HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 14. 20:28

Én csak örülök, hogy így van. Nekem is volt egy 300-as CG, egy AXP-t, 1x512ram-ot, lg cdr-t kellet(volna) elvinnie... sokszor nem indult a gép, sokszor resetelt. Majd 1 nap se kép se hang. Csendben megdöglött.... (tartott kb 2 hétig)  de, nem én vagyok az egyetlen...

#482 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 20:36

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 21:28

Én csak örülök, hogy így van. Nekem is volt egy 300-as CG, egy AXP-t, 1x512ram-ot, lg cdr-t kellet(volna) elvinnie... sokszor nem indult a gép, sokszor resetelt. Majd 1 nap se kép se hang. Csendben megdöglött.... (tartott kb 2 hétig)  de, nem én vagyok az egyetlen...

Ha két hét alatt megpurcant akkor mi a gond? Gar min 1 év!!! Két héttel tovább használtad garral a tápod :). Amúgy az egyik havernál Cheaftech FÜSTÖLT el. Alaplapon kiégett a power loss vezérlő miatta, és csak áramtalanítás után tudja indítani a gépét. Cooool! (persze a répa ahelyett, hogy rájuk verte volna a lapot, kicseréltette a tápot, most meg szenved! hi-hi!!!) Most CG-t használ!!! Te még egész jól megúsztad!!!

Na de ne a tápokon vitázzunk, az itt off!!!

Szerkesztette: deMarco 2004. 09. 14. 20:37 -kor

Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#483 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:02

Látom megy az offtopic itt a tépokról. Éljen a Codegen? deMarco mielőtt örömódát írsz eme csúcsminőségű ócskavashoz ajánlom gondold végig a dolgot :)

A Codegen több okból is minőségen aluli, több hasonló csúcstáppal együtt :)

Alulméretezett, nem épp minőséginek mondható alkatrészeből van összerakva. Rahedli védelem kimaradt.

Mindenkit óvok az ilyen ócskavasak megvásárlásától!

Az pedig, hogy a legtöbb táp tuning és dugdosás miatt hal meg szvsz butaság :)

Szerkesztette: BoGab 2004. 09. 14. 21:04 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#484 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:21

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 22:02

Látom megy az offtopic itt a tépokról. Éljen a Codegen? deMarco mielőtt örömódát írsz eme csúcsminőségű ócskavashoz ajánlom gondold végig a dolgot :)

A Codegen több okból is minőségen aluli, több hasonló csúcstáppal együtt :)

Alulméretezett, nem épp minőséginek mondható alkatrészeből van összerakva. Rahedli védelem kimaradt.

Mindenkit óvok az ilyen ócskavasak megvásárlásától!

Az pedig, hogy a legtöbb táp tuning és dugdosás miatt hal meg szvsz butaság :)

Valakinek az aláírásában olvastam: fikázni könnyű, alkotni nehéz... off-off
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#485 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:35

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 22:21

Valakinek az aláírásában olvastam: fikázni könnyű, alkotni nehéz... off-off

fLeSs :)

Igen, de nem táp áramköreinek tervezésével keresem a kenyerem. Mellesleg, ha pénzt adok valamiért, akkor jogom van megválogatni melyik gyártó melyik termékét választom.

A Codegen egy nagyon Low-end cucc, JNC és Vagránéval egyetemben. Olcsók, mint mondtam, tré alkatrészekből, védő áramkörök kihagyásával blablabla. Mindent kispórolnak belőle. De a táp egy olyan szerkezet, ami a hozzá nem értő felhasználó után második legveszélyesebb irányból történő támadástól hivatott megvédeni a HW-ert. Ha végiggondolod azt is, hogy mondjuk egy alaposan tesztelt máskás táp, a ráírt értékeknél többet is elbír, illetve az adott ágon huzamos ideig jóval magasabb A értékekkel rendelkezik, ergó nagy teljesítményfelvétel esetén is sabil marad. Egy Codegen és trsai tápok pedig ki tudja mit csinálnak, ha hirtelen leterhelődik. Arról nem is beszélve, hogy az esetlegesen tervezési alúlméretezésből gyenge kondenzátorok idővel nagyon ronda dolgokat tudnak a konfiggal csinálni, persze a táp belsejében hagyott nagy rendetlenségen és a szobában lévő füstön túl :)

Szerintem félreértetted fLeSs aláírását :)

Szerkesztette: BoGab 2004. 09. 14. 21:37 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#486 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 23:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 22:35

fLeSs :)

Igen, de nem táp áramköreinek tervezésével keresem a kenyerem. Mellesleg, ha pénzt adok valamiért, akkor jogom van megválogatni melyik gyártó melyik termékét választom.

A Codegen egy nagyon Low-end cucc, JNC és Vagránéval egyetemben. Olcsók, mint mondtam, tré alkatrészekből, védő áramkörök kihagyásával blablabla. Mindent kispórolnak belőle. De a táp egy olyan szerkezet, ami a hozzá nem értő felhasználó után második legveszélyesebb irányból történő támadástól hivatott megvédeni a HW-ert. Ha végiggondolod azt is, hogy mondjuk egy alaposan tesztelt máskás táp, a ráírt értékeknél többet is elbír, illetve az adott ágon huzamos ideig jóval magasabb A értékekkel rendelkezik, ergó nagy teljesítményfelvétel esetén is sabil marad. Egy Codegen és trsai tápok pedig ki tudja mit csinálnak, ha hirtelen leterhelődik. Arról nem is beszélve, hogy az esetlegesen tervezési alúlméretezésből gyenge kondenzátorok idővel nagyon ronda dolgokat tudnak a konfiggal csinálni, persze a táp belsejében hagyott nagy rendetlenségen és a szobában lévő füstön túl :)

Szerintem félreértetted fLeSs aláírását :)

lsd: deMarco Létrehozva: 2004. szept. 14., kedd - 21:36

ilyesmire gondoltál?

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#487 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:11

Ha már a 9600 XT témában offolunk: (nekem ilyenem van, szóval engedtessék meg :D )

A Thermaltake táp is gagyi szerinted ?
Next stop, Wonderland.

#488 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:20

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:11

Ha már a 9600 XT témában offolunk: (nekem ilyenem van, szóval engedtessék meg :D )

A Thermaltake táp is gagyi szerinted ?

nemtom. en nem gondolnam :confused:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#489 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:24

Nekem is 9600XT-m van.

Az ANTEC tápja jó mellé?  :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#490 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:34

Chieftec,Enermax,Antec,FSP,Zalman,Thermaltake,DTK,Coolink,Vantec .... szvsz ezek azok a tápok amiket nyugodtan megvehetsz  :)

#491 Felhasználó inaktív   BSeven 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:42

Szeretnék venni egy Ati 9600 XT-es grafkártyát, connect3D néztem ki, mit tudok róla?

#492 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:44

Idézet: BSeven - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:42

...mit tudok róla?

:Đ a bolcsesseg ott kezdodik, hogy elismerjuk, mennyi mindent nem tudunk :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#493 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:46

:nevet2:

#494 Felhasználó inaktív   BSeven 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 13:07

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:44

:Đ a bolcsesseg ott kezdodik, hogy elismerjuk, mennyi mindent nem tudunk :Đ

Akkor asszem ezt a kérdést elcsestem :reklamacio:
Szóval mit tudtok róla? :up:
Ezt a sok kötekedőt  :)

#495 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 13:11

valóban elcsested  :Đ

egyébként pedig: http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA...D_Radeon9600XT/

:)

#496 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:19

Hogy egy kis ON topic is legyen:

Amit az ATiTools kiadott hiba nélküli tuningnak, azzal jópár játék nem "értett egyet". 560/345 Mhz volt, amit sikerült kicsikarnom belőle, de több játék is kifagyott, ha ilyen beállításokkal futattam. Doom3 timedemo szépen lefutott, de amikor élesben játszottam vele, bizony belehalt. Úgyhogy most alap beállításon hajtom, nem éri meg azért a plusz 7-8fps-ért.
Egyébként az ATiTools sok játéknak okoz gondot. A Richard Burns Rally merevre fagy tőle, a Doom3ban meg elmegy a hang pár perc játék után.

#497 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:24

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 0:39

lsd: deMarco Létrehozva: 2004. szept. 14., kedd - 21:36

ilyesmire gondoltál?

Az egy és akkor most ezalapján ítéled meg az összeset, csak gratulálni tudok. Használj Codegent nem izgat különösebben. Sok szerencsét!

