HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#621 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:10

Helló Szakik!

Van kábelem, dugóm, fogom, csak azt nem tudom, hogy hogyan kell lenni a kábel szálainak, ha két gépet akarok összekötni az alaplapi hálókártyáikon, switch és router nélkül, csak a kábellel, valaki összeszámozná nekem, hogy hogyan kellenek lenni a szálaknak?
Thx
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#622 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:14

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 17:10

Helló Szakik!

Van kábelem, dugóm, fogom, csak azt nem tudom, hogy hogyan kell lenni a kábel szálainak, ha két gépet akarok összekötni az alaplapi hálókártyáikon, switch és router nélkül, csak a kábellel, valaki összeszámozná nekem, hogy hogyan kellenek lenni a szálaknak?
Thx

1.kereső...

2. tessék

sárgafehér                zöldfehér
sárga                    zöld
zöldfehér                  sárgafehér
kék                          kék
kékfehér                  kékfehér
zöld                          sárga
barnafehér            barnafehér
barna                    barna
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#623 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 18:38

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 18:14

1.kereső...

2. tessék

sárgafehér                zöldfehér
sárga                       zöld
zöldfehér                  sárgafehér
kék                          kék
kékfehér                  kékfehér
zöld                          sárga
barnafehér               barnafehér
barna                       barna

Köszönöm.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#624 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:04

most egy jó lámaságos hozzászólás jön, úgyhogy erős idegeket...
naszóval nekem vagyon egy adsl modemem ami rá vagyon nyomva egy régi sima 5 portos KTI 10Tbase hubra... mikoron jött a fatávos figura egyből rányomta egy egyenes??? (ez a crosskábel????) utp kábellel a hubra és lőn mind a 4 gépen akár párhuzamosan net... a helyi lan xp-n, sima ip címekkel, alhálozati maszkkal és munkacsoporttal konfigolt... ezen állításomon felbuzdulva egy srác beszerzett egy svicset (merhogy hub már nem kapható), h megossza szintén 3 gépje között a netet >> és nem működött... szóval hubbal igen sviccsel már nem, vagy nálam történtek csodák? elvileg mindetn úgy csinált ahogy én...
egy másik netes fórumon már felvetettük ezt a problémát de az alábbi postot kaptam ezzel kapcsolatban
>>>>persze... meg ahogy Te azt elképzelted, hogy egy mezei rókaszar HUBal meg lehet osztani egy ADSL vagy Kábelnet kapcsolatot... hahaha... közlöm veled hogy tudd, ilyet nem lehet csinálni... azért van ADSL/Cable ROUTER, hogy megoszhasd a netedet... a Switch és a HUB csak hálózati megosztásra van... deha játszani is akar az ember, akkor lagolás elkerülése érdekében érdemes +2ezret költeni egy switchre...<<<
nem tudom mi az a laggolás, de 3 géppel simán multiztunk egyet... + van egy távoli astallal vezérelt 7/24-es noventis p3 letöltőgépem)
szóval várnék valami építő jellegű tanácsot, hozzászólást... mert asszem ez az én saram...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:08

Idézet: avman - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 22:04

szóval várnék valami építő jellegű tanácsot, hozzászólást... mert asszem ez az én saram...

Szolgáltató kérdése, van aki HUBon meg switchen keresztül is enged csatlakozni több gépet, de ilyenkor nincs köztük belsőháló, és nem megosztásról beszélünk, hanem mindegyik kap külső publikus IP-t.

Router akkor kell (bár ez ma már mindenfelé ajánlott) ha csak egy kapcsolatot engedélyez a szolgáltató, de azt több gépre el szeretnéd osztani.

HUB akkor lagol, ha csontra ki van terhelve, pld. 2-3 gépen másolgatnak egymás közt, és közben játszotok. Akkor előfordul.

Az "elvileg mindent úgy csinált" az elég homályos string, szerintem vegyetek routert és fussatok neki mégeccer.
Make love not Wor.

