HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:44

Idézet: Matya - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:08

Köszi Tschongor és hko!

Asszem XT lesz a vége. Általában -csóró lévén- azt szoktam fejlesztés gyanánt a gépembe tenni, ami még éppen jó, aztán eltelik fél év és elkezdenek szaggatni a játékok. Most nem akarok ugyanebbe a hibába esni, úgyhogy inkább kicsit spórolósabbra veszem majd a nyarat és megveszem az XT-t.

Köszi a segítséget!

Ha majd megvan, akkor visszanézek és kérdezgetek még a tuning-ról.

hko! Előljáróban azt kérdezném Tőled, hogy a F*EFO-s XT-t lehet húzni? +Mi az amire figyeljek? Rákérdezzek a ramok sebességére, keressek feliratokat, ilyesmi?

Hát. Én még nem próbáltam húzni (bár elvileg komoly tartalékok vannak a kártyában, csak tré a hűtés, de ha szerzek jobbat, biztos fogom :D). Mert alapon húzva van, elvileg már csak ilyet gyárt a Sapphire. A referencia helyett 525/650 ill 500/650-en járnak a kártyái, attól függően hogy "Soppert Overdrive" típusú, avagy nem. A 650(2*325)-ös memsebbeségről egy Fireblade felirat tájékoztat a dobozon, a support overdrive-hoz hasonlóan.
Kérdezni sosem árt, csak nem biztos hogy tudnak válaszolni. Pl amikor én vettem azt a választ kaptam hogy nem tudják pontosan milyet hoznak, mert blabla. Dehát végülis egyik Sapphire 9600XT sem rossz, és mivel már egy ideje nem gyárt 500/600-as kártyát, elég valószínű hogy nem olyat kapsz, hanem az újat. Az meg hogy Support Overdrive nem tesz sok mindent, itt már előttem leírta valaki, pár oldallal előréb, hogy mi is pontosan, a lényeg hogy a nem support overdrive-os kártyát is tudod húzni, csak kell hozzá segédprogram (asszem).
Ha valamiben tévednék, majd a többiek bitos kijavítnak. :)

#162 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:56

Idézet: hko - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:44

Hát. Én még nem próbáltam húzni (bár elvileg komoly tartalékok vannak a kártyában, csak tré a hűtés, de ha szerzek jobbat, biztos fogom :D). Mert alapon húzva van, elvileg már csak ilyet gyárt a Sapphire. A referencia helyett 525/650 ill 500/650-en járnak a kártyái, attól függően hogy "Soppert Overdrive" típusú, avagy nem. A 650(2*325)-ös memsebbeségről egy Fireblade felirat tájékoztat a dobozon, a support overdrive-hoz hasonlóan.
Kérdezni sosem árt, csak nem biztos hogy tudnak válaszolni. Pl amikor én vettem azt a választ kaptam hogy nem tudják pontosan milyet hoznak, mert blabla. Dehát végülis egyik Sapphire 9600XT sem rossz, és mivel már egy ideje nem gyárt 500/600-as kártyát, elég valószínű hogy nem olyat kapsz, hanem az újat. Az meg hogy Support Overdrive nem tesz sok mindent, itt már előttem leírta valaki, pár oldallal előréb, hogy mi is pontosan, a lényeg hogy a nem support overdrive-os kártyát is tudod húzni, csak kell hozzá segédprogram (asszem).
Ha valamiben tévednék, majd a többiek bitos kijavítnak. :)

Nem tévedsz. Azzal egészíteném ki, hogy a Prohardware-n volt egy teszt, amiben egy 500/600-as sapphire 9600XT volt, ugyanolyan ramok vannak rajta, mint az enyémen.

Igen tuninghoz kell speckó progi. Powerstripet és Rage3Dt szokták itt ajánlgatni. Az ATItoolt nem annyira :D

Az overdrive egy hőmérsékletfüggő tuning, amit beépítettek a diverbe.

Szerkesztette: BoGab 2004. 06. 12. 12:57 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#163 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:07

Hi all!

Vettem egy Sapphire Radeon 9600-as karit és most tuningolni szeretném. DE, folyton visszaállnak a beállítások alapra! De csak ezek! Próbáltam Rage3DTweakkel, AtiToolal, PowerStrippel de mindig u.a. a gond. Előtte egy Gef.3 volt a gépben, nyomtam driver cleanert, kikapcsoltam a VPU Recovert és nem tudom hogy tudnám ezt megoldani. Modemes vagyok, ezért az omega drivereit se igazán tudnám letölteni, hátha azzal sikerül. Tud valaki segíteni? Ja, 4.5-ös Catalystem van.
Help!!!

Szerkesztette: latency 2004. 06. 12. 15:09 -kor

#164 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 19:00

Csöcstök!

Anno februárban még vettem egy Ge(x)Cube Radeon 9600 xt extreme-t. Király karesz kitünően tunningolható (volt). :rolleyes: Ezeken a kareszokon 2.5 ns memcsi van amelynek Lvileg 400mhz kellene mennie. Úgy kb 2 hónapig nekem is királyul ment 400-on, majd utána elkezdett szemetelni. Gondoltam biztos a melegedés miatt kezdte el ezt csinálni és raktam a karesz hátuljára is egy coolert.
Sajna úgy is szemetelt. Egyre lejjebb kezdtem venni a memcsi frekijét s most ez kb úgy van hogy X mhz-t bír egy hétig utána artifactos lesz és megint alacsonyabbra kell venni. 400-al kezdtem most már 365 mhz-nél tartok.  :(
Úgy látszik kezd lejárni a memóriának a szavatosága.  :D
Valakinek valami véleménye hogy mi lehet a gubanc? :confused:
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#165 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 21:58

Nos a következő a helyzet felajánlották 2ezer forinttal olcsóbban a Sapphire 9600XT-t!!! Szerintetek érdemes beruháznáom? Gyorsabb mint a 128-as? :think:
macbook air 2014

#166 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 23:26

UP! Kérdeztem valamit!
macbook air 2014

#167 Felhasználó inaktív   TZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 13. 08:02

Sziasztok!

Látom sok itt a segítőkész ember, ezért leirom a bajom hátha tudja valaki orvosolni! (Nagy szükséeg lenne rá!)

Szóval: Vettem egy Saphire Radeon 9600XT Lite karit 500/300 (csak ilyen volt) 48 ropiért sulinetben.
Megjegyzem a hűtő nagyon gyenge rajta, sima venti semmi borda vagy ilyesmi.

Megpróbáltam húzni!
Megj: Alapon a kari ha nem nyulok hozzá az Overdrive cumó 42-45 fokot ir.

A Rivatuner legujabb verziójával próbáltam! Felhuztam a procit 600-ra a képernyő tiszta csíkos lett (a memhez akkor még nem is nyultam),jo visszavettem 550-re a képernyő OK lett.Ezután memhúzás 330 még ok,350-nél ugyanigy csikos lett a képernyő.
Ja próbáltam 600/400-at is,de akkor resetelt a kari és a VPU recover hibajelentést akart küldeni.

Ez lehet csak a kártya (tuninghajlandóság) hibája, vagy esetleg az is hogy kevés a 300W-os táp,mert még elég sok cumó figyel a házban (2 vinyó,cd-rom,dvdrw,2 venti pluszba a gép elejében és végében).

Aki jártas ebben az segítsen már ha tud,előre is köszönöm! Ja és ilyen indokkal visszavehetem a kártyát a boltba,még nem járt le a 3 nap elvileg addig cserélik.

#168 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 13. 09:48

Felajánlották 2ezerrrel drágábban a 256Mb sapphire-t érdemes megvenni???? Gyorsabb mint a 128as?        :think:  :think:  :think:
macbook air 2014

#169 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:29

Idézet: almighty - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 10:48

Felajánlották 2ezerrrel drágábban a 256Mb sapphire-t érdemes megvenni???? Gyorsabb mint a 128as?        :think:  :think:  :think:

Látom kissé türelmetlenek vagyunk :D

Nem gyorsabb. Azok 500/300-on járnak. Továbbá általában olyan ramok vannak rajta, amik a későbbi húzást hátráltatják. Pl 2.8 helyett 3.3ns.

Ez elég lutri, attól függ mennyi időre szeretnéd, ha mondjuk 2 évig vagy 3ig nem lesz váltás, akkor talán érdemes, de ha gyakrabban szoktál váltogatni, akkor felesleges, mert mire elérnél oda, hogy a 128MB kevés, addigra már maga a kártya is az lesz.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#170 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:36

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 9:02

Sziasztok!

Látom sok itt a segítőkész ember, ezért leirom a bajom hátha tudja valaki orvosolni! (Nagy szükséeg lenne rá!)

