Internetmegosztás sebességkorlátozással!
Elküldve: 2003. 06. 11. 19:35
Elküldve: 2003. 06. 11. 22:10
Idézet: Ezt írta Suicide:
Pedig mintha IP alapján is lehetne:
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 02. 21:21 -kor
Elküldve: 2003. 06. 12. 09:40
Egy gond van viszont vele hogy ne legyen tokeletes: ez csak rate limitet tud, prioritasokat nem tudsz beallitani. A csomagokat szepen elkeni idoben, mintha tenyleg az adott sebesseggel jonnenek. Tehat ha azt szeretned megoldani, hogy jómennyenacsbenapíng mogotte meg toltson le amennyivel csak tud, nem biztos hogy jo lesz. Meg lehet csinalni, csak nem fogsz tudni gyorsan letolteni. (foleg azert mert a lefele oldalt a kozpontba levo adsl modemen kene priorizalni).
Ez csak egy tipp, erdemes kiprobalni, limitelni jol tud, kazaa/dc++ korlatozasara hasznalhato. Kicsit kenyelmetlen mondjuk hogy be kell vasalni az ip-ket, de mondjuk a jatekok ugyis udp-t hasznalnak es nem tcp-t.
Elküldve: 2003. 06. 12. 20:01
idézet:
Ezt írta Hasse:
Pedig mintha IP alapján is lehetne:
[/quote]
Leírná nekem valaki, hogy ezzel, hogyan tudok IP-t tiltani! Az adatblokkolás az megy!
Melyik cuccossal kell tiltani az IP-t?? A Source IP address-el vagy a Destination-al?
Köszi!
Szerintem ez eddig a legjobb megoldás az említett problémára Win alatt!
Elküldve: 2003. 06. 13. 08:58
Elküldve: 2003. 06. 13. 10:29
Idézet: Ez írta -=Tiger=-:
Melyik cuccossal kell tiltani az IP-t?? A Source IP address-el vagy a Destination-al?
Köszi!
Szerintem ez eddig a legjobb megoldás az említett problémára Win alatt!
Szerintem mivel kétféle direction van, ahhoz igazítva két rate=blocked szabály kell az IP tiltásához. A belső network adapterre sendnél a destination, receivenél a source IP címhez kell beállítani a szűrendőt.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 08. 01:03 -kor
Elküldve: 2003. 06. 15. 15:20
idézet:
Ezt írta saldi:
Nos megneztem, es jelentem egesz jo kis software ez. Lehet mindenfele ip protokoll port meg ip alapjan filtereket definialni.
Egy gond van viszont vele hogy ne legyen tokeletes: ez csak rate limitet tud, prioritasokat nem tudsz beallitani. A csomagokat szepen elkeni idoben, mintha tenyleg az adott sebesseggel jonnenek. Tehat ha azt szeretned megoldani, hogy jómennyenacsbenapíng mogotte meg toltson le amennyivel csak tud, nem biztos hogy jo lesz. Meg lehet csinalni, csak nem fogsz tudni gyorsan letolteni. (foleg azert mert a lefele oldalt a kozpontba levo adsl modemen kene priorizalni).
Ez csak egy tipp, erdemes kiprobalni, limitelni jol tud, kazaa/dc++ korlatozasara hasznalhato. Kicsit kenyelmetlen mondjuk hogy be kell vasalni az ip-ket, de mondjuk a jatekok ugyis udp-t hasznalnak es nem tcp-t.[/quote]
Most akkor hogyan és mivel is?Bocsi ha picit értetlen vagyok, de leírnád konkrétan? Igen a csébenaping a fontos
Sőt...hogy mind a 2 gépen jólegyen csébenaping![]()
Elküldve: 2003. 06. 15. 15:52
idézet:
Ezt írta szucsati:
Javaslat a következő: végy egy 486 DX (sajnos DX, SX-szel már nem megy rohadjanak meg!), vagy penyó gépet, dobj bele min 8mb ramot, két hálókártyát, szedd ki a winyót, tépventit takarítsd ki, és kösd 5v-ra, procihűtőt hasonlóan, tegyél a gépbe egy 1.44-es floppymeghajtót, és látogass el ide: [url="http://"http://www.bbiagent.com/en/index.html"]http://www.bbiagent.com/en/index.html[/url][/quote]
Ok megtörtént, viszont azt írja:
Write the boot image you downloaded into the diskette with one of following software tools.
-BBIwrite.exe if you write it under MS Windows 95/98/ME,
-rawrite.exe if you write it under DOS
-or execute following command under Linux/Unix,
És ha winxp-m van ????????
Letöltöttem a bbiwrite-ot, azzal ba**ik megírni...failed to write disk. Na eddig jutottam...plíz help
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:33
A csbeaping problema eseten kerdes meg az, (itthon igazi szelessav van ugyhogy nem tudom kiprobalni) hogy ha a letoltes sebesseget leveszed kevesebbre (30 20 10 0
Probald ki! allits be TCP forgalomnak (akarmilyen portok kozott akarmilyen cimmel) kulonbozo sebessegu limiteket az udp-nek meg ne allits be. toltsel le a hatterben, es nezd meg mennyire romlik.
De ha azt meg tudod mondani, hogy ha download managernek lelimitalod letoltesi sebesseg, akkor lehet e jaccani normalisan ?
Kb ezt tudod ezzel is megcsinalni, csak olyan software-k eseteben ami alapbol ezt nem tamogatja
Elküldve: 2003. 06. 16. 19:02
idézet:
Ezt írta saldi:
Ip tiltashoz szerintem hasznalj tuzfalat.
