HWSW Informatikai Kerekasztal: utp fali, utp lengő(patch) kérdés... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

utp fali, utp lengő(patch) kérdés...

#1 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 06. 16:36

Mi a különbség az UTP fali, azaz az általánosságban falban vezetendő utp kábel és az UTP lengő azaz utp-patch néven ismert faltól-gépig kábel között ?

Ha ismereteim megfelelőek, akkor a bennük levő rézpárok mínősége a különbség, azaz egy patch kábel sokkal jobban bírja a hajlékonságot, mint mondjuk a fali-utp. Azaz strapabíróbb.

Van más differencia? Azaz ha én veszek mondjuk 10m utp-fali kábelt(ami mondjuk árban olcsóbb, mint a patch) akkor otthon (ha megfelelő tudásom meg van hozzá :D ) simán csinálhatok magamnak egy patch, vagy akár egy crosslink kábelt is?
Tehát nem feltétlen kell megvennem a méterre drágább patch kábelt, ha nem félek attól, hogy a sok gyűréstől(tépéstől, rágástól :D :D ) a sima fali előbb felmondaná a szolgálatot?

előre is thx a válaszokat.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#2 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:11

1. kereső
2. a fali merev, a patch puha kábel.
3. igen.
4. nincs mit

#3 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:17

idézet:
Ezt írta joe39:
1. kereső
2. a fali merev, a patch puha kábel.
3. igen.
4. nincs mit
[/quote]

:D
Egyetértek!
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

#4 Felhasználó inaktív   B.A.T.21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:25

Hello!

csak az rj45 dugó, amit veszel az falkábelhez legyen (ugyanis más, mint a lengőkábeles rj45)
B.A.T. 21

#5 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 17:32

idézet:
Ezt írta B.A.T.21:
Hello!

csak az rj45 dugó, amit veszel az falkábelhez legyen (ugyanis más, mint a lengőkábeles rj45)
[/quote]
te már láttál olyat (kis hazánkban)?

#6 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 19:34

idézet:
Ezt írta joe39:

[/quote]

Itt nézz körül : [url="http://"http://www.agendaage.hu/"]http://www.agendaage.hu/[/url]
WoT nick: Atti77

#7 Felhasználó inaktív   B.A.T.21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 19:44

Hello!

csak még néhány példa:

R&M Hungary

Reichle & De-Massari Magyarország kft.
HUN - 1139. Budapest, Petneházy u. 34-36.
Telefon: +36-1-412-2690
Telefax: +36-1-412-2699

Albacomp Rt.
8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9.
Tel: (22) 515-414 Fax: (22) 327-532

Amúgy meg minden normális hálózatépítő cégnél kell(ene) lennie...
B.A.T. 21

#8 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 19:53

ezt tudom, csak a kérdést tettem fel rosszul.
a használara akart vonatkozni.

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 09. 06. 21:16

idézet:
Ezt írta joe39:

[/quote]

Én is rácsodálkoztam, pgyafi írt is egy helyet, amit aztán úgy megjegyeztem, hogy azóta sem találom. De majd használom a keresőt, és télleg volt nekik. Bár kíváncsi vagyok, hogy olyan villák vannak-e benne, mint az aljzatokban, vagy csak simán drágábban adják, mert úgyis működni fog :-)
Make love not Wor.

#10 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 22:40

ehhrrmm... :)

én nem találtam keresővel ilyen topicot.
De szívesen venném ha valaki postázna ! :cool:

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#11 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 22:50

Tényleg, ezek a kábelek vízállóak? Azaz átlengethetem ide a kerten keresztül a melléképületbe az utp kábelt?

#12 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 22:58

idézet:
Ezt írta justme:
Tényleg, ezek a kábelek vízállóak? Azaz átlengethetem ide a kerten keresztül a melléképületbe az utp kábelt?[/quote]
lengesd.
nem az eső, inkább a villám lehet a probléma.

#13 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 06. 23:40

idézet:
Ezt írta joe39:

lengesd.
nem az eső, inkább a villám lehet a probléma.
[/quote]

2.5 méter magasan? Ha idecsap akkor már ugyis mindegy :) Mellesleg itt villamhárítós a környék.

#14 Felhasználó inaktív   B.A.T.21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 09:17

Hello!

A keménykábeles RJ45-nek más a kialakítása.
Ha nem a megfelelőt használod, akkor bizonytalanná válhat a csatlakozás, főleg ha néha mozog is a kábel...

Általában igénytelen kivitelezők meg szokták kockáztatni, de ezzel kapcsolatban nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Jártam már olyan irodában, ahol az összes patch kábelt ki kellett cserélni emiatt...

Szóval falkábelre falkábeles rj45, lengőre lengőkábelest...

S valójában mi történik? Álljon itt egy idézet egy korábbi fórumból (elég frappáns megfogalmazás :-) ):
McDouglas:
"... Az rj45-os csatlakozokat, amikor rateszed a patch(lengo) kabelre, akkor a mar emlitett sodort erek koze nyomodik be egy penge, aminek feladata, hogy egyreszt felvagja a szigetelest, es megfelelo kontaktust alakitson ki a vezetekkel. Namost ahogy mar emlitve volt a fali kabel nem sodrott szalakbol all, hanem egy rezhuzal, ami nem olyan koltseges, de kevesbe hajlekony, ellenalo a machanikai behatasoknak. Ha ebbe a tomor rez szalba szeretned belepreselni a pengeket, nagy valoszinuseggel melle fogod nyomni oket, mert nem tudnak belevagni. Ez kozel se 100%-os kapcsoalt, valamint az erintkezokent is szolgallo pengek ferden lesznek elhelyezve. Igen konnyen megszakad az iylen kapcsolat..."
B.A.T. 21

#15 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 09:38

idézet:
Ezt írta B.A.T.21:
Hello!