Szóval: Vettem egy Saphire Radeon 9600XT Lite karit 500/300 (csak ilyen volt) 48 ropiért sulinetben.

Megpróbáltam húzni!

A Rivatuner legujabb verziójával próbáltam! Felhuztam a procit 600-ra a képernyő tiszta csíkos lett (a memhez akkor még nem is nyultam),jo visszavettem 550-re a képernyő OK lett.Ezután memhúzás 330 még ok,350-nél ugyanigy csikos lett a képernyő.
Ja próbáltam 600/400-at is,de akkor resetelt a kari és a VPU recover hibajelentést akart küldeni.

Ez lehet csak a kártya (tuninghajlandóság) hibája, vagy esetleg az is hogy kevés a 300W-os táp,mert még elég sok cumó figyel a házban (2 vinyó,cd-rom,dvdrw,2 venti pluszba a gép elejében és végében).

Aki jártas ebben az segítsen már ha tud,előre is köszönöm! Ja és ilyen indokkal visszavehetem a kártyát a boltba,még nem járt le a 3 nap elvileg addig cserélik.

Hali!

Elvileg, ha összeszemeteli a képernyőt, akkor azt a frekit már nem bírja el, ezt általában hűtéssel lehet kompenzálni. Ramokra lehet kapni boltban bordát, azzal sztem magasabb órajelet is el fog bírni.

42-45fok, nekem 38-40 szokott lenni.

Táp, attól függ milyen és függ attól is milyen proci van benne, mert pl egy celeron jóval kevesebbet eszik, mint egy P3/4 vagy AMD. De azért nekem az a véleményem, hogy egy codegen/JNC/Acorp/Varáné tápot mindeképp érdemes egy márkásabbra cserélni, az alkatrészek biztonsága érdekében.

Sztem azzal, hogy nem lehet tuningolni inkább ne vidd vissza :D
A tuning szekcióban nézz szét és vegyél rá egy jobb hűtőt és a memekre bordát.

#171 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:40

Idézet: Frosty - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 20:00

Csöcstök!

Anno februárban még vettem egy Ge(x)Cube Radeon 9600 xt extreme-t. Király karesz kitünően tunningolható (volt). :rolleyes: Ezeken a kareszokon 2.5 ns memcsi van amelynek Lvileg 400mhz kellene mennie. Úgy kb 2 hónapig nekem is királyul ment 400-on, majd utána elkezdett szemetelni. Gondoltam biztos a melegedés miatt kezdte el ezt csinálni és raktam a karesz hátuljára is egy coolert.
Sajna úgy is szemetelt. Egyre lejjebb kezdtem venni a memcsi frekijét s most ez kb úgy van hogy X mhz-t bír egy hétig utána artifactos lesz és megint alacsonyabbra kell venni. 400-al kezdtem most már 365 mhz-nél tartok.  :(
Úgy látszik kezd lejárni a memóriának a szavatosága.  :D
Valakinek valami véleménye hogy mi lehet a gubanc? :confused:

Dudállak! :D

Érdekes probléma, elvileg lehetséges, amit írtál, de ez lehet ám tápellátási probléma is, ha pl a tápod pont határon járt és teszem azt még márkátlan is, akkor elvileg lehetséges. Próbáld ki másik gépben a kártyát, amiben tutira van 20-30W tartalék.
De ha tényleg ez van és a kártya hibája, egyszer, ha jól látom nem is olyan sokára eljön majd, hogy 350en, azaz a gyári órajelen is szemetel, akkor pedig viheted vissza garanciálisan.

#172 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:17

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 9:02

Sziasztok!

Megpróbáltam húzni!

Hehe, szerintem elég agresszíven próbálkoztál. :D
Így még ne vidd vissza gariba, ugye az arra szól hogy a gyári specifikációkat ha nem viszi akkor...
Te viszont kapásból olyan órajeleket akartál diktálni amik egy jó hűtéssel is becsületére válna a kártyának.
Egy izmosabb hűtést tegyél fel ha nagyon húzni akarod.
És ha már 2D-ben szemetel akkor ott már régen rossz, mert ha komolyabb teljesítményt kell produkálnia 3D-ben... szóval remélem érthető, ma nem tudom kifejezni magam.  :think:  :omg:
Ja, és nekem az overdrive-os sapphire fireblade van, ami most 42°C-on megy 525/650-en, a gyári hűtéssel.

