HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Padre 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 11:25

Idézet: Tison - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 11:39

Kipróbáltam, hogy meddig lehet húzni a kártyát 420/780 lett a vége. Minden teszt lefutott tökéletesen.
De ez csak próba volt. Egyenlőre a 400/700 is tökéletesen megfelel.

Nálam a GPU-t csak 415-ig lehet húzni. Egy komolyabb hűtés kellene rá, de nem hiszem hogy mostanában beruházok egyre. A RAM-ot 790-nél jobban nem mertem piszkálni. Ezen is meglepődtem hogy bírja.

#402 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 11:40

vettem en is egy powercolor 9800prot 51ert. boxos, minden csicsaval...

asszem ez teljesen 9800pro referencia
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

a chip az 9800xt (r360)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

par konkluzio (biztos mar irtak paran):
+ tuningnal 415/365 korul van a vege a def hutessel, latszolag jonak tunik efelett is, de a neni arcan a 3dmark2k3ban apro fekete pottyok jelennek meg (sokadszorra szurtam ki en is). nemtom, hogy en vagyok e ennyire szerencsetlen - vagy nagyon "szemes" de az en kartyaimat sose lehet ugy tuningolni mint masoket (ti4200 - 280 korul, pedig volt sokfele, r9700 - 330 korul). 3dmark2k3 6100 korul.
+ eleg p*csa a ref huto, es zajos is. emelett olyan a kialakitasa, hogy a gpu vedokeret max disznek jo: a kilogo huto resz miatt. ettol fuggetlenul "szemre" sikban van a keret es a gpu teteje. de nem artana pontosan kimerni, hogy tenyleg igy van e. kulonben az egytengelyes felfogatasra meroleges erohatasok karosak lehetnek. emelett a gpu az r300al szemben csokkentett feluleti erdessegu, mas, normalisabb pasztat hasznaltak (nem azt a ragogumira emlekezteto vackot) - kb 10% orajel novekedest nyertek a javitott feluleti erintkezesen - olcso "fejlesztes".
+ jol latszik az ati strategiaja - r360 kerult a nyakra. valszeg azota esett ennyire a 9800prok ara, miota r350 helyett ilyet nyomnak ra. a kivenhedt csucs kartyabol atavanzsalt "csokkentett" csucskartyava a 9800pro: gyanitom a 9800xt orajel szintjenek meg nem felelt chipek kerulnek a prokra. ez valahol gaz is, mert nem lehet ugy tuningolni mint a regi 9800prokat (hiszen a jobbak, a dragabb xtken vannak...).  igy mar azt hiszem ertheto a kartya ara: szinte pontosan annyi, mint egy eve a 9700, vagy fel eve a 9800 volt - ez eleg jo arpolitika, gyakrolatilag alig gyorsabb kartyat eladni, szinte ugyanannyiert (a szamitastechnikaban keves dolgot lehet ilyen hosszu ideig valtozatlan aron - valahol parasztvakitas a kobon). pontosan belevag a 9700-9700pro, 9800-9800pro (r350) parosok vonalaba - 9800pro (r360) - 9800xt.

a biosat meg nem nyaggattam meg, de mar kivancsiva tett ez a hibrid :)

Szerkesztette: arn 2004. 04. 08. 11:42 -kor

#403 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:29

Ez az 51 bruttó/nettó bolha/bolt? :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#404 Felhasználó inaktív   Sundesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:35

Jók a Hynx Ramok VGA-n??? Meddig lehetne tolni egy 2,8ns-es Hynx memóriával szerelt 9800Pro-t?
Benchmania - 3DMark és AquaMark3 teszteredmények. Küldj be te is!

#405 Felhasználó inaktív   Dav 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:51

Hali!

Tudna mondani valaki egy jó bios editort 9800-hoz?

#406 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 21:58

Idézet: Dav - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 22:56

Hali!

Tudna mondani valaki egy jó bios editort 9800-hoz?

RadEdit

#407 Felhasználó inaktív   Dav 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 22:10

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 21:03

Köszi szépen!

#408 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:13

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:34

Ez az 51 bruttó/nettó bolha/bolt? :)

netto kisker, rendes uzletben. oem van olcsobban is.

#409 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 14:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 9, péntek - 11:18

Megkérdezhetem, hogy hol? OEM és dobozos is...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#410 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 14:38

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 9, péntek - 10:18

Konkrét üzlet megnevezést, esetleg az üzlet honlapja és címe, jöhet privátban is :)
Köszi!

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#411 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 11. 21:37

Hi!
Lenne egy problémám, amire lehet, hogy tudtok megoldást: van egy Sapphire Radeon 9800 SE kártyám (sajnos a 128 bites változat  :mad: ) , amivel bizonyos játékoknál hiányoznak bizonyos dolgok a képről (pl. Need For Speed Underground játszhatatlan, mert nem rajzolja ki pályaválasztásnál a térképet, a verseny közben hiányoznak az OSD bizonyos részei: a körök száma, a helyezésem...). Ha más is találkozott már ezzel a hibával, és rájött a megoldásra plz. segítsen. Ha már le volt írva a megoldás, sorry az újabb kérdésért, de nem nagyon van időm sokat utánaolvasgatni.
Thx!

#412 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 09:46

Idézet: Peeeet - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 20:42

Hi!
Lenne egy problémám, amire lehet, hogy tudtok megoldást: van egy Sapphire Radeon 9800 SE kártyám (sajnos a 128 bites változat  :mad: ) , amivel bizonyos játékoknál hiányoznak bizonyos dolgok a képről (pl. Need For Speed Underground játszhatatlan, mert nem rajzolja ki pályaválasztásnál a térképet, a verseny közben hiányoznak az OSD bizonyos részei: a körök száma, a helyezésem...). Ha más is találkozott már ezzel a hibával, és rájött a megoldásra plz. segítsen. Ha már le volt írva a megoldás, sorry az újabb kérdésért, de nem nagyon van időm sokat utánaolvasgatni.
Thx!

Szerintem a játék options menüjében van valami rosszul beállítva. Nézegesd végig. Ill a NFS-ekben szokott lenni olyan, hogy gombnyomásra a képernyőről bizonyos dolgok eltűnnek, lehet, hogy véletlenül valamit megnyomtál.
Ha jól értem textúra és pixel hibák nincsenek.
Ha nyolc pipe-ból van rossz, akkor az is okozhatja, ha be van kapcsolva.

Szerkesztette: BoGab 2004. 04. 12. 09:46 -kor

#413 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 03:15

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 9, péntek - 15:43

Konkrét üzlet megnevezést, esetleg az üzlet honlapja és címe, jöhet privátban is :)
Köszi!

Egyetértek. Én is vennék egy ilyen karit a napokban. Nézegettem teszteket is a pl. http://www.tweaktown.com és elég szép értékelést kapott.  :up:  Lóvé is van rá, már csak a helyet kellene tudni, hogy hol keressem.  :think:

#414 Felhasználó inaktív   miNimAL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 13. 17:05

Háj!

Az okosok írják már le, hogy hogyan lehet XP alatt 4.4-es catalyst-nál a registry-ben beállítani, hogy milyen felbontások jelenjenek meg a Display Properties/Screen resolution-nál. Vagy hogy mi az a registry kulcs, ami a felbontásokat tárolja, és milyen formában...

Köszi
"Legnagyobb istenáldása a kukoricagombóc!"

#415 Felhasználó inaktív   Han Pritcher 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:57

Sziasztok!
Két kártya között hezitálok: Excalibur 9800Pro/Atlantis 9800Pro. Az Atlantisról elég jókat lehet itt olvasni, de az Excalibur-ról jóval kevesebbet. Van valami gond az utobbival?

#416 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 18:58

Idézet: Han Pritcher - Dátum: 2004. április 13, kedd - 18:02

Sziasztok!
Két kártya között hezitálok: Excalibur 9800Pro/Atlantis 9800Pro. Az Atlantisról elég jókat lehet itt olvasni, de az Excalibur-ról jóval kevesebbet. Van valami gond az utobbival?

Elég drágácska nem? :)

#417 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 00:20

Kicsit jobban körülnéztem és jelenleg nem tudom eldönteni melyik kártyát vegyem, vagy ne vegyem. Segítenétek? Jelöltek:

Sapphire Atlantis 9800 pro lite - 64500 bruttó úgy tudom 9700 pro nyákos

connect3d 9800 pro - 67-68 bruttó ati reference nyákos

his radeon 9800 pro iceq - 70 bruttó, kicsit jobb hűtéssel, mint ami a többin van, ati ref nyák

powercolor 9800 pro - Arn szerint 51nettó, de nem tudom hol lehet kapni, mailemre meg egyenlőre 
                              nem válaszolt, szintén ati ref nyák

Viszont a dilemmám az, hogy ha jól tudom ehónap 26-án jön az Ati x800 debütálása. Ezzel kapcsolatban két dolog merült fel bennem.

1. Lehet hogy pont ezért még utolsó bőrként szétszórja világszerte a megmaradt r350 és 360-as chipjeit.

2. az új kártya debütálása olcsóbbak lesznek vajon a 9800pro-xt karik vagy egyszerűen nem lehet újonnan kapni majd őket, mert az erőteljes áresés miatt szépen elfogynak,s akinek csöpp esze lesz nem adja el, úgy mint jelenleg a 9700Pro karikat.