A keménykábeles RJ45-nek más a kialakítása.
Ha nem a megfelelőt használod, akkor bizonytalanná válhat a csatlakozás, főleg ha néha mozog is a kábel...

Általában igénytelen kivitelezők meg szokták kockáztatni, de ezzel kapcsolatban nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Jártam már olyan irodában, ahol az összes patch kábelt ki kellett cserélni emiatt...

Szóval falkábelre falkábeles rj45, lengőre lengőkábelest...

S valójában mi történik? Álljon itt egy idézet egy korábbi fórumból (elég frappáns megfogalmazás :-) ):
McDouglas:
"... Az rj45-os csatlakozokat, amikor rateszed a patch(lengo) kabelre, akkor a mar emlitett sodort erek koze nyomodik be egy penge, aminek feladata, hogy egyreszt felvagja a szigetelest, es megfelelo kontaktust alakitson ki a vezetekkel. Namost ahogy mar emlitve volt a fali kabel nem sodrott szalakbol all, hanem egy rezhuzal, ami nem olyan koltseges, de kevesbe hajlekony, ellenalo a machanikai behatasoknak. Ha ebbe a tomor rez szalba szeretned belepreselni a pengeket, nagy valoszinuseggel melle fogod nyomni oket, mert nem tudnak belevagni. Ez kozel se 100%-os kapcsoalt, valamint az erintkezokent is szolgallo pengek ferden lesznek elhelyezve. Igen konnyen megszakad az iylen kapcsolat..."
[/quote]
akár igazad is lehet, de az a " mellé fogod nyomni" egy picit magas nekem.
olyat már láttam, hogy a vékonyabbik kiszerelésű patchkábel el tudott bújni az érintkező mellett.

esetleg, ha tudnál képet is prezentálni a csatlakozók különbségéről mindenki okulására, mert én a neten nem találtam. (egyelőre. főként zacskós kiszerelést mutattak :mad: )

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 09. 07. 13:54

idézet:
Ezt írta joe39:

esetleg, ha tudnál képet is prezentálni a csatlakozók különbségéről mindenki okulására, mert én a neten nem találtam. (egyelőre. főként zacskós kiszerelést mutattak :mad: )
[/quote]

Kép nem csak zacsisról van, most túok én is, mindenki okulására, de azon nem látszanak az érintkezők. Meg Chellonál most jó lassú a külföld.
Make love not Wor.

#17 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 20:15

értem.

szal akkor falkábel falig, falon, falban. onnan patch gépig.

vili.

köszönöm a válaszokat :)

tasp

#18 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 20:34

így tökéletes, de a falban ne "nyúzd" a vezetéket, és 1 coll-nál kisebb sugarú körben ne hajoljon meg, illetve ne törjön éles szögben a vezeték, mert sebességcsökkenést eredményez.

#19 Felhasználó inaktív   McDouglas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 07. 23:34

idézet:
Ezt írta joe39:

akár igazad is lehet, de az a " mellé fogod nyomni" egy picit magas nekem.
olyat már láttam, hogy a vékonyabbik kiszerelésű patchkábel el tudott bújni az érintkező mellett.

[/quote]

Mellenyomas alatt azt ertettem, hogy nem a vezetek szerkezetebe nyomod (mint ahogy azt tenned a sodrott kabel eseten), hanem egyszeruen mellecsuszik. Nem tudsz egy tomor rezbe belenyomni egy kozepesen eros, de vekony femdarabot belepreselni. Ha igen, rohadt nagy mazlid van, vagy valami tapos krimpelo szerszamod van (persze ott is fennalhat, hogy deformalodik, "melle megy"). Ettol meg nem _feltetlenul_ lesz hibas az osszekottetes, de sokkal nagyobb a lehetosege... es az rossz politika, ha csak a lehetoseget is meghagyjuk a hibara, amikor elkerulheto lenne minimalis anyagi raforditasal (fali aljzat).

Fali kabelre valo RJ45 dugohoz meg nem volt szerencsem eloben, igy kepet se tudok adni rola, de feltetelezem hasonlo modszeru lehet, mint a patch panelek, fali aljzatok befogo rendszere, tehat villasan kozrefogja a rezhuzalt. Dehogy ien picibe hogy is nezhet ki, fogalmam sincs ;)

#20 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 08. 06:00

idézet:
Ezt írta McDouglas:
Ettol meg nem _feltetlenul_ lesz hibas az osszekottetes, de sokkal nagyobb a lehetosege... es az rossz politika, ha csak a lehetoseget is meghagyjuk a hibara, amikor elkerulheto lenne minimalis anyagi raforditasal (fali aljzat).[/quote]
abszolút igazad van, de:

idézet:
Ezt írta McDouglas:
Fali kabelre valo RJ45 dugohoz meg nem volt szerencsem eloben...[/quote]
erről beszélek én is.
árlistán szereplő, de nem kapható (nem létező) termékkel nehéz dolgozni.

idézet:
Ezt írta McDouglas:
Mellenyomas alatt azt ertettem, hogy nem a vezetek szerkezetebe nyomod (mint ahogy azt tenned a sodrott kabel eseten), hanem egyszeruen mellecsuszik. Nem tudsz egy tomor rezbe belenyomni egy kozepesen eros, de vekony femdarabot belepreselni. Ha igen, rohadt nagy mazlid van, vagy valami tapos krimpelo szerszamod van (persze ott is fennalhat, hogy deformalodik, "melle megy"). [/quote]
erre pazarlom a lottószerencsémet ;)
98%-os megbízhatósággal, néhányat ugyan kellett cserélni, rögtön az elkészítés után.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó