HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   ISt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 20. 20:29

A következö erdekes problemám akadt:
cat 4.8 van fennt, felrakom az ATITtool0.0.21-et akkor az Owerdrive fulecskere kattintva
a homérséklet 0 fok. Ujarindítás után mát mincs Owerdrive fulecske  :think:
Visszarakom az ATITool0.0.19-et, akkor ujrainditas utan ujra jol méri a hőmérsékletet.
Sapphire 9600XT-m van.

Tapasztalt hasonlo jelenséget vki más is?

Udv: ISt
Gigabyte EP45 DS3P | Intel E8500 | Noctua NH-C12P | CSX 2*1GB | HIS IceQ4 4850 | Audigy2 ZS | Corsair VX-450W | Viewsonic VP191S | Thermaltake Shark

#402 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 21. 11:51

Idézet: Tombolo - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 7:16

Érdekes problémám támadt. Videókártya Asus 9600xt, proci pedig egy 2500+ barton. A tényálás az, ha feljebb tolom a procit, akkor a videókártyát nem lehet húzni. Ha a proci alapon van, akkor meg a videókártyát lehet feljebb tornázni. Ilyenkor 560/720-on megy. 3200+-os barton mellett pedig 520/650 környékéig bírja. Mi a bánata vajon? Táp talán? De viszont teszteltük 9800 pro karival és sza**á húzott procival (2350MHz) is. Az viszont sokkal több energiát zabál, mégis ment.  :think:

nálam is ez van 2500+ barton, connect 3d 9600 xtvel, asus a7n8x lappal. :confused:

#403 Felhasználó inaktív   Tombolo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 22. 08:37

[QUOTE]nálam is ez van 2500+ barton, connect 3d 9600 xtvel, asus a7n8x lappal.    [QUOTE]

Akkor nem egyéni az esetem. Ha esetleg valaki már megoldott egy ilyen problémát, akkor biztosan megköszönnénk neki a megoldást.  :respect:

#404 Felhasználó inaktív   gamma ragadozó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 23. 17:55

Sziasztok! A következő problémával kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni:

Saphhire Radeon 9600XT, 128Mb, 2 hónapos, húzva nem volt, 4.8-as catalyst. 3dmark2001SE-ben a Fill Rate tesztek alatt(Single-Texturing, Multi Texturing, tudjátok, amikor "színeket forgat") + az utolsó "forgó paci" tesztnél szaggat. A szaggatás talán nem pontos("ugrik" egyet egyet), azt csinálja, hogy másfél-két másodpercig folyamatos, majd megállás fél mpre, majd folytatja és ezt újra meg újra. Lónál dettó. Játékok alatt is tapasztaltam, főleg szimulátoroknál(Lock On), ahol van "elsuhanó táj", ott nagyon kijön.

Kérlek, ha tudjátok v. tippetek van mi lehet az oka, segítsetek, elég sokat vártam erre a kártyára, ami ráadásul nem is olcsó, és ezt még a régi t4200-esem sem csinálta.  Előre is köszönöm.

#405 Felhasználó inaktív   Tombolo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 18:17

Idézet

Akkor nem egyéni az esetem. Ha esetleg valaki már megoldott egy ilyen problémát, akkor biztosan megköszönnénk neki a megoldást.

:typing: Biosban 1 tizeddel megemeltem az AGP feszt. Így jó!  :respect2:  :D

#406 Felhasználó inaktív   hebasai1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 18:28

Idézet: gamma ragadozó - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 18:55

Sziasztok! A következő problémával kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni:

Saphhire Radeon 9600XT, 128Mb, 2 hónapos, húzva nem volt, 4.8-as catalyst. 3dmark2001SE-ben a Fill Rate tesztek alatt(Single-Texturing, Multi Texturing, tudjátok, amikor "színeket forgat") + az utolsó "forgó paci" tesztnél szaggat. A szaggatás talán nem pontos("ugrik" egyet egyet), azt csinálja, hogy másfél-két másodpercig folyamatos, majd megállás fél mpre, majd folytatja és ezt újra meg újra. Lónál dettó. Játékok alatt is tapasztaltam, főleg szimulátoroknál(Lock On), ahol van "elsuhanó táj", ott nagyon kijön.

Kérlek, ha tudjátok v. tippetek van mi lehet az oka, segítsetek, elég sokat vártam erre a kártyára, ami ráadásul nem is olcsó, és ezt még a régi t4200-esem sem csinálta.  Előre is köszönöm.

Először is próbáld másik driverral...

#407 Felhasználó inaktív   gamma ragadozó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 20:31

Idézet: hebasai1 - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 19:28

Először is próbáld másik driverral...

Az Omega 4.8-as átiratán kívül már mindennel próbáltam :(  Most teszem fel az omegát, bár nem nagyon bízom benne. Lehet, hogy az XP, esetleg megpróbáljak egy 2k-t? Vagy az alplap új drivercsomagjának IDE illesztőprogramja?(Abit NF-7SL, Abit 5.03-as driver)

#408 Felhasználó inaktív   Tombolo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 22:44

Esetleg vsync ki vagy bekapcs. Nforce driver újat felrak?  :confused:

#409 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 24. 09:52

Nekem is gond adódik -továbbra is a 3DMark03-ban. Ha már meleg a kártya -legalábbis akkor figyeltem meg amikor már játszottam- a tesztek végén elsötétül a képernyő. Olvasgattam serényen a fórum írásokat és megpróbálnám az AGP feszültséget emelni, egy picinkét.

KÉRDÉSEIM:
- Hol tudom ezt megtenni? ( Az alaplap-bioszánál nem tudom) EPOX 4BDAE
- Mennyi az az egészséges mérték amennyi még biztonságos?
- Problémámmal valóban jó helyen kutakodom? (azaz, tényleg lehet -e ezt a problémát így orvosolni? )

SEGÍTSÉG!  :D
egy érdeklödő Malkavita

#410 Felhasználó inaktív   gamma ragadozó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 15:17

Idézet: Tombolo - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 23:44

Mármint, hogy rakjak fel új nforce drivert? Nekem most az abit honlapjáról letöltött 5.03as van fent, érdekes lenne, ha az lenne a gond, de a köv xp installkor felrakom a gyári lemezest. Másik érdekes jelenség, hogy driver reinstall után az első teszt meg mondjuk egy játék erejéig jó, utána viszont visszatér a probléma. :think:

#411 Felhasználó inaktív   gamma ragadozó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 15:35

Idézet: Tombolo - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 23:44

Vsyncet bekapcsoltam és most nem csinálja. :eek:  Igaz így vesztettem kb 5-8 fpst + maximálja az fps-t. Meg tudná nekem világítani vki az összefüggést ezek között? Miért nem jó vsync nélkül?

#412 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 16:31

Tegnap raktam fel vagyis tegnap előtt de mondjuk ez teljesen mindegy a Cat 4.8-at! Tök jó. Kiírja az infoban a vga gyyártót is : Sapphire Tech! Pluszz még a Doom ]I[ is gyorsult! Cináltam ról egy tesztet! ITT van. Csak később nézzétek meg mert most ahogy nézem nem nagyon működik az UltraWeb.  :(
macbook air 2014

#413 Felhasználó inaktív   Miller_26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 13:54

Sziasztok!

Egy gyors(?) kerdesem lenne 9600 XT kartyakkal kapcsolatban.
Szeretnek egy ilyen chipsetes kartyat vasarolni, de szerencsere vagy sajnos eleg sok gyarto termekeit lattam arlistakban, mint ASUS, Sapphire, stb, es nem nagyon tudok donteni.
Ahogy elneztem az arakat kb. br. 40-45e ft-ert lehet 128MB-os verziot kapni. Kerdes melyik gyarto termeket ajanljatok? Nem szeretnek tuninggal foglalkozni, igazabol egy stabil, halk, es hatekony hutesu kartyat szeretnek. Sebesseg es az elobb irt tulajdonsagok szerint milyen kulonsbeg van az egyes gyartok kozott?
Melyik kartyat ajanlanatok? Bocsanat ha hasonlo kerdes korabban felmerult volna, de idohianyaban sajna most nem tudom vegignyalazni az egesz topikot.
Mindenfele segitseget ill. ajanlast elore is koszonok!!

Udv,
Miller

#414 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 14:33

Idézet: Miller_26 - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 12:54

Sziasztok!

