cFos az új csodadriver DSL-eseknek?
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:40
Krinyo
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:41
Idézet: szeder - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:39
Ennyi lett leirva a hirben.
Krinyo
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:41
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:29
Már csak egy link kéne az első cikk _elejére_, ami a második cikkre mutat, h az elsőt el se olvassák...
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:45
Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:10
Ami engem nagyon zavar az az, hogy a Deutche Telekom otthon fillérekért adja, itt meg Matávként horror összegekért. Ugyanaz a cég és itt huzza le a nagy zsét.
Nem hiszek azokban a dumákban, hogy a technologia itt drágább, meg hogy ki kell épiteni a vonalat stb...
Szerintem egy cég johirét a panaszkezelés és a PR határozza meg. Ez kint már tudott dolog. Itthon még nem.
Ez zavar...
De talán ez már egy kicsit
http://www2.service....14/2204140.html
1 Mbps-es flat rate ADSL 30 euro/hó, azaz kb. 7500 forint.
http://www.axelero.h...40806adsl1.html
1 Mbps-es flat rate ADSL bruttó 9900 forint.
Lehet, hogy más sebességű és nem flat rate (nálunk ez csak most kezd terjedni, ott meg már évek óta van) csomagok olcsóbbak, vagy drágábbak lehetnek, nem néztem.
Nekem otthonra kb. ez az 1 Mbps-es flat rate az, ami megfelel.
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:45
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:41
A hírben nem az áll, amit én írtam, hanem ez:
Idézet
Én kérek elnézést.
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:49
Krinyo
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:49
Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:45
Lehet, hogy más sebességű és nem flat rate (nálunk ez csak most kezd terjedni, ott meg már évek óta van) csomagok olcsóbbak, vagy drágábbak lehetnek, nem néztem.
Igen és lehet hogy kint ezerszer jobban keresnek és lehet hogy kint olyan szolgáltatot választok amilyet akarok, stb-stb...
De tényleg majdnem ugyanaz a helyzet mint kint. Itt kánaán...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:51
Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:19
1) Miért is kell vérre menöleg vitatkozni hogy ki milyen QoS-t, packet schedulert, traffic shapert vagy egyeb verbajt hasznal? Mindezt akkor, amikor kvazi fizikailag le van szabalyozva az adott DSL.
2) Ezek a dolgok nem "progik" hanem RFC-kben leirt eljaras, modszerek, amiket a T. Fejlesztok igy-ugy szoktak implentalni.
3) Az miert is jo az adott szolgaltatonak hogy ha valahogy szuri ezeket, plane akkor ha ott a limit a DSL-en? Arra senki sem gondolt, hogy nehany 10e user ha ezt hasznalta (akar ugy is hogy a szomszedpistike felrakta es nem tudott rola) akkor az elegge massziv pingflood kifele az adott ISP halozatabol. Mondjuk ezt a pingelosdit ensem ertem, mert adott esetben totalisan fals lesz a csomagidozites ha egy messzi szerver valaszidejebol (ami amugy is szet van floodolva) probal valamit kihamozni.
4) Valóban szenzaciohajhasznak tunik picit a cikk, de ez nem az első ilyen főcim a hwsw-n. Sajnos el kell fogadnunk azt hiszem, hogy e felé tendál az újságírás.
5) A kieső haszonról csak annyit, hogy a lakosság n%-anak fogalma sincs arról, hogy az axeleron tul van elet. Ez persze kizarolag azoknak az ISP-knek a hibaja akik nem hallatnak magukrol, viszont pl. vegyuk IW-t. Nekunk naluk van a szerverunk es sokszor kerdes, hogy megis hol van, akkor mondom: IW/Interware. Eddig az esetek nagyreszeben nem igazan volt fogalmuk, hogy mi/ki az, ahhoz kepest, hogy gyakorlatilag az egyik legnagyobb.
6) Biztos vagyok benne, hogy nem kell még csak perre se mennie a buxeleronak, mert ilyen-olyan kerülő utakon adott esetben kilóra megveszik a hwsw-t, vagy feldobnak az origora egy olyan cikket, hogy hejjhajj.
Na mint kiderült úgy pingel ez a szerencsétlen alkalmazás, hogy a TTL-t szándékosan alacsonyra veszi, így TTL exceeded üzenetek fognak visszapattanni arról a routerról, ahol ez a mező eléri a nullát.
Ezért mehetett néhányaknak, mert már a Matáv core routere előtt lejárt a csomag, így korábban visszapattant.
A cég webszerveréig így az el sem jut. Trükkös, de mivel Ciscóéknál az ICMP válaszok eléggé megterhelik a cuccot, elég halálos is az adott routerre nézve.
Effektíve egy ilyenért fel lehetne jelenteni a cfost, mivel ha sokan használják egy adott körzetből a programjukat és a csomagok TTL-je mindig ugyanott, ugyanannál a routernél jár le, az a router gyakorlatilag már pár ezer csomagtól meg fog tudni halni.
Ügyes, csak pár ezer, százezer embernél megbénítja a többiek forgalmát is...
Szerverhosztingban nem tudom miről teccik beszélni, az Interware a legnagyobb
Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy ha valakit megkérdezek, hogy hol a gépe, vagy hová vinné, rögtön az Interware jut eszébe és mást nem is tud mondani, de legalábbis csodálkozik és kérdez, ha megemlítem, hogy az IW-n kívül is van élet
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:52
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:49
A kérdés már csak az, h ki tiltitta le...
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:53
De azért az előző cikkre mégis szükség volt, ha pontatlan is volt (nem is kissé).
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezen túl nem tud visszaélni ezzel valaki rosszándékú hálózatterrorista?
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:54
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:25
Az Axelero tudott rola. A VIVAnet nem. Az Axelero nem lepett, a VIVAnet igen. 4 ora mulva eltunt a korlat. A tanulsagokat mindenki vonja le maga.
Krinyo
Én levontam. Nem tudsz magyarul
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:55
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:29
Szánalmas.
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:56
Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:54
Akkor most biztosan heberul kommunikalunk.
Krinyo
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:59
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:37
Ugye elolvastad az ÁSZF-et, mielőtt aláírtad, hogy megismerted annak tartalmát és elfogadod a benne foglaltakat?
Mutass nekem olyan szolgáltatót kérlek, amelyiknek az ÁSZF-jében nincs benne, hogy ha használhatatlanná teszem a teljes hálózatukat, vagy veszélyeztetem annak normális működését nem tilthatnak ki, vagy bonthatják fel velem a szerződést.
Megyek hozzájuk gépet elhelyezni a DDoS hálózatom számára és ha véletlenül lekorlátoznak, vagy kidobnak, miután szarrá döntöttem az egész magyar internetet, feljelentem őket, mert szerződést szegtek.
Emberek, ti nem gondolkoztok?
Elküldve: 2005. 03. 23. 11:59
Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:55
Ha rajtad mult volna rendszergazdak gyongye, nem valtozott volna semmi. Szerencsere nem rajtad mult.
Krinyo
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:00
Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:40
Krinyo
Azt, hogy nagyon inkorrektül jártál el és valótlan dolgokat állítottál a cikkben.
És sajnos fel sem tudod fogni, hogy ennek adott esetben milyen következményei lehetnek.
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:01
Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:00
És sajnos fel sem tudod fogni, hogy ennek adott esetben milyen következményei lehetnek.
Tovabbra is tartom, hogy nem allitottam valotlan dolgokat es a kovetkezmenyei kulonosen jok lettek.
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:03
Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:49
De tényleg majdnem ugyanaz a helyzet mint kint. Itt kánaán...
Sajnos ebben igazad van. Németország egy közel ötvenmilliós, jóléti állam, mi pedig alig vagyunk 10 millióan és ráadásul hozzájuk képest erősen le is vagyunk csúszva.
Nem ugyanaz a piac, itt potenciálisan van legfeljebb 1 millió internet felhasználó, ott mondjuk 30. Érzed a különbséget?
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:03
Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:45
Érdekes he te milyen maximalista tudsz lenni, hogy még a kákán is csomót keresed és mástól elvárod hogy az okok-okozatának az okozatátát is megvizsgálja mert csak úgy lehet a teljes igazságot felvázolni akkor saját magadtól miért nem követeled meg hogy amit leírsz annak legalább minimálisan utánanézz? Te nyugodtan írhatsz marhaságokat azzal nincs semmi baj? Ha már ilyen maximalista vagy mielőtt beírod ezt a hozzászólást igazán utána nézhettél volna annak mit is írsz. Pl. No.-ben két tételből áll össze az ADSL díj, szóval az a 30 euro az csak az egyik díjétetel kell még mellé venni egy T-DSL 1000-est is a telcotól 17 euroért mert a nélkül nem lesz fizikai kapcsolatod amin az internetelőfizetésed használni is tudnád. Mellesleg Suxinál nem 9900 a flatrate 1mbps-es kapcsolódás annyiba a light került 2éves hűség mellett 3GB korláttal, az pedig nem nevezhető flatratenek. A korlátlan csomag 2 év rabsággal 11900, 1 év rabsággal 12900.
Persze én most ugyanúgy kukacoskodok ahogy te teszed már lapok óta.
Peace.
Elküldve: 2005. 03. 23. 12:05
Idézet: Szanya - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:53
De azért az előző cikkre mégis szükség volt, ha pontatlan is volt (nem is kissé).
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezen túl nem tud visszaélni ezzel valaki rosszándékú hálózatterrorista?
De. Ha nagyon akarod, fél percen belül meg tudsz bénítani szinte mindent. Csak felkészültség és elszántság kérdése. Épp ezért olyan fontos, hogy időben reagáljanak az ilyen támadásokra.
A Matáv ezt tette. Az ő szempontjából ez nem volt semmivel sem másabb, mint a többi támadás. Ez most éppen az ő routerük ellen irányult, amely majd félmillió ügyfelet szolgál ki.

Súgó
A téma zárva.