HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#781 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 12:36

mi van akkor ha a wifin keresztül már én is megosztva kapom a netet. akor én tovább tudom osztani a lan felé????

#782 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 13:40

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:36

mi van akkor ha a wifin keresztül már én is megosztva kapom a netet. akor én tovább tudom osztani a lan felé????

Igen, csak nehézkes, erről már beszéltünk nemrég, nem? :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#783 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 13:44

igen, de mé mondig homályos. ötlet?
lehet így leostott netet tovább osztani?

#784 Felhasználó inaktív   ksanyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 08:52

Sziasztok!

Végigolvastam a témát, és arra jutottam hogy inkább megkérdezem ti mit javasoltok.
Adott a helyzet: Az utcánkban szemben lakó srácnak van adsl-je, amit szeretnénk megosztani.Családi házakról van szó.Légvonalban a két gép mindössze 20-30méterre van, viszont ha kábelezni kéne akkor kb50-60m kábelre lenne szükség. A bonyolult az a dologban, hogy a kábelt a következő képpen lehetne átvinni: a mi házunktól a villanyoszlopra kikötni, onnan pedig föld alatti csatornában átvinni az Ő házukba. (az oszlop a mi oldalunkon van, viszon hozzájuk minden(tévé,villany) egy föld alatti vezetéken van átkötve az aszfalt alatt, ezért nem igazán lehetne légkábelt tenni a házukig.Meg magasabb buszok, teherautók is járnak erre időnként, ami miatt elég magasra kéne tenni.) Szóval szerintetek megoldható ez a villanyoszlopos átkötés? Az édész vagy a upc(az ö kábelük is azon van) nem fog rinyálni érte? Vagy nem szabad ilyet csinálni? Mit javasoltok, megpróbáljam kivezetni, vagy gondolkozzak inkább wlan-ban? Nekem a vezetékes sokkal szimpibb, az ára miatt elsősorban, másrészt a sebesség is jobb, stabilabb(talán).
Amúgy wlan esetén egy kb40-es kőfalat + egy tetőteret kell átlőni(pala+esetleg közfal).

Előre is köszi a segítséget!

Üdv: Sanyi :rolleyes:

#785 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:12

Idézet: ksanyo - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 7:52

Sziasztok!

Végigolvastam a témát, és arra jutottam hogy inkább megkérdezem ti mit javasoltok.
Adott a helyzet: Az utcánkban szemben lakó srácnak van adsl-je, amit szeretnénk megosztani.Családi házakról van szó.Légvonalban a két gép mindössze 20-30méterre van, viszont ha kábelezni kéne akkor kb50-60m kábelre lenne szükség. A bonyolult az a dologban, hogy a kábelt a következő képpen lehetne átvinni: a mi házunktól a villanyoszlopra kikötni, onnan pedig föld alatti csatornában átvinni az Ő házukba. (az oszlop a mi oldalunkon van, viszon hozzájuk minden(tévé,villany) egy föld alatti vezetéken van átkötve az aszfalt alatt, ezért nem igazán lehetne légkábelt tenni a házukig.Meg magasabb buszok, teherautók is járnak erre időnként, ami miatt elég magasra kéne tenni.) Szóval szerintetek megoldható ez a villanyoszlopos átkötés? Az édész vagy a upc(az ö kábelük is azon van) nem fog rinyálni érte? Vagy nem szabad ilyet csinálni? Mit javasoltok, megpróbáljam kivezetni, vagy gondolkozzak inkább wlan-ban? Nekem a vezetékes sokkal szimpibb, az ára miatt elsősorban, másrészt a sebesség is jobb, stabilabb(talán).
Amúgy wlan esetén egy kb40-es kőfalat + egy tetőteret kell átlőni(pala+esetleg közfal).

