HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1721 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:20

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 9:29

/var/log/auth.log -ban megvan amit kerestem, köszi :)

viszont ami para, hogy valaki nagyon be akar jönni ssh-n a gépre, jól látom ? akár ember akár robot .

Lehet, jó lenne villámgyorsan ip-hez kötnöm a 22-es portot, mi ? :omg: :lama:

jól látod, de ezen ne lepődj meg. Ez ma már mindennapos imho... Ha nagyon paranoid vagy, akkor tedd át másik portra, vagy csinálj port-knockingot, de imho ezek kényelmetlenek.

Én azt szoktam, hogy az sshd_configban egyrészt PermitRootLogin No, másrészt AllowGroups valami, és ahhoz a grouphoz hozzáadom, akinek kell tudni sshzni, aztán tőlem lehet próbálkozni....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1722 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 10:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:20

jól látod, de ezen ne lepődj meg. Ez ma már mindennapos imho... Ha nagyon paranoid vagy, akkor tedd át másik portra, vagy csinálj port-knockingot, de imho ezek kényelmetlenek.

Én azt szoktam, hogy az sshd_configban egyrészt PermitRootLogin No, másrészt AllowGroups valami, és ahhoz a grouphoz hozzáadom, akinek kell tudni sshzni, aztán tőlem lehet próbálkozni....

a root már tiltva van ühüm.

ssh-zni meg csak axelero-ból kell otthonról, úgyhogy lekorlátoztam t-com-os adsl tartományra.

még ha történik is valami, az már lekövethető.

asszem ki fogom találni a tökéletesen paranoid megoldást: rádiótelefon, usb, sms szerver, és mikor a telóra érkezik egy bizonyos karaktersorozat és mögötte az éppen dinamikusan változó aktuális ip-m, arra az ip-re megnyitja az ssh-t és kilépés előtt én magam zárom le majd :Đ
Om mani peme hung.

#1723 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 13:15

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 10:52

...asszem ki fogom találni a tökéletesen paranoid megoldást: rádiótelefon, usb, sms szerver, és mikor a telóra érkezik egy bizonyos karaktersorozat és mögötte az éppen dinamikusan változó aktuális ip-m, arra az ip-re megnyitja az ssh-t és kilépés előtt én magam zárom le majd :Đ

RSA/DSA kulcs a barátod ;)

#1724 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 12:24

2006. február 10. 12:27:15 Unallowed access from 00-11-2F-DA-5E-75
2006. február 10. 12:27:20 Unallowed access from 00-11-2F-DA-5E-75

ilyenekkel van tele ma a router logja, ezek mik lehetnek? vki csatlakozni akar? de blokkolja?

#1725 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:14

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 11:24

2006. február 10. 12:27:15 Unallowed access from 00-11-2F-DA-5E-75
2006. február 10. 12:27:20 Unallowed access from 00-11-2F-DA-5E-75

ilyenekkel van tele ma a router logja, ezek mik lehetnek? vki csatlakozni akar? de blokkolja?

Valaki csatlakozni akar és (elvileg) blokkolja. Nézd meg, hogy mac filter be van-e kapcsolva. Ha nincs akkor először a saját géped add hozzá, ellenkező esetben kizárod magad is :-)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1726 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:26

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 14:14

Valaki csatlakozni akar és (elvileg) blokkolja. Nézd meg, hogy mac filter be van-e kapcsolva. Ha nincs akkor először a saját géped add hozzá, ellenkező esetben kizárod magad is :-)

persze van wpa
mac control, hozzaadva a pc meg a noti
es meg azt is lehet allitani hogy hogy csatlakozhassan, csak wifin vagy csak vezeteken vagy mindketto...

ezekszerint ha blokkolja, jol mukodik, de ilyen soxor probalna a csavo?:) mar vagy 150kiserlet van a logban 5ora alatt:)

#1727 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:39

Idézet: pauz - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 12:26

persze van wpa
mac control, hozzaadva a pc meg a noti
es meg azt is lehet allitani hogy hogy csatlakozhassan, csak wifin vagy csak vezeteken vagy mindketto...

ezekszerint ha blokkolja, jol mukodik, de ilyen soxor probalna a csavo?:) mar vagy 150kiserlet van a logban 5ora alatt:)

Lehet, hogy most kapta a notebookját és automatikusan próbálkozik, mert fogalma sincs, hogy van benne wi-fi  :D

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1728 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 15:13

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 14:39

Lehet, hogy most kapta a notebookját és automatikusan próbálkozik, mert fogalma sincs, hogy van benne wi-fi  :D

az lehet, vagy ugyhagyta a gepet, 1x hatha sikerul, es akkor ingyen net neki:)

de televan full ezzel, 2mp-kent akar csatlakozni:) folyamatosan

#1729 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 09:44

Sziasztok!

Egy nagyon butuska és számotokra valószínűleg pofonegyszerű kérdésem lenne...
Adott két gép. Az egyiken XP, a másikon 98. Az Xp-s gépen Internetet is használok. Egy tanács alapján switch-et vásároltam és úgy szeretnék hálózatot kialakítani, hogy az Xp-s gép lássa a netet, valamint a 98-as gépet is. Kábelek -> bedug.. LEDek -> világít.  Az Internettel semmi gond, rendesen működik, viszont nem tudom beállítani a belső hálót (pontosabban sosem csináltam ilyet XP alatt és nem tudom hogyan kell :p).  A 98-as gépen be van állítva IP címnek 192.168.1.1, és az alhálózati maszk is. Ezt gondolom át kell majd állítanom, hogy egy tartományban legyenek, ugye? Ha látják egymást, akkor az Xp-s gépen hálózati meghajtót szeretnék a 98-as vinyójához rendelni, mivel egy oda telepített könyvelőprogramot szeretnék ezen a gépen futtatni. Ez a program ráadásul DOS-os. Szerintetek problémákba ütközöm ha Xp-s gépen szeretném futtatni?

Előre is köszönöm a segítséget!
Alt har svartnet.. Alt lys er svunnet hen..

#1730 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 09:53

Idézet: Warlock Platinum - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 8:44

Sziasztok!

Egy nagyon butuska és számotokra valószínűleg pofonegyszerű kérdésem lenne...
Adott két gép. Az egyiken XP, a másikon 98. Az Xp-s gépen Internetet is használok. Egy tanács alapján switch-et vásároltam és úgy szeretnék hálózatot kialakítani, hogy az Xp-s gép lássa a netet, valamint a 98-as gépet is. Kábelek -> bedug.. LEDek -> világít.  Az Internettel semmi gond, rendesen működik, viszont nem tudom beállítani a belső hálót (pontosabban sosem csináltam ilyet XP alatt és nem tudom hogyan kell :p).  A 98-as gépen be van állítva IP címnek 192.168.1.1, és az alhálózati maszk is. Ezt gondolom át kell majd állítanom, hogy egy tartományban legyenek, ugye? Ha látják egymást, akkor az Xp-s gépen hálózati meghajtót szeretnék a 98-as vinyójához rendelni, mivel egy oda telepített könyvelőprogramot szeretnék ezen a gépen futtatni. Ez a program ráadásul DOS-os. Szerintetek problémákba ütközöm ha Xp-s gépen szeretném futtatni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Namármost. Hogyan kapja az XP-s gép a netet? Azon a hálókártyán amivel switchen keresztül a másik géppel van összekötve? Ha igen, akkor fel kell venned egy másodlagos ip címet ahhoz a kártyához, pl 192.168.0.1, a 98-as gépen pedig legyen 192.168.0.2  98-on be kell kapcsolnod a filemegosztást, majd meg kell osztanod azt a mappát amiben a könyvelőprogi van. Elvileg menni fog.

#1731 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 10:01

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 10:53

Namármost. Hogyan kapja az XP-s gép a netet? Azon a hálókártyán amivel switchen keresztül a másik géppel van összekötve? Ha igen, akkor fel kell venned egy másodlagos ip címet ahhoz a kártyához, pl 192.168.0.1, a 98-as gépen pedig legyen 192.168.0.2  98-on be kell kapcsolnod a filemegosztást, majd meg kell osztanod azt a mappát amiben a könyvelőprogi van. Elvileg menni fog.

Igen, az Xp-s gépben 1 hálókártya van.. a 98-on minden be van állítva, mert eddig is hálózatban volt, csak egy harmadik géppel.
Akkor most megpróbálom a másodlagos IP címet beállítani. :)

Köszönöm!

#1732 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 10:46

Idézet: Warlock Platinum - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:01

Igen, az Xp-s gépben 1 hálókártya van.. a 98-on minden be van állítva, mert eddig is hálózatban volt, csak egy harmadik géppel.
Akkor most megpróbálom a másodlagos IP címet beállítani. :)

Köszönöm!

beállítottam, de h. őszinte legyek most jön az, h. milyen tudatlan vagyok a témában :D hol fogom én most látni a 98-as gépet az Xp-sen? :s

#1733 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:07

A hálózati helyek között :-) , illetve Total Commander-ben, a hálózaton. Ne felejtsd el a W98-at beléptetni a hálózatba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1734 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:17

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:07

A hálózati helyek között :-) , illetve Total Commander-ben, a hálózaton. Ne felejtsd el a W98-at beléptetni a hálózatba.

ja, hogy már most ott kéne lennie? nem látszik a hálózati helyek között, pedig be van léptetve :s

#1735 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:49

Őőő, azon belül a munkacsoport gépeinek megjelenítése. :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1736 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 11:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:07

milyen hálózatba léptetné be  :confused:

#1737 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:06

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:49

Őőő, azon belül a munkacsoport gépeinek megjelenítése. :)

nos, hosszas homokóranézegetés után kaptam egy olyat, h. nincs jogosultságom :s (mármint a munkacsoport gépeinek megtakintéséhez)

#1738 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:19

Idézet: Warlock Platinum - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:06

nos, hosszas homokóranézegetés után kaptam egy olyat, h. nincs jogosultságom :s (mármint a munkacsoport gépeinek megtakintéséhez)

start-run \\gep ip cime\megosztás neve    (pl. \\192.168.0.2\konyvelo

#1739 Felhasználó inaktív   Warlock Platinum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 12:50

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:19

start-run \\gep ip cime\megosztás neve    (pl. \\192.168.0.2\konyvelo

nem megy :( viszont... a 98-as gép crosslinkkel van a switchhez kötve, lévén régebben is hálózatban volt ... (most azt az infót kaptam, h. ha ezt is UTP-re cserélem menni fog..hát, remélem..meglátjuk :))

köszönöm!

#1740 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 19:52

Idézet: Warlock Platinum - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:50

nem megy :( viszont... a 98-as gép crosslinkkel van a switchhez kötve, lévén régebben is hálózatban volt ... (most azt az infót kaptam, h. ha ezt is UTP-re cserélem menni fog..hát, remélem..meglátjuk :))

ha a lan link világít, akkor jó az a kábel!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.