HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Artu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 23:05

nos szerintem is a kartya lehet a rossz. Az ocsem gepeben a masodik 9800-as szallt el csak ugy egyik naprol a masikra(GeCube). Szerintem a hutes lehet a ludas benne, ugyanis a 9800Pro-k nagyon melegszenek gyari hutovel, sot meg egy erosebb hutovel is, ha tuningolva vannak. Nalunk a gond a gyari hutesben volt, ugyanis a gari miatt nem lett kicserelve. :(

persze nem minden 9800-as ilyen. Az en 9800-asomra(szinten GeCube 9800Pro) uj koraban vettem egy hatalmas aerocool passziv hutest+egy 6 cm 5V-os ventit, igy a mai napig birja, persze a gari ugrott igy...

#1982 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:25

Pénteken sikerült beszereznem egy 9800 prot. A gondom vele az, hogy a Win-t nem tettem újra és egy 8500 volt előtte. Nemtudtam teljesen kitörölni a drivert belőle, mert a powerstrip nem érzékeli a sebességeket.
Az igazi gondom az, hogy sleepből visszatérve ... szal nem tér vissza. Megfagy a gép és csak a kikapcsolás segít ebben. Mi lehet a probléma ??
üdv
tus

#1983 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 08:52

Sajna manapság ritka a normális gyári hűtés...

Gari lejár, hűtés cserél...

Lehet előtte is, ha ügyes vagy és vissza tudod operálni a hűtést...

De amúgy azt írta a GPU hibátlannak tűnik...

Viszont érdemes lenne sztem végignézni a többi alkatrészt is, hátha mondjuk egy kondi halt meg vagy vmelyik IC forrósodik...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1984 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:18

Idézet: soprano - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 11:20

Hali Na szal egy Saphhire radeon 9800 prom van vagy volt vagy nemtom tegnap este még semmi gond nemvolt vele és ugyhagytam éjjelre a gépet mert töltöttem le ugye monitort kikapcsoltam ma reggel kapcsolnám be a monitort azt irja no signal cable detected mondom ok ezt már csinálta régebben is erre ujrainditom még mindig csinája utána kikapcs kivesz vidkari visszatesz és ilyen furcsa szirénázó hangot ad ki az alaplat leviszem tesom gépébe a karit ott se jo de az enyémbe tökéletesen megy az övé na szöval akkor mi lehet a gond meghalt a vidkari a semmitől?  :(

Múltkor sípolt...most meg nem ad képet...nincs szerencséd vele...és most is megjegyzem, hogy elfért volt a 9800 topicban  ;)

#1985 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:19

Na most megnéztem a gpu-t és melegszik szal levettem rola a hütést és ugy megnéztem melegszik a  kari szal leégni nem éghetett le mert vegignéztem már amennyire értek hozzá és sehol semmilyen feketedést vagy egyéb égésre utalo nyomot nem láttam meg akkor ugye nem melegede a gpu ha leégett volna [lehet hogy hulyeséget mondtam most ?] :) Arra gyanakszom hogy  ahűtés meghalt és amiatt nem akar képet adni mert ugye nem forog a venti és a lap is azért szirénázik vagy ez hülyeség? :D

#1986 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:21

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:18

Múltkor sípolt...most meg nem ad képet...nincs szerencséd vele...és most is megjegyzem, hogy elfért volt a 9800 topicban  ;)

ja sajnos de most kiderült sztem nem a vga sziszeg mert most is sziszeg vmi mikor pl képet nézek és most egy fx 5200 van benne :mad:

#1987 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:34

Idézet: soprano - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:19

Na most megnéztem a gpu-t és melegszik szal levettem rola a hütést és ugy megnéztem melegszik a  kari szal leégni nem éghetett le mert vegignéztem már amennyire értek hozzá és sehol semmilyen feketedést vagy egyéb égésre utalo nyomot nem láttam meg akkor ugye nem melegede a gpu ha leégett volna [lehet hogy hulyeséget mondtam most ?] :) Arra gyanakszom hogy  ahűtés meghalt és amiatt nem akar képet adni mert ugye nem forog a venti és a lap is azért szirénázik vagy ez hülyeség? :D

Nekem volt olyan is, hogy egyszerűen koszos volt a foglalat, és nem adott képet. Körömlakklemosóval+fülpiszkálóval letisztítottam és azonnal jó lett!

