Soros kábel hossza
#1 Guest_g.R.E.g_*
Elküldve: 2001. 04. 12. 16:38
Van aki 15, de van aki 30 métert mondott.
Látezik-e valamiféle jelerősítő?
#2 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 04. 12. 19:57
idézet:
Eredetileg g.R.E.g írta:
Szerintetek mmilyen hosszú lehet egy soros kábel?
Van aki 15, de van aki 30 métert mondott.
[/quote]
15m.
Egyébként leírhatnád, hogy milyen szabvány szerinti soros kábel ( RS-232, RS-422, stb... ), mert mindegyiknél más a max. kábelhossz.
idézet:
Létezik-e valamiféle jelerősítő?[/quote]
Hogyne létezne. Csak nem nagyon lehet beszerezni. Szvsz, ha ráérsz és konyítasz az elektronikához házilag is össze tudsz egyet dobni.
[Ezt a hozzászólást NEUROFiRE szerkesztette (2001. Április 12.).]
#3 Guest_Derrickc6_*
Elküldve: 2001. 04. 12. 20:39
Ha jol emlekszem a Sinus Elektronikai Kft, Győrben... ha kell, megadom a telefonszámát, utánvéttel szállítnak.. és olyan 10000 körüli árakon mozognak..
Ja itt Pesten megpróbálhatod az [url="http://"http://www.agenda.hu/"]Agenda[/url]-t is, ők is eléggé képben vannak ilyen cuccokban..
bye,
Derrick
#4 Guest_Bijesz_*
Elküldve: 2001. 04. 13. 00:00
Ja most jut eszembe az ethernet 200 méterig is elmegy erősítő nélkül ugyhogy a repeater nem is kell neked valószínüleg így aztán már tényleg megéri.
Üdv:
Bijesz
#5 Guest_g.R.E.g_*
Elküldve: 2001. 04. 13. 08:31
2: Valójában egy pénztárgépet és a számítógépet kell összekötni.
3: ...Sinus Elektronikai Kft, Győrben...
győri vagyok, úgyhogy köszi a tippet
4: milyen az a dupla átkötésű soros kábel?
#6 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 04. 13. 18:12
idézet:
Eredetileg Bijesz írta:
NEUROFiRE: Szerintem 30m nem 15, mi 25 métereset használtunk és működött, ez a dupla átkötésü soros kábel volt, nem a szimpla már nem tudom hogy hívják szakszerüen. Egyébként ha már messze kell vinni imho jobban megéri 2 ethernet kártya + repeater, koax kábellel, mert ezeket olcsón meg lehet venni, mivel elavultak egy ethernet kártya: 500-1000Ft, egy repeater is max 3000 és a koax kábel sem drága, kell még két 50 ohmos lezárás aminek legalább 50Ft darabja, szóval 5000-ből már komplettt rendszert össze lehet hozni és legalább gyors is lesz mert a soros nagyon lassú.
Ja most jut eszembe az ethernet 200 méterig is elmegy erősítő nélkül ugyhogy a repeater nem is kell neked valószínüleg így aztán már tényleg megéri.
Üdv:
Bijesz[/quote]
Én 15m-re emléxem, de hosszabb kábel is megfelelő lehet, ha alacsony a zavarszint, és jóminőségű kábelt használsz.
Szerintem az a dupla bekötés az lesz, amikor nem csak a TX/RX, hanem a CTS/DTR ( ha jól emléxem ) is be van kötve. Ami azt illeti én csak ilyen kábeleket csináltam, ha RS232 volt a téma...
Ethernet 10-base2: max. 185m, de itt ez nem nyerő ( pénztárgép ethernet illesztővel hmm... de szép lenne).
#7 Guest_Bijesz_*
Elküldve: 2001. 04. 14. 00:45
Szóval a linkkábelen mindenki a 7 eres link kábelt érti amiben benne van CTS-RTS stb... is.
De linkábelt egyszerübben is meg lehet oldani 3 érrel: TD RD és GND. Ilyenkor lassabb az adatátvitel, de mondjuk ez pénztárgéphez ez is elég lehet. g.R.E.g én azt hittem két gépet akarsz összekötni játszani meg ilyenek, de ezek szerint nem

Üdv:
Bijez
#8 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 04. 14. 16:06
idézet:
Eredetileg Bijesz írta:
NEUROFiRE jól emléxel.
Szóval a linkkábelen mindenki a 7 eres link kábelt érti amiben benne van CTS-RTS stb... is.
De linkábelt egyszerübben is meg lehet oldani 3 érrel: TD RD és GND. Ilyenkor lassabb az adatátvitel, de mondjuk ez pénztárgéphez ez is elég lehet. g.R.E.g én azt hittem két gépet akarsz összekötni játszani meg ilyenek, de ezek szerint nem
Üdv:
Bijez[/quote]
Ja, lassabb és bizonytalanabb.
Szerintem a pénztárgép 9k6 baudos lehet, esetleg 14k4, szóval bőven elég...
#9 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 06. 22. 21:09
idézet:
Eredetileg g.R.E.g írta:
Látezik-e valamiféle jelerősítő?[/quote]
Ha meg aktualis, akkor itt egy rajz egy jelerositorol. Nehanyan emlegettek 10eFt-os jelerositotket, hat ebben szerintem a ket db dsub25-os csati a legdragabb
![]()
ps. ez csak a tx-et erositi, a penztargephez egy ugyanilyen kutyu kell.
Sebesseg: A BC327/337 tobb MHz felso hatafrekvenciaju, en ezzel a parossal video-erositoket gyartottam anno, szoval penztargepnel tutira nem lesz gond
[Ezt a hozzászólást NEUROFiRE szerkesztette (2001. Június 22.).]
#10 Guest_kisbetu_*
Elküldve: 2001. 06. 22. 21:38

#11 Guest_NEUROFiRE_*
Elküldve: 2001. 06. 23. 15:53
idézet:
Eredetileg kisbetu írta:
A TPA1148 korszakomban (~10 éve) rs232-n csatlakoztak a terminálok a gépre. A vezeték a telefonhálózattól "bérelt" csavart érpár volt, rx-tx-gnd módszerrel. A tipikus távolságok 50m környékén voltak, egyetlen távolabbi volt kb. 150m-re. Igaz. a sebesség csak 4800 volt, de erösítö nélkül müködött mindegyik. (Ha a telefonosok véletlenül belehallgattak, csak lestek az áthallások miatt, meg mi is a csengetés áthallásától)[/quote]
Nem rossz
Bar szerintem meger a hibamentes ( es gyors ) atvitel parszaz forintot.