Egy gyors(?) kerdesem lenne 9600 XT kartyakkal kapcsolatban.
Szeretnek egy ilyen chipsetes kartyat vasarolni, de szerencsere vagy sajnos eleg sok gyarto termekeit lattam arlistakban, mint ASUS, Sapphire, stb, es nem nagyon tudok donteni.
Ahogy elneztem az arakat kb. br. 40-45e ft-ert lehet 128MB-os verziot kapni. Kerdes melyik gyarto termeket ajanljatok? Nem szeretnek tuninggal foglalkozni, igazabol egy stabil, halk, es hatekony hutesu kartyat szeretnek. Sebesseg es az elobb irt tulajdonsagok szerint milyen kulonsbeg van az egyes gyartok kozott?
Melyik kartyat ajanlanatok? Bocsanat ha hasonlo kerdes korabban felmerult volna, de idohianyaban sajna most nem tudom vegignyalazni az egesz topikot.
Mindenfele segitseget ill. ajanlast elore is koszonok!!

Udv,
Miller

Szia!

Nem tudok nagyon sokat segíteni, csak leírom a saját példámat. Szerintem alapon mindegyik XT egyforma, ha azonos órajeleken fut. Az MPC magazin és sokan mások is dícsérték a Club3d kártyákat, így vettem én is egy ilyet. Nekem 37k Bruttóba került (nagykerben), de kiskerben is 2-3e Ft-al több. A gyári (amúgy sem rossz) 500/340-ről stabilan 580/395-ig ment el a karesz, ami szerintem jónak minősül. Igy egy 2500+@3200+ Bartonnal karöltve 4580 pötty a 3dM2k3-ban. Természetesen a tuningszerencse forgandó, de több vélemény alapján ezzel a kártyával ez az eredmény nem elérhetetlen.

#415 Felhasználó inaktív   A-Tom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:34

Énis csatlakoztama klubhoz egy Abit kártyával.  :cool:  Mivel VIVO-st nem kaptam, a simával is beértem, viszont támadt egy probléma, ami mondjuk nem súlyos, de furcsa: a kártya ugyebár nem VIVO-s, de az eszközök között megjelenik egy WDM Rage Theater Video eszköz, amit rögtön meg is jelöl sárga felkiáltójellel, hogy az eszköz nem tölthető be. Gondolom azért van, mert a VIVO-s és nem VIVO-s kártyához egyaránt ugyanaz a driver jár, de akkor miért van az, hogy ha ezt az eszközt eltávolítom, újra felismeri újraindításkor???  :confused:

Másik kérdés: Catalyst fő verziószámát hol lehet kideríteni? Pl: 4.7 Mert ami most vann fenn, arról csak azt sikerült kinyomozni, hogy 8.001-040323a-014965C

És még egy érdekesség: Need For Speed Underground alatt néha "megszalad" a játék, azaz gyorsabb a játék menete mint kéne, mintha felhúzná valaki a "lejátszás sebességét" hirtelen 120-150%-ra.  :think: Ha viszont a beállításokban a car reflection detailt maxira húzom, akkor jó, csak néha-néha ugrik egyet, de azt alig lehet észrevenni. Előtte viszont volt hogy az egész kört úgy döngettem végig, hogy néha a kanyart se láttam, csak miután túl voltam rajta.
Ez a játék/kártya/driver/windows hibája?

#416 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 16:05

Egy 1xu kedres , 9600xtük kozul van olyan amihez adnak hl2 bankettat ? es ha igen melyik gyarto az ? :)

thx eloreis

Szerkesztette: AnarchoiD 2004. 09. 01. 16:05 -kor

(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#417 Felhasználó inaktív   tbundy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 01. 16:49

connect 3d-s mellé kaptam  ;)

#418 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:04

C3D Radeon 9600XT 256MB TV+DVI
ATI Radeon 9600XT, 256MB/128bit, 500/300MHz, TV, DVI

c3d az a connect3d ugye ?
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#419 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:07

Igen.

#420 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:09

A-TOM:

Idézet

És még egy érdekesség: Need For Speed Underground alatt néha "megszalad" a játék, azaz gyorsabb a játék menete mint kéne, mintha felhúzná valaki a "lejátszás sebességét" hirtelen 120-150%-ra. Ha viszont a beállításokban a car reflection detailt maxira húzom, akkor jó, csak néha-néha ugrik egyet, de azt alig lehet észrevenni. Előtte viszont volt hogy az egész kört úgy döngettem végig, hogy néha a kanyart se láttam, csak miután túl voltam rajta.
Ez a játék/kártya/driver/windows hibája?

Vsync-off? Mert ha igen, azért. Nem hiába van limitálva az fps az nfsu-ban, mert különben 70fps felett már játszhatatlanúl gyors.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.