A csbeaping problema eseten kerdes meg az, (itthon igazi szelessav van ugyhogy nem tudom kiprobalni) hogy ha a letoltes sebesseget leveszed kevesebbre (30 20 10 0) az mennyit hasznal neked. tippem az, hogy javulhat a helyzet, de ahhoz hogy ne dobjon nagyot a pingen eroteljesen le kell venni a sebesseget.
Probald ki! allits be TCP forgalomnak (akarmilyen portok kozott akarmilyen cimmel) kulonbozo sebessegu limiteket az udp-nek meg ne allits be. toltsel le a hatterben, es nezd meg mennyire romlik.
De ha azt meg tudod mondani, hogy ha download managernek lelimitalod letoltesi sebesseg, akkor lehet e jaccani normalisan ?
Kb ezt tudod ezzel is megcsinalni, csak olyan software-k eseteben ami alapbol ezt nem tamogatja[/quote]
EEEE ez nemnyert
Nem a letöltés az igazi lényeg, hanem hogy akár 2 gépen is menjen a CS...azaz, mintha TÉNYLEG kettődarab 256K-s kapcsolatom lenne.
Elküldve: 2003. 06. 17. 08:43
idézet:
Ezt írta Arius:
És ha winxp-m van ????????
Letöltöttem a bbiwrite-ot, azzal ba**ik megírni...failed to write disk. Na eddig jutottam...plíz help[/quote]
MS-DOS bootlemez? {8-))
Amúgy én is megszívtam, mert nekem meg win2k van fent, és azzal még a fent említett lemezt sem lehet megcsinálni.
Elküldve: 2003. 06. 17. 10:37
idézet:
Ezt írta Arius:
EEEE ez nemnyert
Nem a letöltés az igazi lényeg, hanem hogy akár 2 gépen is menjen a CS...azaz, mintha TÉNYLEG kettődarab 256K-s kapcsolatom lenne.[/quote]
ez meg egyszerubbcsak be kell allitanod, hogy az egyik source ip is 256k savszelesseget kapjon, meg a masik is. Ja es felfele iranyra is csinald meg ugyanezt. Eredetileg ezt a software-t pont erre talaltak ki, hogy igy savszelssegeket osszal bizonyos dolgoknak.
NAT: Network Address Translator : Magyarul cimet fordit. ilyet nem sokat hasznalnak inkabb PAT-ot, ami a Port Address Translator. Ez egyszeruen megfogalmazva "betesz" egy helyi halot egy internetes IP cim moge, ugy hogy a portokat es a cimeket cserelgeti.
Elküldve: 2003. 06. 17. 13:45
A komolyabb gixer webezéskor kezdődik, mert bármilyen linkre kattintáskor a CS-ben 200-500 ms lag jelentkezik.
Elküldve: 2003. 06. 17. 14:48
idézet:
Ezt írta szucsati:
MS-DOS bootlemez? {8-))
Amúgy én is megszívtam, mert nekem meg win2k van fent, és azzal még a fent említett lemezt sem lehet megcsinálni.[/quote]
Ja nem is, hülyeséget mondtam, szedd le a rawrite.exe-t, teljesen jól megírja, csak dos ablakban. Bekéri a file nevét, meg a meghajtó jelét, enter, és kész!
Elküldve: 2003. 06. 17. 17:34
idézet:
Ezt írta Taranis:
A komolyabb gixer webezéskor kezdődik, mert bármilyen linkre kattintáskor a CS-ben 200-500 ms lag jelentkezik.[/quote]
Pont ez a dolog lenyege. Ezzel a progival beallitod hogy a web csak 10kbyte/s sebesseggel mehessen es nem fog ugralni a pinged....
Ja es van [url="http://"http://sourceforge.net/projects/ntrawrite/"]ntrawrite[/url] ha nt alatt akarsz kiirni floppyimaget.
[ 2003. június 17.: saldi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 19. 10:13
De miért írta vki fentebb, hogy "akik NAT-olnak nem lehet sávszélességet megosztani" ???
Elküldve: 2003. 06. 19. 10:17
Ha a server nem csak netmegosztásra való (pl ftp,www server...), akkor a belső hálós gépek belső sávszélessége is lekorlátozott marad... És nem csak a netet, hanem a servert is korlátozottan érik csak el! NA!
Elküldve: 2003. 07. 19. 01:24
idézet:
Ezt írta calibra:
Bocs, végigolvastam a hoszzászólást, és már értem mire gondol:
Ha a server nem csak netmegosztásra való (pl ftp,www server...), akkor a belső hálós gépek belső sávszélessége is lekorlátozott marad...[/quote]
...ami természetesen butaság, csak érteni kéne hozzá. Csípem, amikor úgynevezett "hozzáértők" osztják az észt...
Upd.: Megnézhettem volna, mikori üzenetre válaszolok.Valszeg. már nem olvassa...
[ 2003. július 19.: akarki szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 19. 17:21
idézet:
Ezt írta akarki:
Csípem, amikor úgynevezett "hozzáértők" osztják az észt...
[/quote]
Ra se rants, hogy regen volt a topic vege, ez soxro elofordulAmugy epp a "hozzaertok" miatt, van ennyi topic netmegosztas temaban (epp most neztem, iszonyu sok van !).
Valoszinuleg azert, emrt olyan qrva nehez netmegosztast csinalni a lehetseges tizenhusz modszer barmelyikevel, hogy soha senkinek nem sikerul
<fakereklam>Oraberert szivesen vallalok kezi csomagvalogatast QoS-sel egybekotve, hazhoz megyek ! A szukseges eszkozoket (evopalcika, haromagu vasvilla, liter kola/ora, ragogumi, 3 zoldszemu voroshaju no) a megbizo biztositja</fakereklam>

Súgó
A téma zárva.