Emberek! Az a gondom, hogy mostanában azt veszem észre, hogy a monitorom minden ok nélkül egyszercsak elsötétedik (mintha lejjebb venném a fényerőt). Majd, ha babrálom (degauss vagy felbontásváltás oda-vissza), úgy tűnik visszaáll. Meg tudná mondani, hogy mi lehet a jelenség oka, és mik az esélyeim? A monitor LG Studioworks 77i, a VGA kártya Voodoo3, az oprendszer Win XP. Előre is köszönöm.
------------------
Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska.
Oldal 1 / 1
A monitorom random sötétedik
#2 Guest_Mókus_007_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 11:34
Senki sem válaszolt. 
Én meg sík ideg vagyok, mert a szemem előtt megy tönkre a monitorom.
Szóval, ha valaki találkozott/ismeri azt a hibajelenséget, mikor a monitor önfejűen elsötétül/kivilágosodik, írja le mire számíthatok. Felrobban? Kiég? Így működik az idők végezetéig?
A 3 év garanciából már csak pár hónap van hátra. Várható, hogy addig tönkremegy? Vagy csak valami kis gondja van (kábel, meg ilyenek)?
Csak van valaki, aki hozzá tud szólni!
------------------

Én meg sík ideg vagyok, mert a szemem előtt megy tönkre a monitorom.

Szóval, ha valaki találkozott/ismeri azt a hibajelenséget, mikor a monitor önfejűen elsötétül/kivilágosodik, írja le mire számíthatok. Felrobban? Kiég? Így működik az idők végezetéig?
A 3 év garanciából már csak pár hónap van hátra. Várható, hogy addig tönkremegy? Vagy csak valami kis gondja van (kábel, meg ilyenek)?
Csak van valaki, aki hozzá tud szólni!
------------------
#3 Guest_mocsi_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 12:45
Nalam akkor csinalt igy, amikor hatul egy kontakt hiba volt a katodsugarcson es a meleg hatasara elengedte, majd egybol lehult, mert nem ment a kepcso es visszakapcsolt.
Egy forrasztas 1 evre renbehozta, de szerintem mar eloxalt az on, es lehet hogy ki kellene cserelni.
Egy forrasztas 1 evre renbehozta, de szerintem mar eloxalt az on, es lehet hogy ki kellene cserelni.

#4 Guest_Signal_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 12:50
Tv-video műszerész volnék de én sem tudok hozzászólni. Szét kell szedni, meg kell vizsgálni. Tévéknél is előfordul ez, de többféle hiba is okozhat ilyen jelenséget. Ha részletezném, azzal se mennél sokra.
Az ilyen néha jó-néha nem jó (időszakos) hibák vagy egyszerűen megoldhatók vagy pedig hosszadalmas, problémás ügyek. Ugyanis sok esetben könnyebb a hibakeresés, ha tartósan fennáll a hiba.
Látatlanban még az sem egyértelmű, hogy ez a hiba önmagában ártalmatlan vagy pedig okozhat-e következményes károkat.
Telefonálj inkább egy LG márkaszervízbe. Lehet típushiba is, amit már ismernek.
Az ilyen néha jó-néha nem jó (időszakos) hibák vagy egyszerűen megoldhatók vagy pedig hosszadalmas, problémás ügyek. Ugyanis sok esetben könnyebb a hibakeresés, ha tartósan fennáll a hiba.
Látatlanban még az sem egyértelmű, hogy ez a hiba önmagában ártalmatlan vagy pedig okozhat-e következményes károkat.
Telefonálj inkább egy LG márkaszervízbe. Lehet típushiba is, amit már ismernek.
#5 Guest_Signal_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 13:22
idézet:
Eredetileg mocsi írta:
Nalam akkor csinalt igy, amikor hatul egy kontakt hiba volt a katodsugarcson es a meleg hatasara elengedte, majd egybol lehult, mert nem ment a kepcso es visszakapcsolt.
Egy forrasztas 1 evre renbehozta, de szerintem mar eloxalt az on, es lehet hogy ki kellene cserelni.[/quote]Utólag láttam a hozzászólásodat és ezzel kapcsolatban: van olyan, hogy szép lassan halványul, sötétedik, majd lassan világosodik és van olyan, hogy hirtelen, azonnal. Ezek nyilván különböző hibákra utalnak.
Amit kézzel, pákával utánforrasztanak, az általában nem egy évig jó, hanem az adott hiba a végleges javításának tekinthető (szakszerű munka esetén). De ezt nehéz nem szakszerűen csinálni.
Ugyanis az eredeti hiba a gépi forrasztás tökéletlensége miatt állt elő, amit kézi munkával még szándékosan is csak alig lehetne utánozni.
#6 Guest_OctaLAN_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 14:07
Nekem egy AXION monitorom működött annak idején hasonlóan , csak az vot a gáz , hogy egy idő után nem akart visszaállni. Nekem egy TV szerelő azt , mondta , hogy valószínűleg a gyorsítóvak van valami gáz.
De mivel ennek a javítása áll nem olcso inkább elpasszoltam...
De mivel ennek a javítása áll nem olcso inkább elpasszoltam...
#7 Guest_Benoke_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 19:25
idézet:
Eredetileg Mókus_007 írta:
Emberek! Az a gondom, hogy mostanában azt veszem észre, hogy a monitorom minden ok nélkül egyszercsak elsötétedik (mintha lejjebb venném a fényerőt). Majd, ha babrálom (degauss vagy felbontásváltás oda-vissza), úgy tűnik visszaáll. Meg tudná mondani, hogy mi lehet a jelenség oka, és mik az esélyeim? A monitor LG Studioworks 77i, a VGA kártya Voodoo3, az oprendszer Win XP. Előre is köszönöm.
[/quote]
Csak azt nem értem, hogy ha garanciális akkor mire vársz?
Arra, hogy leteljen a garancia idő, és esetleg egy csomó pénzt lehessen kidobni a monitorra?
Nekem is volt ilyen monitorom Samsung.
Az mivel már nem volt garos 2900 +bunti ért megcsinálták.
Egy ismerősőmnek meg Philips volt azt meg 45000 + buntiért csinálták volna meg.
De inkább uj monitort vett.
Ugyhogy irány a szerviz!
------------------
Benoke
#8 Guest_Mókus_007_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 23:21
Szerviz lesz belőle, az valószínű. Csak reméltem, hogy valakinek van valami jó ötlete, hogy mit várhatok.
Viszont reggel óta nem tapasztaltam a jelenséget...
------------------
Viszont reggel óta nem tapasztaltam a jelenséget...
------------------
#9 Guest_mocsi_*
Elküldve: 2002. 01. 12. 23:23
idézet:
Eredetileg Signal írta:
Utólag láttam a hozzászólásodat és ezzel kapcsolatban: van olyan, hogy szép lassan halványul, sötétedik, majd lassan világosodik és van olyan, hogy hirtelen, azonnal. Ezek nyilván különböző hibákra utalnak.
Amit kézzel, pákával utánforrasztanak, az általában nem egy évig jó, hanem az adott hiba a végleges javításának tekinthető (szakszerű munka esetén). De ezt nehéz nem szakszerűen csinálni.
Ugyanis az eredeti hiba a gépi forrasztás tökéletlensége miatt állt elő, amit kézi munkával még szándékosan is csak alig lehetne utánozni.
[/quote]
A utanforrasztas is lehet tobb fajta, van aki szepen lepumpalja a mar meglevo ont, megtisztitja a pakajat, majd ujat rak ra. En nem tettem.
A monitor egy 8-9 eves HR (high radiation) eppencsak SVGA. Mostansag meg lazan eltunik a Zold szin, majd visszajon. Kisse bosszanto, mert megint szet kell(ene) szednem.
A cegnel volt egy ilyen halvanyodo-vilagosodo kep neha osszehuzodo monitor LG Studioworks 78DT5-os tipusu. Zavaro volt, de egyszer veletlenul belerugtam az asztalba es rendbehozta egy-ket orara. Azota (lassan 1 eve) irto nagy pofonokat kap szegeny. Nem akartak elvinni javitani, de a rendszergazdink nagyon megijedt hetfon amikor elotte csinaltam a "javito jellegu fizikai mozgasenergia kozlest", ugyhogy asszem lassan leviszik a szervizbe.
Silent, gondolom megegyezhetunk, hogy a fenti esetem nagy valoszinuseggel ismet csak kontakt hiba.
[Ezt a hozzászólást mocsi szerkesztette (2002. Január 12.).]
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1