HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1461 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 13:32

Idézet: Vegg - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 20:33

Szóval a régi gépekbe ne tegyem az asus kártyát?
Ezenkívűl a Minitar kártyához fennt van az util, azzal nincs gond! Más ötletetek nincs?

Senki?
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 13:40

Idézet: Vegg - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 13:32

Senki?

Most azon kívül, hogy elméletileg mennie kellene, sokat nehéz mondani. Az a Minitar kártya elég noname a szememben, bár azt is el bírom képzelni, hogy működik  :D
Make love not Wor.

#1463 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 15:14

Kezdjük kicsiben:
Először csak azt kéne megoldani, hogy az smcwbr14-g routertől 15 méterre levő win98se-s minitar hálókártyáts gépbe menjen a net: egy ideig ment, azóta nuku, hálózatot se érzékeli, míg a rouetre közeli xp-sgép érzékeli a kapcsolatot, de nem megy az internet, csak a rouerter belső adminfelületére tudok belépni. De maradjunk a win98se -s gépnél. mi lehet még ok? Erősítsem a jlet(nemtom hol kell), csak mert mint előbb olvasható, kezdetben több újraindítás után működött, azonban kikapcsolás, majd újrabekapcsolás után nem megy! Help erre?

#1464 Felhasználó inaktív   Ashlon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 23:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 13:40

Pfff, most nekem is megvolt a beavatás. 1 darab kh-s falialjzat miatt megborult a jó 40 gépes céges hálózat. Evvan.

Hát evvan egyszer mindenkivel megesik...
eddigi legnagyobb szívásom egy pici beragadt szigszalagdarab volt a gigabites rj45 aljzatba, szerelőszekrénybe viccesen elhejezve(nem lehetett szemből látni, csak kábelt beledugni...), próbáltam én már ott mindent ami eszembe jutott, és eccercsak a kábel próbálgatásnál ráragadt a dugóra röpke másfél óra után... :omg:
no ez voltam én

#1465 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 08:36

Idézet: Ashlon - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 23:53

Hát evvan egyszer mindenkivel megesik...
eddigi legnagyobb szívásom egy pici beragadt szigszalagdarab volt a gigabites rj45 aljzatba, szerelőszekrénybe viccesen elhejezve(nem lehetett szemből látni, csak kábelt beledugni...), próbáltam én már ott mindent ami eszembe jutott, és eccercsak a kábel próbálgatásnál ráragadt a dugóra röpke másfél óra után... :omg:
no ez voltam én

Asse rossz. Nekem a kedvencem mostanság az volt, h mondom szépen leállok, shutdown -h now.. Várok, mire egyszer csak közli, h ,,connection closed by remote host'' hupsz, mondom, ez mi... Ja, h most kapcsoltam le a NATolós gépet, ami a fél épületnek osztja a netet.... Megdöntöttem a 50 méteres gyorslépcsőzés világrekordját azt hiszem :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1466 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 15:44

Jajj, erről nekemis van egy történetem:
A legnagyobbat akkor szívtam, amikor nem vezetékesen betudtam az itthoni hálózatot állítani, wirelessen pedig nem, halljátok, az igazi szívás volt... ;)
Tehát: a probléma még mindig él, bár én nem sokáig: adjam fel win98se-s gépekkel?

#1467 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 16:43

hali!
Az igazság, hogy sikerült a win98se gépre a minitar kártyát+netet megoldani, műxik rendesen. :-) Márcsak 4 gép van hátra :-)

#1468 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 19:54

Hello, légyszi segítsetek: két router van otthon, egymással öszekötve, mindkettőn gépek. Net megy mindenhol, de sajna az otthoni hálózatba csak azok a gépek látják egymást amik azonos routeren vannak. Mit kell állítani, hogy az összes lássa egymást? A windowsos beállítások jók, amég csak 1 router volt nem volt semmi baj. Köszi!

#1469 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 20:11

Idézet: OTomi - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 19:54

Hello, légyszi segítsetek: két router van otthon, egymással öszekötve, mindkettőn gépek. Net megy mindenhol, de sajna az otthoni hálózatba csak azok a gépek látják egymást amik azonos routeren vannak. Mit kell állítani, hogy az összes lássa egymást? A windowsos beállítások jók, amég csak 1 router volt nem volt semmi baj. Köszi!

Miert van ketto?

Hat ne a WAN portot hasznald a masodik routerben mindent kapcsoljal ki dhcp, wan port akkor az elso router fogja adni az ip cimeket igaz igy elveszik egy switch port a negybol.

Ha viszont nem akarsz szivni vle veszel egy switchet 8 portosat es megoldodik minden problemad.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1470 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 21:00

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 21:11

Miert van ketto?

Hat ne a WAN portot hasznald a masodik routerben mindent kapcsoljal ki dhcp, wan port akkor az elso router fogja adni az ip cimeket igaz igy elveszik egy switch port a negybol.

Ha viszont nem akarsz szivni vle veszel egy switchet 8 portosat es megoldodik minden problemad.