Üdv: Sanyi :rolleyes:

Kültéren nem szerencsés az UTP, az áramszolgáltató akkor nem fog rinyálni, ha fizetsz nekik az oszlophasználatért. A másik, hogy kevés az, hogy fizetsz, meg kell tervezni, engedélyeztetni ráadásul lehet, hogy az oszlopon lévő többi cég engedélye is kell, márpedig a netet (is) szolgáltató UPC miért adna neked engedélyt egy UTP-re?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#786 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 13:36

ráadűsul az utp-t elsősorban nem ilyenre találták ki..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#787 Felhasználó inaktív   ksanyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:26

Aham. Köszi. Megkérdeztem pár villanyszerelőt, és ők is azt mondták, hogy engedélyezni kéne. Akkor asszem wlan lesz. Milyen cuccot javasoltok a leírt helyzetre? Olyan kéne amihez nem kell pluszba antennát venni. (tudom, ezt előre nem mindig lehet megjósolni). Néztem a Linksys wrt54g-t, és egy linksys kártya, most nemtom melyiket. Tudtok ajánlani jó minőségű és árban(dsl router AP+pci kari = kb <30e) esetleg kedvezőbb cuccokat?  A 11Mbps cuccok hatótávolsága is ugyanolyan jó vagy rosszabb mint az 54eseké? Mert ha az is olyan jó, akkor az elég is, nem töltikézni kell, csak netezni 512-es adsl-en.

Üdv: Sanyi

#788 Felhasználó inaktív   mittu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 16:08

Üdvözlet.
Nem ma kezdtem, de érdekes dologgal találkoztam, feldobnám...
Adott 2 gép
1 - nevezzük szervernek, ezen jön a net
2h.kártya: 192.168.1.1 (kapcsolat a másik géppel), 192.168.1.3 - kapcsolat a nettel (opr: win2000pro). Netmegosztás bekapcsolva.
2 - nevezzük kliensnek, másik gép: 1h.kártya: 192.168.1.27 (kapcsolat a netes géppel), átjáró ugyebár 192.168.1.1 (opr: winXP).
proxy megy, axelero, 3128 .

A probléma:
Elutaztunk pár napra, gépek kikapcs, tápok lekapcs, konnektorok lekapcs (melybe bele van dugva az adsl modem is, bár ez talán lényegtelen).
Hazaérkezve tápok, konnektorok felkapcs, nincs hálózat. Ezt 10perc alatt orvosoltam, de a netet nem tudtam újraéleszteni a kliensen. Szerveren protokollok, hálókártya újratelepítése, semmi eredmény. Kliensen u.ez, semmi eredmény. Kliensen működő imidzselés, semmi eredmény.

Szórakozom az IPkkel egy jóideje. Eddig: ha a kliensen beírtam egy címet (pl. freemail.hu), kiadta a szokásos "http://freemail.hu/fm/login1?ver=0" címet, de az oldalt magát nem töltötte be. Megosztáshoz 192.168.0.1 szükséges elvileg, ehelyett mindig 192.168.1.1 címet használtam, hibátlanul. Most átírtam mindent (szerveren, kliensen) ... .0.x -re, most leáll, nem tudja megnyitni a keresőlapot.

Amire én gondoltam...
Valszeg a kliensel van a gond, mivel egyértelműen látszott, a kliens is látja a netet, csak nem tölti be az oldalakat, egyik böngészővel sem (mozilla, explorer).
Akadtak-e gondjai vkinek az axelero proxyval mostanság? Keresgéltem ilyeneket, de nem találkoztam hasonlóval.
Hülyeség, de gondoltam arra is, lemerült az elem a kliens alaplapján, ezért szórakozik...

