Hálózat építés a gyakorlatban
Elküldve: 2005. 10. 07. 08:03
xp rendszer alatt norton 2005öt használok, emelett ADSL kapcsolat, és itt jön a probléma:
amikor a gépet bekapcsolom, hipp-hopp bejön a windows, de egy darabig nem lehet még rácsatlakozni a netre a norton miatt, hanem csak kb 1 perc multán jelenik meg a norton logó jobbra lent a kisikonoknál, de amikor kihúzom a modem tápkábelét mielőtt bejönne a windows akkor viszont rögtön bejön a norton logó (auto protect enabled-je) és ha ezután dugom vissza a modemet akkor megy minden simán....
kérdésem: hogy lehet ezt kiküszöbölni, hogy rögtön lehessen a netre csatlakozni, magyarán tápkihuzogatás nélkül is azonnal enabledes legyen a norton....
nod32 esetében is ez a jellemző....
kössz előre is!
Elküldve: 2005. 10. 07. 09:34
Elküldve: 2005. 10. 07. 11:56
Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:52
Hali!
hálózatépítésben üzemeltetésben egy kicsit jártas vagyok, 50-100 felhasználós ideiglenes LANokat szoktam összedobni...
/Jáccunk mint a állat!/
Mikor bejött a WXP SP2 mindenki lelkesen felrakta, hiba volt...
Biztos, h valamire jó, de random módon csinál vicces dolgokat pl. hiába minden kipipálás, letiltás, sőt regedites törlés!!! néha csak úgy visszakapcsolja a "beépített tűzfalat", letilt "bizonyos szintű" hozzáféréseket, a gép látszik, de nem elérhető etc...
Sokáig gondolkodtunk, h az egyik gépen csinálja, másikon nem... vaj miért? - Ó te jóságos Microsoft mondd meg nekem! - Volt olyan, h egymás után azonos telepítő cd (leg, gyári sp2 kieg) tettük fel és ezt alkotta.
=> próbáld meg a rendszert sp2 nélkül mit mutat
ui.: azóta a partykon tiltólistára került az sp2...
Elküldve: 2005. 10. 07. 11:58
Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:52
Hali!
hálózatépítésben üzemeltetésben egy kicsit jártas vagyok, 50-100 felhasználós ideiglenes LANokat szoktam összedobni...
/Jáccunk mint a állat!/
Biztos, h valamire jó, de random módon csinál vicces dolgokat pl. hiába minden kipipálás, letiltás, sőt regedites törlés!!! néha csak úgy visszakapcsolja a "beépített tűzfalat", letilt "bizonyos szintű" hozzáféréseket, a gép látszik, de nem elérhető etc...
Sokáig gondolkodtunk, h az egyik gépen csinálja, másikon nem... vaj miért? - Ó te jóságos Microsoft mondd meg nekem! - Volt olyan, h egymás után azonos telepítő cd (leg, gyári sp2 kieg) tettük fel és ezt alkotta.
Elküldve: 2005. 10. 08. 11:05
Idézet: Ashlon - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:58
/Jáccunk mint a állat!/
finomhangolással nem csinálja. ha nem kell windows tüzfall, tiltsd le a szolgáltatásoknál, és biztos, hogy nem indul el. Amugy jó az az sp2...
Elküldve: 2005. 10. 08. 14:39
Más ötlet?
Elküldve: 2005. 10. 09. 00:09
Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:34
köszönöm szépen a segítséget! müködik! pár pillanat alatt már ugrik is enabledre a norton és lehet netezni... május óta van dslem... nagy könnyebség lett ez számomra! kösz még1x!
Elküldve: 2005. 10. 09. 11:56
Idézet: Ashlon - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:58
Ahamm, mondhjam azt, hogy hülye barom vagy? Vagy nekem ennél durvább környezetekben miért nem csinálja?
Vagy próbáld mondjuk nekem megmagyarázni, mikor olyan videóvágó szoftverem van, amihez egy SP2ben bent lévő update kell, esetleg a mai 200 HDDket mi fogja lezelni?
Elküldve: 2005. 10. 09. 12:23
Nekem egy olyan gondom van, hogy egy 100 Mbites hálót szeretnék csinálni 2 gép között crosslink kábellel. A távolság 22 méter. A gondom ott van az egésszel, hogy megcsináltam a crosslink kábelt, de 100 Mbiten nem látja egymást a 2 gép. Packet snifferrel megnéztem a forgalmat, a gépek elküldik egymásnak a csomagokat, azok viszont nem érkeznek meg. Ilyenkor mit tegyek ? Hol lehet a hiba?
Egyébként 10 Mbiten megy minden rendesen, ott működik a hálózat !
Ha valaki tud segíteni, az írjon választ !
Fontos lenne !
Köszi előre is a válaszokat!
Elküldve: 2005. 10. 09. 12:24
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 12:56
+ sok, a rendszer stabilitását javító update-eket se felejtsük ki belőle.
Nemtom miért hiszik sokan, hogy az sp2 az csak egy tűzfal (amihez nem értenek) + 1-2 lényegtelen dolog.
Elküldve: 2005. 10. 09. 12:25
Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:23
Nekem egy olyan gondom van, hogy egy 100 Mbites hálót szeretnék csinálni 2 gép között crosslink kábellel. A távolság 22 méter. A gondom ott van az egésszel, hogy megcsináltam a crosslink kábelt, de 100 Mbiten nem látja egymást a 2 gép. Packet snifferrel megnéztem a forgalmat, a gépek elküldik egymásnak a csomagokat, azok viszont nem érkeznek meg. Ilyenkor mit tegyek ? Hol lehet a hiba?
Fontos lenne !
Tipikus esete a rossz kábel bekötésnek!
Elküldve: 2005. 10. 09. 12:33
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:24
Nemtom miért hiszik sokan, hogy az sp2 az csak egy tűzfal (amihez nem értenek) + 1-2 lényegtelen dolog.
Másik topikra már belinkelgettem, hogy mi változik az SP2-től. mondjuk otthoni körülmények közt az infra/bluetooth/wlan cuccok kicsit egyből máshogy működne tőle, de els körben szoktak ugatni, hogy milyen szar, meg bugos az MS, aztán ha hibajavítást adnak ki, akkor azt nem illik felrakni?
Lanpartykon meg dühöng a blaster, vagy mifene?
Elküldve: 2005. 10. 09. 17:50
Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:23
Fontos lenne !
Mi a színsorrended, amivel kötöttél? Gondolom rendes szerszám és kábel (mondjuk cat5 utp) volt használva...
Elküldve: 2005. 10. 09. 21:48
Elküldve: 2005. 10. 09. 23:38
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 13:33
Lanpartykon meg dühöng a blaster, vagy mifene?
Le vagyok ugatva:)
0, úgy kezdetem, hogy egy kicsit vágom a témát, nem úgy, h én vagyok minden hálózatok istene
1, csakazértis alapon bolygattuk az sp2-t: nyertetek a kiadott sp2 javítócsomaggal megoldódott a helyzet. Azért talán "hülye barom" nem vagyok, csak ez volt a legideálisabb megoldás AKKOR a problémára. nem kellemes, ha 50 ember cseszeget egyszerre, h "na mivan már?". a megoldás bevált,de már beláttam, h a második verzióval mehet a téma
2, részemről mindig is utáltam, ha valaminek csak az autómatikusan telepedő Wines drivere létezik, de egyre gyakoribb sajna
3, blaster: általában mindenki szűz géppel jön, nálunk a játékról szól a fáma, megosztott cucc csak az ellenőrzött ftp szerveren keresztül
4, rendszer stabilitás: lehet szidni az xpt de nekünk start után (4-5 játék,zene,film) minden gikszer nélkül bírni szokta a 30-50 órákat akár mindenféla sp nélkül is
Elküldve: 2005. 10. 10. 09:52
Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 22:48
Próbálkoztam sokféle módon is egyik sem ment. Vettem kábelt boltban is, azzal sem ment.
Nem lehet, hogy az a baja, hogy az egyik gépnek alaplapi LAN -ja van ?
Vagy esetleg a bolti kábelt is elköthették ?
Mást nem tudok, aki tudja, hogy hogyan kössem a dugóra az A pontnál és hogyan a B pontnál az írja meg, hogy össze tudjam hasonlítani a bekötésemmel.
De ha jól emléxem akkor a 1-3, 2-6, 3-1, 6-2 csere módon van bekötve.
Elküldve: 2005. 10. 10. 10:10
Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 10:52
Nem lehet, hogy az a baja, hogy az egyik gépnek alaplapi LAN -ja van ?
Vagy esetleg a bolti kábelt is elköthették ?
Mást nem tudok, aki tudja, hogy hogyan kössem a dugóra az A pontnál és hogyan a B pontnál az írja meg, hogy össze tudjam hasonlítani a bekötésemmel.
De ha jól emléxem akkor a 1-3, 2-6, 3-1, 6-2 csere módon van bekötve.
ahogy a képen látod.
szal egyik oldal nf-n-zf-k-kf-z-bf-b a másik zf-z-nf-k-kf-n-bf-b.
És nem igzán számíthat, hogy alaplapi meg egyebek. Ha egyébként működik rendesen a kártya, mondjuk egy switchel, akkor max kábel hiba lehet. Esetleg meg kellene nézni, hogy auto-negotiationnal mizu, mert az is bekeverhet.
Csatolt fájl:
-
15448184.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 10. 10. 10:12
Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 8:52
Akkor már vághatod is le a két dugót.... 1-2, 3-6 a helyes bekötés
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 10. 10. 10:18
Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:12
nem. 1-3 és 2-6 fordul.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 10. 10. 10:27
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 9:18
Szóval..... egyik végén 1: narancsfehér, 2: narancs, 3: zöldfehér, 6: zöld, másik végén 1: zöldfehér, 2: zöld, 3: narancsfehér, 6: narancs
Az előbb is erre utaltam, bocs ha félreérthető voltam. De már legalább 50x le volt írva, de még mindig vannak próbálkozók akiknek nem akar tetszeni a szabvány bekötés.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Súgó
A téma zárva.