Régebben egy 8 portos dlink volt, de elromlott így vettem egy 4 portos zyxelt. Most a zyxel van a adsl modemre kötve, és ennek az egyik portjára van rádugva a dlink wan része.  Nem egészen értem mit mondasz, mindenesetre kikapcsoltam a dlink dhcp részét, és próbáltam nem a wan, hanem egy sima lan portját összekötni a zyxellel, de nincs javulás :confused:

#1471 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 22:11

Idézet: OTomi - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 21:00

Régebben egy 8 portos dlink volt, de elromlott így vettem egy 4 portos zyxelt. Most a zyxel van a adsl modemre kötve, és ennek az egyik portjára van rádugva a dlink wan része.  Nem egészen értem mit mondasz, mindenesetre kikapcsoltam a dlink dhcp részét, és próbáltam nem a wan, hanem egy sima lan portját összekötni a zyxellel, de nincs javulás :confused:

Kicsit zavaros, amit írsz. A második routeren kapcsold ki a router funkciót, a wan portjára nem is lesz szükséged. Az 1. router egyik lan portjába tedd be a 2. routert (ott szintén a lan portba dugd a kábelt)
Lehet, hogy valamelyik router nem auto MDI/MDI-X érzékelős, itt crosslink kábelt kell használni.

Szerkesztette: melon 2005. 12. 21. 22:12 -kor

#1472 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 22:14

Idézet: OTomi - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 21:00

Pedig ha a a két kütyüt egy egy sima lan portján dugod össze (keresztkábellel, bár lehet, h valamelyik tud fordítani, akkor jó az egyenes is), és a dlink összes vackát letiltod, akkor mennie kell....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 01:28

Pár KTI switch kiszórva, HP2626 meg HP2650 zsírkirály, managelhető, jóféle webes SW, odabasz. Megy a céges háló, mint állat, árban meg jó 400ezer körül mozog a 2 cucc, szóval egy izmosabb céghez megéri.
Make love not Wor.

#1474 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 08:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 0:28

Pár KTI switch kiszórva, HP2626 meg HP2650 zsírkirály, managelhető, jóféle webes SW, odabasz. Megy a céges háló, mint állat, árban meg jó 400ezer körül mozog a 2 cucc, szóval egy izmosabb céghez megéri.

én is ezzel vlan-ozok meg cuccolok, nagyon zsír cumók. :)
Om mani peme hung.

#1475 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 19:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 23:14

Pedig ha a a két kütyüt egy egy sima lan portján dugod össze (keresztkábellel, bár lehet, h valamelyik tud fordítani, akkor jó az egyenes is), és a dlink összes vackát letiltod, akkor mennie kell....

Próbálom, de nem működik. Ha a második(dlink) router wan portját csatlakoztatom az első(zyxel) egyik lan portjára akkor minden gép eléri a netet, és routerenként látják egymást is, csak a másik routeren lévő gépeket nem. Ha lan-lan kapcsolatot csinálok, a második routeren lévő gépeknél nincs net és egymást se látják. Keresztkábel van köztük szerintem, megnéztem és a két végén fel van cserélve egy-egy vezeték helye, ez a kereszkábel ha jól tudom. Nem az első routeren(egy zyxel p334) kéne valamit beállítani, hogy a másik routeren lévő gépekkel is tudjon kezdeni valamit?

#1476 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 19:46

Az IP-tartomány azonos a két routeren?
Példa :
router1 192.168.1.1 ip-pool 192.168.1.100-192.168.1.199
router2 192.168.2.1 ip-pool 192.168.2.50-192.168.2.99
Nem fogják egymást látni, csak ha router2 ip-címét berakod a router1 tartományába, pl 192.168.1.150
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:58

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 8:42

én is ezzel vlan-ozok meg cuccolok, nagyon zsír cumók. :)

Egyből visított, hogy x. port CRC error. Igen jó. Vijágít, zőőőőd, széééép  :D
Make love not Wor.

#1478 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 11:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 20:46

Az IP-tartomány azonos a két routeren?
Példa :
router1 192.168.1.1 ip-pool 192.168.1.100-192.168.1.199
router2 192.168.2.1 ip-pool 192.168.2.50-192.168.2.99
Nem fogják egymást látni, csak ha router2 ip-címét berakod a router1 tartományába, pl 192.168.1.150

Köszi szépen, tényleg ez volt a baj! :)

#1479 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 12:51

Van két gép és mindkettőben van egy-egy 10/100-as ethernet kártya.
Össze lehet ezeket kötni egymással (switch nélkül ) olyan kábellel, ami amúgy az ADSL modem és a gép ethernet kártyája között van (UTP kábel)?Más külföldi fórumokban csak azt találtam, hogy ehhez valamilyen speciális összekötő kábel szükséges.  Ez most hogy van? Miért nem jó ehhez sima UTP kábel, más az erezése vagy mi?  :confused:

#1480 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:18

Idézet: c0yr - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 12:51

Van két gép és mindkettőben van egy-egy 10/100-as ethernet kártya.
Össze lehet ezeket kötni egymással (switch nélkül ) olyan kábellel, ami amúgy az ADSL modem és a gép ethernet kártyája között van (UTP kábel)?Más külföldi fórumokban csak azt találtam, hogy ehhez valamilyen speciális összekötő kábel szükséges.  Ez most hogy van? Miért nem jó ehhez sima UTP kábel, más az erezése vagy mi?  :confused:

Igen, crosslink kábellel lehetséges.
Csak a bekötés más, mint a normál "egyenes" kábelnél.
Kép Kép Kép

Egyenes 568A
Kép
Egyenes 568B
Kép
Crosslink
Kép

Szerkesztette: csozsi 2005. 12. 26. 13:30 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »