem jo. tul maceras a a koax miatt kisebb a nyeresege, mint a drotbol tekertnek.

Kár,hogy az nem jó.Pedig  műszakilag Hozzám ez állt közelebb.Elég fakezű vagyok. :) Illetve még egytlen antennát se készítettem.

#2068 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 11:39

De,ha csinálok mondjuk 1 vagy két ilyen omni antennát és egymásra látnak,akkor jó nem?És ezt az omnit nem tudom elrontani,legalább is a képekből ítélve. Nem is kellen ilyen antenna, ha az egyik helyen nem lenne a gép és az antenna között 12m távolság,persze lehet,hogy nem teszem ki az antennát az ablakba és akkor nem kell 12méter drót :think:

#2069 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:15

www. antennashop. hu => telefonszám => kis yagi antenna => 14dbi => nincs kockázat, szép, olcsó
www.kevenet.hu

#2070 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:43

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 11:39

De,ha csinálok mondjuk 1 vagy két ilyen omni antennát és egymásra látnak,akkor jó nem?És ezt az omnit nem tudom elrontani,legalább is a képekből ítélve. Nem is kellen ilyen antenna, ha az egyik helyen nem lenne a gép és az antenna között 12m távolság,persze lehet,hogy nem teszem ki az antennát az ablakba és akkor nem kell 12méter drót :think:

www.wlan-ok.hu ---2500Ft a panel....

#2071 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 18:02

Idézet: lesifotos - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 17:12

Van egy Repotec RP-4P515LM hagyományos Cable-routerem, nyomtatóporttal, három csatlakozó számítógéppel.
Megoldható-e hogy a negyedik LAN-ra ráteszek egy D-Link DI-624+ vezeték nélküli routert, amivel a notebookommal csatlakozhatnék a hálózathoz?

Igen.

A következőket tedd meg:

Kapcsold ki a dlink DHCP funkcióját.
Állíts be egy nem használt ip cimet a dlink-nek a Repotec által használt ip tartományból.
Ezután kösd össze a  Repotec LAN portját a dlink egyik LAN portjával. 

Ennyi.

Ha valami nem lesz OK, kérdezz nyugodtan.

#2072 Felhasználó inaktív   fly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 04:06

Hello!

Vásároltam egy D-Link DWL-610-es PCMCI Wireless kártyát, és egy DI-514-es Wireless routert.

A routerre egy PC és a laptop csatlakozik, a PC Ethernettel, a laptop Wireless kapcsolattal. A PC-n XP Pro Sp1, a laptopon XP Home Sp2 op.-rendszer van.

A PC-vel minden tökéletesen működik, csatlakozni tudok vele az internetre, illetve a laptophoz is.
Statikus DHCP-t állítottam be a routerrel, mindegyik gép rendesen megkapja a maga IP-jét.

A problémám az, hogy ha sikerül is csatlakoznom a laptoppal a routerhez, az vagy nem talál ki az internetre, vagy annyira lassú, mint egy 14,4-es modem... Próbáltam a Windows XP saját wireless
csatlakozó programjával csatlakozni, próbáltam a leírás szerint eljárva, az XP-ét letiltani, majd a D-Link utility-vel csatlakozni, az eredmény ugyanaz... azaz semmi :\

Ha kiveszem a wireless kártyát a laptopból és ethernettel kötöm össze a routerrel, akkor nagyszerűen megy.

A szomszédban (társasház, kb 5m, 2db YTONG fal köztünk) üzemel egy DI-624+ router, azzal frankón konnektálok a DWL-610 wireless pcmci kártyámmal a netre.
A D-Link utility a szomszéd routerére 100% Signal-t mér, az enyémre (ami 50 cm-re van a laptoptól) 50-80%-ot... (ugyanezt írja a quality-re is)

Amikor a DI-514-es router Manualját olvasgattam, a 9. oldalon találtam egy érdekes részt, a következők álltak benne:
-----------------------------------------
DI-514 is compatible with the following wireless products (the maximum data transfer speed for the DI-514
is 11mbps):
  D-Link Air DWL-650, D-Link AirPlus™ DWL-650+, D-Link AirPlus Xtreme™ G DWL-G650
Wireless Cardbus Adapters used with laptop computers
  D-Link Air DWL-520, D-Link AirPlus DWL-520+, D-Link AirPlus Xtreme G DWL-G520
Wireless PCI cards used with desktop computers
  D-Link Air DWL 700AP, DWL-AirPlus DWL-900AP+, DWL-2000AP+ Enhanced 2.4GHz Wireless Access Points
  D-Link AirPlus DWL-800AP+ Enhanced 2.4GHz Wireless Range Extender
  D-Link AirPlus DWL-810+ Enhanced 2.4GHz Ethernet-to-Wireless Bridge
-----------------------------------------
Ezek szerint nem kompatibilisek egymással.

Lehetséges volna? :think:

Valakinek volt már ilyen tapasztalata?

#2073 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 06:32

probalj meg fix 1Mbps modulaciot beallitani az ap-n es a pcmcia karytan is. ha ugy se megy akkor cserelj.

#2074 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:19

Van egy nagy problémám.
Vettem e linksys wireless-G routert és hozzá egy hálókártyát. Több gép van itt a cégnél zsinóros hálózaton, de az egyik gépet mobillá kellett tenni. Betettem a kártyát a gépbe, feltelepítettem, beállítottam mindent és nem talál semmit(a gép az AP mellett van). Áttettem a kártyát másik gépbe, ott tökéletessen működik, csatlakozik.
A gép amiben mennie kéne egy régi 450Mhz-es masina. Nincs benne semmi, csak egy PCI vga, valami tomato alaplap, winyó, meg cd. Rendessen feltelepül a kártya, működik, csak nem találja meg az AP-t. Mi lehet a gond? A windows szinte teljessen tiszta(nem most telepítettem), semmi progi, semmi driver(csak egy nyomtató meg a háló kártya).
Vagy vegyek másik gépet/háló kártyát?

Előre is köszi a segítségeket.
Üdv.:Lala

#2075 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:54

Idézet: Lala9 - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 9:19

Van egy nagy problémám.
Vettem e linksys wireless-G routert és hozzá egy hálókártyát. Több gép van itt a cégnél zsinóros hálózaton, de az egyik gépet mobillá kellett tenni. Betettem a kártyát a gépbe, feltelepítettem, beállítottam mindent és nem talál semmit(a gép az AP mellett van). Áttettem a kártyát másik gépbe, ott tökéletessen működik, csatlakozik.
A gép amiben mennie kéne egy régi 450Mhz-es masina. Nincs benne semmi, csak egy PCI vga, valami tomato alaplap, winyó, meg cd. Rendessen feltelepül a kártya, működik, csak nem találja meg az AP-t. Mi lehet a gond? A windows szinte teljessen tiszta(nem most telepítettem), semmi progi, semmi driver(csak egy nyomtató meg a háló kártya).
Vagy vegyek másik gépet/háló kártyát?

Előre is köszi a segítségeket.
Üdv.:Lala

Túl régi a gép, nagyobb kéne neki. -erre a következtetésre jutottam-

#2076 Felhasználó inaktív   fly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:41

Idézet: fly - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 3:06

Hello!

Vásároltam egy D-Link DWL-610-es PCMCI Wireless kártyát, és egy DI-514-es Wireless routert.

A problémám az, hogy ha sikerül is csatlakoznom a laptoppal a routerhez, az vagy nem talál ki az internetre, vagy annyira lassú, mint egy 14,4-es modem... Próbáltam a Windows XP saját wireless
csatlakozó programjával csatlakozni, próbáltam a leírás szerint eljárva, az XP-ét letiltani, majd a D-Link utility-vel csatlakozni, az eredmény ugyanaz... azaz semmi :\

Na, megoldódott a D-Link DI-514 vs. DWL-610 probléma.
Visszavittem a boltba, elhoztam egy másikat, a rossz router lementett beállításait betöltöttem, TÖKÉLETES!
:up:  :smoker:

Szerkesztette: fly 2004. 11. 19. 14:42 -kor

#2077 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 20:49

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 16:43

www.wlan-ok.hu ---2500Ft a panel....

Szia!Néztem többször is az oldalt,de Én 2500Ft-ért nem láttam antennát.Leírnád,hogy pontosan melyik?

#2078 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:53

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 20:49

Szia!Néztem többször is az oldalt,de Én 2500Ft-ért nem láttam antennát.Leírnád,hogy pontosan melyik?

Orion antenákra keress rá, 11dBi-s

#2079 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:57

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 19:49

Ezen az oldalon van: WLAN-ok a harmadik. (+ÁFA)

Különben gyorsabb és egyszerűbb biquad-ot csinálni, mint omni-t. Mert a biquad nem nagyon érzékeny arra, ha esetleg 1-2 mm-rel el vannak méretezve a dolgok.
Mérőeszköz, fogó, forrasztópáka, ón, csiszolópapír fúrószár, fúrógép, csavarok, csavarhúzó. Nagyjából enyni.

#2080 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 23:43

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 22:57

Ezen az oldalon van: WLAN-ok a harmadik. (+ÁFA)

Különben gyorsabb és egyszerűbb biquad-ot csinálni, mint omni-t. Mert a biquad nem nagyon érzékeny arra, ha esetleg 1-2 mm-rel el vannak méretezve a dolgok.
Mérőeszköz, fogó, forrasztópáka, ón, csiszolópapír fúrószár, fúrógép, csavarok, csavarhúzó. Nagyjából enyni.

Köszi megtaláltam, lehet hogy itt inkább megveszem és nem kísérletezgetek.Egyébként érdekel a dolog,csak még kezdő vagyok wlanos témában.Hol lehet a biquad antennához anyagot venni,hol érdemes?Ilyen wireless boltban, mint a wlan-ok?

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.