Elnézést kérek, ha rossz meglátásaim vannak, de úgy vagyok vele, hogy ráérek még 1-2 hónapig kártyát venni. S lehet jobban járok ha most megveszek egy 9800pro karit 60khuf körül, minthogy nemsokára ne tudjak venni, csak 100khuf+ összegért az x800-ból készült kártyákból.
Valakinek ötlet? Előre is kösz!

Üdv.:
KP

#418 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 08:05

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. április 14, szerda - 1:25

Kicsit jobban körülnéztem és jelenleg nem tudom eldönteni melyik kártyát vegyem, vagy ne vegyem. Segítenétek? Jelöltek:

Sapphire Atlantis 9800 pro lite - 64500 bruttó úgy tudom 9700 pro nyákos

connect3d 9800 pro - 67-68 bruttó ati reference nyákos

his radeon 9800 pro iceq - 70 bruttó, kicsit jobb hűtéssel, mint ami a többin van, ati ref nyák

powercolor 9800 pro - Arn szerint 51nettó, de nem tudom hol lehet kapni, mailemre meg egyenlőre 
                                 nem válaszolt, szintén ati ref nyák

Viszont a dilemmám az, hogy ha jól tudom ehónap 26-án jön az Ati x800 debütálása. Ezzel kapcsolatban két dolog merült fel bennem.

1. Lehet hogy pont ezért még utolsó bőrként szétszórja világszerte a megmaradt r350 és 360-as chipjeit.

2. az új kártya debütálása olcsóbbak lesznek vajon a 9800pro-xt karik vagy egyszerűen nem lehet újonnan kapni majd őket, mert az erőteljes áresés miatt szépen elfogynak,s akinek csöpp esze lesz nem adja el, úgy mint jelenleg a 9700Pro karikat.

Elnézést kérek, ha rossz meglátásaim vannak, de úgy vagyok vele, hogy ráérek még 1-2 hónapig kártyát venni. S lehet jobban járok ha most megveszek egy 9800pro karit 60khuf körül, minthogy nemsokára ne tudjak venni, csak 100khuf+ összegért az x800-ból készült kártyákból.
Valakinek ötlet? Előre is kösz!

Üdv.:
KP

Ha nekem kéne választanom a felsoroltakból (és a pénz is meglenne), akkor a His 9800Pro IceQ-t választanám, nem sokkal drágább, mint a Connect3D, de a spéci hűtés (nekem) bizalomgerjesztő.

Hogy meg-e éri most 9800Pro-t venni? Ezt sajnos csak a jósok tudhatják. Az X800 itthon szvsz nyár elött nem lesz kapható, és ha meg is jelenik, korábbi hírekből úgy lehet sejteni, hogy a 9800 széria piacon marad még legalábbis idén, mivel az R420 az utolsó AGP-portos ATi chip, vagyis az AGP piacon valószinüleg a felállás valahogy így lesz: alapszint (100$ alatt): Radeon 9550, középszint (100-200$): Radeon 9600, felső középszint (200-300$): Radeon 9800 és a csúcskártya (300$ felett) a Radeon X800...

Legalábbis én így látom. Ezek alapján a 9800 ára valahol 45-60e Ft körül kellene, hogy stabilizálódjon. (megjegyzés: az nV roadmapjai is valami hasonlót hoznak, ott is a csúcskategóriás GeForce 6800 lesz az utolsó AGP kártya, az alatti árszinten marad az FX széria...). Ha jó a meglátásom, akkor kb. egy nagyságrenddel fog még lejjebb menni a 9800Pro ára, és a 9800XT-t meg kivonják.

A kérdés az, hogy mi a fontosabb: hogy most legyen egy jó kártyád, vagy az, hogy két hónap múlva kb. 15-20e Ft-vel olcsóbban...

#419 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 10:24

Hi!
BoGab kösz a gyors választ, utánanézek annak, amit írtál. A hiányzó feliratokról (pl. játék közben a helyezésem kijelzője) még annyit, hogy nem teljesen üres a helye, egy szürke négyzet látható azon a helyen. A plusz négy futószalag nincs felszabadítva, mert sajna szemetel rendesen olyankor. És úgy néz ki, nem egyedi a dolog: egy ismerősöm ugyanígy járt egy 9600XT-vel, neki is hiányoznak bizonyos részek...
Thx!

#420 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 13:18

majd a 8pipeos 128 bites verziot fogd par honap mulva annyiert megkapni mint most a r9800prot. kicsit magasabb gpuclk, fele savszelesseg.

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.