#1988 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:39

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:34

Nekem volt olyan is, hogy egyszerűen koszos volt a foglalat, és nem adott képet. Körömlakklemosóval+fülpiszkálóval letisztítottam és azonnal jó lett!

de a foglalt nem lehet hibas mivel két gépben is kivolt probalva + most mondom enyembe van vga :D

#1989 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:41

Idézet: soprano - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:39

de a foglalt nem lehet hibas mivel két gépben is kivolt probalva + most mondom enyembe van vga :D

Nem a foglalatot(sűrített levegővel szoktam), hanem a VGA csatolót tisztítottam  :)

#1990 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:44

oks ha találok itthon körömlakk lemosot megproszálom :D

#1991 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:47

Idézet: soprano - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:44

oks ha találok itthon körömlakk lemosot megproszálom :D

Érdemes megpróbálni, sose tudhatod... :)

#1992 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:07

Sípolást és a sziszegést csinálhatja kondenzátor, nézd meg az alaplapot meg a tápot is, a vga is lehet a táp miatt nem indul.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1993 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:05

lehet azlesz hogy elviszem szervizbe a faxba.... hátha tudnak vele mit csinálni  :mad:

#1994 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:26

De ezt nemértem miért nínózik az alaplap? :D abit nf8

#1995 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:09

Idézet: tus - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 9:25

Pénteken sikerült beszereznem egy 9800 prot. A gondom vele az, hogy a Win-t nem tettem újra és egy 8500 volt előtte. Nemtudtam teljesen kitörölni a drivert belőle, mert a powerstrip nem érzékeli a sebességeket.
Az igazi gondom az, hogy sleepből visszatérve ... szal nem tér vissza. Megfagy a gép és csak a kikapcsolás segít ebben. Mi lehet a probléma ??

Rakj új windowst gondolom. :D

Szerkesztette: Valdy 2005. 09. 26. 18:09 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1996 Felhasználó inaktív   Totis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:32

Üdv!

nekem is hasonló problémám van.
Van egy GeCube 9800Pro Limited Edition-om. XT BIOS van benne. VGA Silencer 3.0 van rajta.
Nem melegedett nagyon. Egyik napról a másikra nem indult el. Nem is sipol a lap. Utánna bele tettem egy ASUS 9550GE/TD-t az sem ment. Ez is elszállt. Utánna próbáltam egy S3-sal. Azzal megy. Kicserélték az ASUS-t egy másikra. Azzal nem megy viszont az a kártya meg jó mert másik gépben megy.
Mesetleg valami BIOS beállítás lehet?

Üdv:
Totis
Nem tudom, hogy azt a kábelt oda kell-e dugni.
zZzZzZzZzZz.....

#1997 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:13

Idézet: Totis - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:32

Üdv!

Van egy GeCube 9800Pro Limited Edition-om. XT BIOS van benne. VGA Silencer 3.0 van rajta.
Nem melegedett nagyon. Egyik napról a másikra nem indult el. Nem is sipol a lap. Utánna bele tettem egy ASUS 9550GE/TD-t az sem ment. Ez is elszállt. Utánna próbáltam egy S3-sal. Azzal megy. Kicserélték az ASUS-t egy másikra. Azzal nem megy viszont az a kártya meg jó mert másik gépben megy.

Üdv:
Totis

Hat nemtom bevittem szervizbe ott nemtudtak rá mit mondani szoval mst nemtom hogy kuka vagy lehet e esetleg vmit csinnálni vele egyébként ha a lap biosára gondolsz ott csinalétam bios resetet .... :mad:

#1998 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:14

Idézet: Totis - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:32

Üdv!

Üdv:
Totis

Esetleg az alaplap döglött meg?

Táp kevés?

#1999 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:24

milyen _markaju_ a tap?
what the fuck is WTF?

#2000 Felhasználó inaktív   Totis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 07:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 17:14

Esetleg az alaplap döglött meg?

Táp kevés?

Egy Biostar IDeQ N200-as barebone gép.
Biostar lap van benn eNForce2IGP-s. 200W-os táppal.
Igazából azt nem értem, hogy miért ment a 9800XT-vel több mint fél évet.
Tudtommal a 9550-nek a teljesítményfelvétele valahol 20-max25W között van LOAD-on.
Ez sem megy benne.
Arra is gondoltam, hogy eldobta a BIOS-át. Sajna ebbe a gépbe nem tudok rajni PCI-os kártyát.:(
Talán érdemes lenne megpróbálkozni egy BIOS belesütésével.
Az elektronikai részéhez meg nem igazán értek. Lehet, hogy csak egy kondi szállt el. Ugye az meg kb 40-50Ft. Szóval jó lenne ha valaki ilyen szemmel is meg tudná nézni.
Nem tudom, hogy azt a kábelt oda kell-e dugni.
zZzZzZzZzZz.....

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.