Idézet: Humerkee - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 19:16
Helóka.Lenne egy problémám a bios választásban.Nekem van egy Sapphire Radeon 9800 non pro 256 megás 128 bites memóriával rendelkező karim.Ez R350 chipes ha jól tudom.Nah most az van hogy lövésem sincsen milyen bios rakjak rá hogy bikább legyen.Találtam 9800 pro t ami R360 as már 256 megás de 256 bites már.Még jópárat találtam de nem tudom mi egyezzen rajta hogy jó legyen.256 mega vagy 128 bit vagy chip.Valaki nekem aztmondta hogy akár felküldhetek rá egy XT-s bios-t is.Máshol meg azt olvasom hogy akkor nem indul be a vga ha más chipes bios-t rakok fel.Most akkor milyet is rakjak fel hogy jobb an húzhassam,és számít e ha márkaszerinti bios van rajta vagy csak simán ati?Szóval kérném valakinek a segítségét aki biztosan tudja mit beszél mert nem szeretnék elpukkantani valamit a kártyámon.Köszi szépen.
hi!
én anno a 9550 esemen csináltam BIOS refresh-t és a gyári cuccnál ezt írta ki:
Radeon 9550 RV350 128MB/128bit
miután felnyomtam rá a BIOS-t ez lett belöle:
Radeon 9600 XT RV360 128MB/128bit
még mindíg szépen muzsikál ez a VGA nállam tuning órajelekkel, ami: 420/270
a GPU még mindíg bírja jobban de még nem volt időm tesztelni húzósabban,
ha frissíted a biost ezekre figyelj: Memória mérete , a Bit, és hogy a BIOS ban a megadott órajeleket bírja
a gyártó, memória márka nem lényeg
nekem is elötte: ASUS Radeon 9550GE Hynx rammal volt most meg Sapphire Radeon9600 xt Samsung rammal
Innen nézhetsz bios-t -->>
BIOS
sok sikert!!!!