#626 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:08

Az "elvileg mindent úgy csinált" az elég homályos string, szerintem vegyetek routert és fussatok neki mégeccer.

namost ez annyit tesz h kiosztotta egy munkacsoportban az ip címeket az alhálózati maszkban...
esetleg nem lehetésges h a helyi kapcsolat tűzfala bezavarhat? mert nálam le van lőve... nála meg nem tudom...  :confused:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#627 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:08

Szolgáltató kérdése, van aki HUBon meg switchen keresztül is enged csatlakozni több gépet, de ilyenkor nincs köztük belsőháló, és nem megosztásról beszélünk, hanem mindegyik kap külső publikus IP-t.

nagy kérés lenne, ha lámabarát módon kifejtenéd ez a nincs köztök belső háló mit takar?
hanem mindegyik kap külső publikus IP-t. >> azonos ip-vel van fent szerény vizsgálataim szerint a 4 gép, egyszer megnéztem a wigvamnál (+párszor előfordult h a letöltőgép fent volt pölö az usteam-en és a távoli astalos gépről nem tdtam felmenni a, mert kíirta sorrx 503)

#628 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 22:44

Ez vajh' milyen csatlakozo lehet (jobb oldalon az a ket bigyo egymas felett -- elvileg egy IBM router WAN portjai, SW-bol konfiguralhato, V.35, X.21, RS-232, meg mittomenmi)? (a kepre kattintva bejonik egy nagyobb kep, de qrva eletlen, ugyhogy nem latszik belole tobb:)

Kép

A csatlakozo neve (pl. DSUB-9, IDC-8, stb) erdekelne, esetleg, ha valakinek van gyari, szerelt kabele, akkor az is:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 02. 24. 23:18 -kor

#629 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 22:08

Lehet köztük belső háló is simán, ha a hálókártyáknak megfelelő ip címeket adsz... :rolleyes:
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#630 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:53

Idézet: avman - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 22:04

Switch-csel is mennie kell a dolognak, még jobb is mint a HUB, mert az csak half-duplex.
Azonban tényleg szolgáltató válogatja, hogy hányszor enged be egy db logint, van amelyik csak egyszer és ha mégegyszer csatlakozni akarsz, akkor "Rossz felhasználónév vagy jelszó" hibaüzit kapsz általában.
De így is meg lehet osztani, csak ahhoz már valamelyik gépnek NAT-olnia kell.

#631 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 00:19

Idézet: seby - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 0:53

De így is meg lehet osztani, csak ahhoz már valamelyik gépnek NAT-olnia kell.

ájvé... van egy kis gond :)  nekem a natról csak a nemzeti alaptanterv ugrik be  :D de azért nagyon szépen köszönöm... még egy kérdés... rúter mögül egy igazi mazsola mekkora eélyekkel indul egy helyi háló + netmegosztás bekonfigolásának, úgy hogy még egy távoli asztallal egy letöltőgépet is tudjon üzemeltetni? csak ha egyzser megszűnik a jóvilág és többet csak egy géppel enged fel a hubon keresztül axer a döglött fóka...:(
ps: a 21. század igazi sámánjai a rencergarázdák és egyéb ilyesmi állatfajták :D

#632 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 00:26

Idézet: avman - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 0:19

még egy kérdés... rúter mögül egy igazi mazsola mekkora eélyekkel indul egy helyi háló + netmegosztás

Sokkal több eséllyel, mint a vindóz megosztással, meg mindenféle 2 hálókártyás proxys cuccokkal az eccer száz.
Make love not Wor.

#633 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:23

Sziasztok egy kis segitséget kérnék adsl-t szeretném megosztani két gép közzöt ugy hogy az egyik kábelel csatlakozna a netre, a másik pedig Wi-Fi vel a két gépet nem akkarom hálozatba kőtni.A kérdéseim milyen eszkőzt érdemes venni ehez?Van valamilyen eszkőz ami ezt egyszere tudja?Menyivel lesz lassab a WI-FI-n keresztül csatlakozo gépnek a internet sebesége?A internet  szolgáltato az invitel lesz és 1024/256 -as csomagja.Ha rossz helyen és hülyeségeket kérdeztem,akkor elnézést kérek,még csak most ismerkedek a témával.
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

#634 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 20:42

Idézet: harman - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 16:23

megosztani két gép közzöt ugy hogy az egyik kábelel csatlakozna a netre, a másik pedig Wi-Fi vel a két gépet nem

Internet szempontjából nem lesz lassabb, elvi szinten ilyenkor a két gép egy hálózati szegmensbe esik, szóval hálózatnak tekinthető, max. nem kötelező használni.

Neked wireless ADSL router kell, LinkSys-ből 20ezer pénz. Ha ragaszkodol ahhoz, hogy ne legyen egy szegmensben a két gép, akkor Vigor az tud totál 2 külön hálót, kicsit drágábban.
Make love not Wor.

#635 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 15:15

Sziasztok!

Én is szertnék egy vad  dolgot kérdezni: Ha van 2 munkacsoportom, akkor A munkacsoport gépéről (feltételezve hogy nem tallózok) hogyan tudom pl // -el elérni a B munkacsort valamely gépét. Tehát lehet e keresztbe címezni munkacsoportok között?

Előre is köszi
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#636 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 15:25

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 15:15

Én is szertnék egy vad  dolgot kérdezni: Ha van 2 munkacsoportom, akkor A munkacsoport gépéről (feltételezve hogy nem tallózok) hogyan tudom pl // -el elérni a B munkacsort valamely gépét. Tehát lehet e keresztbe címezni munkacsoportok között?

Ha IPcímileg egy szegmensben vannak, akkor \\ipszám és már műxik is.
Make love not Wor.

#637 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 08:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 15:25

Ha IPcímileg egy szegmensben vannak, akkor \\ipszám és már műxik is.

Bocs azt elfelejtettem mondani, hogy az ip címek mondjuk A esetében 10.1.2.1 B esetében pedig 10.1.3.1 ilyenkor is megy simán, vagy ilyenkor már gáz van?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#638 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:42

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 8:10

Bocs azt elfelejtettem mondani, hogy az ip címek mondjuk A esetében 10.1.2.1 B esetében pedig 10.1.3.1 ilyenkor is megy simán, vagy ilyenkor már gáz van?

Milyen eszköz van a két háló között?

#639 Felhasználó inaktív   djrob 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 10:43

sziasztok!

Egy kicsit talán komolyabb témába kérném a segítségeteket.
Egy hálózat kiépítése a célom. Az adott eszközök egy adsl modem, cisco 1700, catalyst 2950.
A kérdésem az lenne, hogy ezeket hogyan lehet összehozni, de főleg a modemet és a routert, lehet alapkérdés, de nekem kicsit új. És szeretnék még ebbe  ahálóba betenni egy switchet, ami egy másik hálózat(ha az előbbi A, akkor ez B) kiszolgálását végzi. S a B-ről látom az A-t, de vissza nem működhet, hanem csak ely megosztott file-t, vagy particiót lásson. Ezt gondolom a router beprogramozásával ill. átprogramozásával VLAN-ra meg lehet oldani.

Szóval ha valaki tudna segíteni és szánna rám némi időt, azt nagyon meg tudnám köszönni.
Ha tudtok jó linkeket, ahol biztos megoldásra találok azt szívesen fogadnám.
Kerestgéltem már, a hardverelemek leírása megvan, de szeretnék tanácsokat kérni, mivel egy szakdolgozathoz lesz.

Köszönöm figyelmeteket!

:think:

#640 Felhasználó inaktív   panizzi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:46

segítséget szeretnék kérni, mivel már végső stádiumba jutottam..

adott egy Wlan kapcsolat, amivel semmi gondom sincs, Wlan PCI hálókártya etc.

adott ezen a gépen egy integrált hálókártya, amivel megosztanám az elérést egy másik gép felé

1. a két gépet összekötve kábellal, IP cím ütközést eredményez
2. kézzel konfigurálva már nem ütközik, de adatátvitel gyakorlatilag nincs

ha viszont mindkét esetben az alaplapi hálókártyán bepipálom a "megosztom a hálózatot", onnan a Wlan-on sem jön át semmi, de a routerral a kapcsolat továbbra is tökéletes

a szomorú az, hogy hétvégén reinstall volt, na azóta vagyok vesszőfutáson - előtte szó és gond nélkül automatikusan ment minden

mit próbáljak még, van valakinek ötlete ??

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.