Ötleteket várnék, mivel próbálkozzak.
Köszke
mittu
Mr.M

#789 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 23:38

Idézet: mittu - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 17:08

Üdvözlet.
Nem ma kezdtem, de érdekes dologgal találkoztam, feldobnám...
Adott 2 gép
1 - nevezzük szervernek, ezen jön a net
2h.kártya: 192.168.1.1 (kapcsolat a másik géppel), 192.168.1.3 - kapcsolat a nettel (opr: win2000pro). Netmegosztás bekapcsolva.
2 - nevezzük kliensnek, másik gép: 1h.kártya: 192.168.1.27 (kapcsolat a netes géppel), átjáró ugyebár 192.168.1.1 (opr: winXP).
proxy megy, axelero, 3128 .

A probléma:
Elutaztunk pár napra, gépek kikapcs, tápok lekapcs, konnektorok lekapcs (melybe bele van dugva az adsl modem is, bár ez talán lényegtelen).
Hazaérkezve tápok, konnektorok felkapcs, nincs hálózat. Ezt 10perc alatt orvosoltam, de a netet nem tudtam újraéleszteni a kliensen. Szerveren protokollok, hálókártya újratelepítése, semmi eredmény. Kliensen u.ez, semmi eredmény. Kliensen működő imidzselés, semmi eredmény.

Szórakozom az IPkkel egy jóideje. Eddig: ha a kliensen beírtam egy címet (pl. freemail.hu), kiadta a szokásos "http://freemail.hu/fm/login1?ver=0" címet, de az oldalt magát nem töltötte be. Megosztáshoz 192.168.0.1 szükséges elvileg, ehelyett mindig 192.168.1.1 címet használtam, hibátlanul. Most átírtam mindent (szerveren, kliensen) ... .0.x -re, most leáll, nem tudja megnyitni a keresőlapot.

Amire én gondoltam...
Valszeg a kliensel van a gond, mivel egyértelműen látszott, a kliens is látja a netet, csak nem tölti be az oldalakat, egyik böngészővel sem (mozilla, explorer).
Akadtak-e gondjai vkinek az axelero proxyval mostanság? Keresgéltem ilyeneket, de nem találkoztam hasonlóval.
Hülyeség, de gondoltam arra is, lemerült az elem a kliens alaplapján, ezért szórakozik...

Ötleteket várnék, mivel próbálkozzak.
Köszke
mittu

Sorry, hogy nem tudok pontosabb infoval szolgálni, de ezen a nyomon kell elindulnod: MTU beállítás a registryben Azt, hogy mekkora MTU-t kell beállítani, a ping -l xxxx -f -t freemail.hu a parancssorba beírva. xxxx az a szám, ahol még nem ad hibát (1400-1500 -ig lesz valahol)

#790 Felhasználó inaktív   mittu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:25

Azért köszönöm.
Ma nekiugrottam a netes gépnek, kiderült, ezzel nincs semmi baj. Legyaptam a partíciókat, újratettem mindent, imidzseltem is, ... ugyan olyan maradt.
Kiderült még az is, h már látom a címeket traceroot-al, az msnem is elindul, működik, de a lapokat változatlanul nem tölti be...
Valaki esetleg még ötlet...? Kezd nagyon idegelni :confused:  :mad:
Mr.M

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:41

Idézet: mittu - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:25

Kiderült még az is, h már látom a címeket traceroot-al, az msnem is elindul, működik, de a lapokat változatlanul nem tölti be...

Tényleg MTU baja lesz, de vindózos megosztással nem nagyon szeretek foglalkozni, ezért nézek hülyén én is. Van egy topikon talált mtuállító utilom, el sem mertem indítani, ha mersz kockáztatni, akkor írj egy mailt, aztán csatolom.
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 01:22

Anno én is megszívtam, a Windows átírta önmagától az MTU értéket, és ha kb 3 évvel korábban kérdeztél volna, olyan naprakészen elmondtam volna, hogy idekatt, eztmegnyit, odabeír. Most már sajnos nem emlékszem többre, de ha értesz a tudatalatti piszkálásához, állok elébe. Télleg, most hagy ne googlizzak neked innyé.. Vedd a fáradtságot (vagy egy router-t) és használt megosztva a neted. Még valami, ha szereted újratelepítgetni a windows-t, az is megoldja a problémád, de már arra sem emlékszem, hogy a kliens vagy a szerver a bibis...