#498 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:36

Nekem csak az a fura ebben a codegen fikazasban, hogy kb 2-3 evvel ezelott, mikor en vettem a codegen hazam, meg azt irtak a forumokban , hogy a codegen aranylag jo valasztas a tobbihez(vargane)  kepest. :think:  Azota mondjuk lehet lejjebb adtak a szintet. Persze a chieftec mar akkor is a legjobbak koze tartozott.
http://www.jscustomp...m/power_supply/ itt meg nagyjabol ki lehet kalkulalni mennyit kajal a gep.
Mondjuk az igaz hogy ha az embernek vmi ganye tapja van, akkor az a rairt 300W helyett lead tan 250-et :)
Na bocs az  :offtopic: ert.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#499 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:43

nem csak a mennyiség számít, hanem a minőség.

láttam én már 300W-s Enermaxot egy tuningolt p4 alatt(~3.8ghz) +2x512DDR, 9700pro húzva, 4 HDD, 3 optikai drive... feszek stabilak voltak.

de láttam már 550W-os noname tápot egy nagyságrendekkel gyengébb gép alatt elfüstölni.

szerk: téves infó a vga-ról.

Szerkesztette: Viper0us 2004. 09. 15. 19:44 -kor

#500 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 16. 14:26

adott az #1 konfigom... múlt héten szereztem bele a P4 3E/1M/800 proccot, és ennek köszönhetően szép nagy pukkanással elszállt a 300W-os Azona tápom vasárnap délután... vettem is bele egy CT420A-t, és most megy is, azonban valami történt vele...

még a régi táp, de már az új procc idején feltűnt, hogy jól meghajtva a ramot (duál 470MHz,CL3/3/3/5 - PC3200-as Samsung chippes 2x256 mega) cirka tökéletesen (néha egy kis töltésre megakad a kép) elfut a FarCry abszolút max beállításokkal (very/ultra high), ha az AGP apperture size-ot minimumra, vagyis 4 megára veszem az alap 128-ról... utána jött a pukk, és az új táp... bútolás után betévedtem az eszközkezelőbe, és láttam, hogy megjelent egy "built-in infrared port" sárga felkiáltójellel (állítólag nem tudta inicializálni az eszközt - meg tudom érteni :) ), ami törölhetetlen, mert állítólag a búthoz kell... nincsen semmi infra abban a gépben, és a BIOS-ban is le van tiltva a COM2 IrDA port... a 9600XT-m másodlagos csatornája is sárga felkiáltójeles azzal, hogy nem talál magának szabad erőforrást, tiltsak le valamit... ezen felül az USB-s SB MP3+ hangkártyám is megkattant: asztalon, winamp-ban, filmeknél van hang... FarCry elindít, és teljesen kuka... kilépek, és látom, hogy a hangkártya eltűn a multimédia részről... átdugtam más portra, detektálta, de továbbra sem jelent meg (az eszközkezelőben ott volt, hiba nélkül)... viszont a winfos lezáró és egyéb hangok megszólaltak rajta! :respect: rebút után ismét megvolt, de a FarCry indításánál megint elszállt... letiltottam csomó eszközt (LAN, SATA, portok, stb...), de a vidkártya nem talált szabad erőforrásokat...

újraraktam a winfost (mindent letöröltem először a régiből)... a built-in infrared port nincsen, viszont a vidkártya másodlagos része továbbra sem indult, és a hangkártya is hülyült...

visszaolvastattam az alapértelmezett értékeket a BIOS-szal, rebút, és láss csodát, minden helyreállt... az AGP/PCI teljesen normális órajelen volt hajtva is, szóval nem az lehetett az oka... elkezdtem sorban visszaállítgatni, és az AGP apperture size-nál derült ki, hogy az a hiba okozója... ha 4,8,16 megára állítom, akkor meggajdul, ha 32MB, akkor már ok... :respect: semmi nem változott a gépen, ugyanazok a driver verziók, minden ugyanaz, csak elpukkant a régi táp, és kapott egy újat... és ettől hirtelen nem szereti a kevés AGP textúra memót... így nem hülyül, nem fagyogat, tökéletesen stabil, és a FarCry sem problémás, de azért érdekelne, hogy mi történt...

na erre kössetek csomót! :D
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.