#173 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:48

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 9:40

Dudállak! :D

Érdekes probléma, elvileg lehetséges, amit írtál, de ez lehet ám tápellátási probléma is, ha pl a tápod pont határon járt és teszem azt még márkátlan is, akkor elvileg lehetséges. Próbáld ki másik gépben a kártyát, amiben tutira van 20-30W tartalék.
De ha tényleg ez van és a kártya hibája, egyszer, ha jól látom nem is olyan sokára eljön majd, hogy 350en, azaz a gyári órajelen is szemetel, akkor pedig viheted vissza garanciálisan.

reCsöcsi! :D

Táppal úgy gondolom nincsen semmi gond meg semmi xtra cuccos nincsen a gépemben.
Amúgy a táp egy Acorp(Huntkey) 400W atomerőmű. :D
Downlockoltam a memcsit 320 mhz-re és ott is artifactolt! :eek:
Majd valamelyik nap átugrom a haveromhoz és majd kipróbálom, hogy nála mit csinál.  :rolleyes:

:(  :(  :(  :(  :(

Szerkesztette: Frosty 2004. 06. 13. 12:50 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#174 Felhasználó inaktív   Calgon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 13. 15:02

Egy 9600XT mennyibe kerül kb? :think:

#175 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 16:33

Idézet: Calgon - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 16:02

Egy 9600XT mennyibe kerül kb? :think:

40-50

#176 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:18

BoGab - - - - >Biztos lesz a 9600XT. Meg tudom hogy ez nem ide tartozik de még lesz mellé egy Logitech Wingman Formula Force GP!! A konfigot mint láttad módosítottam sajnos se Kingmax nem lesz se semmi csak ezek. :( :(
macbook air 2014

#177 Felhasználó inaktív   TZoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 20:52

Köszönöm a segítséget! :respect:

Közben kipróbáltam a PowerStrip-el is a huzást!
Ezzel nem csikozódott,de csak 530/400 -ra engedi felhuzni jobban nem (véget érnek a csikok) !
Amugy milyen progit használjak tuninghoz,mit ajánlotok?
És mennyibe kerülne egy borda+nagyobb venti a kártyára és kis bordák a ramokra???

Ja még 1. Ne essek akkor kétségbe ha nem tudom csak ennyire huzni a karit?  :(

#178 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:40

Na, nem tartozik pont ide, de nincs kedvem új topicot nyitni, úgyhogy megkérdezem itt.  :)
Mitől van az hogy ha CoD-ozom (mással mostanában nem játszom szóval mást nem tudok mondani) időnként előrefodul, hogy egyszercsak megváltozik a kép kontrasztja és fényereje, és tök fakó lesz a kép. Időnként ezt némi villogás előzi meg ahol a normál kép, és ez a fakó váltogatja egymást. Ha kilépek a játékból és újraindítom akkor minden ok. Ezt teljesen véletlenszerűen csinálja. 5let?  :think:
A kártyacsere óta nem lett új win téve, de azt hiszem elég alaposan kipucoltam a nvidia-s maradványokat.

#179 Felhasználó inaktív   Nemcso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:45

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 7:02

Sziasztok!

Megpróbáltam húzni!

Az én ABIT 9600XT/256 VIVO -m órajele is 500/300 alapból.
Rage3D -vel max 576/351 -re lehet emelni az órajelet, mellyel még stabilan műxik pl. FarCry alatt.  ;)

#180 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:44

Idézet: hko - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 14:40

Na, nem tartozik pont ide, de nincs kedvem új topicot nyitni, úgyhogy megkérdezem itt.  :)
Mitől van az hogy ha CoD-ozom (mással mostanában nem játszom szóval mást nem tudok mondani) időnként előrefodul, hogy egyszercsak megváltozik a kép kontrasztja és fényereje, és tök fakó lesz a kép. Időnként ezt némi villogás előzi meg ahol a normál kép, és ez a fakó váltogatja egymást. Ha kilépek a játékból és újraindítom akkor minden ok. Ezt teljesen véletlenszerűen csinálja. 5let?  :think:
A kártyacsere óta nem lett új win téve, de azt hiszem elég alaposan kipucoltam a nvidia-s maradványokat.

Válaszolok magamnak, hátha másnál is lesz ilyesmi.
Valszeg a tűzfalam által időnként megjelnített kis üzenetek okozzák ezt. És amíg felúszik meg vissza addig villog, utána meg úgymarad (a kis piszok).

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.