#793 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 21:41

Tényleg MTU baja lesz, de vindózos megosztással nem nagyon szeretek foglalkozni, ezért nézek hülyén én is. Van egy topikon talált mtuállító utilom, el sem mertem indítani, ha mersz kockáztatni, akkor írj egy mailt, aztán csatolom.

DR. TCP ez a cucc biztosan működik.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#794 Felhasználó inaktív   mittu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:03

VKP, nagyon köszönöm, meglesem.

nutvalknak: a netemet eddig is megosztva használtam, router nélkül, mert ment anélkül is. Hátránya annyi, h mind2 gépnek mennie kell. Ezzel eddig semmi baj nem volt, pár napja nem megy.

ésmindenkimásnakis :respect:
Mr.M

#795 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:48

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:44

igen, de mé mondig homályos. ötlet?
lehet így leostott netet tovább osztani?

Ugye a gepedben nem Wlan kartya van mert az bonyolit. Ha viszont UTP kapod semmi mas dolgod nincs mint venni egy Wlan+routert es azt bekonfigolni, de ha Wlan-t csinalsz legy ra felkeszulve, hogy nagy valoszinuseggel a kapcsolatod instabilla valik az IPS fele, vagy lehal. Ha nem ertesz hozza keres egy profit aki megcsinalja, vagy szolj az IPS-nek othonra engedik altalaban.
Az informatika atok de jo hogy van.

#796 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:38

Szisztok!
Egy kabelmodemhez etherneten keresztul kacsolodo router wireles portjahoz kacsolodik egy szamitogep. a kapcsolat megvan de internetnet az nincs. internet kapcsolat detektalas automatikusra van allitva, stb.
Mi lehet a baj?

#797 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:49

1. AZ hogy nem megy a net az eleg tag fogalom. JO lenne ha mindenki egy kicsit reszeltezne, h mi a baj.

#798 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:36

mar megy

#799 Felhasználó inaktív   wolfpszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 16:27

Üdv mindenkinek!
A kezdet:
3 géphez otthonra vettem Gigabyte wifi-ket (1 db B49G router, 2 db. wlan card, a harmadik gép ment ethernet vezetékes carddal a routerbe.) Telepítéskor mindegyik felment, működött, de:
a vezetékes gépen OP rendszert cseréltem, WinMe-re ráinstalláltam az XP-t. Azóta az istennek nem hajlandó e routerhez csatlakozni, pedig mindent felismer benne (címek stb.), de pingeléskor azt írja, hibakód 65, a másik gépekről elérhető a router, konfigurálni is tudom, s onnan sem tudom a madzagos gépet pingelni. :think: Van valakinek ötlete?
Kösz előre is!
Wolfpszi

#800 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 19:09

Idézet: wolfpszi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 16:27

Üdv mindenkinek!
A kezdet:
3 géphez otthonra vettem Gigabyte wifi-ket (1 db B49G router, 2 db. wlan card, a harmadik gép ment ethernet vezetékes carddal a routerbe.) Telepítéskor mindegyik felment, működött, de:
a vezetékes gépen OP rendszert cseréltem, WinMe-re ráinstalláltam az XP-t. Azóta az istennek nem hajlandó e routerhez csatlakozni, pedig mindent felismer benne (címek stb.), de pingeléskor azt írja, hibakód 65, a másik gépekről elérhető a router, konfigurálni is tudom, s onnan sem tudom a madzagos gépet pingelni.   :think: Van valakinek ötlete?
Kösz előre is!
Wolfpszi

Itt a frisitesnel lesz a problema. Csak az segithet tokeltesen ha legyalulod a rendszert es az XP telpited tisztan fel. A ME-XP frisitesek 90%-ban nem sikeresek.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.